Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten (Yagi - Uda 15-17 dB) !!Yeni Anten Eklendi!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
672
Cevap
8
Favori
325.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lightt

    seleric hocam, teşekkür için sağol ama, tüm konuyu alıntı yapmak biraz abes olmuş sanki. İçeriği düzenlersen sevinirim.


    ie dan sayfa içeriğini göremediğim için tüm konuyu alıntı yapmak zorunda kaldım, sora düzeltmeyi unutmuşum. verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.

    sistem çok güzel, eve böyle bi anten yapıcam bende yakında. tekrar teşekkürler.
  • baba ellerine sağlık. saygılarımı sunarım. çalışmalarının devamı dileğiyle. Allah'a emanet ol.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat_1966 -- 15 Ocak 2008; 10:59:56 >
  • loop u kabloya goremi yapicaz?
  • Arkadaşlar 3.30 mm kesitli kablo isteyen arkadaşlar bana ulaşırlarsa onlara ücreti karşılığı gönderirim. İmkanısıza yakın çok zor bulunan bir ölçüdür. Bu nedenle biraz pahalı, ancak bir anten için 1 metre yeterde artar. Ayrıca çok uzun zamandan beri yagi antenlerle ilgilenmekteyim. Bakır çapından çok bakırın kalitesi önemlidir. Piyasan bulacağınız bakır kablolar normal bakırdan yada hurda bakırlardan üretilmiştir ve 6 lık diye tabir ederek piyasadan bulacağınız bakır kabloların çapını mikrometre ile ölçerseniz 2,80-2,90 arasında olduğunu görürsünüz. Bu piayasadaki her kablo için geçerlidir. Standart kesitlerde TSE' nin alt limitlerini kullanırlar. Ancak yurt dışı üreticilerindeki kablo kesitlerine bakarsanız standartların üst değerlerini kullandığını görürsünüz. Bunları anlatıyorum çünkü kullanılacak kablonun çapı çok hassas bir konudur. Diğer önemli husus ise bu kanblonun satandart bakırdan değil elektrolitik bakırdan yapılmış olması gerekmektedir. Böylece çubuklar arasındaki sinyal toplama ve ana lupa iletme dah iyi olmaktadır. Çubular arasındaki mesafede ondalıklı ölçümlere dikkat etmnesenizde anten çalışır ancak 17 db. İ unutun 12 bulursanız ne ala, bu sebeple kullanacağınız çubuk polyamid, derlin yada kestamid türü olursa iyi sonuç alırsınız. Ve bu delik delme işlemini CNC bir freze de yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Piyasada bu antenler 100 ile 150 YTL arasında satılmakta. Kendiniz yaptığınızda bunu 10 ytl ye mal ederseniz. Ancak tam verim alacağınız bir anteni ise 30 -40 YTL'ye mal etmeniz mümkündür.




  • pıyasada normal anten dıye tabır ettıgımız bakırdan yapılmıs antenler var buyuk olanlarıda var bunlar acaba nasıl sonuc verır en kısa zamanda ben denıcem
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taydin66

    Arkadaşlar 3.30 mm kesitli kablo isteyen arkadaşlar bana ulaşırlarsa onlara ücreti karşılığı gönderirim. İmkanısıza yakın çok zor bulunan bir ölçüdür. Bu nedenle biraz pahalı, ancak bir anten için 1 metre yeterde artar. Ayrıca çok uzun zamandan beri yagi antenlerle ilgilenmekteyim. Bakır çapından çok bakırın kalitesi önemlidir. Piyasan bulacağınız bakır kablolar normal bakırdan yada hurda bakırlardan üretilmiştir ve 6 lık diye tabir ederek piyasadan bulacağınız bakır kabloların çapını mikrometre ile ölçerseniz 2,80-2,90 arasında olduğunu görürsünüz. Bu piayasadaki her kablo için geçerlidir. Standart kesitlerde TSE' nin alt limitlerini kullanırlar. Ancak yurt dışı üreticilerindeki kablo kesitlerine bakarsanız standartların üst değerlerini kullandığını görürsünüz. Bunları anlatıyorum çünkü kullanılacak kablonun çapı çok hassas bir konudur. Diğer önemli husus ise bu kanblonun satandart bakırdan değil elektrolitik bakırdan yapılmış olması gerekmektedir. Böylece çubuklar arasındaki sinyal toplama ve ana lupa iletme dah iyi olmaktadır. Çubular arasındaki mesafede ondalıklı ölçümlere dikkat etmnesenizde anten çalışır ancak 17 db. İ unutun 12 bulursanız ne ala, bu sebeple kullanacağınız çubuk polyamid, derlin yada kestamid türü olursa iyi sonuç alırsınız. Ve bu delik delme işlemini CNC bir freze de yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Piyasada bu antenler 100 ile 150 YTL arasında satılmakta. Kendiniz yaptığınızda bunu 10 ytl ye mal ederseniz. Ancak tam verim alacağınız bir anteni ise 30 -40 YTL'ye mal etmeniz mümkündür.

    Arkadasım vermıs oldugun bu yararlı bılgı ıcın tesekkurler, ama kullandıgın bir iki terimi tam anlamadıgım, mesela bakır cubuklar ıcın söledıgın polyamid, derlin yada kestamid bunları bakır cubuk alacagımız insanlara nasıl anlatacaz bilmeyen okadar elektirikci veya elektornıckı varkı birde bizim ne istedıgımız iyi anlatmamız azım o yuzden malzemeyı ısterken ne diyelim?
    Birde delikleri delerken "delme işlemini CNC bir freze de yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim" demissin CNC nedir fezen nedir? :)) soruyorum cünkü işin içinde olan birisi degılım, birazdaha acıklayıcı yacevap verırsen makbüle gecer hocam kolaygelsin şimdiden




  • Sn. Tuncer Fenerci

    Burada bahsettiğim polyamid, kestamid v.s malzemeler antenin ana gövdesidir. Bu malzemeleri Ankara'da Ostim piyasasında rahatça bulabilirsiniz. Ancaaak bu malzemeler wireless sintyallerini emer ve antenin kazancı düşer, eğer paraya kıyacaksanız pleksiglas ürün tercih etmelisiniz. Hangi malzemenin ana gövde olarak uygun olduğunu anlamamanın yöntemini daha sonra merak eden olursa anlatırım. Şimdi gelelelim diğer konuya Anten gövdesi için pleksiglas malzeme seçtiğinizi varsayıyorum. Bunu forumun içinde verilen ölçülerde elinize matkabı alıp delmeye kalkarsanız 2 bakır çubuk arasında gösterilen mesafe olan 23,70 mm'yi tutturmanız için ellerinizi robot gibi kullanmanız lazım. Yani imkansız. Bu durumda ne yapacaksınız bu deldirme işlemini bir makinaya yaptırmanız lazım. Sanırım "torna" diye bir makina duymuşsunuzdur. Frezede bunun gibi bir makina CNC olanı ise bilgisayar kontrollü olanı demek. Yani ancak bu tür bir makinada bu ölçüleri ancak yakalayabilirsiniz... Bakır Çubukların boylarında ise mutlaka mikrometre altini kullanarak ölçüm yapın elinize çelik metre alarak yaptığınız ölçümlerde ölçümleri maalesef tutturamazsınız. ısaca yagi anten hele 17 db kazançlı olacaksa bu ölçülere uymak zorundasınız.
    Kolay gelsin




  • MErhaba arkadaslar bende edimaxin usb girisli harici anten girislibir alici var buna bu antenden yapmayi kafaya koydum ama malesem parca konusunda sikinti cekiyorum. sikinti 6lik bakir boruyu arkadas deginmis elektrikcilerde var onu bulduk diyelim ama ya diger malzemeler rp-sma konnektör bunu piyasada bulmak zor millete söyleyince oda nedir diyor baska bir adi var mi bunun?
    Bakir levhayi bakircidan aldim oradan bir güzelde kesti sagolsun plastik pvc boruyu yarin alacagim ama kablo olarak ne kullandiniz ve bu konnektorler biri antene takilacak diger ucu yani ben edimaxegirecek olan kismi ney?(adi ne olarak geciyor elektrikciye giripte wireless anten konnektörü diyince kimse anlamiyor)
    Hatta antalyada bunlari satan var mi?
    birde ben tornaci bulmam zor ben bunu maalesef elimde cetvelle cizip kesecegim ölcüleri nasil hesaplaniyor biranlatan arkadas olursa sevinirim programlar var burada ama ben isin icinden cikamadim.Bana lazim olan boru delikleri arasindaki mesafe bakir tellerin boylari ve asil alici olan bakir telin boyu?

    Yardimci olursaniz sevinirim bakir levhayi alarak bugun bismillah dedik isallah sonunu getirebilirim aslinda bugun butun malsemeleri almak istiyordum ama konnektorde herkez bana afal aval bakinca dedim bir danisayim bosuna yanlis malseme almayim.Könnektör ve kablo isimleri farkli herhalde yada anlayan az :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightmann -- 1 Şubat 2008; 23:21:45 >




  • Ya ben hayran kaldım.Ellerine sağlık arkadaşım.
    Ama ben bunu yapamam ki
  • Antenin eleman sayısının önemi nedir? 15 elemanlı bir anten ile 16 elemanlı aynı kazancı olan (15-17 dB) anten arasında mesafe farkı olurmu? RG 213 kabloya göre konnektör bulamadım. LMR 400 kablo mt fiyatı 2.15 YTL + KDV ama 100 mt top satıyorlar. Bende RG 58 kablo aldım metresi 1 ytl ve konnektör ( 5 ytl - galiba kazık yedim). Arkadaşalar sadece elemanlrı kesip yerleştirmem kaldı. Asıl işde o zaten. Eleman sayısının önemi hakkında bilgisi olan varsa yönlendirmesine göre elemanları hazırlayacağım.
  • Merhaba arkadaşlar tamam anteni yaptık diyelim resimlerden kaba taslak anladık nasıl yapacagımızı bunun bilgisayara giren kısmına ne taktınız? bende cıkarılabılır antenlı bir modem var bu anteni o modeme nasıl girdiniz?bağladığınız parcanın adı nedir? varsa bir resim cekebilirmisiniz hep antenın resimleri var bağklantı noktalarının resmi yok!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nightmann

    Merhaba arkadaşlar tamam anteni yaptık diyelim resimlerden kaba taslak anladık nasıl yapacagımızı bunun bilgisayara giren kısmına ne taktınız? bende cıkarılabılır antenlı bir modem var bu anteni o modeme nasıl girdiniz?bağladığınız parcanın adı nedir? varsa bir resim cekebilirmisiniz hep antenın resimleri var bağklantı noktalarının resmi yok!


    Arkadaşım 1. sayfada gerekli tüm parçalar yazıyor. Senin istediğin

    6. madde 1 adet RPSMA dişi konektör (RG58 uyumlu).

    Anteni söktüğün yere bunu takacaksın. Ben yaptım ama verim alamadım. Bir kaç ölçü hatası vardı sanırım onlar etkiledi. Anladığım kadarıyla çok hassas çalışmak lazım. Çalışırkende dikkat etmek lazım.Ben parmağıma 2 dikiş attırdım. Emniyeti elden bırakmayın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: brucelee


    quote:

    Orjinalden alıntı: Nightmann

    Merhaba arkadaşlar tamam anteni yaptık diyelim resimlerden kaba taslak anladık nasıl yapacagımızı bunun bilgisayara giren kısmına ne taktınız? bende cıkarılabılır antenlı bir modem var bu anteni o modeme nasıl girdiniz?bağladığınız parcanın adı nedir? varsa bir resim cekebilirmisiniz hep antenın resimleri var bağklantı noktalarının resmi yok!


    Arkadaşım 1. sayfada gerekli tüm parçalar yazıyor. Senin istediğin

    6. madde 1 adet RPSMA dişi konektör (RG58 uyumlu).

    Anteni söktüğün yere bunu takacaksın. Ben yaptım ama verim alamadım. Bir kaç ölçü hatası vardı sanırım onlar etkiledi. Anladığım kadarıyla çok hassas çalışmak lazım. Çalışırkende dikkat etmek lazım.Ben parmağıma 2 dikiş attırdım. Emniyeti elden bırakmayın.



    Dostum ben konnektörü buldum sıkıntı bunları bağlanmasında mesela bakır levhaya leğim kısmı nasıl yakın cekım olabilir buradan çözemedim kablonun içindeki ucu lehimlemiş bir ucuna ya diğer ucuna nereye lehimledi ayrıca ben rg58 kablo aldım fakat buradaki resimdeki kabloyla benim ki farklı ortası bakır sanki bunun benim ki ise sacaklı? asıl merak ettiğim bu bakır levhadaki leğimler sadece kablonun ortasını mı lehim etmiş yoksa? çünkü her iki uctada leğim var? denedim yaptım bu anteni ama hic sıfır sinyal aldım yeniden yapmak isterim ama emin olmam lazım çünkü bu denemem 3 günümü aldı kafam davul oldu ve sonuc tam bir hüsran.




  • Bakır levhadan yaptığın loop un ağız ağıza gelen iki ucu var. Kablonun dışındaki örgülü kısmı bir ucuna içindeki ince kısmı bir ucuna lehimleyeceksin. En azından ben oyle yaptım. Daha önce antenden verim alamadığımı yazmıştım ama sanırım hata evin içerisinde sinyal aramammış. Pencerenin önüne çıkınca bariz olarak sinyal artıyor.
  • Arkadaşım RG 213 kabloya göre konnektör var ancak bu konnektörü sma konnektöre çevirecek ara adaptör konnektör piyasada yok. TERS SMA lazım onuda maalesef bulamadık. LMR 400 kablodan bahsetmişsin fiyatına 2.15 YTL diyorsun. Bu kablo çok iyidir. Bu kabloyu bulduğun firmanın adını ve telefonunu verirsen görüşmek isterim. Konnektör fiyatları ise bende minicik şeyi 5 YTL ye aldım.
    Denemelerinde başarılar. Aman çubukların boylarına ve ara mesafelerine çok dikkat et. lup mükemmel düzgünlükte olmalı

    quote:

    Orjinalden alıntı: brucelee

    Antenin eleman sayısının önemi nedir? 15 elemanlı bir anten ile 16 elemanlı aynı kazancı olan (15-17 dB) anten arasında mesafe farkı olurmu? RG 213 kabloya göre konnektör bulamadım. LMR 400 kablo mt fiyatı 2.15 YTL + KDV ama 100 mt top satıyorlar. Bende RG 58 kablo aldım metresi 1 ytl ve konnektör ( 5 ytl - galiba kazık yedim). Arkadaşalar sadece elemanlrı kesip yerleştirmem kaldı. Asıl işde o zaten. Eleman sayısının önemi hakkında bilgisi olan varsa yönlendirmesine göre elemanları hazırlayacağım.




  • LMR 400 kablo fiyatını Ankara Konya sokakta Yıldırım elektronik firmasından aldım. Hatta sayımda oldukları için kesip veremediğini top halinde sattıklarını söylediler. Şu an parça almak mümkün olabilir. Telefonunu bilmiyorum. Anladığım kadarıyla yagi antenler hedefe çevrildiğinde daha performanslı, biquad ise daha geniş açı ile çalışıyor. 2 model anteni tek kablo ile birleştirip faydayı artırmak mümkünmüdür.
  •  El Yapımı Wireless Anten (Yagi - Uda 15-17 dB) !!Yeni Anten Eklendi!!


    BunLarı nerden aLabiLirm nerede satıLr??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yns emre -- 8 Şubat 2008; 1:49:35 >
  • Arkadaşım benimle irtibata geçebilirsin. İstersen sana bu parçaları çap 3.30 olmak kaydı ile istenilen boylarda hazır olarak gönderebilirim. irtibat: taydin66@hotmail.com
    quote:

    Orjinalden alıntı: yns emre

     El Yapımı Wireless Anten (Yagi - Uda 15-17 dB) !!Yeni Anten Eklendi!!


    BunLarı nerden aLabiLirm nerede satıLr??
  • MODEM BAĞLANTI UCLARINI VE KABLOYU NERDEN TEMİN EDEBİLİRİM VE MAX KAÇ METRE DEN ÇEKİYOR NU ANTENLER?
  • MErhaba taydın sen bu yagi antenini yaptın mı? ve 3.3 bakır boruyu nereden temin ettin 6 lık elektrik kablosu 2.75 mm capı bunları bulmak gercekten zor ben şu anda 1 haftalığına ankaradayım burada nerede satılır bu?
    Ayrıca ben bunu 6 lık bakır kabloyla denedim hic verim alamadım sen denedin mi hic bende büyük ihtimalle deliklerde ölcüm hatası vardı çünkü mm olarak0,2 hesaplamak ancak göz kararı oluyordu :) bu cvc cıhazımı nedir ondan var mı sende varsa hazır delikleri delinmiş cubuklarında boyları kesıilmiş halde senden bunu nasıl temin edebiliriz?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.