Bildirim
El yapımı usb çoklayıcı hakkında ????

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: sarısekili
Arkadsaşlar el yapımı bir usb çoklayıcı yapmayı düşünüyorum elimde ölçü aleti dişi uçlar ve erkek uç falan var . Merak ettiğim bu usb çoklayıcılar içinde özel bir devre yapısı şeması var mı ?? Yoksa pararel devreler gibi ölçü aletiyle ölçüp direkt bağlayacakmıyım ???
Çoklayıcıların içinde devre falan var mı bilmiyorum ama:
Bir usb portu;
5V gerilim
500ma akım sağlıyordu sanırsam.
Usb kablosunun içinden 4 yada 5 tane kablo olması lazım bunlardan 2 tanesi sırf güç ihtiyacı için kullanıyor.O 2 güç kablosunu 5V,500MA veren bir adaptöre bağlarsın -
USB Hubların içinde entegre vardır; telleri paralelleyerek USB HUB yapamazsınız ne yazık ki. Hazırını satın almanız gerekiyor, zira o entegreyi de bulamazsınız.
Amaç sadece USB'den şarj olan cihazlar için çoklayıcı yapmak ise entegreye gerek yok; dediğiniz olur.. Ama taktığınız şeyi bilgisayarın tanımasını istiyorsanız mümkün değil. -
quote:
Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı
quote:
Arkadsaşlar el yapımı bir usb çoklayıcı yapmayı düşünüyorum elimde ölçü aleti dişi uçlar ve erkek uç falan var . Merak ettiğim bu usb çoklayıcılar içinde özel bir devre yapısı şeması var mı ?? Yoksa pararel devreler gibi ölçü aletiyle ölçüp direkt bağlayacakmıyım ???
Bir usb portu;
5V gerilim
Usb kablosunun içinden 4 yada 5 tane kablo olması lazım bunlardan 2 tanesi sırf güç ihtiyacı için kullanıyor.O 2 güç kablosunu 5V,500MA veren bir adaptöre bağlarsın
Hocam zaten o gücü pc den almayacak mı ?? Ben internette baktığım usb çoklayıcılarda güç adaptör falan yok . Senin demek istediğin galiba kabloların ikisi güç ihtiyacı için . Ben o kabloları ölçü aletiyle falan bulacağım . Benim merak ettiğim şimdi elimde bir usb kablosu var bir ucu erkek uçlu diğer ucu boş . Bu boş uca pararel devre olacak şekilde direk 2 tane dişi uç bağlayacam . Direkt bağlamayla çalışır mı yani ???
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hazar
USB Hubların içinde entegre vardır; telleri paralelleyerek USB HUB yapamazsınız ne yazık ki. Hazırını satın almanız gerekiyor, zira o entegreyi de bulamazsınız.
Amaç sadece USB'den şarj olan cihazlar için çoklayıcı yapmak ise entegreye gerek yok; dediğiniz olur.. Ama taktığınız şeyi bilgisayarın tanımasını istiyorsanız mümkün değil.
Sağol hocam aradığım cevap buydu demek öyle olmuyo demek -
quote:
quote:
quote:
Bir usb portu;
5V gerilim
Usb kablosunun içinden 4 yada 5 tane kablo olması lazım bunlardan 2 tanesi sırf güç ihtiyacı için kullanıyor.O 2 güç kablosunu 5V,500MA veren bir adaptöre bağlarsın
Hocam zaten o gücü pc den almayacak mı ?? Ben internette baktığım usb çoklayıcılarda güç adaptör falan yok . Senin demek istediğin galiba kabloların ikisi güç ihtiyacı için . Ben o kabloları ölçü aletiyle falan bulacağım . Benim merak ettiğim şimdi elimde bir usb kablosu var bir ucu erkek uçlu diğer ucu boş . Bu boş uca pararel devre olacak şekilde direk 2 tane dişi uç bağlayacam . Direkt bağlamayla çalışır mı yani ???
Sen o adaptörsüz dandik çoğaltıcılara bakma.İyi bir çoğaltıcı adaptör içerir.Çünkü sen o çoğaltıcıya zaten bir tane harici disk taktın mı usb'den gelen gücü tamamen kullanma seviyesine geliyosun.İyi çoğaltıcı bilgileri usb'den enerjiyi adaptörden alır.Misal bazı laptop soğutucularındada adaptörsüz çoğaltıcılardan var.Soğutucudaki fanda usbden besleniyorsa soğutucunun üstündeki çoklayıcı portlara harddisk taktın mı görmeme ihtimali yüksek.Çünkü bilgisayara bağlı 1 usb porttan hem fanlar güç çekiyor hemde harddisk bağladın mı orda durur işte.
-
quote:
Amaç sadece USB'den şarj olan cihazlar için çoklayıcı yapmak ise entegreye gerek yok; dediğiniz olur.. Ama taktığınız şeyi bilgisayarın tanımasını istiyorsanız mümkün değil.
Bilgi için teşekkürler.Peki bu hubların içindeki entegre ne görevi görüyor.Direk kabloyla yapsak neden görmez ki -
Hub'un kendisi bir USB cihazıdır; tek başına hub'u taktığınızda bilgisayarın hubu algıladığı ve gerekli sürücüleri kurmaya çalıştığını görürsünüz. Niye böyle derseniz gayet basit; USB data hatları (ki iki adettir, differential pair) üzerindeki data iletişimi tek cihaz içindir; iki cihaz bağlarsanız veriler birbirine karışır. Aslında USB spesifikasyonu böyle olduğu için böyle. Misal Thunderbolt daisy-chaining destekler, tek hattan birkaç cihaz (6 cihaza kadar) yürütebilirsiniz. -
quote:
quote:
Bilgi için teşekkürler.Peki bu hubların içindeki entegre ne görevi görüyor.Direk kabloyla yapsak neden görmez ki
Eğer her data taşıyan hat parallellenerek çoğaltılabilseydi; ne ethernet swtichlerine gerek kalırdı ne telefon santrallerine ne de birden çok SATA ya da IDE portu bulunduran analkarta ihtiyaç olurdu. Bunları paralel bağlaya bağlaya çoğaltırdık gerektikçe. Ama ne yazık ki böyle yapamıyoruz. USB'de bunu neden olmadığını öğrenmek istiyorsanız USB iletişimini ve veri paketlerinin yapısını öğrenmeniz lazım. USB bir cihaz porta takıldığında onun hangi cihaz olduğunu bilgisayarın nasıl tanımladığını öğrenirseniz sorunuzun cevabını öğrenmiş olursunuz. Bunun için de Jan Axelson'ın USB Complete adlı kitabını öneririm.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X