Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sbk bu surface miror'u arastırdınmı nereden bulunur..?
    Ayrica mercek konusunda benim gibi bircok arkadasın takıldıgını okuyorum..Henuz bulamadım ama saglam ıstihbaratım var eski tip siyah beyaz fotokopi makinaklarında uzak f'li mercekler kullanılıyormus..Hurdaya cıkmıs bir makinadan bayagı ucuza gelir..
    Ama nereden bulsak..
  • http://www.fpdisplay.com/default.asp
    birde boylebir site var ilgilenenler bir goz atsin derim lcd lerle ilgili..
  • malesef turkıyede lens ısını cozemıyoruz arkadaslar...bız ankaradan ıkı arkadas lumenlabtan ıkı adet trıplet ve ıkıser adet dagıtıcı ve toplayıcı lens,ıkı adette ayna sıparısını bugun verdık..sanırım yanıtı bırkac gun sonra gelır...bır hafta da ancak gelecegını dusunursek...bu ısıde halletmıs olacagız....

lens olayını ıstanbuldakı arkadaslar serdardan halledebılırler ama o da 80 dolar ıstıyor sadece lense.....
  • slm herkese
  • Arkadaşlar bende iki adet notebook kasası ve ekranı var.
  • gmby, $28.99 olan tripletlerden mi siparsi ettiniz? bunlar 7" veya 5" goruntuyu kapsiyacak kadar genis giris acikligina sahip mi?
    ben birebir kontaktla iki adet fujinon-xerox 240mm copy lens buldum ve sipariş ettim. $9 civarında tanesi ama aynısı net'te yüz küsur dolarlara kadar var... enteresan.

ha bi de aynaları nerden kaça buldun?
  • SBK bizde istiyoz o lens lerden yaw

bide 5" lcd 35 mm lik objektife sığarmııı
  • THeRioN

5" ve foto objektifi var elimde yinede fresnel kullnmalimiyim
  • butun ıslemlerımızı ve karsılayacagımız urunlerı lumenlabdan getırtıyoruz...evet trıple bır lens suan
    kullandıklarından 30 dolar fıyat verdıler... fujınonun 240 mm lensı 5'' ve 7'' ınc ıcın eger 24 cm sadık kalınırsa oluyor..forumlardan anladıgım kadarıyla kullanılıyor... yurt dısındakı fıyatı 11 dolar arkadaslar...

sız nereden buldunuz fujınonun lensını pekı?

ıkı adet cam frensel(bırısı dagıtıcı frensel dıgerı odaklayıcı frensel),1 adet trıple lens kargo ucretı dahıl kısı basına 75 dolara malolacak...son anda aklımıza aynalar geldı fıyatlarını ıstedık..oda olsa olsa 13-14 dolar eder...cunku avrupada 11x17.9 cm standar projektor aynası 12 euro cıvarında..
    onuda katarsak ısın ıcıne kısı basına maksımum odeyecegımız mıktar tas catlasa 90 doları bulur dıyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 22 Ekim 2004, 10:21:55 >
  • mker dostum Therion arkadas olayı iyi ozetlemis..5'' lik goruntuyu aradaki fresnelle 3-5 cm de odaklayamazsın (ki odaklamalısın ancak ozaman mercek uzerine odakladıgın goruntuyu buyutecektir) bu ancak 15-30 cm civarında olur..
    Bu yuzden herkez F odak uzaklıgı 20-30 cm civarında lensler kullanıyor..
    Ayrıca foto makinalarının lensleri ısıgın sıddetini cok azaltıyor..lamban ne kadar kuvvetli olursa olsun basarsan bile goruntun birmiktar karanlık olacaktır..
    Ozetle bu is 35mm lik foto lensleri ile olmaz..
    Buda benim gorusum..Ayrıca denedim..:)
  • mker, tesadufen dustu iki tane, bi cok yere mail atmistim, tekrar bulursam burada yazarim.

edit: surplusshed diye 2.el yedek parcalari, uretim fazlalarini vs satan bi site var. orada fujinon 240mm var $11 gorunuyor ama almaya kalktigimda stoklarinda uzun suredir olmadigini soylediler. sanirim ev yapimi projeksiyoncular supurmus bunlari piyasadan. benim buldugum eleman sahis olarak satiyor, elinde iki tane vardi, diyaudio'da kullanilan fujinon240mm 1:4.5'in parametre olarak aynisi ama resimlerini yolladi, fujinon yerine fujinon-xerox yaziyor.

35mm objektifler sanirim bu ise uygun degil pek. bende degisik ozelliklerde 4-5 tane foto makinesi objektifi var, bunlarin en buyuk olani ile bile 7" LCD'nin yarisini filan kapsayabildim.

LCD ve objektif alirken / secerken soyle birsey yapabilirsiniz (ki ben oyle yaptim):

objektifiniz varsa ama LCD'niz yoksa :

LCD'nin boyutlarini ogrenip parsomen kagidina veya aydingere bu boyutta bi kutu cizip icine sekiller cizin. bir kartona veya strafor levhaya icinde objektifiniz girecek sekilde bi delik acin. Kagidin arkasina reflektorlu masa lambasi vs koyup objektif aparatinizin yeri ve objektifin varsa focus/zoom ayarlari ile oynayarakgoruntunun tamamini duvara yansitip yansitamadiginiza bakin. Standart 35mm objektiflerde goruntunun %30'unu filan yansittiginizi goreceksiniz (7" LCD için) Simdi bu objektifi kullanacaksaniz, duvarda gorebildiginiz frame'den kucuk bir LCD'ye ihtiyaciniz var...

LCD var ama objektif yoksa :

LCD'nin boyutlarinda bir dikdortgeni yine kagida cizip (bu sefer normal bir dosya kagidi) evden firliyorsunuz ve 2.el objektifler bulabileceginiz yerlere gidiyorsunuz, gunesli bir gunduz vakti ve penceresi olan yerlere gitmenizi tavsiye ederim. Daha sonra dukkanin pencere olmayan tarafina gidip kagidinizi pencere olan duvara paralel tutup deneyeceginiz objektifle, pencerenin goruntusunu kagidin uzerine dusurmeye calisiyorsunuz. amac ayni... kagida dusen goruntu, hemen hemen her cesit objektifle bunu yapabilirsiniz. ama cogu 35mm objektifte goreceginiz goruntu bir negatif fotograf frame'i kadar olacaktir.

bilmeniz gereken su:

kagit uzerinde gordugunuz kadar bir goruntu, goruntudeki nesnenin (pencere) gercek boyutlari kadar bir yere acilacak.
    mesela kagitta 5" diagonali olan bir goruntu aldiniz ve gordugunuz sey 2 metre diagonali olan bir pencere...
    eger kagida dusen goruntunun kenarlari da netse ve homojense, tebrikler! 5" PSONE LCD'sini kullanarak 2 metre diagonali olan bir projeksiyon goruntusu elde edebileceginiz bir objektif buldunuz. (160cm x 120cm)

ama 2 metre diagonal için 320x240'lık bu LCD'nin bir pixeli 160/320=0.5cm genisliginde olacaktir hazir olun. goruntuyu ne kadar ufak tutarsaniz pikseller o kadar az goze batar. Mesela 64cm diagonal ( 51cmx38.4cm) ile 0.2cm pixelleriniz olur ki bu yeterli olabilir bence. (bu hesaplar tabi ki 4:3 goruntu icin...)

eger pencerenin basasagi goruntusu LCD boyutlarinizi asiyorsa, dikdortgenin icine ne kadarlik bir goruntu sigiyorsa, o kadarlik bir goruntu alacaksiniz demektir.

eger kagittaki goruntu LCD boyutlarindan kucukse, baska objektif denemeniz gerekiyor demektir.

bi yanlislik / eksiklik varsa beklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SBK -- 22 Ekim 2004, 10:34:03 >

• Birde bir iki arkadas mercegin odak uzaklıgını nasil buluruz demis bunuda bildigimiz el fenerinin uzerine Cd kalemiyle harfler yazın ve lambayı yakıp onune deneyeceginiz lensi tutun goruntunun netlestigi andaki ..fener ve lens arası uzaklık yaklasık olarak lensinizin odak uzaklıgıdır.
    Sevgiler..
    Not:Gmby seni baska yerden(forum) tanıyormuyum..??
  • evet penta tanısıyoruz....bır uydu sıtesınden...oradada bır ıkı defa karsılasmıstık...

fujınonun 11 dolara satılan f:24 cm lık lensı...bıraz once bahsedılen lens bu arkadaslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 22 Ekim 2004, 11:31:45 >
  • evet aynen o...

link de bu:
    http://www.surplusshed.com/detail.cfm?ID=L3003&Category=Lenses

stokta yokmuş ve gelmesini de beklemiyorlarmış dediğim gibi...
  • ARKADAŞLAR HALA DELTA LENS HAKKINDA YORUM YAPAN OLMADI ? MERCEĞİN ÇAPI 13 CM.
  • Selam beyler,
    Birkaç haftadır ben de fresnel lensler ve projeksiyonla haşır neşirim.Benim bir fikrim var.Olur mu olmaz mı diye sizlerle paylaşmak istedim.Ben de 1 tane fresnel lens var.Ona bir de kutu yapıp monitörden idare ediyorum.Tabi ki ışığı yeterli değil ve netlik sorunu var.Allinbox.com daki 14" lik modelleri inceledim.Şu iki şeyi sormak istiyorum.

1)Fresnel lensi 14" lik monitörün hemen önüne yerleştirip "tabiki bir kutunun içinde" önüne de bir objektif koyarsak daha net bir görüntü alabilirmiyiz.
    2)Monitördeki ışık yeterli değil.Problemimiz bu biraz.Bir arkadaşım (gerçi elektronikçi değil ama) televizyon veya monitöre giren akımı artırarak çıkan ışığı artırabileceğimi söyledi.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?Oldu da artırdık ve cayır cayır çalışıyor, isteklerimizi karşılar mı?
  • BUNA BENZİYOR TABİ TEKİNE

• karşılarsa yangın çıkar mı??
  • selsan senin sorununuwww.allinbox.com halleder
  • Therion 56 mm lik objektifle nasil odakladıgını cok merak ettim yardımcı olmak adına 1 adt goruntu resmini yollarmısın hem Psone nın kalitesinide gormus oluruz..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.