Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cemugur

HERKESE MERHABA

FORUMDA OLAN TARTIŞMLARI ÜZÜLEREK İZLİYORUM,BURDA TARAFSIZ BİR KİŞİ OLARAK OLAYLARA OBJEKTİF OLARAK BAKIYORUM,KİMSEYE TARAF DEĞİLİM,HEPİNİZ BENİM DOSTUM ARKADAŞIMSINIZ
    AMA YAPILAN BAZI HATALAR VAR.
    HERKES BİRBİRİNİ ELEŞTİREBİLİR YANLIŞ GÖRDÜĞÜ TARAFLARI ÖZGÜRCE SÖYLEMEK EN DOĞAL HAKKI AMA ELEŞTİRİ YAPARKEN RENCİDE EDİCİ,YIKICI OLMAMAK GEREKİR
    SERDAR ABİNİN BURDA YANLIŞI KÜFÜR ETMEK EVET BU HATA AMA BU OLAYI KAŞIYANLAR VAR VE BİLEREK ÜSTÜNE GİDEN ARKADAŞLAR VAR BU KİŞİYEDE GEREKLI SAYGIYI GÖSTEREMEDİK SERDAR ABİ YAŞ OLARAK HEPİMİZDEN BÜYÜK,BENİM GÖRDÜĞÜM AİLE TERBİYESİNDE BÜYÜKLERİMİZE SAYGILI OLUNUR
    TELEVİZYONDA MECLİS TOPLANTILARINI İZLERKEN BİRBİRİYLE KAVGA EDEN,YUMRUK ATAN,SİLAH ÇEKEN MİLLETVEKİLLERİNİ İZLEDİĞİMİZDE AYIPLIYORUZ DEĞİLMİ?
    BU FORUMDA SEVİYEYİ LÜTFEN DÜŞÜRMEYELİM,BARIŞ,SEVGİ,ANLAYIŞ,SAYGI,ÇERCEVESİNDE KONUŞMALARIMIZI YAPALIM BİRBİRİMİZİ ÜZMEYELİM VE BU OLAN OLAYLARA BİR SON VEREREK YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPALIM HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM
    SAYGILAR....

MALZEM SİPARİŞLERİNİZ İÇİNwww.optic-lens.com SİTESİNSEN VEREBİLİRSİNİZ

Evet hadi gelin temiz bir başlangıç yapalım. Bu konuda bir önerim var:

Herkes, bilgi içermeyen, saldırı ve savunma içerikli, tebrik-teşekkür ve teşekküre cevap, şuyunu kargoya verdim, malı teslim aldım eyvallah vb. vb mesajlarını silsin tek tek. Var mısınız? Husumetler, kırılganlıklar, kavgalar, atışmalar silinsin borddan, sadece işe yarar bilgi kalsın... Hadiyin bakalım. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın... Esen kalın...

Saygılar...

• BAK BEN SERDAR ABİYLE İŞTE SENİN GİBİ KOPYAYI ALIP EMEK VERMEDEN CEBE İNDİRENLERDEN DOLAYI KIZMIŞTIM
    BEN ONU SENDEN ÖNCE TANIYORUM BENİDE ŞAŞIRTMIŞTI
    BEN BİLGİ VERMEM ASLANIM O PARA BENİM İÇİN BİR HİÇ AMA YİNEDE DEĞERLENDİRİLİR EVET BAŞLAYALIM

O PARAYI VERMEYEN şerefsizidr adidir.

RESİMLER VİDEO ÇEKİMLERİ NOTER TASTİK BELGELERİ PATENT BELGESİ PROJELER HURDAYA ATTIĞIM ÜRÜNLER

HEPSİNİ GÖRECEKSİN 5 MİLYARI VERECEKSİN

BUNA RAĞMEN VERMEZSEN NİCKİ Nİ DEĞİŞTİRİP BİLE BURAYA GİRERSEN SANA ETTİĞİM KÜFÜR AYNEN KALACAKTIR

ZATEN SEN DELİKANLI İSEN BU FORUMU GÜZEL BİR TOPLANTI SALONUNA DAVET EDERSİN

BİR GÜN TAYİN EDERSİN HERKESİN İÇİNDE PARAYI VERİR SÖZÜNÜ YERİNE GETİRİRSİN

VERECEĞİN PARAYI KABUL EDİYORUM VE SADECE PROJE AŞAMASINDAKİ GÜNDÜZ ÇEKİLMİŞ FOTOYU BEDAVA GÖNDERİYORUM SANA VE SENİN GİBİLERE

SERDAR ABİ KENDİ TEKNİĞİYLE BEN KENDİ BİLGİMLE UĞRAŞIYORUM

NOTER BELGESİNİ GÖRÜNCE NE ZAMAN BAŞLADIĞIMI İLK FRESNEL LENSİ GÖRDÜĞÜNDE BUNU NE ZAMAN YAPMIŞLAR YA TARAK GİBİ DEDİĞİN AN KAFAYI ATCAM SANA TAMAM MI BU FORUMDA HARBİ HARBİ SÖZ VERDİN PARAYI VERECEKSİN

BENDE BU FORUMDA BU PARAYI DAĞITACAĞIM DAĞITMAYAN NAMUSSUZ OLSUN cihazın resmi bir kaç sayfa arkada bir bak

quote:

Orjinalden alıntı: medusa09

herkese selamlar ve kolay gelsin
    turkpro abimizi hepimizin ne kadar sevdiğini ve saydığını bilmeyen yok sanırım içimzde.Ancak diobical le yaşadığı sorunda bence diobical haklı belki ilk başta serdar abinin ürününe biraz acımasız davranmış olabilir ama serdar abinin ona verdiği cevap ve cevaplar da hiç hoş değil yani adam o kdar küfre ve sataşmaya rağmen konuyu tatlıya bağlamay çalışıyor ama serdar abi inatla ve anlışılmaz çirkin bir uslupla adamı tahrik etmeye çalışıyo
    tekrar ve tekrar söyleyeyim bu işi aramızda en iyi bilen en azından pratik anlamında serdar abidir
    ancak sırf o bu işi biliyor ve ondan biraz birşeyler kapabilirmiyiz mantığıyla(domuz dan kıl koparsak kardır mantığı) haksız ve çirkin uslubuna ses çıkaramıyoruz.
    evet diobical sonradan gelmiş olabilir veya bu forumu herkesten önce terk etcekde olabilir yani sırf diobical için serdar abi yi kızdırmak kaçırtmak ve küstürmek riskine girmemek için serdar abiye yanlışsın diyemiyosunuz
    serdar abi nacizane fikrim çoğumuz üzerinde edindiğin haklı saygı yı lütfen bu çirkin uslup ve tavırla kaybetme
    azreilmekail arkadaşa gelince
    daha 1 2 hafta önce serdar abiye demediğin bırakmadın o kadarki askerdeki oğlundan tutta onu öldürmeye kadar ne çirkin laflar etmene rağmen bakıyorum şimdi canciğer kuzu sarması oldun.kusura bakma 1 hafta içinde bu kadar kişilik sapması gösteren bir kişi için bizden iyi şeyler düşünmemizi bekleme
    azreilmekail milleti (sadece diobical ı değil) aşağılayıp duruyosun diobical a önce bir foto koy da ondan sonra konuş diyosun arkadaşım bizde senden dört gözle bir foto beklyoruz ben iddamı yeniliyorum eğer gerçekten senin olmak koşuluyla bir fotona 5 milyar ytl verecem muhahhaaa
    azreilmekail milleti kopyacılıkla suçluyosun sen ne kadar iğreti bir adamsın yaa bilgi vermeyeceksen defol git forumdan veya sesini çıkarmadan dinle
    azrail mekail kusra bakma bence sen işi lagura lugaradan başka bir şey olamayn kuyruklu yalanlar atan bir yalancısın eğer bir gün cihazını yapar yaınlarsan senden özür dileceğime söz veriyorum

EL YAPIMI PROJEKSİYON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azrailmekail -- 4 Şubat 2005, 6:11:29 >

• BU FORUMUN EN YALAKASI VE EN BİLGİSİZİ SENSİN GİDİP YABANCI SİTELERDEN DERLEĞİN BİLGİLERİ SÖZLÜK KULLANARAK ÇEVİRİP MİLLETİN ÖVGÜSÜNÜ ALMAYA ÇALIŞAN ZAVALLISIN BENCEDE SADECE SEN KONUŞTUN BAK HİÇ KAYDA DEĞER BİLGİN YOK RESİM YOK İCRAAT YOK SEN SERDAR ABİYE KURBAN OL
    quote:

Orjinalden alıntı: alayli

quote:

turkpro abimizi hepimizin ne kadar sevdiğini ve saydığını bilmeyen yok sanırım içimzde.Ancak diobical le yaşadığı sorunda bence diobical haklı belki ilk başta serdar abinin ürününe biraz acımasız davranmış olabilir ama serdar abinin ona verdiği cevap ve cevaplar da hiç hoş değil yani adam o kdar küfre ve sataşmaya rağmen konuyu tatlıya bağlamay çalışıyor ama serdar abi inatla ve anlışılmaz çirkin bir uslupla adamı tahrik etmeye çalışıyo
    tekrar ve tekrar söyleyeyim bu işi aramızda en iyi bilen en azından pratik anlamında serdar abidir
    ancak sırf o bu işi biliyor ve ondan biraz birşeyler kapabilirmiyiz mantığıyla(domuz dan kıl koparsak kardır mantığı) haksız ve çirkin uslubuna ses çıkaramıyoruz.
    evet diobical sonradan gelmiş olabilir veya bu forumu herkesten önce terk etcekde olabilir yani sırf diobical için serdar abi yi kızdırmak kaçırtmak ve küstürmek riskine girmemek için serdar abiye yanlışsın diyemiyosunuz
    serdar abi nacizane fikrim çoğumuz üzerinde edindiğin haklı saygı yı lütfen bu çirkin uslup ve tavırla kaybetme
    daha 1 2 hafta önce serdar abiye demediğin bırakmadın o kadarki askerdeki oğlundan tutta onu öldürmeye kadar ne çirkin laflar etmene rağmen bakıyorum şimdi canciğer kuzu sarması oldun.kusura bakma 1 hafta içinde bu kadar kişilik sapması gösteren bir kişi için bizden iyi şeyler düşünmemizi bekleme
    azreilmekail milleti (sadece diobical ı değil) aşağılayıp duruyosun diobical a önce bir foto koy da ondan sonra konuş diyosun arkadaşım bizde senden dört gözle bir foto beklyoruz ben iddamı yeniliyorum eğer gerçekten senin olmak koşuluyla bir fotona 5 milyar ytl verecem muhahhaaa
    azreilmekail milleti kopyacılıkla suçluyosun sen ne kadar iğreti bir adamsın yaa bilgi vermeyeceksen defol git forumdan veya sesini çıkarmadan dinle
    azrail mekail kusra bakma bence sen işi lagura lugaradan başka bir şey olamayn kuyruklu yalanlar atan bir yalancısın eğer bir gün cihazını yapar yaınlarsan senden özür dileceğime söz veriyorum

Sevgili medusa09;

Helal olsun sana kardeşim. Turkpro ile birebir muhalefet olmayıp, atışma, takışma yaşamayıp, gerçekleri söyleme cesareti gösterebilen ilk kişisin. Ben de, tekrar polemik yaşanmasın diye şimdiye kadar ses etmiyordum ama bordun zaten çivisi çıktı çıkacağı kadar. Hele hele Turkpro yalakaları bir zaman düşman saydıkları, Turkpro Abi'leri de dahil herkese küfredip, hakaretler savuran azrailmekail'i bile bağırlarına bastılar ya daha ne diyeyim... EMİN OLUN SERDAR ABİ'NİZ AYRILIRSA BU BORD ÇOK DAHA ZENGİN İÇERİKLİ, BİLİMSEL BİLGİ DOLU, AKLA MANTIĞA YAKIN VE DAHA SEVİYELİ BİR YER OLACAKTIR. SERDAR BEY'E DAHA ÖNCE DE YAZMIŞTIM AYNI ŞEYİ; TEKRAR ETME İHTİYACI HİSSEDİYORUM:

"GİTTİĞİN HER YERDE YANIK KOKUSU ALIYORSAN; DÖN DE BİR ARKANA BAK, BELKİ SEN TUTUŞMUŞSUNDUR"

Bir düşünün bakalım; neden Serdar Bey'den başka kimse birileriyle bu kadar dalaşmıyor. Neden bir başkası bu kadar hedef değil? Sakın sorun SEVGİLİ SERDAR ABİ'NİZDE OLMASIN?!! Gerçekten düşünün... (Tabii yapabiliyorsanız)

Hemen hemen herkeste aynı mantık... Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı... Sevgili Serdar Abi'niz size de küfrettiğinde mi aklınız başınıza gelecek?.. Yada küfür yememek için mi bu yalakalık? Evet ben de iddia ediyorum ki bir sürü aklını, mantığını, beynini kullanmaktan aciz, sürü zihniyetli, çoban ihtiyacı olan Turkpro yalakası insan var bu bordda... Hazır-ezber bilgiye muhtaç, sorgulamayan, araştırmayan, mantık yürütmeyen, emre itaat edip el pençe divan durma heveslisi, aciz, zavallı ve yalaka!.. Veya bu yalakaların hepsi Turkpro'ya ait farklı nickler... Sizin bir tapmadığınız kaldı bu adama, bari onu da yapın. Gidin evine, kaftanının eteklerini öpün, biriniz havlusunu tutarken, biriniz kahvesini yapar, bir diğeriniz de ayaklarını yıkar bu arada... Öyle ya size çok çok şey öğretti, 40 yıl kul köle olun. Dikkat edin, hanginiz daha iyi yalarsanız ona yaptığı cihaza extradan bir de kuş kondurabilir, keyfi yeterse. Allah'ınız aşkına biriniz çok faydalı olduğunu söylediğiniz Serdar Abi'nizin verdiği o kıymetli (!??) bilgileri derleyip, bir makalecik, bir A4 sayfasını dolduracak bir metin oluşturun da onu alnından öpeyim. Yaptığı cihazlara sözüm yok, hatta nitelik olarak güzel cihazlar, aletler şakır şakır çalışıyor, biraz daha estetik olsa daha da iyi olur. Ama alan memnun, satan memnun... Burada sorun yok ama, 3 yıldır deneye yanıla bir kaç ezber şey bulmuş, onu evirip çevirip, ısıtıp önünüze koyuyor bilgi diye... Dikkat burada sözüm Turkpro'ya değil, Turkpro'nun meşrebi ve yapabildikleri belli (küfür etmeyi iyi beceriyor mesela) sözüm Turkpro'dan medet uman zavallı kişiliksiz koyunlara...

Lafımı ortaya söyledim, kimseyi bire bir itham etmiyorum, yarası olan buyursun gocunsun, kaşınsın, cevap versin. Ben de daha ağır bir üslupla ve büyük bir zevkle kaşıyayım.

@diabolikal
    Turkpro ile ilgili düşüncelerimiz üç aşağı beş yukarı benzeşiyor. Yalnız ne olursa olsun birisinin (Bu kişi Turkpro dahi olsa) emek vererek yaptığı bir şeyi küçümseyerek eleştirmek hoş değil. Adamın meşrebi, vizyonu, çapı bilgisi o kadarına yetiyor belli ki... Seni bu hususta haksız buluyorum. Yazdıklarında biraz küçümseme ve horlama sezinleniyor bence. Ama aldığın tepki de normal değil. Küfredilmeyi hakedecek eleştiriler de değildi yazdıkların. Esen kalın... (Bu bordda nasıl mümkünse)

Saygı (Bordda çok az rastlanılan şey...) lar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azrailmekail -- 4 Şubat 2005, 2:23:48 >

• Sevgili Alaylı
    Geçmişe dönmeden şu aramızdaki gereksiz atışmalara bir son verelim.Ben size bunu dedim siz bana bunu dediniz diyebilmek için ta gerilere bakmak lazım.Şimdi onları nereden çıkartacağız.Benim ruhum sıkılıyor.Ama bu atışmayı sizin başlattığınızı ,benim burada mercekler hakkında verdiğim bilgilerin alıntı olduğunu sizin tarafınızdan (((sizin yazmadığınızı anladım)) cümlesi ile ilgilidir.Bu sizce bir hakaret değilmidir?)başlatılmıştır.Ve benim evet alıntıdır,özür dilerim dememe rağmen bu güne kadar uzayıp giden sürmenin altında süren bir restleşmedir.Sizin elektronik konusundaki bilgi ve birikimleriniz birbirimizi tanımasakta uzakta da olsak sahsım tarafından uzaktan izlenmekte idi .taki şu ana kadar. Ben asla kaba bir insan değilim.Benim gerçek mesleğimi söyleyeyimmi?
    Ben profesyonel bir müsizyenim.3 yıldır yapmıyorum.1968 senesinden beri müzikle uğraşıyorum.75-78 yıllarındada Bakırköydeki yazlık sinemada gitarist olan makinist arkadaşımla beraber film arasında canlı müzik yapardık..Gündüzleride 8 mmlik film oynatıcısı ile apartmanın kömürlüğnde mahalledeki arkadaşlara 25 kuruşa Lorel hardy filmleri gösterirdim.
    Bu kısa otobiyografimden sonra Gece hayatı yaşamış, insanları çok iyi tanımış ,85-86 yıllarında piyasaya çıkmış SerdarAteş tavernada eğlence 1-2 kasetlerim var.Mesleğimden dolayı içki ve gece aleminde çalıştığım için insanları çok iyi incelemiş , sarfettiği cümlelerden kişilikleri hemen çıkartabiliyorum. Tabiki bu nette daha biraz daha zor. başımdan geçen olaylardan dolayı hayatta şunu öğrendimki;Sana biraz sevgi ile gelene sen çok sevgi göster ,sana biraz kötü gelene sen çok kötü ol.Çünki insanlar bu aradaki ince farkı anlamıyorlar.
    Neyse uzatmayalım.Şu soğuk havalar geçsin yanınıza gelirim.Bir şey kaybetmiş değiliz.Yardımlarınızı beklerim.yeni projeleri çok seven biriyim.olmayanı yapmak ,icad etmek gibi konuları çok severim ve araştırırım.Yukarda bahsettiğim gibi Ben Müzisyen adamım ama elektirk diplomam da var.Sınıfı yok Özeldersane.
    Son olarakta itiraf etmek gerekirse evet ukela tabirini sizin için yazmıştım.Ama sizin 2. bir nick name kullandığınızı düşünerek..Üzdü isemde özür dilerim..
    sevgiler..

Orjinalden alıntı: protürk

Merhaba
    Sayın Turkpro;

Zaten köşe olmadığımı nereden biliyorsunuz? Binlerce cihaz ithal edecek kadar köşe değilsem de kendimce bir kazancım var. İnsan gibi yaşamama da yetiyor Allah'a şükür. Fazlasında da gözüm yok. Kefenin cebi de yok malum...

Bu dediklerimi (metalik gri statik boyalı sac kasa, [lazer kesim değil, bir tane için uğraşmaya değmez], elektronik balast, full RF [radyo frekans] uzaktan kumanda, motor sarıcılı perde, elektronik akıllı fan ve sıcaklık kontrolü, dışarı minimum ışık sızdırmazlık, perdeler kapalıyken gündüz izlenebilirlik, gözlük camları ile oluşturulmuş manuel ayarlı varifokal zoom lens [muhtemelen 1.2 veya 1.5X] en azından tek bir cihaz için (kendime) gerçekleştireceğim. İnşallah ölmez de sağ kalırsam, herkes'de görecek. Ama bu iş sizin yaptıklarınız gibi 1 haftada çıkacak iş değil. Ben bu işle sizin gibi yıllardır da uğraşmıyorum. Bunlarla uğraşmak zaman alıyor. Tekrar ediyorum: Sizin ticaretinizde, aldığınızda sattığınızda gözüm yok. Cesaretimde mevcut, bu cesarete istinaden İzmir'de AR-GE'sinde iyi maaşla çalıştığım şirketten istifa edip Tekirdağ'a geldim. Şu anda sevdiğim ve bana güvenen bir abimin şirketi üzerinden şube olarak legal ticari faaliyetim devam ediyor. Kısmetse Haziran başı gibi Çorlu'da kendi şirketimi de açacağım. Ama el yapımı projeksiyondan çok daha fazla kazandıracak endüstriyel bitmiş ve devam eden projelerim var. İlginizi çekerse gelip görebilirsiniz.

Bu projeksiyon işini zaten birileri hazır ithal edip kaymağını yiyecek. Gidişat öyle gösteriyor. Büyük marketlerde, SHOW, MİNTON, TRİDENT, PREMİER VB. MARKALAR GİBİ ALMAYANI DÖVERLER FİYATINA SATILACAK BU CİHAZ YAKIN ZAMANDA. Hatta, bordda birisi alenen yazdı da zaten. Adam yüksek adet getirirse çatır çatır, hem de makul fiyatla satar. Siz ilk başta beni yanlış anlamayıp o kadar hakaret etmeseydiniz size de faydam dokunurdu belki... Sizin cihazlarınızın albenisini arttıracak bir şeyler eklerdik cihazlarınıza. Size planınıza uygun bir sac kutu için, lazer kesim çizimini seve seve ücret talep etmeden yapardım. Küçük adetlerde, nereden kaça lazer kesim yaptırabileceğinizi bile gösterirdim. Nerede, nasıl, ucuza statik fırın boya attırılır diye yol gösterebilirdim. Daha şık cihazlar yapar daha çok satar, kazanırdınız. Fena mı olurdu? Nedir bu agresifliğiniz? Neden bu kadar dik başlısınız? Bakın, ben sizi zaman zaman olumsuz eleştirdiğim gibi "Sezar'ın hakkı Sezar'a" diyerek yeri geldiğinde sizi tebrik de ettim. yine yeri geldiğinde sizi haksız eleştirenleri de eleştirdim. Yeri geldiğinde PM'den uyardım. Siz bana ne yaptınız? Geçmişte "Madem mühendissin, bilgilisin, bilgi ver de faydalanalım deyip, bilgi verince de üstü kapalı "ukala" olduğumu ima ettiniz. Yanlış mı anlamışım? Öyleyse şimdiden özür dilerim. Fakat bu "ukala" dediğiniz şahsı da açıklayın bilelim. Ben veya başkası... Esen kalın?

• quote:

Orjinalden alıntı: gmby

ben serdar beyı hıc gormedım..hıcte karsılıklı oturup ıkı cıft laf yapamadım..lakın onun bu foruma kattıklarınıda gormezden gelemem bazen evet acımazsızca elestrıldı, sızlerın bılımsel yaklasımlarınız kadar belkıde bılgıye sahıp degılım belkıde o da ama sonucta ortada somut bırseyler var ve o bunu deneme yanılma olarak nıtelendırsenızde basarmıs..pek cogumuzada gerek reel olarak gerekte sanal olarakta yardımlarını esırgemedıgınede pekcok kereler sahıt oldum(nasıl mı? pekcok arkadasımı ona yonlendırdım ve herbırıne ayrı ayrı yardımcı oldu kı bu arkadaslarımıda hıc gormedım msn den tanırım pek cogunu bır ıkısınıde tanıma fırsatım oldu. sebepsı yolcu gıbı,archıtec gıbı tuggi ornegın)...hala elestrılmesıne anlam veremıyorum...sızınde calsımalarınız bu kadar elestrılsee dolar tasarsınız...ben onun yerınde olsaydım cooktann terketmıstım forumu..ben onun tutustugunu falan sanmıyorum acıkcası sayın alaylı kardesım...

bu yazıma yalakalık olarak bır ad koymak ıstersenız saygı duyarım cevapta verecegımı sanırsanız yanılırsınız.. kı bende bu cumlelerımı ortaya soyluyorum...kı sız bıle yazınızda uslubunuz acısından bakarsak
    pekte hos degılsınız ''Lafımı ortaya söyledim, kimseyi bire bir itham etmiyorum, yarası olan buyursun gocunsun, kaşınsın, cevap versin. Ben de daha ağır bir üslupla ve büyük bir zevkle kaşıyayım.'' hem oratm gergın hemde durup bunu soylemenız ne derce dogru acıkcası sasırtıcı..bu ne tas ne hamam...

bakın serdar beyı katkılarından dolayı taktır edıyorum..ama kufretmesınıde katılmadıgımı pm yoluyla ona ılettım zaten..

kendısıne sunu da ılettıgımıde bılmenızı ısterım...

ALTIN ÇÖPE DÜŞSEDE DEGERİNDEN KAYBEDER Mİ?
    ALTIN YİNE ALTINDIR...

bır anlık sınırlılıgıne verdıgım sozlerının tekrarlanacagınıda sanmıyorum acıkcası ve sızlerde kı bunu ortaya soyluyorum elestrılerı bırakında ıslerımıze donelım...artık ben bu forumda bılgı gormek ıstıyorum..

herkese kolay gelsın...

Tamam canım kardeşim;

Sana veya bir başkasına yalaka veya Serdar Bey'e kötü adam demiyorum. Daha önce de hiç demedim. Yaptığı cihazları kazandığını da acımasızca eleştirmedim. Ama bak sen beni ve uslubumu sırf ''Lafımı ortaya söyledim, kimseyi bire bir itham etmiyorum, yarası olan buyursun gocunsun, kaşınsın, cevap versin. Ben de daha ağır bir üslupla ve büyük bir zevkle kaşıyayım.'' dediğim için eleştirebilecek cesareti gösteriyorsun. Neden? Karşılığında küfür yemeyeceğinden, aşağılanmayacağından, hakaret görmeyeceğinden eminsin değil mi? İnsanca bir cevapla karşı karşıyasın. Serdar Bey geçmişte bana çok daha ağır bir uslupla sataşır, hatta hakaret ederken neredeydin? O zaman çıkıp Serdar Bey'i eleştirebilecek cesaretin neden yoktu? Bana da küfür etmesini mi bekliyordun? Öyle ise bekle ben de birilerine küfür edeyim, beni de sonra eleştir. Yada birileri de en azından benim yukarıdaki üslubuma denk haddini aştığında çık lafını söyle? Küfür etmesini bekleme. Rica ederim adil ve objektif ol. Ama Serdar Bey'in sağı solu belli olmuyor ki... Koca bir paragraf yazıyorsun, iki kelimeye takılıp anlamadan, dinlemeden sana hakaretler yağdırabiliyor. İnşallah bu tavrından vaz geçer artık. Benim yalakadan kastım, "SERDAR BEY olmasaydı bizzzzz naaaparrrrdıkkkkk" gibi nidalar atan tipler. SERDAR BEY'i yerli yerinde her savunan, olumlu eleştiren yalakadır, DEMİYORUM ki ben. Adam küfür de etmese şu geçen elli küsür sayfada bir kaç kişi haricinde, onu eleştiren yok. Teşekkür eden gırla. Herkes birbirine özgürce fikrini söylüyor, eleştiriyor, yanlış anlaşıldıysa düzeltiyor, iş Serdar BEY'e gelince kimsede tık yok. Neden? Herkes korkuyor. "Aman Serdar Abi'ye bulaşmayayım aramda sorun çıkmasın, başım ağrımasın." mantığı. Adil mi bu sence?

Serdar Bey'e de herkese de bu bord açık, alsın, satsın, kazansın, fikir beyan etsin. Ama anlamadan dinlemeden, emin olmadan kimseyi azarlamasın, aşağılamasın. Hadi diyelim ki diabolikal onun yaptığı cihazı haksız eleştirdi, ben ilk borda girdiğimde haksız mı idim? Üslubum kaba mıydı? Birini yada birilerini rencide etmek miydi amacım? Neden bana desteğini PM'den yazdı onca insan? Neden bordda alenen yazmak istemedi? Birisini karşısına almak mı istemedi yoksa bunca kişi? Böyle bord ortamı olmaz kardeşim! Herkes fikrini söyler, adam gibi eleştirir, eleştirilmeye de razı olur. Eleştiriye gelemiyorsa, çıkar gider. Sen hem bordu vitrin, dükkan gibi kullan, hem de bu borda gelenleri azarla, horla, mini etekli, kısa pantolonlu vb. de, çok canını sıkarsa küfret. Ne ala memleket...

Farzedelim ki; şu an bende çok sinirliyim. Birilerine küfretmem çok hoş karşılanır mı? Madem yaşı büyük, en olgunumuz, en sayılanımız, bize örnek olması gerekmiyor mu? Veya sizlerin Serdar Bey'i eleştirmeyi göze almanızı sağlayacak şey onun birilerine küfretmesi mi? Kriter küfür mü? Küfredinceye kadar her türlü hakaret mübah mı? Şimdiye kadar neredeydiniz? Yoksa akıl yaşta değil başta mı?

Günü geldiğinde benim de somut bir şeyler ortaya koyacağım aşikar. Nasıl bir şey yapmayı hedeflediğimi de az çok anlattım. Tüm hepsi bittiğinde isteyen herkese seve seve de yardımcı olurum. Bhsettiğim cihaza rakip olabilecek bir cihazdan da bahseden olmadı şimdiye kadar. Ama daha önce de söylediğim gibi zamanı var...

Esen kalın...

Saygılar...

• ÇIKAR FİRMA BİLGİDE VER TEPENE BİNEYİM HADE BEKLİYORUM EN BAŞTA SANA DAVA AÇACAĞIM HADE BENİM CİHAZIMA BENZET MALZEMENDE AYNI OLSUN BAK BAKALIM TELİF VE PATENT HAKLARI NASIL DAVRANIYOR GÖRÜRÜZ
    quote:

quote:

O NASIL OLUYOR LAFIM ORTAYA DEYİPTE ; YAZDIKLARININ 10 KELİMESİNDEN 8 İNDE BENİM ADIM GEÇİYOR..YAHU NE BÜYÜK ADAMMIŞIM.. HERKES İYİ KÖTÜ BİRŞEYLER YAZIYOR YALAKALAR DEDİĞN ARKADAŞLAR SANA CEVAP VERİRLER MERAK ETME .AYRICAHİÇ KİMSE KİMSENİN YALAKASI DEĞİLDİR.......3 aydan beri forumdasın hala bir şey ortaya çıkartmadın..
    quote:

Bir 3 ay daha geçer, hatta 6 ay geçer sonra çıkartırım cihazımı ortaya. Size ne? Siz ticaretinize bakın, yapın satın, benim cihazımdan size ne? Bittiğinde benimkine "limon kasası" demeye dili varmayacak insanların en azından. Benim derya deniz elektronik ve mekanik bilgim var Allah'a şükür. Torna tezgahı elimin altında var, kendim kullanırım, freze ile dişli çıkartacak kadar bilirim talaşlı tesviyeyi... Üstüne hidrolik, pnömatik tecrübem de var. Lazer kesim için AutoCAD'de çizimimi kendim yapar, CNC caka (bilgisayarlı sac kıvırma makinası) için koorninatların programını kendim yaparım. Cihazlarımın leksanını (dokunmatik tuş takımlarının üzerine yapıştırılan açıklayıcı ve kullanıcıya yol gösterici malzeme) Corel Draw'da kendim çizerim. Elektronik devre şema ve kartlarını kendim tasarlar, OrCAD'de çizimlerini kendim yaparım. Kısacası Osiloskop'la, ölçü aletleriyle, çizimlerle, bilgisayar simülasyonlarıyla, formül-hesap kesapla, teknik ve bilimsel çalışırım ben. Sadece deneyip yanılarak değil... Önce teoriğini hazmederim, sonra bilgisayarda simülasyonunu çalıştırırım, sıra sonra pratiğe gelir ve ilk prototip çıkar. Sonrasında yaptığım belli bir modelin hepsi hem teknik, hem estetik olarak, birbirinin aynısı, kalibreli olur. Fişi faturası, garanti belgesi mecburen de TSE belgesi olur. Siz yıllardır uğraşıyormuşsunuz ortaya çıkarttığınız şey malum... Daha önce de söyledim, nitelik iyi, ama nicelik yok. Bu haliyle sen bu cihazı satıyorsan, ben elektronik janjanlarla süslenmişini (şayet ticari düşünürsem) haydi haydi satarım. Emin olun bir kaç ay daha uğraşacağım ben. Ama yine emin olun bittiğinde ortaya çıkardığım cihaz (ki hadi 3 ay daha uğraşsam toplam 6 ay eder, 1 yıl bile değil!) , sizin bunca yıldır ortaya çıkardığınız cihazın (liliputlu olanın bile) yüzünü kızartacak. Sizin yüzünüz kızarmayacaktır diye düşünüyorum çünkü; size en ağır hakaretleri eden, küfreden adamı şimdi bağrınıza bastınız, canciğer kuzu sarması oldunuz. Sizden böyle bir şey beklenmez doğrusu...

Eğer o zamanki şartlar (cihazı bitirip burada resimlerini ve teknik özelliklerini yayınladıktan sonra) bana karlı imiş gibi gelirse, yani tenezzül edeceğim bir kar bırakacağına ikna olursam, işin ticaretine de girmeyi düşünebilirim. Şimdiden söyleyeyim "Bundan da size ne!" Eğer ticari düşünürsem görürüz bakalım el mi yaman bey mi...

Yaptığım cihazla ilgili küçücük bir özellik: Cihaz açıldığında (uzaktan kumandası ile veya power düğmesinden)motorlu perde de açılacak, cihaz kapatıldığında (uzaktan kumandasi ile veya power düğmesinden) perde motorla tekrar sarılacak. Bunun gibi daha bir çok şık ve pratik özellik var üzerinde çalıştığım cihazda, bu bile sana rakip olaya yeter. Kaldi ki başka işlerle ve projelerle de uğraşıyorum bir yandan, ekmek parası kazanmak lazım ne de olsa... Sen satışını yap beni rakibin olmam için kışkırtma, seninle bir sorunum yok, daha önce de söylediğim gibi SÖZÜM ACİZ YALAKALARINA... SENİNLE KULVARLARIMIZ, MEŞREPLERİMİZ, VİZYONUMUZ, İŞ YAPIŞ ŞEKLİMİZ AYRI, EĞER BU İŞE TİCARİ OLARAK GİRERSEM SEN ZARARLI ÇIKAR, CİHAZ YETİŞTİREMEMEKTEN YAKINIRKEN, GÜN BOYU SİNEK AVLAMAYA BAŞLARSIN, BENDEN SÖYLEMESİ...

• 20 DAKİKADIR SON MESAJIMI YAZIYORDUM AMA İŞLER YİNE KARIŞMIŞ.ARKADAŞLAR TAMAM BIRAKALIM ARTIK SATAŞMAYI BEN KENDİ ADIMA ÇOK YORULDUM....EK ;BİR DAHADA BU FORMA GİRMEYECEĞİM. .FORUM BENİM İÇİN BİTMİŞTİR BENİ DESTEKLEYEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDER SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNARIM..HOŞÇAKALIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protürk -- 4 Şubat 2005, 2:46:04 >
  • BUDA KENDİME ÖZEL 1-2 SAYFA ÖNCE YAZIDĞIM YAZILI METNİN SONUNCUSUDUR.

BEN BU İŞE GİRMEK İÇİN EMEK VERDİM PARA YATIRDIM KENDİMCE ÇEVREMDE VAR ÇOK İYİ PAZARLAMA TAKTİKLERİ GELİŞTİRİRİM SATTIĞIM HİÇ BİR ÜRÜN SORUNLU OLARAK GERİ GELMEDİ GELMEZDE ADAM GİBİ İŞ YAPARIM (((((GÖZLÜK CAMINDAN HUBBLE TELESKOPUDA OLUR,YETER Kİ İSTE )))))))))))))))))))

BU FORUMDA BULUNAN BİR ÇOK KİŞİ HAZIR EMEK İSTİYOR HEMEN YAPMAK İSTİYOR HARCAMADAN KAYBETMEDEN İSTİYOR

BEN HİÇ BİLGİ VERMEDİM NEDENİ SATMAK İÇİN DEĞİL BEN UĞRAŞMIŞIM YORULMUŞUM İKİ KELİME İLE ADAMNIN ÖNÜNE KOYMAM.

ALİFREE2 SENİN BENİM HAKKINDA YAZDIĞIN SATIR İÇİN EBAY STORE YE GİR ARAMA MOTORUNA LİLİ YAZ BAKBAKAYIM ÖNÜNE NE GELİYOR ÇOK İŞ ADAMLIĞINA SOYUNMUŞSUN EBAYADA BİR MAİL AT NE ZAMANDAN BERİDİR LİLİ SATIYORSUNUZ DE ÖĞREN

BENİM İÇİN BİR SÜRÜ HAKARETLER YAZILDI UMRUMDA BİLE DEĞİL DOSTLUKLAR ZOR KURULUR KOLAY BOZULUR SİZİN İÇİN SERDAR ABİYİ FEDA ETMEM ETMEDİM Kİ SONUNDA DOST KALDIK.
    BEN ONA GİRME SÖYLEME VERME ABİ DEDİM AMA DİNLEMİYOR ADAM YUFKA YÜREKLİ BİRİSİ SAYGILI DÜZEYLİ BENDE ÖYLEYİM AMA SÖVENİN AĞZINDAN GİRER BURNUNDAN ÇIKARIM AZRAİL İÇİN SEBEP ÇOK AMA KİMSE BELA GELSİN BENİ BULSUN İSTEMEZ

SİZCE BEN BENCİLİM EVET ÖYLEYİM BABAMIN OĞLUMUSUNUZ DA SİZE AL CANIM ŞÖYLE YAP BİTİR SAĞOL CANIM BE ALMİYİM

BEN BU İŞE GİRMEDEN ÖNCE ARAŞTIRDIM BAŞVURU YAPTIM VE PATENT HAKLARIMI ALDIM BİLİYORUM BU MİLLET KOPYACI BELKİ YÜKSEK MEVKİLİ BİRİ BU İŞE GİRER BİZDE DAVA YOLU İLE MALI GÖTÜRÜRÜZ İŞİMİ SAĞLAMA ALDIM HİÇ ŞAKAM YOK HER ŞEY EKMEK DAVASI

BURADA VERİLEN BİLGİLERİN İÇERİĞİ HAKKINDA HİÇ BİR ZAMAN İLGİLENMEDİM ÇÜNKÜ BANANE!!!

• quote:

Sevgili Alaylı
    Geçmişe dönmeden şu aramızdaki gereksiz atışmalara bir son verelim.Ben size bunu dedim siz bana bunu dediniz diyebilmek için ta gerilere bakmak lazım.Şimdi onları nereden çıkartacağız.Benim ruhum sıkılıyor.Ama bu atışmayı sizin başlattığınızı ,benim burada mercekler hakkında verdiğim bilgilerin alıntı olduğunu sizin tarafınızdan (((sizin yazmadığınızı anladım)) cümlesi ile ilgilidir.Bu sizce bir hakaret değilmidir?)başlatılmıştır.Ve benim evet alıntıdır,özür dilerim dememe rağmen bu güne kadar uzayıp giden sürmenin altında süren bir restleşmedir.Sizin elektronik konusundaki bilgi ve birikimleriniz birbirimizi tanımasakta uzakta da olsak sahsım tarafından uzaktan izlenmekte idi .taki şu ana kadar. Ben asla kaba bir insan değilim.Benim gerçek mesleğimi söyleyeyimmi?
    Ben profesyonel bir müsizyenim.3 yıldır yapmıyorum.1968 senesinden beri müzikle uğraşıyorum.75-78 yıllarındada Bakırköydeki yazlık sinemada gitarist olan makinist arkadaşımla beraber film arasında canlı müzik yapardık..Gündüzleride 8 mmlik film oynatıcısı ile apartmanın kömürlüğnde mahalledeki arkadaşlara 25 kuruşa Lorel hardy filmleri gösterirdim.
    Bu kısa otobiyografimden sonra Gece hayatı yaşamış, insanları çok iyi tanımış ,85-86 yıllarında piyasaya çıkmış SerdarAteş tavernada eğlence 1-2 kasetlerim var.Mesleğimden dolayı içki ve gece aleminde çalıştığım için insanları çok iyi incelemiş , sarfettiği cümlelerden kişilikleri hemen çıkartabiliyorum. Tabiki bu nette daha biraz daha zor. başımdan geçen olaylardan dolayı hayatta şunu öğrendimki;Sana biraz sevgi ile gelene sen çok sevgi göster ,sana biraz kötü gelene sen çok kötü ol.Çünki insanlar bu aradaki ince farkı anlamıyorlar.
    Neyse uzatmayalım.Şu soğuk havalar geçsin yanınıza gelirim.Bir şey kaybetmiş değiliz.Yardımlarınızı beklerim.yeni projeleri çok seven biriyim.olmayanı yapmak ,icad etmek gibi konuları çok severim ve araştırırım.Yukarda bahsettiğim gibi Ben Müzisyen adamım ama elektirk diplomam da var.Sınıfı yok Özeldersane.
    Son olarakta itiraf etmek gerekirse evet ukela tabirini sizin için yazmıştım.Ama sizin 2. bir nick name kullandığınızı düşünerek..Üzdü isemde özür dilerim..
    sevgiler..

quote:

quote:

Merhaba
    Sayın Turkpro;

Zaten köşe olmadığımı nereden biliyorsunuz? Binlerce cihaz ithal edecek kadar köşe değilsem de kendimce bir kazancım var. İnsan gibi yaşamama da yetiyor Allah'a şükür. Fazlasında da gözüm yok. Kefenin cebi de yok malum...

Bu dediklerimi (metalik gri statik boyalı sac kasa, [lazer kesim değil, bir tane için uğraşmaya değmez], elektronik balast, full RF [radyo frekans] uzaktan kumanda, motor sarıcılı perde, elektronik akıllı fan ve sıcaklık kontrolü, dışarı minimum ışık sızdırmazlık, perdeler kapalıyken gündüz izlenebilirlik, gözlük camları ile oluşturulmuş manuel ayarlı varifokal zoom lens [muhtemelen 1.2 veya 1.5X] en azından tek bir cihaz için (kendime) gerçekleştireceğim. İnşallah ölmez de sağ kalırsam, herkes'de görecek. Ama bu iş sizin yaptıklarınız gibi 1 haftada çıkacak iş değil. Ben bu işle sizin gibi yıllardır da uğraşmıyorum. Bunlarla uğraşmak zaman alıyor. Tekrar ediyorum: Sizin ticaretinizde, aldığınızda sattığınızda gözüm yok. Cesaretimde mevcut, bu cesarete istinaden İzmir'de AR-GE'sinde iyi maaşla çalıştığım şirketten istifa edip Tekirdağ'a geldim. Şu anda sevdiğim ve bana güvenen bir abimin şirketi üzerinden şube olarak legal ticari faaliyetim devam ediyor. Kısmetse Haziran başı gibi Çorlu'da kendi şirketimi de açacağım. Ama el yapımı projeksiyondan çok daha fazla kazandıracak endüstriyel bitmiş ve devam eden projelerim var. İlginizi çekerse gelip görebilirsiniz.

Bu projeksiyon işini zaten birileri hazır ithal edip kaymağını yiyecek. Gidişat öyle gösteriyor. Büyük marketlerde, SHOW, MİNTON, TRİDENT, PREMİER VB. MARKALAR GİBİ ALMAYANI DÖVERLER FİYATINA SATILACAK BU CİHAZ YAKIN ZAMANDA. Hatta, bordda birisi alenen yazdı da zaten. Adam yüksek adet getirirse çatır çatır, hem de makul fiyatla satar. Siz ilk başta beni yanlış anlamayıp o kadar hakaret etmeseydiniz size de faydam dokunurdu belki... Sizin cihazlarınızın albenisini arttıracak bir şeyler eklerdik cihazlarınıza. Size planınıza uygun bir sac kutu için, lazer kesim çizimini seve seve ücret talep etmeden yapardım. Küçük adetlerde, nereden kaça lazer kesim yaptırabileceğinizi bile gösterirdim. Nerede, nasıl, ucuza statik fırın boya attırılır diye yol gösterebilirdim. Daha şık cihazlar yapar daha çok satar, kazanırdınız. Fena mı olurdu? Nedir bu agresifliğiniz? Neden bu kadar dik başlısınız? Bakın, ben sizi zaman zaman olumsuz eleştirdiğim gibi "Sezar'ın hakkı Sezar'a" diyerek yeri geldiğinde sizi tebrik de ettim. yine yeri geldiğinde sizi haksız eleştirenleri de eleştirdim. Yeri geldiğinde PM'den uyardım. Siz bana ne yaptınız? Geçmişte "Madem mühendissin, bilgilisin, bilgi ver de faydalanalım deyip, bilgi verince de üstü kapalı "ukala" olduğumu ima ettiniz. Yanlış mı anlamışım? Öyleyse şimdiden özür dilerim. Fakat bu "ukala" dediğiniz şahsı da açıklayın bilelim. Ben veya başkası... Esen kalın?

Ben atışmaya niyetli olmadığımı borda ilk girdiğimde söyledim. Sizinle bir alıp veremediğim olmadığını da... O sayfalara dönüp tekrar bakarsanız göreceksiniz ki ben " sizin yazmadığınızı anladım" şeklinde bir cümle yok. Sadece tahmin ettim dedim. Sizi uyaran ilk mesajı attığımda zaten kaynak siteyi bulmuştum. Niyetim kötü olsa direkt link verir. Sizi rencide ederdim. Siz dürüstçe olan biteni itiraf ettikten sonra açıklama yaptım. Ben de kendimce insanları iyi analiz ettiğimi düşünürüm. Hatta yazdıklarından da iyi analiz ederim. Burada uzun uzun yazmaya gerek duymuyorum ama otobüslerde muavinlikten, pazarlamacılığa, küçükken çıraklıktan, kalfalığa, üniversitede okurken, barmenlikten, garsonluğa hatta dj'liğe kadar ben de çok iş yaptım ekmek parası için. Yaşım sizden küçük ama yaşıtlarımın bir çoğundan daha zorlu geçti hayatım bu güne kadar. Okurken çalışmanın zorluğunu çeken bilir. Mühendisim dediysem, normal liseden sonra 4 yıl okuyup masa başı imza işi yapan mühendisciklerdenim demedim. O ucuz mühendisler kargaburun ile yankeski arasındaki farkı bile bilmezler. Malzemeyi iyi tanırım. Elimde alet edevat, takım taklavat kullanmaktan yara bere eksik olmaz. Sanayilerden beri gelmem. Ne, nerede, nasıl yapılır, kimyası nedir, malzemesi nedir, hangi prosedürle üretilir vb. iyi bilirim.

Sizden ricam: Lütfen biraz daha eleştiriye açık olun. Eleştirilmek insana yeni şeyler katar. Kendisini daha da geliştirmesine vesile olur.

Tekrar teklif ediyorum: Herkes katılmasa bile siz ve ben (muhtemelen diabolikal'de katılacaktır) gereksiz mesajlarımızı silelim, bord rahatlasın biraz... Sonra hep beraber işimize bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alayli -- 4 Şubat 2005, 2:56:39 >

• Bu kadar tartışmanın içine biraz konu katalım.
    Biraz önce duvarda ilk görüntümü aldım...
    Belki kimilerine göre berbattır görüntüler ama evdeki herkes beğendi...
    Kullandiğim malzemelerin çoğunluğunu Vice_citizen'den aldım. Burada kendisine engin hoşgörüsünden dolayı teşekkür etmem lazım...
    Psone ile yaptım 2 metreden oluşan görüntü 100 x 70 cm idi.
    Tabi anlayamadıgım ve çözmem gereken bir sorun var oda karanlık görüntülerde ciddi bir şekilde görüntü gidiyor.
    Fikirlerinizi ve Yardımlarınızı bekliyorum...
  • MEDUSA09

5 MİLYAR YTL ÇOK ÖNEMLİ YTL BU ABİLERİM KARDEŞLERİM (((((((((((((((((((((((ULEN BU FORUM SAYESİNDE ZENGİN OLDUM YAW)))))))))))) VERECEĞİNE BEN İNANMIYORUM AMA DİYELİMKİ VERDİ ŞEREFİM HAKKI İÇİN BU FORUMDA TESPİT ETTİĞİM İYİ İNSANLARA BU PARANIN GÜZEL BİR KISMINI VERCEĞİM NAMUS SÖZÜ BU YAZIMLADA BENİ MAHKEMEYE VEREBİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KABUL EDİYORUM.

SEVİGİLİ MEDUSA SENDE TAHHAHÜT ETTİN O PARANIN SADECE 5 YTL SİNİ SANA HATIRA DİYE BIRAKIYORUM BENİ HATIRLARSIN.BU YAZINI AVUKATIMA GÖSTERECEĞİM BU BELGE OLUYORMU BİR BAKALIM(((((BİLİYORUM OLMAZ DA))))))))) HANİ DEĞERLİ ARKADAŞTA BİR SORSUN HEY HEY DUR YAZDIKLARINI SİLME HAA AYIP EDERSİN SONRA

BİTMEZ Kİ BU PARA 5.000.000.000.YTL ESKİ TL 6 SIFIR EKLEYELİM 5.000.000.000.000.000.TL HEYECANDAN YANLIŞ YAZMIŞ OLABİLİRİM YTL HARKULADE BİR MİKTAR EVET ARKADAŞLARIM DÜŞMANLARIM BEN BUİŞTEN ÇEKİLİYORUM ÇALIŞMAYA GEREK KALMADI ÇOK DUYGUSAL ŞEREFLİ NAMUSLU MİLLİYETÇİ KENDİNE GÜVENEN İÇİNDE TANRI KORKUSU TAŞIYAN BU ARKADAŞ BANA BU PARAYI VERECEĞİNE SÖZ VERDİ BİLİYORSUNUZ SÖZ VERMEK .........................BENZEMEZ

BENDEN ÖZÜR FİLAN DİLEME SEN PARAMI VER YETER

• VE İŞTE KARŞINIZDA MEDUSA09 TÜRKİYENİN EN ZENGİN ARKADAŞI VERDİĞİ TEMİNAT MİKTARI AŞAĞIDADIR BU ONUN MESAJIDIR HADE BAKALIM CEVAP VER NASIL GÜLÜNÜR SANA GÖSTERECEĞİM
    quote:

• YAZILARINDAN NE KADAR DÖNEK BİRİ OLDUĞUNU ANLIYORUM SENİN GİBİ BİRİNE NEDEN BİLGİ VEREYİM DEDİM AMA SEN KAŞINDIN ŞİMDİ GEL BAKALIM SANA BU İŞ NASIL BAŞLAMIŞ NASIL OLUŞMUŞ AVUKATLAR EŞLİĞİNDE TABİİ 5 MİLYAR YTL İÇİN AVUKATLAR ANLAŞMA İMZALAYACAK HEMEN İSPAT EDECEĞİM AMA SONRA SEN BANA YALVARACAKSIN ABİİİİİ HÜ HÜ HÜ ABİİ ALMA BENİ AĞLATMA BENKİ HATA ETTİM BEN ETTİM SEN ETME HÜ HÜ HÜ DİYE DİZLERİME KAPANACAKSIN AMA BEN NE YAPACAĞIM NAAAYYYIIIR DEFOL ULEEEENNNN PARA BENİM GİDİP ÇATIR ÇATIR YİYECEM

GÜLME KOÇUM SÖZÜNÜN ERİSİN MADEM HADE BAŞLAYALIM
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. Formun birazcık düzeyi düştü sanırım.
    Bence sinirimizi bozduğunu düşündüğümüz, ve düzeysiz bulduğumuz kişileri banlarsak bu iş çözülür.
    Burada herkez deneyimlerini düşüncelerini paylaşıp, geliştirmek ve hatta ürünlerini satabilme hakkına sahiptir. Fakat projeksiyon sisteminde denenmiş, bilinen kurallar vardır. Bunları ''kavrayıp'' geliştirmek ile, mantığı kavramadan beyin cimlastiği yapmak ayrı şeylerdir. Bizler birincisini kabul edersek bu formdan çok şeylerin çıkacağına ''hala'' inanıyorum...
    Konumuza dönersek

1 . ışık-fresnel (30cm fokuslu) arasını 16 cm ye düşürdüğümde 2 fresnelle sonuç alamadım. Çünkü ışık LCD den sınra 15 cm de odaklanıyor. 3 fresnelle 15 cm den ışığı 22,5 cm de toplayıp objektife düşürebildim.
    2 . 10 cm lik mercekle, çok daha fazla ışık fakat kenarlarda fluğluk yaşadım.
    3 . LCD nin arka yüzünden değilde ön yüzünden ışık verince renk bozulmaları oluşuyor. Nedenini hala anlayamadım.
    4 . Polarize filter ışığı gerçekten çok engelleyen ve LCD nin her iki yüzeyinde bulunan yapışkanlı bir filitre.
    bu filtreler ekranda görüntünün oluşmasına yarıyor ve 90 derecelik açılarla koyulmuş jaluzilerin mantığı ile kontrastı yani, resimdeki kararma ve açılmaları sağlıyor. (digital saatlerdeki görüntüde böyle oluşuyor)
    5 . Fotoğrafçıların kullandıkları polarize filtrelerden polonya pazarında bulamadım. Fakat çok daha ışık geçirgenliği olduğuna kesinlikle eminim. Çünkü cam!
    6 . Kutuyu küçültmenin bir yoluda ; eğer daha küçük ve Çözünürlüğü yüksek bir LCD bulma şansımız yoksa, Lamba ile ilgili trafo ateşleyici vs. yi external yani harici olarak kullanmaktır. Kutunuzun ölçüleri böylelikle 16x13x43 cm. ye kadar düşecektir. Benimki öyle!
    7 . 2,5'' LCD konusundada Hip Screen Pad (PlayStation 2) lcd sinin üzerinde duralım derim. 30 $ 800x600 çok uygun ve pc bağlantısı yapılabiliyor. Monitör'e S-video veya AV girişi yapabilen arkadaş varsa bunada Tv bağlanabilir. Bağlanamasada Pc ye tv kartı takıp izleriz artık

EL YAPIMI PROJEKSİYON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prodes2 -- 4 Şubat 2005, 5:24:37 >

• eğer gerçek bir projeksiyon tv yapmak istiyorsanız öncelikle bırakın hesabı kitabı mantıklı sözler var ama bunun öncesi şudur

dikkatle okuyup yorumlayın:
    bu cihazın görüntü birimi ve görüntüyü oluşturacak aksam düzeneği aynı olmalı yani birbirine gönderilen ışık ve lcd ile lensler arasında tam bir uyum olmalı yoksa debelenmekten başka bir şey olmaz

bildiğimiz projeksiyon televizyonun tüm aksamları bir birine orantılı hesapla yapılmıştır yoksa bu kadar iyi görüntü olabilirmi.

ben UZUN zamandan beridir yazıyorum bunu ama burdaki arkadaşlar herşeye zıtlar oluyorlar

e yapın o zaman niye hiç ses çıkmıyor kimseden

bir kere fresnel lens bu iş için yapılmamıştır ışık demeti dik gidermişte yatay olurmuşta falanda filanda boş bunların hepsi bir kere malzeme yanlış lambalar zaten yanlış cam fres kullanacaksın filtre kullanacaksın obj kesinlikle bu malzeme ile uyumlu olacak öyle derme çatma olmaz lcd kesinlikle bu malzeme değil zaten seninkinin sorunu bu lcd bu iş için yapılmadı ısıyı gördümü ekran dalga dalga oluyor değilmi hemde 2 dk bile sürmeden e adamdan al malzemeyi yap kutuyu eyvah lcd boktan ne olacak geride götüremezsin işte en güzeli madem ticaret değil o halde 37 ekran hele birde flat olan olursa değme keyfine

sen niye yapmıyorsun diyenler var işim gücüm yok mu benim bununla uğraşacak vaktim yok ama siz 1 tane yapmak istiyorsunuz

geçenlerde 37 ekran projesi üstünde duralım dedim ama kimse takmadı birisi yapsın 6 milyon versin lens alsın 37 ekranı kasasından söksün güzel bir mdf yaptırsın içine monte etsin ayarları yapsın 1 adet fan kullansın 8 lik 220 v ile olanla

bakın bakalım yaptığınız çalışma ile aynımı değilmi ben özellikle yazacağım bu konuyu biri denesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azrailmekail -- 4 Şubat 2005, 6:03:15 >

• resim gönderdim baktınmı aslan paramı hazırla
    quote:

Orjinalden alıntı: azrailmekail

VE İŞTE KARŞINIZDA MEDUSA09 TÜRKİYENİN EN ZENGİN ARKADAŞI VERDİĞİ TEMİNAT MİKTARI AŞAĞIDADIR BU ONUN MESAJIDIR HADE BAKALIM CEVAP VER NASIL GÜLÜNÜR SANA GÖSTERECEĞİM
    quote:

• işte gerçek projeksiyon budur

ALİFREE2 BAK BAKALIM BU RESİMDE SENİN SATTIĞIN BİŞİ VARMI

BAKIP ESİNLENEMEYECEĞİNİZ BİR PROJEKSİYON TELEVİZYONUN BABASIDIR BU İŞTE

EL YAPIMI PROJEKSİYON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azrailmekail -- 4 Şubat 2005, 6:00:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliaygun

MÜJDE

Önümüzdeki ay Çine gidiyorum.
    3 ortak ile bir imalat işine giriştik.
    adamlar 150$ a yanları ve üstü ızgaralı saç ön kapak pvc olmak üzere şık bir kasa ve zoom lu ZEISS objektif ve 2.5" 1024*768 1 VGA+2 Video girişli YUNG LCD ile prjeksiyon yapacaklar.

İlk parti 5000 adet olacak. yaz başları gibi türkiyede resmen satışına başlamış oluruz.
    Satış fiyatını 550 YTL +KDV+5 yıl parça garantisi olarak belirledik.
    Satış noktaları elektronik mağazaları ve vestel bayileri (vestel ile şimdilik bir anlaşma yapılmadı)

Haa bu arada tüm paraçalarıda yetkili servislerde rahatça bulabileceksiniz.

Umarım bir aksilik çıkmaz

Hayirli olsun

• Arkadaşlar,

artık cevap vermek istemiyorum ama dün akşamdan beri 2 sayfa yazılmış yine bir sürü zırvalık var, daha önce 3-5 kere yazdığım şeyleri tekrar yazma ihtiyacı hissediyorum (örneğin resim konusu, yapmadın deniyor ama ben resim göndermiştim)

1- Trabzonlu olması hiçbirşey değiştirmez, ne yapacak öldürecek mi? Neden mal satmasına mı engel oldum?
    2- 80 watt ampul konusunda o kadar laftan sonra halen konuşuyorsunuz anlamıyorum. 1500 lumen ile alet yapıp satıyorsunuz ve benim verdiğim 3000 lumen lambayı beğenmiyorsunuz anlamak mümkün değil!
    3- Çalışmalar bu kadar eleştilse dolar taşarsınız demiş bir arkadaş. Arkadaşım bu kadar eleştiriliyorsa sorun vardır.
    4- Halen cihaz yapılmamış diyenler var. Kardeşim ben yeni evlendim, 1 ayımı doldurdum. Burada size kendimi kanıtlayacağım diye oturup kutuyla uğraşamam kusura bakmayın. Görüntü alıyor muyum? Kenarlar süper net mi? Görüntü büyük mü? 75watt lamba altına net mi? Eee bu kadar yanıta evet diyebiliyorsanız benden tahta kutu mu bekliyorsunuz yani?
    Tepegöz üzerine lcd'yi koymuş diye konuşuyorsunuz ancak ben tepegözü "modifiye" ettim, piyasadan bir tepegöz alıp üstüne lcd koyun bakalım 16cm'ye objektifi yaklaştırınca net görüntü alabiliyor musunuz? Webcam iyi değil ki çekip göndereyim nasıl çalıştığını, 160x120 falan çekiyor birşey belli olmuyor.
    5- Kol saatini duvara yansıtma meselesine gelince, bunun alay konusu olacağını biliyordum ancak o zamanlar ufaktım. Sizde ufakken böyle şeyler yapmadınız mı? O zaman birşey daha söyleyeyim iyice alay edin. Küçük maşrapa'nın dibine delik açıp motor yerleştirip suda yüzdürmüştüm. Ne yapalım paramız yoktu o kadar. Geçin dalganızı bakalım (dalga geçiyorsunuz ama ben size küfür etmiyorum dikkatinizi çekerim) Ayrıca ilk fırsatta aynı düzeneği kurup duvara aldığım saat görüntüsünü de atacağım.
    6- Benim özür dilemem gerektiğini söyleyen arkadaşlara diyecek hiçbir laf bulamıyorum artık, bu kadar da saçmalık olmaz!
    7- 50 yaşındaymış. İsterse 80 yaşında olsun, küfürbaz olduktan sonra yaş para eder mi arkadaşlar? Kusura bakmasın, değil babam dedem yaşında olsa bu kadar küfürden sonra benden saygı göremez kusura bakmayın. Bizimde kendimize göre bir terbiye anlayışımız var, tamam büyüktür ama terbiyeli adama terbiyeli davranırım. Sana taş atana sen ekmek at olmuyor işte her zaman, öyle olsaydı da o benim attığım taşa ekmek atarak cevap verseydi o zaman, hani büyük ya.
    8- Yaptığı işi küçümsediğimi söyleyenler var, üstüne çok gitmişim. E o kadar küfür yedikten sonra bırakında üstüne gideyim azcık. Limon kasası da derim, ecza dolabı da derim, gardropta derim ama dan...ak demem, i.ne demem
    , vs... küfür etmem yani anlıyor musunuz? Bana çıkıp diyorsunuz ki lcd'yi koymuşsun tepegözün üzerine (ki söyledim tepegözle oynadım, piyasadakiler gibi değil) yani suntadan kutu yapmaksa sorun yapılır. Bir kutuya koymaksa kutuya da koyar gönderirim resimlerini ancak şu anda tepegözü parçalayıp fresneli kesmek istemiyorum, başka fresnel alıp yapacağım. Alete yazık etmiyeyim diyorum. Sonuçta çıkacak aletin boyutları da ortalama 15x18x30 olacak (ayna kullanmadan, belki ayna kullanır daha da küçültürüm ama bu zaten piyasadaki projeksiyon cihazlarının çoğundan bile küçük oluyor)
    9- Arkadaşlar eleştirme diyorsunuz ama turkpro'nun her satırında alayli ile atıştığını görüyorum ve alayli "bunları bunları yapacak bilgim var, size de yardım edebilirdim" dedikten sonra yumuşayıp, "boşverin bunları tartışmayalım, yanınıza gelirim, yardımlarınızı beklerim" dediğini görüyorum, sonra böyle bir insana saygı göstermemi bekliyorsunuz benden. Bu kadar da olmaz artık, bende çıkıp "yeni birşeyler buldum, böyle yaparsak acayip güzel aletler çıkar ortaya, bunu da seninle paylaşırım" falan demiş olsaydım bu kadar tartışmayacaktık demekki, yazık etmişiz o kadar zamandır uğraştık vakit harcadık atışarak.

Kusura bakmayın lütfen, biliyorum konu uzuyor ama anlamsız yere yükleniliyor bana ve cevap atmak durumunda kalıyorum.

• Gelelim birazda gerçekten projeksiyon ile ilgili konulara. (oh be sonunda)

quote:

Orjinalden alıntı: prodes2
    3 . LCD nin arka yüzünden değilde ön yüzünden ışık verince renk bozulmaları oluşuyor. Nedenini hala anlayamadım.

Dostum bu benim dediğim olay olabilir, lcd'nin ön tarafında parlak dikdörtgen zımbırtılar var. Bunlara güçlü ışık gelirse bozulmalar oluyor, onların önünü siyah bir bezle, bantla falan kapatıp deneyebilirsin.

quote:

5 . Fotoğrafçıların kullandıkları polarize filtrelerden polonya pazarında bulamadım. Fakat çok daha ışık geçirgenliği olduğuna kesinlikle eminim. Çünkü cam!

Ben de araştırır sana bilgi veririm, belki bu hafta sonu gidebilirim polonya pazarına ve Eminönü'ne

quote:

6 . Kutuyu küçültmenin bir yoluda ; eğer daha küçük ve Çözünürlüğü yüksek bir LCD bulma şansımız yoksa, Lamba ile ilgili trafo ateşleyici vs. yi external yani harici olarak kullanmaktır. Kutunuzun ölçüleri böylelikle 16x13x43 cm. ye kadar düşecektir. Benimki öyle!

Demekki dediğin ateşleyiciyi falan dışarı koyarsak 16x13x30 civarı bir alet yapılabiliyor, ben tepegözü parçalamadığım için denememiştim. Sende kutunun boyunun 43 olmasının nedeni objektif ile lcd arasındaki aralığın 16 cm'den uzak olmasındandır sanırım.

quote:

7 . 2,5'' LCD konusundada Hip Screen Pad (PlayStation 2) lcd sinin üzerinde duralım derim. 30 $ 800x600 çok uygun ve pc bağlantısı yapılabiliyor. Monitör'e S-video veya AV girişi yapabilen arkadaş varsa bunada Tv bağlanabilir. Bağlanamasada Pc ye tv kartı takıp izleriz artık

Bu cihaz hakkında bir link var mı? Ben araştırdım ancak 74k pixel gözüküyor sitelerde. 800x600 dediği başka birşey gibi duruyor. 74k pixel dediğine göre 320x240'dan (320x240=76800) biraz daha düşük birşey, ancak küçük olması hoş tabi. Sonuçta bizim lcd'lerde 320x234 çözünürlüğe sahip. 320x234=74880

Kolay gelsin herkese...

• 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.