Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    foruma bende dıger arkadaslar gıbı gırmek ıstemıyorum.
    gercekten ortam cok gerıldı ve konunun dısına cıktık baya
    konuya gelınce en basta serdar abı buyugumuz yaptıkları ve bılgılerı bı yana
    ıkıncı olarak butun samımıyetımle soyluyorum gercekten ıyı bı ınsan kendısıylede tanıstım cok yardım sever
    ıyı bı abı. evet belkı kopyacıda dıye bılırsınız ama ben( serdar abının 4 fresnellı projesını )yaptım
    proje onundur cokda yardımcı oldu kendısı sagolsun tekrar tesekkurler ayrıca
    sonucta ben yalakalıkta yapmıyorum hersey ortada bence burda usta o
    bu benım dusuncem ısteyen katılır ıstemeyen katılmaz
    lutfen arkadaslar forumu bu boyutlara tasımıyalım
    herkese kolay gelsın.............
  • onu bunu bilmem. forumda kimseyi de tanımam. ama bu forumda bir tek serdar abi eleştiriliyor. onun yaptıkları ile alay ediliyor. onun deneyerek, emek vererek, para ve zaman harcayarak edindiği tecrübeler eleştiriliyor.

bu ne biçim iş??? ilginç olan ise onu eleştirenlerin daha bir cihazı bile yapamamış olmaları.

önce yapın cihazlarınızı. (mesela ben daha yapamadım) SONRA adama çıkıp söyleyin. BEN sizden DAHA İYİSİNİ yaptım deyin. sonra o teknik bilgilerini, teknik terimlerinizi, referans göstererek, basite indirgeyerek, bize de anlatın. biz de öğrenelim, daha iyisini daha güzelini yapmak için çaba sarfedelim.

adam tepegözün üstüne lcd koymuş diye, başka birisi mühendis diye, ötekisi optik uzmanı diye ONLARI REFERANS ALAMAM. kimse kusura bakmasın. adam yapmış. çalıştırmış. üstüne üstlük SATIYORRRRRR.

siz de yapın. daha iyisini yapın. sizden öğrenelim bu işi. yok YAPAMIYOR İSENİZ ; yapanı eleştirmeyin.

hani bir reklam var : BİZ DAHA İYİSİNİ YAPANA KADAR EN İYİSİ BUDUR.

BENİ DE BU KADAR ELEŞTİRSELER. BEN DE SIYITTIRIRIM. serdar abi iyi bile dayandı. kol saatini duvara yansıtabilen veya lcd yi tepegözün üzerine koyabilen KAABİLİYETTEKİ kişiler tutup bana laf atsa ben de gocunurum. atışırım

BEN BU FORUMDA ELEŞTİRİ İSTEMİYORUM. ANLATACAKSANIZ EĞER;

NEYİ NASIL YAPTIĞINIZI ANLATIN
    BAŞKASININ NASIL YAPMASI GEREKTİĞİNİ DEĞİL
    ZATEN BİZ BİLMEYENLER BİLENLERE SORARIZ
    O ZAMAN CEVAPLARSINIZ

• gmby
    ben serdar beyı hıc gormedım..hıcte karsılıklı oturup ıkı cıft laf yapamadım..lakın onun bu foruma kattıklarınıda gormezden gelemem bazen evet acımazsızca elestrıldı, sızlerın bılımsel yaklasımlarınız kadar belkıde bılgıye sahıp degılım belkıde o da ama sonucta ortada somut bırseyler var ve o bunu deneme yanılma olarak nıtelendırsenızde basarmıs..pek cogumuzada gerek reel olarak gerekte sanal olarakta yardımlarını esırgemedıgınede pekcok kereler sahıt oldum(nasıl mı? pekcok arkadasımı ona yonlendırdım ve herbırıne ayrı ayrı yardımcı oldu kı bu arkadaslarımıda hıc gormedım msn den tanırım pek cogunu bır ıkısınıde tanıma fırsatım oldu. sebepsı yolcu gıbı,archıtec gıbı tuggi ornegın)...hala elestrılmesıne anlam veremıyorum...sızınde calsımalarınız bu kadar elestrılsee dolar tasarsınız...ben onun yerınde olsaydım cooktann terketmıstım forumu..ben onun tutustugunu falan sanmıyorum acıkcası sayın alaylı kardesım...

Sana katılıyorum mustafa(gmby)bana dokunmayan yılan bın yıl yaşasın olayı sacma,ne yani ben serdar abıyı aşagılayacak kelımeler kullanıcam adam bana tepki vermiyecek,meyve veren ağac taşlanir olayı,adam elbette ki tepkisini haklı olarak veriyor,bizim şimdi yaptıgımız cihazı adam seneler önce yapmış,geliştirmiş,kendine göre bazı sistemler deneyip satmış para bile kazanıyor,ben 33 yaşındayım adam babam yaşında neredeyse saygı duyarım ,bildiği şeyleri ben biliyorum diyor bilmediklerine yorum yapmıyor,soru soranlara makul yanıtlar veriyor ee daha ne istiyorsunuz,diabolical lafım sana baktın adam yazdıklarından hoşlanmadı polemiğe girmessın özür dılersın olay bıter uzattıkca uzattın,tamam bılgın var saygılıyım,ee peki bu adam neden herkese degılde sadece sana kızıyor?cunku foruma basından gırmedın sonradan geldın yarım yamalak okuyup adam hakkında attın tuttun,bu forumu amacından saptırmayın,giresim bile gelmiyor,evet serdar beyi tanımam ama onun sayesinde cihazımı yaptım seyrediyorum,görüntülerimi daha önceki sayfalarda verdim 11.ay 2004 te,lcdden sonra fresnel olayını denedım ve gercekten serdar abının dedıgı gıbı göruntu flu cıkıyorlcdden sonra hıcbısey kullanmadım,adam yardım ediyor yahu bıldıgı kadarıyla,ben şimdi bu adamı övdüm diye YALAKA mı oluyorum,bunu size hıc yakıstıramadım alaylı ve dıabolıcal kardeşler!Serdar abiye tek kızdıgım nokta küfür olayı ,ama sanırım onunda bır sabrı var,lütfen bu olaya bır son verin ve tatlıya bağlayın,herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.güven

• sevgili forumdaşlarımmmm;

alın size bir sorunsal;

benim metal halide lambayı besleyen trafodan vınnnnnnn diye bir ses geliyor. trafo 250 w markası da tridonic. trafonun üzerinde 220-230-240 v diye 3 adet giriş mevcut. 220 iken çook vınlama, 230 girişini kullnırsam az vınnlama yapıyor.

1-) 230 da kullnırsam zararı olur mu?
    2-) lambanın ömrü etkilenir mi?
    3-)her halukarda vınlama artabilir mi?

ben bunu götürüp değiştireyim mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: protürk

O NASIL OLUYOR LAFIM ORTAYA DEYİPTE ; YAZDIKLARININ 10 KELİMESİNDEN 8 İNDE BENİM ADIM GEÇİYOR..YAHU NE BÜYÜK ADAMMIŞIM.. HERKES İYİ KÖTÜ BİRŞEYLER YAZIYOR YALAKALAR DEDİĞN ARKADAŞLAR SANA CEVAP VERİRLER MERAK ETME .AYRICAHİÇ KİMSE KİMSENİN YALAKASI DEĞİLDİR.......3 aydan beri forumdasın hala bir şey ortaya çıkartmadın..
    quote:

Orjinalden alıntı: alayli

Bir 3 ay daha geçer, hatta 6 ay geçer sonra çıkartırım cihazımı ortaya. Size ne? Siz ticaretinize bakın, yapın satın, benim cihazımdan size ne? Bittiğinde benimkine "limon kasası" demeye dili varmayacak insanların en azından. Benim derya deniz elektronik ve mekanik bilgim var Allah'a şükür. Torna tezgahı elimin altında var, kendim kullanırım, freze ile dişli çıkartacak kadar bilirim talaşlı tesviyeyi... Üstüne hidrolik, pnömatik tecrübem de var. Lazer kesim için AutoCAD'de çizimimi kendim yapar, CNC caka (bilgisayarlı sac kıvırma makinası) için koorninatların programını kendim yaparım. Cihazlarımın leksanını (dokunmatik tuş takımlarının üzerine yapıştırılan açıklayıcı ve kullanıcıya yol gösterici malzeme) Corel Draw'da kendim çizerim. Elektronik devre şema ve kartlarını kendim tasarlar, OrCAD'de çizimlerini kendim yaparım. Kısacası Osiloskop'la, ölçü aletleriyle, çizimlerle, bilgisayar simülasyonlarıyla, formül-hesap kesapla, teknik ve bilimsel çalışırım ben. Sadece deneyip yanılarak değil... Önce teoriğini hazmederim, sonra bilgisayarda simülasyonunu çalıştırırım, sıra sonra pratiğe gelir ve ilk prototip çıkar. Sonrasında yaptığım belli bir modelin hepsi hem teknik, hem estetik olarak, birbirinin aynısı, kalibreli olur. Fişi faturası, garanti belgesi mecburen de TSE belgesi olur. Siz yıllardır uğraşıyormuşsunuz ortaya çıkarttığınız şey malum... Daha önce de söyledim, nitelik iyi, ama nicelik yok. Bu haliyle sen bu cihazı satıyorsan, ben elektronik janjanlarla süslenmişini (şayet ticari düşünürsem) haydi haydi satarım. Emin olun bir kaç ay daha uğraşacağım ben. Ama yine emin olun bittiğinde ortaya çıkardığım cihaz (ki hadi 3 ay daha uğraşsam toplam 6 ay eder, 1 yıl bile değil!) , sizin bunca yıldır ortaya çıkardığınız cihazın (liliputlu olanın bile) yüzünü kızartacak. Sizin yüzünüz kızarmayacaktır diye düşünüyorum çünkü; size en ağır hakaretleri eden, küfreden adamı şimdi bağrınıza bastınız, canciğer kuzu sarması oldunuz. Sizden böyle bir şey beklenmez doğrusu...

Eğer o zamanki şartlar (cihazı bitirip burada resimlerini ve teknik özelliklerini yayınladıktan sonra) bana karlı imiş gibi gelirse, yani tenezzül edeceğim bir kar bırakacağına ikna olursam, işin ticaretine de girmeyi düşünebilirim. Şimdiden söyleyeyim "Bundan da size ne!" Eğer ticari düşünürsem görürüz bakalım el mi yaman bey mi...

Yaptığım cihazla ilgili küçücük bir özellik: Cihaz açıldığında (uzaktan kumandası ile veya power düğmesinden)motorlu perde de açılacak, cihaz kapatıldığında (uzaktan kumandasi ile veya power düğmesinden) perde motorla tekrar sarılacak. Bunun gibi daha bir çok şık ve pratik özellik var üzerinde çalıştığım cihazda, bu bile sana rakip olaya yeter. Kaldi ki başka işlerle ve projelerle de uğraşıyorum bir yandan, ekmek parası kazanmak lazım ne de olsa... Sen satışını yap beni rakibin olmam için kışkırtma, seninle bir sorunum yok, daha önce de söylediğim gibi SÖZÜM ACİZ YALAKALARINA... SENİNLE KULVARLARIMIZ, MEŞREPLERİMİZ, VİZYONUMUZ, İŞ YAPIŞ ŞEKLİMİZ AYRI, EĞER BU İŞE TİCARİ OLARAK GİRERSEM SEN ZARARLI ÇIKAR, CİHAZ YETİŞTİREMEMEKTEN YAKINIRKEN, GÜN BOYU SİNEK AVLAMAYA BAŞLARSIN, BENDEN SÖYLEMESİ...

• quote:

Orjinalden alıntı: donanma

Benim bir önerim var.

Yeni bir konu açalım.

Kavga gürültü etmek isteyenler burada kalsınlar.Bilgilerini tecrübelerini elindeki malzemelerini paylaşmak isteyenler yani sonuçta birşeyler üretmeye çalışanlar oraya gelsinler.

Ama dediğim gibi kavga gürülü etmek isteyenler burada kalsınlar ve kısır çekişmelerine buarda devam etsinler.

Ne dersiniz.

BEN VARIM.
  • ADAŞIM
    TRAFO PLAKALARINDA GEVŞEKLİK VAR SIKTIRABİLİRSEN DÜZELİR VEYA .TRAFOYU DEĞİŞTİRMEN GEREKİYOR.
    SELAMLAR
    quote:

Orjinalden alıntı: onurserdar

sevgili forumdaşlarımmmm;

alın size bir sorunsal;

benim metal halide lambayı besleyen trafodan vınnnnnnn diye bir ses geliyor. trafo 250 w markası da tridonic. trafonun üzerinde 220-230-240 v diye 3 adet giriş mevcut. 220 iken çook vınlama, 230 girişini kullnırsam az vınnlama yapıyor.

1-) 230 da kullnırsam zararı olur mu?
    2-) lambanın ömrü etkilenir mi?
    3-)her halukarda vınlama artabilir mi?

ben bunu götürüp değiştireyim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protürk -- 3 Şubat 2005, 23:53:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SHARKY

herkese selamlar en basta arkadaslar
    foruma bende dıger arkadaslar gıbı gırmek ıstemıyorum.
    gercekten ortam cok gerıldı ve konunun dısına cıktık baya
    konuya gelınce en basta serdar abı buyugumuz yaptıkları ve bılgılerı bı yana
    ıkıncı olarak butun samımıyetımle soyluyorum gercekten ıyı bı ınsan kendısıylede tanıstım cok yardım sever
    ıyı bı abı. evet belkı kopyacıda dıye bılırsınız ama ben( serdar abının 4 fresnellı projesını )yaptım
    proje onundur cokda yardımcı oldu kendısı sagolsun tekrar tesekkurler ayrıca
    sonucta ben yalakalıkta yapmıyorum hersey ortada bence burda usta o
    bu benım dusuncem ısteyen katılır ıstemeyen katılmaz
    lutfen arkadaslar forumu bu boyutlara tasımıyalım
    herkese kolay gelsın.............

Büyüğümüz dediğin kişi bordda en çok ağzını bozan kişi değil mi? İnsanlara; "Salak", "dangalak", "i..e", vb. diye hitap eden kişi değil mi? Kimi kime savunuyorsunuz?

• sevgili alifree2 gözlük camı fikrini ben iletmiştim ve sonucu merakla bekliyorum dostum benim deneme şensım yok ve pm de çok fazla ulaşan oldu lütfen sonuçları bildiri misin?? tek camla aldığın görüntünün kalitesi dioptri değeri ve ışık geçirgenliği nedir şimdiden tşk

SAYGILAR...
    quote:

Orjinalden alıntı: alifree2

selamlar.

Üf üf ki ne üf.

Arkadaşlar foruma giresim gelmiyor niyemi...Biliyorsunuz. Kasımpaşaya döndü 3 gündür girmiyordum bugün girdim.Ve yazılanları okudum aklımda kalanlara cevap yazmak istiyorum.

1. Kutu tamam 36X38X12 cm 5,6lcd - 16cm hikayesi-benim sattıgım obj.-(azrailmikailin dedigi gibi araba farı degil ben traktör reflektörüyle yaptım bu gerçek)-görüntü nerdemi sonra (kutuyu süsledikten sonra)

2. Sevgili turkpro gözlük camını denedim yardımcı olabilirim.

3.Sevgili probox teşekkürler.

4.Sevgili azrail mikail kopya çekme !! ( VGA modelini nerden öğrendin.Lilliput diye bir markayıda izzotekten evvelmi biliyordun? )

5. Tekli gözlük camında görüntü ebatlarında problem yok.

6. 2,5 lcd ile yapan arkadaştan fotograf isteriz.

7. Büyüteç eger 12cm ise ( ki bende öyle ) flu luk dert çıkartmıyor.

8.philips in 250W 24v OHP si ile denemeler müthiş oldu (ışık açısından) tuvaletin yolunu bulabiliyom(alınma sevgili serdar abicim)

9.Kutuda sadece bir fan var :()))))) ( sonra)

10.Quasar a mail attım fiyat konusunda cevap gelmedi.

11.Alaylı arkadaşıma geçmiş olsun:)))

12.2,5luk bi lcd bulmuştu arkadaşlar ingilterede adamlar tek satmıyor 30 adet fiyat sordum bekliyorum.

13. Ha unutmadan ayna kullanmasaydım kutunun boyu 63cm olacaktı( sevgili turkpuro ne yapıyım ama oyle oluyoooo:))))

14. Lütfen iddia edilen şeyleri deneyip uğraşmadan çöpe atmayalım!!!!

15. Bu arada salih arkadaşım burdaysa bir mail atıversin:)veya pm den tlf

16.benden malzeme alıpta güzelbir iş çıkaran arkadaşım neden paylaşmadın tecrübeni bizimle.

Hepinize kolay gelsin

SAYGILAR

• merhabalar
    sevgili alifree arkadaş eğer benden bahsediyorsan, prejemle ilgili bilgi vereyim.bende
    ayna kullanmadım ve kutumun boyu biraz uzun oldu.condanser fresnel arası 18 cm(kenarlardafluluk yok.lcd 7"),fresnel lcd arası 2cm,lcd objektif arası 22cm(25cm değil).pvc fresnel kullandım ve arasına 3mm cam kullandım.lcd yi ters yani ön yüzü lambaya gelecek şekilde
    yerleştirmiştim ama renkler ve parlaklık kötü oldu(polarizerden olsa gerek).bende lcd yi çevirdim ve objektifinönüne ayna koydum(tepegöz gibi)renkler çok güzel oldu.ama parlaklık beni tatmin etmedi.şimdi yeni bir kutu yapacağım.ayna ve akrilik ohp fresnel kullanmak istiyorum.sanırım akriliklerle daha parlak bir görüntü elde
    edebilirim.ayrıca soğutma
    için tek fan (12v 0.18a 80mm) kullandım sorun yaşamadım.kutumu biraz farklı yapacağım,çizimi aşşağıda, herkese kolay gelsin.

not: fotoğaf makinam olmadığı için foto koyamıyorum.

EL YAPIMI PROJEKSİYON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selba -- 4 Şubat 2005, 0:05:16 >

• @ alaylı

biz burda el yapımı projeksiyon yapmaya çalışıyoruz. yapmaya çalıştığımız endüstriyel bir ürün değil.

yaptığımız ürünün teknik özellikleri, kalitesi, kalibrasyonu, tse veya iso belgesinin olup olmaması da çok önemli değil.

zaten buradaki arkadaşlar da bu konuyu HOBİ olarak takip ediyorlar. kimsenin bu cihazı seri üretime geçirecek hali vakti, teknik bilgisi, parası, zamanı, üretim tezgahı da yok.

siz iyisimi SERİ ÜRETİM PROJEKSİYON MAKİNASI diye bir topic açın. orda devam edin.

saygılar.
  • Merhaba arkadaslar,

Forumda kimse 15" lcd kullanmadigi icin epey zorlaniyorum. Fresnel lenslerim bugun geldi, 310x310 mm ebatlarinda. Simdi ise objektif bulmakta zorlaniyorum. Oncelikle dromercerdik arkasin onerisini dinleyip 2.75 derece bir asiferik gözlük camıyla bi deneme yapicam. Sormak istedigim gozlukcuye gidip bana 2.75 derece bir asiferik gözlük camı lazim dersem anlar dimi? Bide kaca mal olur fikrin varmi dromercerdik?

Ben lenslerimi 3d.com dan aldim, daha once THeRioN arkadasin pvc lensi bukerek elde ettigi goruntu uzerine turkpro arkadas 3d.comdaki son fresnellerin bombesinin iceriye donuk oldugunu, alifree2 arkadasda lenslerin elinde oldugundan bahsetmisti ya. (amma ugrastim anlatabilmek icin) Demek istedigim benim lenslerimde bombe iceriyemi donuk nasil anlarim? Dumduz bi levhaya benziyor, yardimci olabilirmisiniz?

Forumda gezinirken 360mm vario focal objektif gormustum, en kotu bunu kullanicam sanirim, tabi bulabilirsem. Son olarakda savastek arkadas zamaninda Fixed Lens Projection Ratio (varifocal lens) .9:1 470mm X 360mm lensten bahsetmisti, bu lensin odak mesafesi 360-470mm dimi? Elinde hala varmi diye merak ediyorum.

Saygilar,
    Mark/

• selamlar,alifree arkadaştan 1hafta önce aldıgım objektifi sitesindeki fıyatın altına satıyorum,ilgilenen arkadaşlar pm ile ulaşabılır..saygılar.

EL YAPIMI PROJEKSİYON
  • DOSTUM ALİFREE2 ARKADAŞIMIZ GÖZLÜK CAMLARIYLA İYİ SONUÇ ALDIĞINI YAZMIŞ İSTERSEN ONDAN FİKİR ALANA KADAR BİRŞEYLER DENEME CEVABINI MERAKLA BEKLİYORUM ...

quote:

Orjinalden alıntı: mark

Merhaba arkadaslar,

Forumda kimse 15" lcd kullanmadigi icin epey zorlaniyorum. Fresnel lenslerim bugun geldi, 310x310 mm ebatlarinda. Simdi ise objektif bulmakta zorlaniyorum. Oncelikle dromercerdik arkasin onerisini dinleyip 2.75 derece bir asiferik gözlük camıyla bi deneme yapicam. Sormak istedigim gozlukcuye gidip bana 2.75 derece bir asiferik gözlük camı lazim dersem anlar dimi? Bide kaca mal olur fikrin varmi dromercerdik?

Ben lenslerimi 3d.com dan aldim, daha once THeRioN arkadasin pvc lensi bukerek elde ettigi goruntu uzerine turkpro arkadas 3d.comdaki son fresnellerin bombesinin iceriye donuk oldugunu, alifree2 arkadasda lenslerin elinde oldugundan bahsetmisti ya. (amma ugrastim anlatabilmek icin) Demek istedigim benim lenslerimde bombe iceriyemi donuk nasil anlarim? Dumduz bi levhaya benziyor, yardimci olabilirmisiniz?

Forumda gezinirken 360mm vario focal objektif gormustum, en kotu bunu kullanicam sanirim, tabi bulabilirsem. Son olarakda savastek arkadas zamaninda Fixed Lens Projection Ratio (varifocal lens) .9:1 470mm X 360mm lensten bahsetmisti, bu lensin odak mesafesi 360-470mm dimi? Elinde hala varmi diye merak ediyorum.

Saygilar,
    Mark/

• NEDEN KUZU SARMASI OLDUK BİLİYORMUSUN.DAHA EVVEL ARKADAŞTIK.BEN BU KONU İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPTIĞINI BİLMİYORDUM.BANA SÖYLEMEDİ.BENİM EKRAN BOZULUNCA3 GÜN İNTERNETE GİREMEDİM.3. GECE İNTERNET KAFEYE GİTTİM .BAKTIMKİ 40 YAKIN MAİL VARDI.ONLARI CEVAPLARKEN ODA BANA O ANDA MESAJ ATMIŞ MESAJINA ŞÖYLE BİR GÖZ GEZDİRİDİM AMA TAM OKUYAMADIM.YABANCI DEĞİL SONRA BAKARIM DİYE ATLADIM.DİĞER MESAJLARI CEVAPLADIM.ORADAN KAFAYI TAKMIŞ .SEN BENİM MESAJIMI NEDEN CEVAPLAMADIN DİYE .SONRA MESAJLARINA BAKTIMKİ VERDİĞİ LİNKLERDE CİHAZ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPMIŞ KUTULAR VS FİLAN YAPTIRMIŞ.AMA GEÇEN BU SÜRE İÇİNDE BENİM HAKKIMDAKİ DÜŞÜNCELERİ DEĞİŞMİŞ.FORUMDADA VERDİĞİ İLANLARIN ADEDİNİ ARTTIRINCA FORUMDAKİ ARKADAŞLARDAN ELEŞTİRİ ALMIŞ.VEDE BUNLARI BENİM YAPTIRDIĞIMI SANMIŞ.
    BENDE YOK KARDEŞİM GEL SANA İSPATLAYAYIM DEYİNCE (NASIL;BENİ SANDIĞI YANİ BEN 2.NİCK NAME KULLANIYORMUŞUM.BENİM YANIMDA İKEN BENİ SANDIĞI KİŞİLERE PM ATIP CEVAP BEKLEYECEKTİM.VEDE İSPATLAMIŞ OLACAKTIM.)BUNDAN SONRADA SÖZLERİME İNANDIĞI İÇİNDE ARAMIZDAKİ YANLIŞ ANLAMA SON BULDU.ÖZÜR DİLENEN MESAJLARDAN SONRA OLAY TATLIYA BAĞLANDI.DURUM BU
    GELELİM SENİN PROBLEMİNE;SEN DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRSİN.BİZDE BURDAN SENİ TEBRİK EDERİZ.NEDEN ETMEYELİM.ELEKTRONİK KONUSUNDA TECRÜBELİ OLABİLİRSİN.BİZDE SENDEN VE GELİŞTİRDİĞİN CİHAZIDAN BİLGİ ALIRIZ. BİZDE TATBİK EDERİZ. .TAMAM BU YAZDIKLARINI YAP .NEDEN YAPMIYORSUN.İSTERİMKİ HERŞEYİ TAM, BİR TÜRK ÜN YAPTIĞI CİHAZ ORTAYA ÇIKSIN .BİZİM JAPONLARDAN NEYİMİZ EKSİK.BUKADAR BİLGİ DOLU İSEN YAP ÇIKAR ORTAYA..BİZDE ALKIŞLAYALIM.TAHMİN EDİYORUMKİ SENDE CESARET EKSİK.BEN ELEKTRONİK KONUSUNDA OKADAR BİLGİYE SAHİP OLSAM ŞİMDİ KÖŞE İDİM.
    quote:

quote:

O NASIL OLUYOR LAFIM ORTAYA DEYİPTE ; YAZDIKLARININ 10 KELİMESİNDEN 8 İNDE BENİM ADIM GEÇİYOR..YAHU NE BÜYÜK ADAMMIŞIM.. HERKES İYİ KÖTÜ BİRŞEYLER YAZIYOR YALAKALAR DEDİĞN ARKADAŞLAR SANA CEVAP VERİRLER MERAK ETME .AYRICAHİÇ KİMSE KİMSENİN YALAKASI DEĞİLDİR.......3 aydan beri forumdasın hala bir şey ortaya çıkartmadın..
    quote:

Bir 3 ay daha geçer, hatta 6 ay geçer sonra çıkartırım cihazımı ortaya. Size ne? Siz ticaretinize bakın, yapın satın, benim cihazımdan size ne? Bittiğinde benimkine "limon kasası" demeye dili varmayacak insanların en azından. Benim derya deniz elektronik ve mekanik bilgim var Allah'a şükür. Torna tezgahı elimin altında var, kendim kullanırım, freze ile dişli çıkartacak kadar bilirim talaşlı tesviyeyi... Üstüne hidrolik, pnömatik tecrübem de var. Lazer kesim için AutoCAD'de çizimimi kendim yapar, CNC caka (bilgisayarlı sac kıvırma makinası) için koorninatların programını kendim yaparım. Cihazlarımın leksanını (dokunmatik tuş takımlarının üzerine yapıştırılan açıklayıcı ve kullanıcıya yol gösterici malzeme) Corel Draw'da kendim çizerim. Elektronik devre şema ve kartlarını kendim tasarlar, OrCAD'de çizimlerini kendim yaparım. Kısacası Osiloskop'la, ölçü aletleriyle, çizimlerle, bilgisayar simülasyonlarıyla, formül-hesap kesapla, teknik ve bilimsel çalışırım ben. Sadece deneyip yanılarak değil... Önce teoriğini hazmederim, sonra bilgisayarda simülasyonunu çalıştırırım, sıra sonra pratiğe gelir ve ilk prototip çıkar. Sonrasında yaptığım belli bir modelin hepsi hem teknik, hem estetik olarak, birbirinin aynısı, kalibreli olur. Fişi faturası, garanti belgesi mecburen de TSE belgesi olur. Siz yıllardır uğraşıyormuşsunuz ortaya çıkarttığınız şey malum... Daha önce de söyledim, nitelik iyi, ama nicelik yok. Bu haliyle sen bu cihazı satıyorsan, ben elektronik janjanlarla süslenmişini (şayet ticari düşünürsem) haydi haydi satarım. Emin olun bir kaç ay daha uğraşacağım ben. Ama yine emin olun bittiğinde ortaya çıkardığım cihaz (ki hadi 3 ay daha uğraşsam toplam 6 ay eder, 1 yıl bile değil!) , sizin bunca yıldır ortaya çıkardığınız cihazın (liliputlu olanın bile) yüzünü kızartacak. Sizin yüzünüz kızarmayacaktır diye düşünüyorum çünkü; size en ağır hakaretleri eden, küfreden adamı şimdi bağrınıza bastınız, canciğer kuzu sarması oldunuz. Sizden böyle bir şey beklenmez doğrusu...

Eğer o zamanki şartlar (cihazı bitirip burada resimlerini ve teknik özelliklerini yayınladıktan sonra) bana karlı imiş gibi gelirse, yani tenezzül edeceğim bir kar bırakacağına ikna olursam, işin ticaretine de girmeyi düşünebilirim. Şimdiden söyleyeyim "Bundan da size ne!" Eğer ticari düşünürsem görürüz bakalım el mi yaman bey mi...

Yaptığım cihazla ilgili küçücük bir özellik: Cihaz açıldığında (uzaktan kumandası ile veya power düğmesinden)motorlu perde de açılacak, cihaz kapatıldığında (uzaktan kumandasi ile veya power düğmesinden) perde motorla tekrar sarılacak. Bunun gibi daha bir çok şık ve pratik özellik var üzerinde çalıştığım cihazda, bu bile sana rakip olaya yeter. Kaldi ki başka işlerle ve projelerle de uğraşıyorum bir yandan, ekmek parası kazanmak lazım ne de olsa... Sen satışını yap beni rakibin olmam için kışkırtma, seninle bir sorunum yok, daha önce de söylediğim gibi SÖZÜM ACİZ YALAKALARINA... SENİNLE KULVARLARIMIZ, MEŞREPLERİMİZ, VİZYONUMUZ, İŞ YAPIŞ ŞEKLİMİZ AYRI, EĞER BU İŞE TİCARİ OLARAK GİRERSEM SEN ZARARLI ÇIKAR, CİHAZ YETİŞTİREMEMEKTEN YAKINIRKEN, GÜN BOYU SİNEK AVLAMAYA BAŞLARSIN, BENDEN SÖYLEMESİ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protürk -- 4 Şubat 2005, 0:32:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mark

Benim lenslerimde bombe iceriyemi donuk nasil anlarim? Dumduz bi levhaya benziyor, yardimci olabilirmisiniz?

Objektif kullanacaksan yazdıklarımı bombe işlerini unut gitsin (gerek yok objektifle). Bilmiyorum ben aradım rastlayamadım bahsettiğim 3dlens.com da olduğu iddia edilen fresnel lense. Normal düz gelen PVC fresneli netliği büyüteç kullanrken netliği arttırmak amaçlı sonradan bombelendirmekten bahsettim. Elindeki düz fresnel işini görür kafana soru takılmasın eğer objektif değil büyüteç lensi kullanıcam ama bu olayı anlamadım dersen MSN: oselamet@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurserdar

@ alaylı

biz burda el yapımı projeksiyon yapmaya çalışıyoruz. yapmaya çalıştığımız endüstriyel bir ürün değil.

yaptığımız ürünün teknik özellikleri, kalitesi, kalibrasyonu, tse veya iso belgesinin olup olmaması da çok önemli değil.

zaten buradaki arkadaşlar da bu konuyu HOBİ olarak takip ediyorlar. kimsenin bu cihazı seri üretime geçirecek hali vakti, teknik bilgisi, parası, zamanı, üretim tezgahı da yok.

siz iyisimi SERİ ÜRETİM PROJEKSİYON MAKİNASI diye bir topic açın. orda devam edin.

saygılar.

Arkadaşım;

Ortada seri üretim falan yok, açıkçası karlı olmayacağını veya sermayesi kuvvetli birilerinin kısa zaman sonra, daha önce bahsettiğim QUASAR vb. cihazları ithal edip çok daha fazla kazanacaklarını düşündüğüm için ticaretine niyetim de yok. Sadece "Ben bu işi ticari yaparsam, böyle yaparım." benimle uğraşma demeye getirdim. Serdar Abi'niz cihazları bedava mı yapıyor? Hayır. "Sadece bir tane mi yapıyor? Hayır. İşin ticaretini yapıyor. Geçmiş bir mesajında "Daha bugün uğraşmam gereken 4 cihaz var." benzeri laflar ediyordu. Adam bir bakıma seri üretimde. Yapsın, satsın gözümüz de yok. Bizim kazancımız bize, onunkisi ona. Yardımseverliğini, yaptığı cihazın görüntüsünü vb. ben de yeri gelince takdir ettim. Ama o benim bordda yazdıklarımı üstü kapalı da olsa "ukalalık" olarak nitelendirdi. Neden O'nu eleştirmediniz o vakit? Küfür yemekten mi korktunuz? Yoksa sizde mi ukala olduğumu düşünüyorsunuz? Cevap çoğunlukla "Evet" ise ben çıkar gider, borda bir daha uğramam. Yaptığım cihazı, bilgimi kimseyle paylaşmam. Sorun değil. Benim derdim insanlara, haketmedikleri şekilde cevap verilmesi, bu kadar sevilip bunun hazmedilememesi, bu kadar sevilmek ve saygı duyulmak, insanlara küfretme ve hakaret etme hakkını vermez kimseye. Daha önce de söyledim, eleştiriye gelemiyorsa, burada ticaret yapmayı ahkam kesmeyi bıraksın. O başka bir başlık altında sevenleriyle, onu eleştirmeyenlerle güzel güzel yazışsın, geçinsin gitsin. Esen kalın...

Saygılar...

• HERKESE MERHABA

FORUMDA OLAN TARTIŞMLARI ÜZÜLEREK İZLİYORUM,BURDA TARAFSIZ BİR KİŞİ OLARAK OLAYLARA OBJEKTİF OLARAK BAKIYORUM,KİMSEYE TARAF DEĞİLİM,HEPİNİZ BENİM DOSTUM ARKADAŞIMSINIZ
    AMA YAPILAN BAZI HATALAR VAR.
    HERKES BİRBİRİNİ ELEŞTİREBİLİR YANLIŞ GÖRDÜĞÜ TARAFLARI ÖZGÜRCE SÖYLEMEK EN DOĞAL HAKKI AMA ELEŞTİRİ YAPARKEN RENCİDE EDİCİ,YIKICI OLMAMAK GEREKİR
    SERDAR ABİNİN BURDA YANLIŞI KÜFÜR ETMEK EVET BU HATA AMA BU OLAYI KAŞIYANLAR VAR VE BİLEREK ÜSTÜNE GİDEN ARKADAŞLAR VAR BU KİŞİYEDE GEREKLI SAYGIYI GÖSTEREMEDİK SERDAR ABİ YAŞ OLARAK HEPİMİZDEN BÜYÜK,BENİM GÖRDÜĞÜM AİLE TERBİYESİNDE BÜYÜKLERİMİZE SAYGILI OLUNUR
    TELEVİZYONDA MECLİS TOPLANTILARINI İZLERKEN BİRBİRİYLE KAVGA EDEN,YUMRUK ATAN,SİLAH ÇEKEN MİLLETVEKİLLERİNİ İZLEDİĞİMİZDE AYIPLIYORUZ DEĞİLMİ?
    BU FORUMDA SEVİYEYİ LÜTFEN DÜŞÜRMEYELİM,BARIŞ,SEVGİ,ANLAYIŞ,SAYGI,ÇERCEVESİNDE KONUŞMALARIMIZI YAPALIM BİRBİRİMİZİ ÜZMEYELİM VE BU OLAN OLAYLARA BİR SON VEREREK YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPALIM HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM
    SAYGILAR....

MALZEM SİPARİŞLERİNİZ İÇİNwww.optic-lens.com SİTESİNSEN VEREBİLİRSİNİZ

• quote:

NEDEN KUZU SARMASI OLDUK BİLİYORMUSUN.DAHA EVVEL ARKADAŞTIK.BEN BU KONU İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPTIĞINI BİLMİYORDUM.BANA SÖYLEMEDİ.BENİM EKRAN BOZULUNCA3 GÜN İNTERNETE GİREMEDİM.3. GECE İNTERNET KAFEYE GİTTİM .BAKTIMKİ 40 YAKIN MAİL VARDI.ONLARI CEVAPLARKEN ODA BANA O ANDA MESAJ ATMIŞ MESAJINA ŞÖYLE BİR GÖZ GEZDİRİDİM AMA TAM OKUYAMADIM.YABANCI DEĞİL SONRA BAKARIM DİYE ATLADIM.DİĞER MESAJLARI CEVAPLADIM.ORADAN KAFAYI TAKMIŞ .SEN BENİM MESAJJIMI NEDEN CEVAPLAMADIM.SONRA MESAJLARINA BAKTIMKİ VERDİĞİ LİNKLERDE CİHAZ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPMIŞ KUTULAR VS FİLAN YAPTIRMIŞ.AMA GEÇEN BU SÜRE İÇİNDE BENİM HAKKIMDAKİ DÜŞÜNCELERİ DEĞİŞMİŞ.FORUMDADA VERDİĞİ İLANLARIN ADEDİNİ ARTTIRINCA FORUMDAKİ ARKADAŞLARDAN ELEŞTİRİ ALMIŞ.VEDE BUNLARI BENİM YAPTIRDIĞIMI SANMIŞ.
    BENDE YOK KARDEŞİM GEL SANA İSPATLAYAYIM DEYİNCE (NASIL;BENİ SANDIĞI YANİ BEN 2.NİCK NAME KULLANIYORMUŞUM.BENİM YANIMDA İKEN BENİ SANDIĞI KİŞİLERE PM ATIP CEVAP BEKLEYECEKTİM.VEDE İSPATLAMIŞ OLACAKTIM.)BUNDAN SONRADA SÖZLERİME İNANDIĞI İÇİNDE ARAMIZDAKİ YANLIŞ ANLAMA SON BULDU.ÖZÜR DİLENEN MESAJLARDAN SONRA OLAY TATLIYA BAĞLANDI.DURUM BU
    GELELİM SENİN PROBLEMİNE;SEN DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRSİN.BİZDE BURDAN SENİ TEBRİK EDERİZ.NEDEN ETMEYELİM.ELEKTRONİK KONUSUNDA TECRÜBELİ OLABİLİRSİN.BİZDE SENDEN VE GELİŞTİRDİĞİN CİHAZIDAN BİLGİ ALIRIZ. BİZDE TATBİK EDERİZ. .TAMAM BU YAZDIKLARINI YAP .NEDEN YAPMIYORSUN.İSTERİMKİ HERŞEYİ TAM, BİR TÜRK ÜN YAPTIĞI CİHAZ ORTAYA ÇIKSIN .BİZİM JAPONLARDAN NEYİMİZ EKSİK.BUKADAR BİLGİ DOLU İSEN YAP ÇIKAR ORTAYA..BİZDE ALKIŞLAYALIM.TAHMİN EDİYORUMKİ SENDE CESARET EKSİK.BEN ELEKTRONİK KONUSUNDA OKADAR BİLGİYE SAHİP OLSAM ŞİMDİ KÖŞE İDİM.

Sayın Turkpro;

Zaten köşe olmadığımı nereden biliyorsunuz? Binlerce cihaz ithal edecek kadar köşe değilsem de kendimce bir kazancım var. İnsan gibi yaşamama da yetiyor Allah'a şükür. Fazlasında da gözüm yok. Kefenin cebi de yok malum...

Bu dediklerimi (metalik gri statik boyalı sac kasa, [lazer kesim değil, bir tane için uğraşmaya değmez], elektronik balast, full RF [radyo frekans] uzaktan kumanda, motor sarıcılı perde, elektronik akıllı fan ve sıcaklık kontrolü, dışarı minimum ışık sızdırmazlık, perdeler kapalıyken gündüz izlenebilirlik, gözlük camları ile oluşturulmuş manuel ayarlı varifokal zoom lens [muhtemelen 1.2 veya 1.5X] en azından tek bir cihaz için (kendime) gerçekleştireceğim. İnşallah ölmez de sağ kalırsam, herkes'de görecek. Ama bu iş sizin yaptıklarınız gibi 1 haftada çıkacak iş değil. Ben bu işle sizin gibi yıllardır da uğraşmıyorum. Bunlarla uğraşmak zaman alıyor. Tekrar ediyorum: Sizin ticaretinizde, aldığınızda sattığınızda gözüm yok. Cesaretimde mevcut, bu cesarete istinaden İzmir'de AR-GE'sinde iyi maaşla çalıştığım şirketten istifa edip Tekirdağ'a geldim. Şu anda sevdiğim ve bana güvenen bir abimin şirketi üzerinden şube olarak legal ticari faaliyetim devam ediyor. Kısmetse Haziran başı gibi Çorlu'da kendi şirketimi de açacağım. Ama el yapımı projeksiyondan çok daha fazla kazandıracak endüstriyel bitmiş ve devam eden projelerim var. İlginizi çekerse gelip görebilirsiniz.

Bu projeksiyon işini zaten birileri hazır ithal edip kaymağını yiyecek. Gidişat öyle gösteriyor. Büyük marketlerde, SHOW, MİNTON, TRİDENT, PREMİER VB. MARKALAR GİBİ ALMAYANI DÖVERLER FİYATINA SATILACAK BU CİHAZ YAKIN ZAMANDA. Hatta, bordda birisi alenen yazdı da zaten. Adam yüksek adet getirirse çatır çatır, hem de makul fiyatla satar. Siz ilk başta beni yanlış anlamayıp o kadar hakaret etmeseydiniz size de faydam dokunurdu belki... Sizin cihazlarınızın albenisini arttıracak bir şeyler eklerdik cihazlarınıza. Size planınıza uygun bir sac kutu için, lazer kesim çizimini seve seve ücret talep etmeden yapardım. Küçük adetlerde, nereden kaça lazer kesim yaptırabileceğinizi bile gösterirdim. Nerede, nasıl, ucuza statik fırın boya attırılır diye yol gösterebilirdim. Daha şık cihazlar yapar daha çok satar, kazanırdınız. Fena mı olurdu? Nedir bu agresifliğiniz? Neden bu kadar dik başlısınız? Bakın, ben sizi zaman zaman olumsuz eleştirdiğim gibi "Sezar'ın hakkı Sezar'a" diyerek yeri geldiğinde sizi tebrik de ettim. yine yeri geldiğinde sizi haksız eleştirenleri de eleştirdim. Yeri geldiğinde PM'den uyardım. Siz bana ne yaptınız? Geçmişte "Madem mühendissin, bilgilisin, bilgi ver de faydalanalım deyip, bilgi verince de üstü kapalı "ukala" olduğumu ima ettiniz. Yanlış mı anlamışım? Öyleyse şimdiden özür dilerim. Fakat bu "ukala" dediğiniz şahsı da açıklayın bilelim. Ben veya başkası... Esen kalın?

• hep lcd üstünde duruyoruz ama.uygun parçalar bulunursa dlp tarzı bir modelde yapılabilir bence.araştıran varmı arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.