|
El Yapımı Oto Anfisi ??? (2. sayfa)
-
-
Arkadaşlar geçenlerde premier in 4x150 watlık (PR-8100 gibi bi modeldi sanırım nette bulamadım)bir oto amplisi denk geldi baya büyük bişeydi..ve fiyatıda iyiydi yani başka 4x amplilerde gördüm bu kadar büyük değillerdi ,aletin beslemesinde 80A. sigorta vardı, az daha alacaktım amfiyi bizim birader ,kendi yaptığını kullanıyorsun ne gerek var dedi, beni caydırdı ,ama gerçekten fiyatı çok uygundu 150 tl ye bence mükemmeldi ,ama merak ettiğim acaba kanallardan 2 sini biridge yapınca benim baba woofer i besleyebilirmiydi? -
quote:
Orjinalden alıntı: sezer1247
jameson sakın alm derim üstünde 4x125watt yazıyor ama amfi bana tamir için geldi araştırınca amfinin rms değerinin 4x22 watt olduğunu anladım piyasadaki ucuza satılan amfilerden alma verim alamazsın. ben geçenlerde takanın 330 luğunu yaptım. süper çalışıyo şimdi aynısından birde araba için yapacağım
:D 4x22 mi entegrelimi yoksa at çöpe derim aldınız anfinin devresinin entegreli olmamasına dikkat edin entegreli anfiler çok yüksek çıkışlar veremio fet anfiler alın gerçek güç onlarda -
slm arkadaım yukarıda koyduğun devre resminde konverer devresindeki toroid nüüvenin üzerine bobini karşılılı sarmışsın bu şekilde verimli oluoymu genelde primer alta sekonder üste sarılmazmıydı ??
teşekkür ederim ... -
Arkadaşlar bana acil dc akımla çalışabilen 50w-100w bir anfi devresi lazım.Baskı devresi şeması ve malzeme listesi olursa sevinirim -
Kendin elektronik formundan yeni konuş açabilirsin 50w-100w amfi devresi diye herkes yardım eder amfici çok burada
Bir daha 8 yıllık veya herhangi bir konuyu hortlatmassan sevinirim -
Merhaba
devrelazim.com adresinden arkadaşlar basit amfi yapmışlardı diye hatırlıyorum.. -
Konu çok eski ama güncel konularda herzaman istediğimiz içeriği bulamayabiliyoruz, en azından forumu ziyaret eden arkadaşlar bu verilen bilgilerden yararlansın..
El yapımı cihaz özenilerek bir usta tarafından yapılırsa bir sorun olmaz hatta daha değerli olur bence ama özenmeyen usta olmayan ellerde yapılırsa sorun olabilir ki el yapımı cihaz alıp kullanan sorun yaşamayan çok kişi var ama işi bilen usta biri yapmalı.
Zaten fabrikasyon amplilerin ucuz ve bilinmeyen markalarının üzerinde yazan çıkış değerlerinin birçoğu şişirme oluyor çoğu zaman üzerinde 3000 watt yazan oto amplisi 50-100 wattan fazla vermeyebilir osiloskop testi yapmadan bilinemez gerçek gücü ( bilinen güvenilen markalar hariç)
Ben oto amplisi hiç yapmadım daha çok düşük güçlü el yapımı ampliler yaptım çıkış gücünüde çıkış voltajının maksimum kırpmasız değerini baz alarak belirttim yani gerçek değerini
Oto Ampli veya başka Ampli Ampli el yapımı alacaksanız profesyonel işi bilen birinden alırsanız pek sorun olmaz, zaten bilindik baba markaların amplilerin tasarlayan mühendisler gerçekten profesyonel işinde çok iyi olmak zorunda öyle herkesi işe almazlar kalite politikası gereği ürünlerde belli bir kalite standartında ve seri üretilerek aynı kaliteye sahip oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 20 Haziran 2023; 13:53:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu tür sistemlerin kalbi smps devresidir ve smps trafosudur.
smps de seçilecek güç mosfetleri, smps nin trafosu ve yük dayanımı çok iyi hesaplanmalı.
birtek bununla bitmiyor, anfi devresi , preampı , onlarda ayrı ayrı sorun.
köprülenebilmesi için anfinin birisi eksi , diğeri artı alternans ile sürülür.
tam +40v ve eksi 40v ile bir çift npn pnp 100w verebilir.
buda piyasadaki 3500 4000w yazan anfiye denk gelir.
Diğer risk ise araçtaki dış ortam sıcağıdır, geçen içeriye ön göğüse termometre koydum, havalar 35c iken , 55c gösteriyordu.
yapılan anfinin soğutulması ve randımanlı çalışması çok önemli ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 25 Haziran 2023; 14:25:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhabalar foruma bu sıralar giremiyorum geç cevap yazabildim kusura bakmayın
Hocam ısınma problemi büyük problem maalesef, doğru özellikle a sınıfı ab sınıfı ampliler çok ısı yaydığı için soğutulması şart saç veya alüminyum kasa çok önemli fan olmassa olmazı tabi bu ısıyı düzgün dağıtabilmek için iyi tasarım yapmak ortam ısısı yüksekse ısıyı katlıyor mesela Ankara geçen haftalarda çok sıcaktı 40 dereceyi geçti bir ben bile bazı cihazlarıma ekstra fan alıp ekledim elimde linear Ampli beslemeleri var mecburen taktım
Smps ile voltaj yükseltilip simetrik voltaj sağlıyor ama yinede 3000 wattlık bir değere ulaşamaz 3000watt bir konser düzeneği demek çıkış voltajını bu değeri verebilecek kadar yükseltebilseniz bile onu besliyecek, Akü miktarı çok fazla olmalı, üstelik gerçek 3000 watt rms verecek hoparlörü piyasada bulamazsınız hele bu fiyatlara mümkün değil, özel üretim bu hoparlörler ve baya pahalı olmalı
Bu şişirmeleri maalesef çok yapıyorlar pek bilgisi olmayan arkadaşlarıda aldatıyorlar tepe gücü anlık pik çıkışlarını gerekçe göstererek bunu meşru kılıyorlar yinede güvenilir büyük markalar her zaman tercih edilmeli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 21 Ağustos 2023; 13:1:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X