Şimdi Ara

el yapımı macro aparatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biraz daha detaylı olması açısından mesajımı editliyorum.
    Arada arızalı lensler satın alıp bu tarz aparatlar yapıyorum.Evde oldukça keyifli vakit geçiriyorum bunlarla uğraşırken.Yaptığım macro aparatlarından birinin yapımını ve sonuçlarını sizle paylaşmak istedim.

Aparatı yaparken kullandığım malzemeler
    1-helios 44m ön optik vidalarını kapatan halka
    2-helios 44m-6 ön optik eleman grubu (çift optik)
    3-zoom lensten söktüğüm bir parça
    4-49mm to 49mm erkek-erkek adaptör
    5-su zımparası
    6-siyah asetatlı kalem
    6-siyah oje

Malzemeler rahat buluncak malzemeler olmadığından yapım aşamasını anlatmayı es geçiyorum.Bu aparattan 2 adet yaptım bana maliyeti 50 lira oldu çiftinin Sanırım ikisi içinde 4 saate yakın bi el emeğim var ama sonuçları gayet tatmin edici oldu bence
    1/1 büyütme vermese bile tam olarak.1/2 macrodan fazla büyütme oranı veriyor.Kullanması oldukça rahat
    Ben denemelerimi pentax m 50mm f1.7 ile yaptım.Bu lensin minimum focus mesafesi 45 cm olup özelliklerini merak eden olursa aşağıdaki linke bakabilir.Kısaca sıradan bi 50mm lens makro ile alakası yok
    http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-M-50mm-F1.7-Lens.html

pentax m 50mm f1.7+makro aparatım (f16 - 1/180 - iso 100)
     el yapımı macro aparatı

sigma 50mm f2.8 1/1 makro (f16 - 1/180 - iso 100) (çekim lensin en yakın netleme mesafesiyle yapılmıştır yani 1 e 1 makrodur)
     el yapımı macro aparatı

buda aparatımın fotoğrafı
     el yapımı macro aparatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 28 Aralık 2011; 18:21:41 >

• Hacı ellerine sağlık :) Valla sonuç gayet iyi :)

2:1 yap bakalım eğer onuda yaparsan kralsın :D :D Birde onu seri üretime geçirebilirsen zengin olursun

NOT: Bu arada kendimi dağınık zannederdim :) Şimdi senin masanın fotosunu anama göstericem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 28 Aralık 2011; 2:39:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

NOT: Bu arada kendimi dağınık zannederdim :) Şimdi senin masanın fotosunu anama göstericem

• fotoğraf süper....eline sağlık....f16 için az bir alan net çıkmış gibi geldi bana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentax -- 28 Aralık 2011; 3:18:25 >
  • Ben websense nedeniyle fotoların büyük halini göremiyorum ama yakınlaştırmayı bile dikkate alarak söylesek gayet başarılı olmuş. Nasıl yaptığınızı anlatır mısınız? Yoksa ben bunu üretime geçicem anlatmam mı diyorsunuz
  • Hocam eline sağlık çok güzel olmuş gerçekten.Benim konuya ekleme yapayım akşama
  • quote:

Orijinalden alıntı: pentax

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Bu arada çok güzel, elinize sağlık.

Bu aleti nerden bulabiliriz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EL YAPIMI CAT LOADER
    2 yıl önce açıldı
    % 100 El Yapımı Yay (OK)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ellerine saglik, gercekten tam bir fiyat/performans cozumu olmus.
    Mumkunse ayni aparati 50mm den daha buyuk odakli lenslerle test etme sansiniz varsa onlari da gormek isteriz.
    Muhtemelen raynoxdan cok daha ucuz bir cozum olacaktir.
  • Çok güzel bir çalışma olmuş, bir insan istemeli. Gerisi geliyor ;)
  • hocam bu hızla gidip makineyi parçalamayın sensörü biraz daha büyütüp aynayı biraz daha değiştirip daha iyi çekimler elde edicem diye heder etmeyin cihazı
  • arkadaşlar tüm yorumlar için teşekkür ederim
    mesajımı editleyip biraz daha detaylandırdım
  • Sonuç gayet iyi görünüyor.Eline sağlık
  • Sonuçlar iyi tam olarak anlamadım eski lensdenmi bozdunuz? banada ucuz bi 28 mm lazım uzatma tüpü var manuel lens lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: isa2711

Sonuçlar iyi tam olarak anlamadım eski lensdenmi bozdunuz? banada ucuz bi 28 mm lazım uzatma tüpü var manuel lens lazım

lensin önüne takılan bi aparat yaptım.
    pentaxın genellikle manuel lensleri 49mm filtre çapına sahip olduğundan bende yaptığım macro aparatını 49mm e takılcak şekilde yaptım
    raynox lar gibi bi aparat kısacası
    bi ara raynox kullanmıştım sanırım ondan daha kaliteli sonuçlar alıyorum.
    bozuk lensleri satın alıp bit pazarından onların parçalarıyla yaptım

• quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

quote:

Orijinalden alıntı: isa2711

Sonuçlar iyi tam olarak anlamadım eski lensdenmi bozdunuz? banada ucuz bi 28 mm lazım uzatma tüpü var manuel lens lazım

lensin önüne takılan bi aparat yaptım.
    pentaxın genellikle manuel lensleri 49mm filtre çapına sahip olduğundan bende yaptığım macro aparatını 49mm e takılcak şekilde yaptım
    raynox lar gibi bi aparat kısacası
    bi ara raynox kullanmıştım sanırım ondan daha kaliteli sonuçlar alıyorum.
    bozuk lensleri satın alıp bit pazarından onların parçalarıyla yaptım

O zaman daha iyimiş ayrıca kalitesi bozulmamış daha önce öne takılan lenslerden kullanmıştım netlik kaybı oluyordu sizin yaptığınız iyi gözüküyor.
    peki af lense taksan fokus yapıyormu.

• af lens kullanmıyorum o yüzden af lenste denemedim.
    Ama raynox gibi tepki verceğini düşünüyorum %99
    yani af yapar diye düşünüyorum (kısmi af tabiki bu.bu aparatı takınca portre çekemezsiniz yani lensle)
  • o kadar değerli ki.... adamın zarar gelmesin diye üzerine koyduğu şeye bakın...yumuşak,yumuşak...

el yapımı macro aparatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentax -- 29 Aralık 2011; 3:07:19 >
  • @pentax o bezler inan mikrofibere 10 basıyo
    inanılmaz seviyorum ben onları
    bu arada koca fotoyu image yapmışın çok geç açılıyo,ayrıca kotalılara da insaf edip düzelt bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 29 Aralık 2011; 2:34:41 >
  • quote:

@pentax o bezler inan mikrofibere 10 basıyo
    bu arada koca fotoyu image yapmışın çok geç açılıyo,ayrıca kotalılara da insaf edip düzelt bence

pardon arkadaşlar.... fotoyu düzelttim..simage yaptım ben bütün fotoları küçük gördüğüm için karıştırıyorum bazen.. fotoları uzun zamandır normal image boyutunda görmedim... forum ayarlarından değiştirebilirsiniz sizlerde...

• quote:

@pentax o bezler inan mikrofibere 10 basıyo

bu arada bende bildiğimiz atlet bezi kullanıyorum....iz bırakmıyor....ufak tüy-yün parçasıda kalmıyor....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.