Şimdi Ara

//// EL YAPIMI +12V 60 A DC 220 V AC 500 WATT MOSFET İNVERTER \\\\ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
4
Favori
24.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • niye saç trafo anlayamadım ferrit nüve felan olsa ?
  • bunda anlamicak bişe yokki ben trafoyu çok ucuza mal ettim hepsi o kadar. Ama işte dediğim gibi bir ups ile yapılamazmı 2,5 kw ya da 3,0 kw invertör şöyle adam akıllı ????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapmış olduğum çalışmalarım eskiden çok ses getirirdi şimdi nedense kimse ilgilenmiyor yaww :( :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o trafoyu ferrite nüveye çevirip 50 hz degilde 50 khzlerde calıştırabilirsiniz
  • Yüksek güç çıkışı istiyorsan akülerin sayısını 220 AC verecek şekilde 24 adete çıkart. 24x12v =288 tam dolu iken 316v DC voltaj verir. IGBT ile bunu sinüse çevirip sisteme verirsin. 20A IGBT ile 5KW güce ulaşırsın. Hem verimide çok yükselir.

    Piyasada bulunan yüksek güçlü sistemlerin hepsi bu şekilde çalışırlar. Dezavantajı ise şarj için 24 tane kontrol devresi kullanman gerekmesi. Aküleri seri şarj etmek akü ömürlerini çok kısaltıyor.

    7Ah 12V akülerden 24 adedi yaklaşık 600 TL civarına malolur ve 2,5KW bir sistemde 1 saat kesintisiz güç verir. Sistemin toplam maliyeti 2.000TL civarına malolur.

    Tabi istersen çift sinüs üretecek bir yapı ile 24 akü yerine 12 akü kullanabilirsin. İki tarafın sinüsleri invertlenerek maliyet düşürülür. Biraz araştır bak istersen. Güncel güç kaynakları artık bu şekilde üretiliyor.




  • kardeş bu IGBT dediğin olay ne demek tam anlayamadım ?? Birde bu devreyi max kaç watta kadar çıkarabiliriz stabil çalışma olacak şekilde ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böle kocaman bir trafo bende var büyük bişi

    220 giriyo 2 tane çıkışı var..kaç çıkıyo hatırlamıyorum...

    boşta duruyo haftaya fotolarını ekleyeyimde lazım olursa elden çıksın ağır baya...
  • kardeş eğer 2. Veya 2.5 kw lık birşeyse uygun fiyata alırım ok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel Olmuş
  • evet şimdi yapmakta olduğum rüzgar gülümü çatının tepesine dikip sabitledikten sonra üretime geçip doldurulan akü gruplarımla invertörümü çalıştırabilirim...
  • eline sağlık iyi bir uğraş vermişssin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tda 1562q

    kardeş bu IGBT dediğin olay ne demek tam anlayamadım ?? Birde bu devreyi max kaç watta kadar çıkarabiliriz stabil çalışma olacak şekilde ???

    Herkes sana baştan beri trafoyu ve mosfetelri yükseltirsen gücu artar diyor. Anlamayacak birşey yok ...
  • bende bliyomda işte devre yok ortada benim devre max 500 w veriyo en az 1,5 2 kw lıık sistem lazım bana kardeşim...
  • arkadaş bu tarz devre yapıların da insanlar tezler yazıyor. türkçe az da olsa bulabilirsin. ingilizce cok kaynaga erişebilirsin. biraz teori edinebilirsen inan daha kolay olacaktır.
  • hocam elinize sağlık .d süper bir devre açıkçası bayıldım ben.bir yıldan fazladır bu forumdayım ilk defa bir gireyim dedim elektronik kısmına.gerçekten çok güzel.benzer devreler mevcut sanırım.
    transformatör mantığı ile çalışıyor sistem akünün boşalma süresini filan çıkış gerilimi ve akıma görede kendin hesap edebilirsin hangi cihazda ne karadar süre çalışacağı gibi.
    tekrar kolay gelsin
  • 2,5-3 KW. bir inverter 12 volt beslemede yaklaşık 200 Amper,24 volt beslemede 100 Amper akım çekecektir.Tam güçte kullanılmadığı düşünülürse 50-70 amper gerekecektir.Araç şarj dinamoları bu amperi zor karşılar.1,5 KW. üzerinde,araçta kullanılacak inverter yapamayı düşünenlerin dikkatine sunulur.Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amatör.usta

    2,5-3 KW. bir inverter 12 volt beslemede yaklaşık 200 Amper,24 volt beslemede 100 Amper akım çekecektir.Tam güçte kullanılmadığı düşünülürse 50-70 amper gerekecektir.Araç şarj dinamoları bu amperi zor karşılar.1,5 KW. üzerinde,araçta kullanılacak inverter yapamayı düşünenlerin dikkatine sunulur.Kolay gelsin.

    Aynen dediğin gibi. Eğer yüksek güç kullanılacaksa yüksek DC gerilim kullanılmalı.
  • Ups. ile inverter temelde ayni uygulama gibidir.Ups. uygulamasında akü grubu 10Dak........30 Dak. çalışır diyerek üretilip satılır.İnverter ise çalışma zamanında süre sınırı olmayan bir uygulamadır.Kaliteli Ups. ler uzun süre çalışabilirken,soğutma sistemleri yetersiz olanlar uzun çalışma sonunda bozulabilir.Ups. üreticileri güç katlarını 10 Dakika çalışacak şekilde dizayn edip,akülerin de 10 Dakikada biteceğini bildikleri için güç devresindeki mosfet veya transistörlerin soğutucularını küçük yapıyorlar.Çünkü aküler 10 dakikada biteceği için malzeme ısınacak zamanı bulamayacaktır.Bazı dostlar 12 Amper akü yerine 60 Amper akü takarak Ups. çalıştırdı ups. lerin çoğu yandı.Özetle Ups.leri inverter olarak kullanacakların soğutma sistemini takviye ederek denemelerini tavsiye ederim.Kolay gelsin.
  • evet bende dediğin gibi yapmıştım zaten fan desteği ile çalışıyor aküleri oldukça büyüttüm apc 1400 pro kullanıyorum yaklaşık üç veya beş saat gidiyor sende haklısın üreticiler herşeyi uc uca yetecek şekilde ayarlıyor
    ups olarak apc den başkasını tanımam alman malı ups lerde güzel fakat apc bir başka sende bilirsin bu arada bu başarılı çalışmanız içinde tebrik ederim baya uğraşmışınız

    böyle bir çalışmayı şu şekilde değerlendirebilirsiniz evdeki aydınlatma tesisatını pirizlerden ayırıp ayrı bir sigortaya bağlarsınız ve elektrik kesildiğinde inverter sayesinde aydınlatma uzun bir süre yanabilir ben aydınlatma için ups kullanmayı
    düşünüyorum elimde birkaç marka ve model var asıl mesele tesisatı ayırmakta o biraz zahmetli elektrik kesilince bütün ev çalışmasada en azından aydınlatma çalışsın hem tüketimi az olur hem sistem daha küçük olur maliyetde tabi




  • Sayın aliattın üstadım bende geçen cuma işyerindeki ups lerden aküleri bitik olan bir taneyi beleşe getirdim...

    makine bu resimdeki gibi İNFORM 3000 KVA Yani 2100 watt 2,1 KW lık UPS içersinde 10 adet 12 v 7,2 a akülerden vardı... aküleri bitik olduğu için söktüm...

    şu anda bu ups i invertöre çevirebilirmiyim onu araştırıyorum...
    bir bakıver belki yardımcı olur ...

    işte link

    http://forum.donanimhaber.com/m_67100267/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67100267

    incele bakalım




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.