Şimdi Ara

Inform Mini Saver 3000 KVA ups Modifiyesi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam beyler bugün işyerinden 2005 yılında üretilmiş 3000 KVA lık mini saver dsp ups getirdim...

Aküler doğal olarak bitik olduğu için aküleri söküp içersini iyice temizledikten sonra güzelce paketleyip eve getirdim yarın dükkanda bakacam inşallah !!!!

bu ups in içinden tam 10 adet 12 volt 7,2 A lik akü çıktı hepsi birbirine seri bağlıydı... yani toplamda 12V x 10 =120 V dc gerilim yapıyor. Amper 7,2 oluyor yanılmıyorsam eğer...

ben bu upsi invertör olarak kullanabilirmiyim ??

yani eğer 120 volt dc 7,2 A değilde 70 A versem devreye zarar verirmi ??? invertör olarak kullanabilirmiyiz bu mereti zaten gavur ölüsü gibi hiç bi yere taşınmıyor velet ...

işte resimler beyler yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum sizin engin bilgilerinize dayanarak yardım bekliyorum...

işte cihazdan resimler :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 23 Ekim 2012; 16:28:18 >

• Resimlere devam üzerindeki kondansatörler kaç faradlık bilmiyorum bakamadım henüz bu trafolar ne iş yapıyor anlamış değilim...

ayrıca trafoların altındaki kapalı yerde cihazın başından sonuna kadar kalın petekli soğutucuyla dolu

• devam resimlere !!

ben bu UPS i 120 V dc gerilim değilde 24 volt DC gerilimle çalıştıramazmıyım ??

Bu ups işlerinden anlayan üstadlarımdan yardım bekliyorum...

• üzerindeki trafolar 120 v dc gerilime göremi sarılı hoca yani ??

diğer konu benim esas amacım bu ups invertör olarak kullanmak ve ondan max verimi almak...

üzerindeki mosfetlerle yenidem devre kursak bu ups kadar temiz bir sinüs dalga sinyal vermez sanırım hocam...

10 aküyle kullanmak bişi değil bu işin maliyeti artıyor zaten...
  • beyler neden kimse yardımcı olup fikirlerini paylaşmıyor anlamış değilim herkez birbirine bilgi alışverişinde bulunması gerekir sizlerden ve engin bilgilerinizden yararlanmak istiyorum lütfen yardımcı olun üstadlarım...
  • Bu ups i nasıl modifiye ederiz beyler elektronik bilgisi iyi olan ve UPS elektroniğiyle yakından ilgilenen arkadaşlar yardım bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Bu ups i nasıl modifiye ederiz beyler elektronik bilgisi iyi olan ve UPS elektroniğiyle yakından ilgilenen arkadaşlar yardım bekliyorum...

Hali hazırda çalışıyorsa neden akü alıp kullanmıyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş bilmem anlatabildimmi modeifiye yazıyor değilmi ben 10 tane akü bağlayıp tam yükte bana 10 dakika enerji veren aleti ne yapayım benim amacım bu cihazın modifiye edilip 24 volt akü grubuyla çalıştırılması yani invertör olarak çalıştırmak ok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

kardeş bilmem anlatabildimmi modeifiye yazıyor değilmi ben 10 tane akü bağlayıp tam yükte bana 10 dakika enerji veren aleti ne yapayım benim amacım bu cihazın modifiye edilip 24 volt akü grubuyla çalıştırılması yani invertör olarak çalıştırmak ok...

24 Volt grubunuz 2x12 mi? Yoksa daha çok aküyü 24 olacak şekilde grup mu yapıyorsunuz?
  • Bu cihazı yapanlar bile yüksek gerilim düşük akım mantığı ile tasarlamış, o yüzden aküleri seri bağlayıp 120V DC (Boşta iken 135V olur tahminen) yapmışlar. Yüksek akımın getirdiği zorluklarla uğraşmamak için.
    En iyisi vaz geçin bu işten, zaten herkes aynı fikirde. :)
    Cihaz sağlam ise yeni akü alıp kullanmak en mantıklısı.
  • sayın kenakord hocam farzedelimki ben 10 tane akü alıp bu cihaza bağlasam gerçekten bana TAM YÜKTE 1, 1,5 saat elektrik verirmi ??

hocam benim amacım evdeki 400 lt lik uğur marka derin dondurucu ve arçelik no-frost buzdolabımı bu cihaza bağlayarak çalıştırmak ve azda olsa tasarruf sağlamak...

tam olarak yapmak istediğim şey 1 adet 220 wattlık derin dondurucu + bir adet 200 wattlık buzdolabı toplam 420 watt toplam yükü bu UPS imle ne kadar süre kullanabilirim hocam yaklaşık 2 senedir bu konuları araştırıp duruyorum doğru düzgün bilgiye henüz ulaşamadım kafamda 1000 tane soru var...

bu aküleri 10 adet değilde 20 adet kullanıp şarj süresini artırmanın imkanı varmıdır ?? amper çoğaltarak demek istedim hocam birde bunlar seri bağlı değiller sanki bende unuttum şimdi resme bakıp anlamaya çalışacam cihazı ok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Ömer.. Resimdeki UPS kendisine ait 10 adet akü ile en azından 1-1.5 saat çalışır size 10 dakika çalışır diyen yanlış demiş... Ve kesinlikle modifiye yapmaya kalkışma Yapamazssın . olmaz.. Olması için tüm trafoları yeniden sarman ve sistemide düşük gerilime göre yeniden modifiye etmen gerekir ki bunu da yapman bile imkansız . imalatını yapanlar bile zor yaparlar.... O yüzden diyorumki .o aleti modifiye edeceğim diye heba etme yazık edersin .. saygılar

Aynen hocama katılıyorum,o cihazı cevirmen diye bir şey söz konusu değil.sadece hurdaya cevirir bir kenara atarsın .ve aynı şekilde o cihaza 12v 9 ah aku tak ben 2 adedini 65 tl ye almıstım..al sana bir CANAVAR..
  • kenakord08 hocam orjinal aküleri 12 v7,2 amper x 10 adet var...

tamam cihazı ellemiyorum bu 12 volt 14 A lik akülerden aldığımızı farzet hocam bu upsin akü şarj eden kısmını sistemden ayırıp buraya güneş panelinden elde ettiğimiz elektriği bağlasak uygun ekipmanlarla olurmu ?? ASIL amacım 2 tane güneş paneliyle sisteme güç sağlamak...

Çok soru soruyorum hocam kusura bakmayın...
  • hocam 7 adet 18 voltluk panellerin ortalama watt değerleri ne kadar olmalı mesela 18 volt 50 watt x 7 panel = 350 watt 18 volt panel grubum oluyor ??

yoksa watt olayını bana kalmış bişeymi watt yüksekse aküler o kadar daha kısa zamanda dolar değilmi hocam ??

maksat güneş ışınından fazlaca yararlanmak ...

ben şimdi piyasada 12 volt 14 A aküleri araştırayım bakalım ne kadar fiyatları hocam...
  • eğer panelin upsnin gücünden (kaybı dahil) daha yüksek olursa güneş paneliyle gündüzleri sürekli çalıştırabilirsin.

18 v 50w panel 7 tane seri bağlanırsa 126 v 350 w 2.8 a ediyor ama pratikte bilemem.

bu ups yi tam yükte nasıl çalıştırcan yahu ? şohben falanmı çalıştırıcan 3kva . elektrikli soba felanmı çalışacak ? altı üstü "1 adet 220 wattlık derin dondurucu + bir adet 200 wattlık buzdolabı toplam 420 watt toplam yük"... Neden hala tam yük diye ısrar ediyorsun ? . 3 kva = 2.4 kw eder. 2.4 da senin "1 adet 220 wattlık derin dondurucu + bir adet 200 wattlık buzdolabı toplam 420 watt toplam yük" ünü toplam 5-6 satt çalıştırır. . .

• syn playback kardeş 420 wattlık yükü sürekli 5-6 saat çalıştırabilirsem süper olur benim için...

sonuçta bu derindondurucu ile buzdolabı sürekli 6 saat çalışmayacak 10 dakika çalışıp 40 dakika bekleyecek özellikle dondurucu bu şekilde çalışıyor normal şebeke elektriğiyle...

ince hesap yaparsam tam olarak full dolu aküyle ne kadar süre çalıştıracağımı anlayabilirim...

akü olarak ne önerirsiniz hocam kendi orjinal aküleri 12 V 7,2 A x 10 adet vardı ben bu aküler yerine 12 volt 12 amperlik akülerden alıp bağlasam olurmu acaba ???
  • bu ups 420 w BUZDOLABI adlı yükü 20 dk çalışıp 40 dk bekleyecek şekilde en az 15 saat çalıştırır 1-1.2 gün
  • syn playback hocam bu ups dediğimiz şekilde 15 saat çalışırsa süper olur

şimdi akü olarak ATABA marka 12 v 7,2 A akülerden toptan almayı düşünüyorum

marka olarak ATABA aküler iyimidir ???

kenakord hocam paneller ile bu sistemi yakın zamanda kurmayı hedefliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

eğer panelin upsnin gücünden (kaybı dahil) daha yüksek olursa güneş paneliyle gündüzleri sürekli çalıştırabilirsin.

18 v 50w panel 7 tane seri bağlanırsa 126 v 350 w 2.8 a ediyor ama pratikte bilemem.

bu ups yi tam yükte nasıl çalıştırcan yahu ? şohben falanmı çalıştırıcan 3kva . elektrikli soba felanmı çalışacak ? altı üstü "1 adet 220 wattlık derin dondurucu + bir adet 200 wattlık buzdolabı toplam 420 watt toplam yük"... Neden hala tam yük diye ısrar ediyorsun ? . 3 kva = 2.4 kw eder. 2.4 da senin "1 adet 220 wattlık derin dondurucu + bir adet 200 wattlık buzdolabı toplam 420 watt toplam yük" ünü toplam 5-6 satt çalıştırır. . .

3kVA 2,4 kW eder diye net bir şey söylemek söz konusu değil. Bağladığınız omik olmayan yükün cos fi değeri önemli. Eğer bu değer 0,5 ise 3 kVA'dan 1,5 kW aktif güç elde edebilirsiniz. Ayrıca 3 kVA cihazının verebileceği maksimum görünür güçtür akü kapasitesi değil. Saygılar.

Bu linki okumanı tavsiye ederim;
    http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BC%C3%A7_(elektrik)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 24 Ekim 2012; 22:30:49 >

• syn alperbugra kardeşim valla bu ups 3000 KVA lık ve orjinal değerlerine 2100 watt yazıyor...

ben 10 adet akü alıp bunları ups e bağlayacağım yanlız bu aküleri ups değilde ben rüzgar türbini veyahut güneş panelleriyle şarj edeceğim % 100 bedava elektrik elde etmek için...

valla ups i bugün daha yakından inceledim... üzerindeki mosfetler IGBT ler köprü diyotlar vs hepsi yaklaşık 60 cm uzunlukta 15 cm genişlikte ve 8 cm derinlikte bir petekli soğutucu blok var arkasında 2 adet 8 cm lik fanlar var...

ve korktuğum şey bu ups anlaşılan uzun süre çalıştırılmış ve üzerindeki bazı dirence benzer elemanlardan 3 tanesi resmen yanmış gibi 1 tanesi hariç plaket üzerinde L 705 falan yazıyor...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.