Şimdi Ara

Eksi Sozluk Tutuklamalari (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sosyal medya, kose yazisi, bilgilendirme vb gibi fikri düşünceyi konusu ne olursa olsun paylasmaktan dolayi uygulanan cezalar ne kadar ilkel bu bir dünyada yasadigimizin göstergesidir. Herkesin fikri ozgurlugu vardır, kimse kimsenin fikrine saygi gostermek zorunda degildir. Beğenirsin begenmezsin, begenmezsen takmazsin gormezsin gecersin. Bu düşünceler fiili eyleme geçmediği ve bir baskasinin yasam hakkina engel teskil etmediği surece ceZai yaptirim tamamen kole zihniyetidir. Zaten aklimdan geçen dusunceleri ozgurce dile getirebilmeliyim demeli uygar varliklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen bilgi amaçlı bakıyorum. Gezinirken öyle yorumlar görüyorum ki hayret ediyorum. Hastalıklı, terör destekçisi dolu.

• Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    Vatansever mi? Yazıcıoğlu ve Çatlı'yı da övün; solcu öldürüp "vatan kurtardılar" diye.

Boş ve subjektif yorumlarınızı, ideolojinizle uyuşan ve kendi işinize gelen şeyleri yüceltmeyi ve onları kalıp olarak görmeyi bırakmadığınız sürece; bu tarz "vatan haini" dediğiniz tipler her zaman ortada olacaklar.

Ekşi'nin eleştirilebilecek onlarca yönü varken; sırf Türkçü, ülkücü olduğunuz ve kendinizi "mükemmel bir vatansever" olarak gördüğünüz ve oradaki insanlarla görüşünüz uymadığı için eleştirdiğiniz gerçeği, sadece mantıksızlık içeriyor.

Dipnot olarak da geçeyim; Ülkücü, Türkçü geçinen insanlara karşı bir nefretim olmasa da ne Çatlı, ne Türkeş, ne Yazıcıoğlu, ne Atsız, ne de Çakıroğlu'nu severim.
    Sevmeme olayının yanı sıra, saygısızlık da etmedim hiç.
    Bir tarafa sırf siyasi görüşünden dolayı kesin nefret duyarak, eylem düzenlemeye çalışan herhangi bir gruba, insana direkt sevmiyorum diyebilirim sanırsam.

• frozensoul kullanıcısına yanıt
    Eleştiri yapanlar içeri atılıyor, mizahi yoldan eleştiri yapmaya çalışsanız bile linç yiyorsunuz. Kara mizah denilen bir şey yok. Hala kendilerine kebap denilmesine alınan; her şeyi gereksiz ciddiye alan, aşağılık kompleksi yüksek, dünyanın Türkleri yok etmek istediğini ve Türkleri çok umursadığını sanan, kalitesiz insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
    Başka bir ülkede kim bu tarz bir şey yazarsa yazsın içeri atılmaz, atılacaksa da sırf dine karşı bu ifadeleri kullandığı için değil, her konuda yapılan nefret suçları cezalandırılır.
    İkiyüzlülük olsa da, değiştiremezsiniz. Yazılan şeyler hoş olmasa da tamamıyla ikiyüzlülük bu. Ya hepsini içeri atarsın ya da hiçbirini atmazsın.

• Aynen hocam.Ben bir pkk lıya küfür ettim diye süresiz ban yedim.Hemde hiçbir açıklama yapmadılar.Yönetime defalarca ticket atmama rağmen 1 tanesine bile geri dönüş yapmadılar.Cidden dokundu bu bana.Anlayacağınız ekşi sözlüğe uzun süredir küsüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 23 Mart 2019; 1:42:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasri32

Eleştiri yapanlar içeri atılıyor, mizahi yoldan eleştiri yapmaya çalışsanız bile linç yiyorsunuz. Kara mizah denilen bir şey yok. Hala kendilerine kebap denilmesine alınan; her şeyi gereksiz ciddiye alan, aşağılık kompleksi yüksek, dünyanın Türkleri yok etmek istediğini ve Türkleri çok umursadığını sanan, kalitesiz insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
    Başka bir ülkede kim bu tarz bir şey yazarsa yazsın içeri atılmaz, atılacaksa da sırf dine karşı bu ifadeleri kullandığı için değil, her konuda yapılan nefret suçları cezalandırılır.
    İkiyüzlülük olsa da, değiştiremezsiniz. Yazılan şeyler hoş olmasa da tamamıyla ikiyüzlülük bu. Ya hepsini içeri atarsın ya da hiçbirini atmazsın.
    Terör propagandası yapmak eleştiri oluyor sanırım sizin açınızdan. Blok.

• nasri32 N kullanıcısına yanıt
    Anlasilan kuklalari da olduren karsi kuklalar ...

Olan kuklalara olacak ...
  • Cool Storm kullanıcısına yanıt
    Hahaahah, illaki okuduğunu anlamayan birisi çıkar dedim. Hemen atladı birisi.
    Ben yapılan şeyin eleştiri olduğunu söylemedim, benim laf ettiğim kısım; nefret suçuysa bu, her nefret suçu işleyen adamı atacaksın içeriye. Sadece dine karşı yapılanı değil.
    Başka bir ülkede kimse yazdığı şeyden içeri atılmaz, çünkü kalitesiz değiller, yazı ile eylem arasındaki farkı da biliyorlar, sosyal medyada insanların sapıttığını, kendilerini ilah sandıklarını da biliyorlar. Daha okuduğunu anlamayan insanlardan, mizahı anlamasını mı bekleyeceğim gerçi :D

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Herkese olacak bence. Bunlardan etkilenen çok büyük bir kesim var.

• Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Burda da gördük o tipleri.

• quote:

Ben yapılan şeyin eleştiri olduğunu söylemedim, benim laf ettiğim kısım; nefret suçuysa bu, her nefret suçu işleyen adamı atacaksın içeriye. Sadece dine karşı yapılanı değil.
    Başka bir ülkede kimse yazdığı şeyden içeri atılmaz, çünkü kalitesiz değiller, yazı ile eylem arasındaki farkı da biliyorlar, sosyal medyada insanların sapıttığını, kendilerini ilah sandıklarını da biliyorlar. Daha okuduğunu anlamayan insanlardan, mizahı anlamasını mı bekleyeceğim gerçi :D
    açık tehlike olmadığı sürece almıyorlar. neyse bu forumda cogu zaman 40 tane geri zekalıya 3tane akıllı düşüyor ve bu iğrenc bir durum. sen de bunu yaşamışsın.

sana tavsiyem buraya ciddi şeyler yazma, boşa sinirlenirsin laf anlatcam diye. ben trollemek için kullanıyorum genelde, bu beyin ölümlüler o konsepti bile anlamıyor, ciddi mevzuları mı çakıcak.

• Del Toro kullanıcısına yanıt
    Troll olayından da anlayan çıkmıyor ki. Normalde doğru düzgün girmiyordum foruma. Son zamanlarda biraz ciddi bir şeyler yazasım geldi, pişman oldum. Bir de Türkiye'nin en iyi forumu diyorlar. Gerçek hayatta karşıma çıkmasını istemediğim ne kadar çok insan varsa, hepsi burada sanki.

• Çeksinler cezalarını.

• quote:

"Dervişin fikri ne ise zikri de odur." Yazılı eylemlerin fiili hale geçmeyeceğini nereden biliyorsun?

• Tutuklanan arkadaslari hakli bulan arkadaslar var,

O zaman gidin cevrenizdeki cenaze evine ohhh iyi olmus diye dalga gecin hatta insallah tum sulaleniz geberir diye alkis tutun.

Sizin icin dogrusu buysa yapin bunu sonucta yanlis bisey yok siz oldurmuyorsunuz fikir beyan ediyorsunuz.
    Sosyal medya mantığını biliyorum çünkü. Bu adamların çoğunluğu ekran başından boş laflarını, komplo teorilerini yağdırmaktan başka bir şey yapmayan tipler. Her gün binlerce insan belirli bir kesime karşı olan nefretlerini ima yoluyla belirtiyorlar. İnternet bu, basit bir şekilde anonimliği kullanarak, gerçekte olmadığı kişiliklere bürünmeye çalışan bir ton insanı barındırıyor. Arada bir hasta ruhlu teröristler çıkıp katliam yapınca bu internet üzerindeki tüm insanları etkilememeli. İstisnalar kaideyi bozmuyor.

Bunun dışında, internet olmadan da kendisi gibi olmayana nefret duyan milyonlarca insan var dışarıda. Asıl sorun da bu. Düşünce özgürlüğü daha da engellendiği sürece; refah da düşer, ekonomi de çöker. İnsanlar internet üzerinden eleştiri dâhi yapmaktan korkarken ne mutluluğundan bahsediyorsak artık.

• quote:

Sosyal medya mantığını biliyorum çünkü. Bu adamların çoğunluğu ekran başından boş laflarını, komplo teorilerini yağdırmaktan başka bir şey yapmayan tipler. Her gün binlerce insan belirli bir kesime karşı olan nefretlerini ima yoluyla belirtiyorlar. İnternet bu, basit bir şekilde anonimliği kullanarak, gerçekte olmadığı kişiliklere bürünmeye çalışan bir ton insanı barındırıyor. Arada bir hasta ruhlu teröristler çıkıp katliam yapınca bu internet üzerindeki tüm insanları etkilememeli. İstisnalar kaideyi bozmuyor.

Bunun dışında, internet olmadan da kendisi gibi olmayana nefret duyan milyonlarca insan var dışarıda. Asıl sorun da bu. Düşünce özgürlüğü daha da engellendiği sürece; refah da düşer, ekonomi de çöker. İnsanlar internet üzerinden eleştiri dâhi yapmaktan korkarken ne mutluluğundan bahsediyorsak artık.
    Ben zaten her eleştiri yapan tutuklanmalı diye bir şey söylemedim. Önemli olan eleştiri yaparken nefret suçu oluşturmamaktır. Bazı kişiler eleştiri yapacağım derken sınırları aşıyor ve sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyorlar

• Ekşi sözlüğün kendisi ekşici değil

Kendi estetik yargılarına sahip dolayısıyla birer müşkülpesent olup çıkan yani ekşi sözlük hiçbir haltı beğenmeme timine mensup olan kesim çok azınlıkta

Ortalık bilinçsizce kültler edinen;kendi kutsalına laf gelince bağırıp çığırıp lince hıyarla koşan eziklerle dolu

Keşke hiç var olmasaydınız ezikler
    Halen söylüyorum, bunun bazı kişileri yok diye. Bu Türkiye içerisinde sadece dine karşı yapılınca suç oluyor. Başka konularda da fazlasıyla nefret suçu işleyen var, hiçbirine bir işlem uygulanmıyor. Kendilerinden olmayanı öldürmekle tehdit eden, cihat yapacaz nidalarıyla dolaşan yüzlerce insan gördüm ben, hiçbirini de ceza alırken göremedim.

Normali nedir?
    Ya herkese ceza verirsin ya da kimseye vermezsin. Çoğu ülkede insanlara bu konudan ceza da verilmez. Çünkü mantıksız.

• quote:

Halen söylüyorum, bunun bazı kişileri yok diye. Bu Türkiye içerisinde sadece dine karşı yapılınca suç oluyor. Başka konularda da fazlasıyla nefret suçu işleyen var, hiçbirine bir işlem uygulanmıyor. Kendilerinden olmayanı öldürmekle tehdit eden, cihat yapacaz nidalarıyla dolaşan yüzlerce insan gördüm ben, hiçbirini de ceza alırken göremedim.

Normali nedir?
    Ya herkese ceza verirsin ya da kimseye vermezsin. Çoğu ülkede insanlara bu konudan ceza da verilmez. Çünkü mantıksız.
    O konuda haklısın. Çifte standart bu ülkede artık bir gelenek hâline geldi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.