Şimdi Ara

Ekşi Sözlük'teki Üniversitede Not Ortalaması 3'ün Altında Olan Tip Başlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bkz:ekşi sözlük hiçbir şeyi beğenmeme timi

bu tipler itinayla her konuya damlar ve her şeyi kötülerler . sırf popülist diye dizi kötüleyenleri de gördüm , kitap iyi olmasına rağmen çok beğenilmiş diye kitap kötüleyenleri de gördüm . marjinal olacağız diye bokunu çıkaran tipler bolca mevcut. bok atılmayan bir şey göremezsin , ''buna da bok atmazlar herhalde '' diye düşündüğün şeye bile bok atacak bir şey bulmuşlardır çünkü ekşici olmak bunu gerektirir :D
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Onlar konuyu görene kadar ohooo

Bilmiyorum, belki 4 ortalama yapan birinin sosyal hayatı öyle parlak değildir ama ortalama üç olunca durum öyle işlemiyor işte.

Bir de üç ortalama yapmak için hiçbir şey yapmadan gece gündüz çalışmak gerektiğini falan savunmuşlar, o daha komik. İlk senelerde düzgün çalışsan bile otomatik olarak +3 geliyor zaten. Sözel bölümde isen onun altında düşmek daha zor. Anlamıyorum ki bunları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi kitlesini gözümüzde büyütüyoruz demişsin de- burada en çok dil uzatılan, kötülenen kitledir açıkçası.

Aselsan’da çalışmayı da övünülecek bir durum olarak görmek normal aslında. Ülkenin gözbebeği bir kurum.

• O başlıkta bir entry vardı, 1.90 ortalaması varmış, ileride hiç işe yaramayacak bilgileri görüyormuş filan. Bilgisayar mühendisliği üstelik. 300 fav olmuş bir de.

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Adamin bahsettiği bilkentli arkadaş savunma sanayisindeki bir şirkette yöneticilik yapiyorum demiş, arkadaş da tabi alay edecek ya yönetici kısmını da yazmamış ve bildiği tek şirket aselsan olduğu için onu yazıvermiş.

Ekşideki o başlığın ilk entrylerinde ortalamasi 3 altinda olanlarla dalga geçildigi için yazarlar da ortalamanin çok önemli olmadiğina dair tespitler yapmiş, kendilerinden yada çevrelerinden örnekler vermiş. Sonuçta her platformda türlü türlü kitlelerden insanlar var, farkli görüşler olabiliyor.

Ben sözlükte yurtdışında yada bizim ülkede çalışan 50-60 adet bilgisayar/yazilim mühendisiyle konuşup bir şeyler danıştım, hemen hemen hepsinin linkedin profilini inceledim hepsi yüksek profilli insanlardan oluşuyor, buradaki arkadaşlarsa hangi vasıfla kimleri böyle küçümsercesine eleştiriyor, bir şey bilmiyor onlar diyebiliyor aklım almıyor.

Benim de çevremde var 2.10 küsür ortalamayla bilgisayar mühendisliği bitirmiş, okula bağli kalmayip tamamen kendi çabasiyla şuan Turkcell'de senior konumunda çalışıyor 4 yıllık mezun 12-15k arasi maaşı var. Mesele böyle örneklerin oluşu değil tabi ortalaman iyiyse fırsatların artar bunu kimse inkâr edemez ama garip ki böyle bir konu buraya kadar taşınıp başlığı açılmış ve 5-10 entrynin yazarından dolayı ekşi gibi ülkedeki en büyük sosyal mecrayla alay edilmiş.

Genel olarak kötüleniyorsa da denk gelmedim. Konu dışında falan pek takılmıyorum çünkü.

ASELSAN'da çalışmayı kötülemiyorum zaten. Bilkent'ten çıkan insanlar neler yapıyor, nerelere gidiyorlar? Onlar oraya giderken, ben ASELSAN'dayim diye övünmek mantıklı değil dedim orada.

• xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    ASELSAN'da çalışıyorum diye yazdığı aklımda kalmış. Konuyu dün okumuştum, bugün tekrar denk gelince konusunu açtım. Aradan bir gün geçince çok aklımda kalmamış. Birazdan kontrol ederim yine Entry'i. Ayrıca küçümsemek istesem gelip burada kendisinden bahsetmezdim bile.

Ayriyeten buradakiler hangi vasıfla dalga geçiyor demişsin, orada yazanlar hangi vasıfla üç üstü ortalama yapan insanlar ile dalga geçebiliyor peki?

Yok üç ortalama yapmak için gece gündüz çalışıyormuşlarda bilmem neymiş de, biz geri zekalıyız, veya tembeliz demek zor geliyor herhalde. Üç ortalama yapan kimseyi tanımıyor olsam da inanacağım.

Bir de kimse kusura bakmasın ama 2 bilmem kaç ortalama yapıp, Türkiye'de bir yerde çalışmak pek övünülecek bir şey değil, hele Bilkent mezunu isen hiç değil. Ha bir de yazılanların doğruluk garantisi de yok. Nedense her 2 ortalama yapan gerçek hayatında 3 üstü ortalama yapan kişilerden başarılı olmuş

Ciddi ciddi 2 ortalama falan yapan kişiler, 3 üstü ortalama yapan kişilere onlar geri zekalı, asosyal, boşuna çalıştı; ben daha zekiyim, çok sosyaldim falan diye bok atmış ve sen de gelip burada onları savunuyorsun. Üstüne kendilerinden üstün kişilere bok atanlar onlar olduğu halde gelip burada bizi öyle gösteriyorsun. Benim de bunu aklım almıyor.

• Dışarıdan nasıl gözüktüklerine bir örnek daha vereyim. 300 puan alan kişiye yuh inek, senin sosyal hayatın falan yoktur, ben senden daha zekiyim diyen barajı geçememiş meslek lisesi öğrencisi gibi görünüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: xKisaBoylu

Adamin bahsettiği bilkentli arkadaş savunma sanayisindeki bir şirkette yöneticilik yapiyorum demiş, arkadaş da tabi alay edecek ya yönetici kısmını da yazmamış ve bildiği tek şirket aselsan olduğu için onu yazıvermiş.

Ekşideki o başlığın ilk entrylerinde ortalamasi 3 altinda olanlarla dalga geçildigi için yazarlar da ortalamanin çok önemli olmadiğina dair tespitler yapmiş, kendilerinden yada çevrelerinden örnekler vermiş. Sonuçta her platformda türlü türlü kitlelerden insanlar var, farkli görüşler olabiliyor.

Ben sözlükte yurtdışında yada bizim ülkede çalışan 50-60 adet bilgisayar/yazilim mühendisiyle konuşup bir şeyler danıştım, hemen hemen hepsinin linkedin profilini inceledim hepsi yüksek profilli insanlardan oluşuyor, buradaki arkadaşlarsa hangi vasıfla kimleri böyle küçümsercesine eleştiriyor, bir şey bilmiyor onlar diyebiliyor aklım almıyor.

Benim de çevremde var 2.10 küsür ortalamayla bilgisayar mühendisliği bitirmiş, okula bağli kalmayip tamamen kendi çabasiyla şuan Turkcell'de senior konumunda çalışıyor 4 yıllık mezun 12-15k arasi maaşı var. Mesele böyle örneklerin oluşu değil tabi ortalaman iyiyse fırsatların artar bunu kimse inkâr edemez ama garip ki böyle bir konu buraya kadar taşınıp başlığı açılmış ve 5-10 entrynin yazarından dolayı ekşi gibi ülkedeki en büyük sosyal mecrayla alay edilmiş.
    Burada yazdıklarınızın tamamına katılıyorum.

Benim arkadaş grubumda ortalaması en düşük olan arkadaşımız okul boyunca dünyanın 8 ayrı ülkesinde staj yaptı, okul boyunca da yurt içinde baz istasyonu yazılımı, atm yazılımları, loyalty card yazılımı gibi projelerde çalıştı.

Mezun olduğunda cv’si en dolu, ortalaması ise en kötü kişiydi.

Okuyan genç arkadaşlara da yine de hatırlatayım. Ortalamayı mümkünse yüksek tutmak doğru bir karar çünkü ilerlemiş yaşlarda bile isteyen firmalar oluyor. Bu yurtdışında da böyle. Google İrlanda’ya 26 yaşında giren tanıdığım var. Ondan da istemişler ama tabi birinci öncelik filan değil artık o pozisyonlarda.

• neinname kullanıcısına yanıt
    Var Bilkent’li arkadaşım. Güzel işlerde çalıştı da bu yazılan da az değil ki.

Türkiye'deki en iyi lisedesindir. Sınıf arkadaşlarının çoğu Bilkent-Boğaziçi vs. yerlere gitmiştir. Sen ise Hacettepe'ye gitmişsindir. Sonra gidip bununla övünüp ben çalışmamakla en doğrusunu yaptım, bakın neredeyim der misin? Evet, bu bir başarı ama oraya göre bir başarı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Türkiye'deki en iyi lisedesindir. Sınıf arkadaşlarının çoğu Bilkent-Boğaziçi vs. yerlere gitmiştir. Sen ise Hacettepe'ye gitmişsindir. Sonra gidip bununla övünüp ben çalışmamakla en doğrusunu yaptım, bakın neredeyim der misin? Evet, bu bir başarı ama oraya göre bir başarı değil.
    Tamam da doğru bir yargıya varabilmek için yeterli veri yok elimizde. Savunma sanayiinde bir firmada yönetici olmak gayet iyi. Fakat şu kadarını yazayım. O kişi pastacı da olabilirdi. Onu mutlu ediyorsa pastacı olur. Biz kimiz ki yargıya varma hakkımız var o da belli değil.
    Hocam öyle bir cevap veriyorsun ki, sanki bunu yazan kişiler hiç ortalaması iyi olan kişileri küçümsememiş, ben buraya durup dururken konu açmışım gibi. Ben zaten en başından beri ortalaması düşük olan kişiye kaf etmedim. Ortalaması düşük olup, ortalaması yüksek olanlara laf edenlere laf ediyorum. Yani soru biz kimiz de yargıya varma hakkımız var değil de onlar kim ki erisemedikleri ciğere pis deme haklarını kendilerinde buluyorlar olmalı.

• büyük bir mal topluluğu ekşi.çoğu kişiyi engelledim bile o kadar boş yapıyolar.

şu not ortalamasına değinirsek gene boş yapıyolar.arkadaşım o adam +3 ortalamayı beden,resim,müzik dersi görerek yapmadı.herkesle aynı bölüm derslerini gördü ve onlardan daha bilgili olmalı ki daha yüksek ortalama yaptı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.