Şimdi Ara

Ekşi Sözlük'teki Üniversitede Not Ortalaması 3'ün Altında Olan Tip Başlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ekşi sözlük
    üniversitede not ortalaması 3'ün altında olan tip - ekşi sözlük
    https://eksisozluk.com/universitede-not-ortalamasi-3un-altinda-olan-tip--5817461?a=popular

Benim gözlemlediğim kadarıyla, mühendislikte normal çalışan normal zekalı bir insan çok zorlanmadan 3 civarı ortalama yapabiliyor. Gerçek hayatta tanıdığım bu tarz kişiler var.

Sözlüğe giriyorum, adam adını duymadığım bir üniversitede mühendislik okuyor, yazdığı şey Hakkari'de mühendislik okuyan anlamaz. Bizim dersler çok zor, ben inek gibi çalışacağıma hayatımı yaşadım, 2.01 ortalama yaptım. Şimdi şu şu şirkette çalışıyorum (Saçma sapan bir yer ismi söyler) şu kadar maaş alıyorum. Ulan çalışmadığın yetmiyormuş gibi üstüne zeki bir insan da değilmişsin, havalara gel :/

Bir tanesi de Bilkent CS'yi 2,50 ile bitirip ASELSAN'da çalışıyormuş. Ulan senin okuldaki öğrenciler neler neler yapıyor, gelip hava attığı şeye bak :/

4 ortalama yapan değildir belki ama 3 civarı ortalama yapanlar muhtelemelen bunlardan daha sosyaldir, ondan eminim. Bu dediğim için gerçek hayatta örnek veremeyeceğim ama İnternette örneği çok fazla. Atıyorum silikon vadisine giden bir mühendisin genelde ek bir hobisi oluyor.

Bostan Dynamics başlığında da vizyon bunlar bizi kesecekten öteye gidemiyor. Ne bileyim, ekşi kitlesini fazla mı gözümüzde büyütüyoruz acaba?

Edit: Dışarıdan nasıl gözüktüklerine bir örnek daha vereyim. 300 puan alan kişiye yuh inek, senin sosyal hayatın falan yoktur, ben senden daha zekiyim diyen barajı geçememiş meslek lisesi öğrencisi gibi görünüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neinname -- 17 Ekim 2018; 13:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bkz:ekşi sözlük hiçbir şeyi beğenmeme timi

bu tipler itinayla her konuya damlar ve her şeyi kötülerler . sırf popülist diye dizi kötüleyenleri de gördüm , kitap iyi olmasına rağmen çok beğenilmiş diye kitap kötüleyenleri de gördüm . marjinal olacağız diye bokunu çıkaran tipler bolca mevcut. bok atılmayan bir şey göremezsin , ''buna da bok atmazlar herhalde '' diye düşündüğün şeye bile bok atacak bir şey bulmuşlardır çünkü ekşici olmak bunu gerektirir :D
  • Ortalamanın bu kadar değeri yok bence ekşide ülke ortalamasının üzerinde bir platform

• Mr. Robot34 kullanıcısına yanıt
    Mesele ortalamanın değerinin olup olmaması değil hocam. Ben çalışmadım, gerek de duymadım, öyle çok da zeki de değildim diyememeleri. Yetmezmiş gibi 3 üstü yapanlar geri zekalıdır, inektir, asosyalin kralıdır tarzı şeyler söylemeleri.

Ben de diyorum ki üç ortalama yapmak için bu dediklerinin olmasına gerek yok, normal bir insan normal bir çalışma ile gayet de sosyal olarak bu ortalamayı yapabiliyor. Örneklerin bazılarını da yukarıda yazdım.

Mesela benim lise ortalamam 84. Çünkü çalışmadım. Çok da zeki bir insan da değilim. Sadece iki üç dönemde bir babamı çok sinirlendirmek için takdir gelsin diye çalışırdım :D Ama gidip ben çok sosyaldim, 90 üstü olanlar asosyaldir, inektir tarzı şeyler söylemiyorum.

Ekşi evet ortalamanin üstünde ama bunların ortalama üstünde olması ülkenin kötü durumunu çok iyi özetliyor malesef.

• Hocam bu adamlar belki onları bile yapamıyor kendilerini tatmin etmek üzere yazılmış yazılar olduğunu düşünüyorum ben

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen öyle işte, zaten benim sorunum ortalamaları değil, iyi yapanlara bok atmaları :(

• +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 22:49:48 >
  • neinname kullanıcısına yanıt
    Bok attıkları adamların bir kulağından girer diğer kulağından çıkar umurlarında olmaz 😅 senin de bunları görüp sinirlenmene vs. gerek yok gül, geç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geneli 25-30 yaşlarinda yüksek profilli insanlardan oluşuyor ve 3-4 kişinin yazdiği entryleri genel ekşi kitlesine mâl etmen çok komik, senden daha olgun oldukları ve henüz senin yaşanmışlıkların az olduğu için dediklerini anlayamaman normal.

• kompleksli ve aşağılık insanların toplandığı yerdir ekşi sözlük (hadi genelleme yapmayayım ama çoğu böyle),muhtemelen hayatlarında 3 kitap okumuş biri ''pamuk prenses'' olan adamların her konuda fikir belirtmesi bana saçma geliyor, zaten değil bir insanın herhangi insanın her konuda fikrinin olması zaten normal bir durum değil. çok takılma hocam.
  • Başlığın hepsini okumuştum dün gece ve kafayı yedim.

Adamlar bildiğin 3 üstü ortalama yapanlar gerizekalidir, soru ezberler, konuşmayı bilmezler, işsiz kalirlar, az maaş alirlar falan yazmış.

Ya adamin biri bilkentten 2.5 ortalamayla mezun olmuş savuma sanayinde çalışmakla övünüyor, lan Bilkent bilgisayardan 3.5 üstü ortalamayla mezun olan adamlar abd de doktora yapiyor silikon vadisinde çalışıyor sen kimsin bu adamlara laf çakiyorsun ? Sanki bana Lockheed Martin de Boeing de falan çalışıyor.

Neymiş işe alımlarda ortalama sorulmuyormus nah sorulmuyor afedersiniz. McKinsey gibi baba şirketler 3.8+ ortalamayla işe alim yapıyor sadece. Ki bunu geçtim bizim savunma sanayi bile belli bir ortalama istiyor hatta bazilari üniversite sinavi siralamaniza bile bakıyor.

Adam kalkmış ben 2 ile mezun oldum 7000 lira alıyorum 3 üstü ortalama yapanlar bir halt bilmiyor yazmış.

Ben bir sey anladim o da bu ulkede çalışkan ve zeki insanlar değer görmüyor, eziliyor ve hatta gerizekalı olmakla asosyal olmakla suçlanıyor...

• Çok katılıyorum,neredeyse herkes manipülasyon yapıyor.

Bir iki tane forumdan da ekşiden de ağır şizofreni tanıdığım var.Kendini farklı tanıtan falan.Bilinçli olmak gerek.
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Hocam dedikleri insandan da çok var.Ondan farklı hayatı yaşayan daha doğrusu yaşayan da farklı insanlar var.

Çalışan insan hep kazanır.Ama dedikleri profilde insanlar da var yani.Öyle ki ağzından laf alamıyorsun.İletişimi yok,asosyal,egosu yüksek.Tabi ben de onların yazdığına göre anlatıyorum.

Çalışan hep kazanmıyor,çalışan İNSAN kazanıyor,yani insan gibi davranan her türlü konuda.

Biraz karışık oldu.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 10 Mart 2021; 20:55:28 >
  • Ekşiyi gözünüzde büyütmeyin. Donanımhaber'in konu dışı gibi bir sözlük. Nitelikli adam sayısı çok az. Hele otomobil vs. gibi kanallarında neredeyse otomobilden anlayan çok az adam var, dh otomobil eski günlerinden çok uzak olsa da halen çok daha nitelikli. Bir de bu ekşiciler dh sıcak fırsatlardan yararlanıp sonra dhlilere ölücü diye laf sokmaya çalışır.

Ortalama konusuna gelince sadece ortalama yapmakla olmaz bu iş üniversitede sosyal bir hayatla akademik anlamda hocalarla ya da üniversite dışında projelerde, stajlarda çalışılmalı. Dil öğrenilmelidir. Ortalama bir ölçüttür ancak tek başına bir ölçüt değildir. Zaten genelde size ya yüksek lisans için yardımcı olur ya da ilk iş başvurunuzda.
  • xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    Benim 3-4 kişinin entry'sini tüm ekşi sözlüğe mal etmem komik diyorsun, peki benim iki mesajımı görüp buradan onların benden daha olgun olduğunu, benim yaşımı falan çıkarmış olman komik değil mi?

Öncelikle söylediğin yaş kitlesinin gerçek yaş kitlesi ile alakası yok. Tahmin edemeyeceğin kadar ergen ve 40 yaş üstü insan var.

İkinci olarak, 3-4 kişi değil, 200'den fazla entry vardı orada, ayrıca senin olgunluk dediğin kendinden daha yüksek ortalama yapan kişileri yerin dibine sokup, kendini yere göğe sığdıramamak, her fırsatta her şeyden şikayet etmek, doktorları - öğretmenleri vs. yerin dibine gömüp durmak ise ben öyle olgunluğu istemiyorum.

Ayriyeten, evet üniversiteye gitmedim ama bahsettikleri kişilerden çok kişi ile karşılaştım ve öyle olmadıklarını biliyorum. Ben lisede göbek büyütürken adam benden çok daha fazla gezip notları daha yüksekti, ben mezuna kaldım, kendi en iyi yerlerden birinde mühendislik okuyor. Ortalaması +3 ama hala benden çok geziyor, aktivitlere falan katılıyor ama. Bunun gibi tanıdığım bir iki kişi daha var, internetten gördüğüm çok kişi var. Kendi gözlerime mi inanayım, yoksa düşük ortalamasının acısını çalışan kişilerden çıkarmak isteyen bu "olgun" insanlara mı?

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Ortalama her şey değildir tamam, ama durum (düşük ortalamalılar veya ortalaması yüksek olanlar) bunların dediği gibi değil. Orası da kesin.

• Uğraşıyorum, ama bazen gülüp geçebilmek gerçekten zor oluyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Robot34

Ortalamanın bu kadar değeri yok bence ekşide ülke ortalamasının üzerinde bir platform
    Çoğu konuda vasat ve dar düşünüyorlar genellikle gündem konularında meydana çıkan kullanıcılar oluyor bunlar tek tek başka başlıklarda fikir belirten gerçekten baya bir derinliğe sahip olan birçok insan var ama dediğim gibi dar düşünen de çok kişi var

Bence buradaki çoğu insan ekşinin sadece gündem konularında takılan o kullanıcılarından daha potansiyelli insanlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilk100aslanı -- 17 Ekim 2018; 11:41:33 >
  • Birde mesela çoğu zaman bir başlık çok agresif olursa altında “bunu yumuşatıyorum ama sana hak veriyorum” tarzı cümleler göremezsiniz yazmazlar otomatikman tüm agresif fikirlerin tam karşıtları fav alır. Ama yumuşatıp verirseniz fikrinizi daha çok size katılıp daha çok fav alan göreceksiniz aslında bu her yerde böyle ama ekşide olması kaliteyi bozuyor fikirleri başlığın agresiflğine göre değişiyor yani demek istediğim bu umarım anlatabilmişimdir. (Malesef her gün ekşi sözlüğe giriyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Ortalama her şey değildir tamam, ama durum (düşük ortalamalılar veya ortalaması yüksek olanlar) bunların dediği gibi değil. Orası da kesin.
    iş tamamen zaman yönetimi aslında. çok iyi bir akademik başarıya sahip olup aynı zamanda sosyal olarak da başırılı olan insanlar da var iyi okullarda.

iyi bir mühendis olmak için yüksek bir not ortalamasına gerek yok ama not ortalaması ekşicilerin anlattığı kadar da önemsiz birşey değil dediğin gibi

not ortalaması konusunda iki tane bilkentli üstadımızı çağıralım konuya aydınlatırlar bizi @CThirty @Dakath

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.