Şimdi Ara

Ekşi Sözlük'teki intihar eden yazarın son entrysi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
18.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Playgraund

Keşke o cesaret olsa bende de. Her gün kendi içimde o kadar şey yaşarken dışarıda insana sahte sahte gülmek o kadar zor geliyor ki. İnsanlar beni bir de esprili, eğlenceli biri sanıyor. Doldum da doldum artık. Taşıyamıyorum. Kimseye anlatamıyorum derdimi. Gerçi derdim de ne bilmiyorum. Her şey boş geliyor. Daha demin partiden geldim. Bir dakika bile eğlenemedim. 21 yaşındayım 61 yaşında gibi hissediyorum. Sanki bu dönemin insanı değilmiş gibi hissediyorum. Arkadaki anama babama üzülmesem bir saniye durmam şu dünyada. Belki de bu son mesajım olur kim bilir. Hadi kalın sağlıcakla
    olum manyak mısın lan? Daha 21 yaşındasın, bir çok şeyin başlangıcındasın henüz. Ben senin yaşın kadar yıldır yalnızım, kız arkadaşı/sevgiliyi geçtim erkek arkadaşım bile yok. "Canım çok sıkkın, hadi dışarı çıkalım 2 dakka" diyebileceğim bir tane yakınımda insan yok. Telefonu 3-4 günde bir çalan adamım, o da ya annem ya da kardeşim. İntiharı düşünmedim hiç. Aptal olmayın.

• hocam derdimi anlatsam dinler misiniz?
  • vay be
  • Sen nereden buldun bu arkadaşı? Nereden anladın intihar ettiğini
  • quote:

Orijinalden alıntı: syrialin

hocam derdimi anlatsam dinler misiniz?
    turbo senin derdini biliyoz zaten.

hukuk fak. 2. sınıf terksin
    baban ezcacılık fak. mezunu, sen de onun eczanesini işletiyorsun, ölürse eczane elden gidecek
    Ailenin maddi durumu iyi fakat sana pek para yediyormiyorlar. kardeşlerin yüzünden miras da bölünecek bunun için de üzülüyorsun
    En büyük derdin de tv spikerleri güzelliğinde bir kadın bulup evlenememek ve eczaneler zinciri (!) kurup zengin olamamak

başka derdin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Sen nereden buldun bu arkadaşı? Nereden anladın intihar ettiğini
    4-5 sene önce tesadüfen depresif bir entrysini gördüm, biraz stalklayayım dedim ve son entrysinden intihar ettiğini anladım. ekşi'de öldüğü bilinen yazarların profilinde "merhum" yazar. adamın nick altını incelersen intihar ettiği haberini paylaşan biri de var.
  • https://forum.donanimhaber.com/profil/58166#!/

https://forum.donanimhaber.com/profil/58166

�EREFL�KO�H�SAR �ENGEL GAZETES�
    Erdem'in ani �l�m� ailesini peri�an etti
    http://www.sereflikochisarcengel.net/haber_detay.asp?haberID=4067

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 19 Ekim 2018; 21:48:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

turbo senin derdini biliyoz zaten.

hukuk fak. 2. sınıf terksin
    baban ezcacılık fak. mezunu, sen de onun eczanesini işletiyorsun, ölürse eczane elden gidecek
    Ailenin maddi durumu iyi fakat sana pek para yediyormiyorlar. kardeşlerin yüzünden miras da bölünecek bunun için de üzülüyorsun
    En büyük derdin de tv spikerleri güzelliğinde bir kadın bulup evlenememek ve eczaneler zinciri (!) kurup zengin olamamak

başka derdin var mı?

Alıntıları Göster

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

olum manyak mısın lan? Daha 21 yaşındasın, bir çok şeyin başlangıcındasın henüz. Ben senin yaşın kadar yıldır yalnızım, kız arkadaşı/sevgiliyi geçtim erkek arkadaşım bile yok. "Canım çok sıkkın, hadi dışarı çıkalım 2 dakka" diyebileceğim bir tane yakınımda insan yok. Telefonu 3-4 günde bir çalan adamım, o da ya annem ya da kardeşim. İntiharı düşünmedim hiç. Aptal olmayın.

Alıntıları Göster
    19 yaşındayım ve ben de düşünüyorum. :/

• Biz varoluşa zorlanmış,acılar,sorunlar içine salınmış bedenleriz.Ölüme sunulmuş,toprağın altına atılmış cesetleriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede gencecik atanamayan öğretmenler intihar ediyor. Maddi sıkıntıları geçtim manevi olarak gerçekten buhranlı ve zor zamanlar geçirmediyseniz o insanlar sizin gözünüzde aptal gibi gözükür tabi. Yaşamak için bir sebebi olmayan insana ölüm, sanıldığı kadar zor değildir. Her gün öleceğine bir gün ölüp gidiyor işte. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin.
  • Bu hafta içerisinde biri foruma böyle bi konu açtı. Forumu bırakıyorum başlığı altında. Matrixteki 1 artık 0 oldu dan hatırladım.
  • "İntihar çok saçma, ne kadar aptallar" minvalinde şeyler yazanlar bence tamamen empati yoksunu o açıdan kendilerini sorgulamalarını tavsiye ederim.

Çok çok uzun yazmak isterim ama burada kaybolup gidiyor, özet geçeceğim (Aşağıdaki özet yani düşünün)

Bence intiharı önlemenin, yaşama isteğini takviye etmenin en temel yolu uzun vadeli bir amaç ama bu da yetmez, bu amacı gerçekleştirecek maddi ve/veya başka türlü yeterlilikler gerekli.

Rastgele dönemlerde; planlarım büyük bir aksaklığa uğrayınca, herhangi bir konuda pişmanlık yaşayınca, sevdiğim birilerini kaybettiğimde, hastalanınca, istemediğim konularla ve insanlarla muhatap olmak zorunda kalınca, kendimi çok sosyal ilişkiyle boğuşurken veya tam tersi yalnız bulunca, öğrendikçe bana açılan diğer kapılar yüzünden kendimi daha cahil bulunca (hiç bir zaman yeterli bilgiye erişilemeyeceği, yeterli okuma yapılamaycağı hissi) vs. intihar kafasına giriyorum.

Bunların bazıları size garip gelir, mesela benim için de kız meselesi yüzünden kafayı yiyenleri veya kendi canına kıyanlar içten içe komik bir vakadır, çok yakın arkadaşlarımla dalga geçtiğimiz bir şeydir ama, empati kurunca bunları bile anlıyorum. Hayatını ona kanalize etmiş ama karşısındaki arkasına bakmadan gidiyor. Hayat amacın o ve artık o yok. Sonuç gayet doğal.

Benim bu dönemden çıkmamı sağlayan birkaç meditasyon mu desem, zihin boşaltma mı desem yaptığım şeyler var, yakın arkadaşlarla dertleşmek, ne zaman izlesem/okusam beni eğlendiren içerikleri tüketmek, güzel yemekler yemek vs. bunlarla geçirdikten sonra hep atlattım. Belki de dersiniz ki seni intihara sürükleyecek kadar ağır bir şey yaşamamışsınızdır. Bilemem. Ama tanıdık biri olsa hayat hikayemi dökerim karar verir.

Bu intiharı kitlelere duyurma isteği de ayrı konu ona da 10 paragraf gider.

"İnDihaR ne MoRuq" diyenler neden bence empati yoksunu derken dedemden örnek vereceğim, yıllar önce felç geçirdi, ön taraftan boydan tam ortadan kesitini alın yarısı tutmuyor. Konuşamıyor.

Bu felç göz göre göre gelmiş, 2-3 kere belirtisini yaşamış ve neredeyse her evde bulunan basit bir ilacı kullansaymış muhtemelen felç olmayacaktı doktorun dediğine göre. Bunu bilse belki de pişmanlıktan kendini yer bitirir. Burası 1.

Tahmin edeceğiniz üzere bizden önceki nesil 1-2 çocuk sahibi değil, kendisinin her çocuğunun hayatı farklı yönlerde sürüyor ama dedem bunu yaşadıktan sonra genel olarak hayatımız ...(boşluğu doldur) sardı. Yıllarca emek verip büyüttüğü işletmesi şu an rezil halde, haberi var mı bilmiyorum oğullarından biri vefat etti, burada anlatamaycağım bir sürü başka sıkıntı da oldu. Herkesin birbirinin kuyusunu kazmaya çalıştığı diğer yandan bazen dost göründüğü bir durum var. Dedem hasta diye bazı çocukları yanında çok patavatsızca konuşabiliyor. Yaşananların yüzde 10'unu anlatsam adam gider muhtemelen. Bu da 2.

Bir de hasta olmanın getirdiği acizlik var, saymaya gerek yok, ama ilk defa, şimdi anlatacağım olay yaşandığında düşündüm, hasta bezi kullanıyor malum, amcalarımdan biri günlük değiştiriyordu ama o gün gelemedi galiba, biz gittik pederle. Altını değiştirmeye çalıştık, ben de hem canını yakmayayım hem de aşırı asabi biri olduğu için kızdırmayayım diye dikkatli ve yavaş davranıyorum, bize bağırıp çağırmaya başladı. Sonra anladık yine yapacak, biz olabildiğince hızlı şekilde tuvalete götürmeye çalıştık ama tuvalete girer girmez fayansa yaptı adam. Yine de tuvalete oturttuk ama yerden dışkıyı temizlerken bir yandan kusmamaya çalışıyorum, bir yandan babamın çabasını görüp düşünüyorum (çünkü en ufak iğrenme esamesi yok benden 10 kat hassas olmasına rağmen), diğer yandan da yerdeki o moku temizlerken beni izleyen dedemin ne düşündüğünü hayal etmeye çalışıyorum.

Dedem ulan mıçmayı bile beceremiyorum neler gördüm neler yaşadım çocukları soktuğum hale bak mı diyor yoksa temizlesin ... lar mı diyor? Ne bileyim işte ben olsam kabullenemediğim için birinciyi söylerdim gibime geliyor. Üstteki diğer şeylerle de birleşince intihar etmek isterdim ama buna kudretim olmazdı diye düşünüyorum.

Düşünün yıllardır felçlisiniz. Yukarıdaki olaylar dönüyor, bir kısmını bilmiyorsunuz ama aklınız varsa tahmin edebilirsiniz. Tüm hayatınız 15-20 m2 lik odada televizyon izlemek, yemek yemek, ilaç almak. Yaz mevsiminde gittiğiniz bağ evi siz hastalandıktan sonra gözünüzün önünde perişan hale geliyor. Ellerinizle diktiğiniz ağaç olmuş fidanlar bir bir kuruyor. Gerçi artık oraya da gidecek takatiniz yok. Ziyaretçiniz bayramdan bayrama. Dağları devirebilecek bir adamken şimdi tuvalete bile gidemiyorsunuz. Ve basit bir ihmalkarlık yüzünden.

Evet şimdi söyleyebilir miyiz intihar saçma gibi lafları.

Lütfen böyle ağır konularda kestirip atmaktan, genelleme yapmaktan kaçının.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ulan milletin sanki sizin gibi bal kaymak bir hayatı var da keyfinden intihar ediyor aptallık yazmışlar birde utanmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aspiratör

Bize biçilen doğ büyü evlen çocuk yap çocuklarını büyüt öl sonsuz döngüsü bana da saçma geliyor.
    Sadece bizim için değil doğada ki her canlı için geçerli bu durum.
    Komple bir gen aktarımı çabası var.
    Küçük çocuklarla bebeklerin çok sevimli olmasının yada sevimli gelmesinin sebebi de özenti duygusu yaratması bence.
    Velhasılı sırf bu anlamsız döngüden çıktı diye kimseyi suçlayamazsınız.
    Doğa gerçekten çok acımasız intiharlar da doğal seleksiyonun bi parçası.
    Nedense kaliteli genlere sahip olanlar değilde kalitesiz olanlar üreme çabası içinde. Hemen herkes beyaz insanların genlerine hayranlık duyar ama söz konusu beyazlar ya az ürüyor yada beyaz olmayanlar beyazların gen havuzunu kirletiyor. Sonrasında geriye kalan kendini kaybetmiş bir evrim.

Not: beyaz değilim, sadece insanlık olarak doğru düzgün ilerlemiyoruz. Beyazlar yerine çekikler yada hindistanlılar vs güzel ve başarılı olsaydı aynı durum onlar için geçerli olacaktı.

• birkaç sene önce burada bir üye vardı,uzun süredir dh'de takılan biriymiş.sonra bir hastalık nedeniyle sayılı günleri kaldığını öğrendiğini yazmıştı bir konuda.o üyenin mesajlarını başka konularda görmüştüm o hafta içinde.belki 1 sene sonra nickten hatırladım profile tıkladım,uzun süredir giriş yapmamış,mesaj yazmamış olduğunu gördüm.son 3-5 mesajına baktım,durumunu kabullenmiş bir psikoloji içindeydi,hatta bir konuda başka üye bu kişinin mesajıyla dalg geçmiş bu kişide komik bir cevap vermişti.

konuyla pek alakası yok ama niyeyse yazmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

birkaç sene önce burada bir üye vardı,uzun süredir dh'de takılan biriymiş.sonra bir hastalık nedeniyle sayılı günleri kaldığını öğrendiğini yazmıştı bir konuda.o üyenin mesajlarını başka konularda görmüştüm o hafta içinde.belki 1 sene sonra nickten hatırladım profile tıkladım,uzun süredir giriş yapmamış,mesaj yazmamış olduğunu gördüm.son 3-5 mesajına baktım,durumunu kabullenmiş bir psikoloji içindeydi,hatta bir konuda başka üye bu kişinin mesajıyla dalg geçmiş bu kişide komik bir cevap vermişti.

konuyla pek alakası yok ama niyeyse yazmak istedim.
    Aynen 35 yaşlarındaydı sanırım linki var mı nickini unuttum

• Ee bundan bize ne ?

Binlerce yazarı olan binlerce entry girilen bir site . Ne olmuş, illa arasında intihar edecek birileri olur zaten .

• quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

Aynen 35 yaşlarındaydı sanırım linki var mı nickini unuttum

Alıntıları Göster
    nickini hatırlamıyorum eski konunun biri güncellenince görmüştüm ama senin sandığın kişi değil.

• Asiri tipsizim

Hic arkadasim yok

Sosyal fobim var

Kafam ustteki sebeplerden dolayi surekli ayni seyleri düşünüyor ve kafayi yediriyor

Dandik bi unide hukuk okuyorum issiz kalacagim

Yasitlarimi gordukce hayatta beler kacirdigimi anlıyorum

Intihara en meyilli oldugum gunleri yasiyorum

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.