Şimdi Ara

Eksa E900 Pro İnceleme(Rampage Drop Plus)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
4.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili dostlar yaklaşık 4 gündür kullandığım Eksa e900 pro kulaklığımı elimden geldiğince detaylı olarak sizlere anlatmaya çalışacağım.Kulaklığı Aliexpress(BagAudio)'ten aldım ve 225tl+40tl vergi ile 265tl'ye geldi.Bendeki sürüm yeni versiyon ve usb-c girişlidir. Bunun bir de micro usb olanı var ve zannedersem kalite olarak ikisi de aynı, drop plus dememin sebebi ise de tamamen aynı ürün olmaları.Gelelim incelemeye;

    Kutu içeriği ve tasarım:
    Kutu içeriğinin 3.5 jak kablosu, jak çevirici(Mikrofon ve ses için), usb-c kablosu ve güzel de bir taşıma çantasından oluştuğunu söyleyerek tasarıma geçmek istiyorum.Sevgili dostlar kulaklık ilk etapta küçük gelebilir ama öyle küçük bir kafaya sahip değilim ve ayarı en sona getirdiğimde cuk diye oturdu.Bu konuda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.Kulaklıkta kullanılan protein yastıklar gerçekten çok yumuşak ve konforlu.Rahatlığına tam puan vermemek için hiçbir sebep yok.Resimleri de paylaşacağım için genel görünüşü hakkında uzun uzadıya yazmaya gerek yok ama şunu belirteyim, mikrofon da dahil kulaklık tamamen modüler bir yapıya sahip..Böyle olduğu için de kablonun bozulmasını dert etmenize gerek kalmıyor.Ses ayar ve mikrofon aç kapa tuşunun kulaklığın üzerinde bulunmasını da şahsen çok daha işlevsel buldum. Genel olarak kulaklık bu konuda eksiksiz ve söyleyecek de başka söz yok.

    Mikrofon:
    Kulaklığın en üstün olduğu yanı kesinlikle mikrofonu arkadaşlar.Sökülüp takılabilen, son derece pürüzsüz, dip sesi yok denecek kadar az(Hatta yok) ve çok kaliteli bir ses iletimine sahip.Bu konuda üst seviye mikrofonlara çok çok rahatlıkla taş çıkarır. Youtube'daki incelemelerde de rahatlıkla görülüyor zaten ama ekleme de yapmak gerekirse öyle ses sekmesi muhabbeti falan hiç olmuyor.Hiç olmuyor derken hiçbir zaman kullanmayacağınız en sos seste biraz.Gönlünüz rahat olsun mikrofona tam puan.

    Ses:
    Şimdi gelelim en önemli detay olan ses kalitesine. Sennheiser momemtum in ear kullanıcısı olarak tabi ki de birebir kıyas yapmayacağım ama ne duyduysam bana ne hissettirdiyse aklınızda fikir oluşması açısından tamamen yalın bir şekilde yazacağım.7.1 konusuna ayrıca değinmek isterdim ama hiç kullanmadım ve kullanmıyorum da, sesler kulağa daha da yaklaşıyor ve böyle olunca sesleri karıştırdığını düşünüyorum ve bu da şahsen detayları etkiliyor.Alışmak lazımdır bilemem ama işin bu tarafına çok sıcak bakmıyorum diyerek konuya devam ediyorum.3.5 jak ile usb arasında kalite farkı olduğundan,yazacağım deneyimler tamamen usb ile yaşanmıştır.

    Bass:Basslar gayet iyi şiddet seviyesi yerinde, şarkıdan şarkıya da güzel tepkiler veriyor bu konuda tatmin eder ama çoğu kullanıcı müziğin sadece basstan ibaret olduğunu sandıkları için bass şiddetli ise o kulaklık mükemmel oluyor ama işte durum esasen öyle değil, hatta hiç alakası yok desem yeridir.

    Midler:Şimdi sevgili dostlar bu midler var ya midler öyle süper ultra bir bilgim yok ama momemtum ile ufak kıyas yapmak gerekirse, mesela momemtum gövdeli yani midlerin derinden geldiği bass ve tizz çözünürlüğünün daha yüksek olduğu 'V' tipi bir kulaklıktır.Basslar derindir güzeldir gerçekçidir midleri de geridedir ama enstrümanları ayırt edebilir ve sahne genişliğini de size çok güzel yansıtır.Şimdi bu kulaklık oyuncu kulaklığı ve bir müzik kulaklığıyla kıyaslanamaz ama 20 dolarlık bir kulaklıkla müzik dinleyebiliyorsam özünde 40 dolar olan bu kulaklıkla da bir şeyler dinlemek isterim.Bir kere ekolayzır ayarını kesinlikle yapmanız gerekiyor. Hazır ayarlar bana detaysız ve çok fazla boğuk geldi, bu şekilde hiç zevk almadım.Ayak seslerini duyacağım diye bir çok detaydan mahrum kalmak bana hiç mantıklı gelmiyor.Kulaklığın amacı normal sesleri kısıp uzak sesleri size daha iyi duyurmak olabilir ve bunu seviyor da olabilirsiniz ama benim gibi düşünenler varsa bu konuda sıkıntı yaşarsınız.Ha ayar yapınca düzeliyor mu, düzeliyor ama bir türlü o istenilen seviyeye gelmiyor. Ekolayzır ayarı yaparken istediğim tepkiyi alamadım ama onun da ekran görüntüsünü paylaşacağım.

    Ekleme:8k olan kısmı 7'ye düşürdüm, bazı şarkılarda ses kısılması yaşanıyordu.Yine rahatsız olursanız kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
    Eksa E900 Pro İnceleme(Rampage Drop Plus)

    Tizler: Tek başına güzel deyip geçiştirmek istiyorum :)

    Eklemeden geçmeyeyim, kulaklığın metal müziklerde bazen çuvalladığı oluyor.Kontrolünü kaybediyor demek yerinde olur sanırsam.Zor şarkılarda istediğiniz kaliteyi size sunmayabiliyor. Bu kulaklığın sürücülerini kim ayarlamışsa bu konuya hiç özenmemiş :) İşte bu yüzden sadece bass tiz bilmem ne tek başına yeterli gelmiyor.Sahne genişiliği ve enstrüman ayrımı bunlar önemli detaylar.Sesler birbirine girdiği zaman çok fazla saçmalamaması gerekiyor.Şimdi öyle bir şey ki sevdiğim yanları da var olmamış dediğim yanları da.Ama kanaatimce müzik konusunda geri planda.

    [simage]https://store.donanimhaber.com/e0/8c/4a/e08c4a27cbadf7d8891a1c5e105ee59f.jpeg [/simage]

    Yavaş yavaş sonuca gelecek olursak daha çok müzik kalitesi üzerinde durmaya çalıştım çünkü benim için öncelik buydu. Hani masaüstünde sürekli duracak müzik de dinleyebileceğim ve aynı zamanda mikrofonunu da kullanmak istediğim bir headset bakıyordum ve bu modele karar kıldım.Mi store'larda 1 more 1007'nin 500 tl olduğunu bilseydim hiç uğraşmazdım.Kuru düşündüğümüzde her ne kadar müzikte kontrolü kaybetse de konforuyla, çok amaçlı oluşuyla ve özellikle de mikrofonuyla benim aldığım fiyata değer bunu rahatlıkla söyleyebilirim ama 400 tl vermiş olsaydım üzerdi. 400tl'nin üzerine çıkabiliyorsanız ve müzik dinlemek de sizin için önemliyse Burak Şolt'un incelediği 1more'u alın.Elimden geldiğince bir şeyler anlatmaya çalıştım, umarım yeterli olmuştur dostlar.Eğer sormak istediğiniz yazıda eksik anlattığım bir şey olursa mutlaka yazın.Herkese keyifli günler.

    Ekleme:Kulaklığın izolasyonundan bahsetmeyi unutmuşum.Izgaralı bir yapısı olduğu için dışarıya ses veriyor.Orta şiddette bile yanınızdaki kulaklıktaki sesi duyabiliyor, bu konuda zayıf kalmıştan ziyade bilerek yapılmış.

    Eksa E900 Pro İnceleme(Rampage Drop Plus)
    Eksa E900 Pro İnceleme(Rampage Drop Plus)
    Eksa E900 Pro İnceleme(Rampage Drop Plus)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Degethyus -- 22 Ekim 2020; 1:38:28 >







  • Hocam memnun musunuz hala, bugün yarın elimde olur benim de. Pc ve ps için aldım
    Her şey dahil 200’e geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meXel_ -- 12 Ocak 2021; 16:22:26 >
  • güzel bir inceleme olmuş teşekkürler

  • WhiteSpeedster W kullanıcısına yanıt
    Hocam Forum da kendi aliexpress kuponunu kendin al diye bir konu var oradan plati.ru sitesine girip 20dolar üstü alışverişe 20 dolar kupon tanımlı bir hesap satın aldım, ve hesaba 5 dolar ödedim yaklasık 40tl. Ürün kargoyla beraber 37.19’dan 17.19 dolar’a düştü. 17.19’da 134tl yapıyordu aldığım zaman. Ve 30tl’de gümrük vergisi var. Hepsi toplam 200-210 yapıyor. Çoğu kişi kupondan yararlandığı için aliexpress 20 dolarlık kuponu kaldırmış sanırım ama bu konuyu incelerseniz farklı kuponlar var

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=146904662
  • meXel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam artık epeydir kullanıyorum ve genel olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ekolayzır ayarlarıyla biraz daha uğraştım ve müzik konusunda biraz daha iyi hale geldi ama incelemede de dediğim gibi yine de yeterli kalmıyor. Belki lazım olur diye ayarlar sırasıyla, 0-0-0-0-0-(-3)-(-3)-4-5-5 şeklinde. Bunun dışında bolca Warzone ve multi player modunu oynuyorum ve kulaklıkla oynamaya çok alıştım. Sesleri ayırt etme konusunda da fena olmadığını düşünüyorum. En çok da Resident Evil 7 oynarken sevdim, sağdan soldan açılan kapılar efektler hepsini yerinden ve net duydum. Tr'deki fiyat dışında Aliexpress'ten kupon vesaire eklenince o fiyata alınacak en iyi kulaklıklardan oluyor.


    NOT: Genel olarak bir şey yazayım Aliexpress ile ilgili. Başka bir konuya yazdığımı aynen alıntılıyorum ''Kupon kardeşliği oyununu ilk kez oynarsanız size 4 dolarlık kupon verir ve davet ettiğiniz her yeni üye için de 4 dolar alırsınız. Ben bir gamepadi bu sayede kuzenimin hesabında 100 tl net indirimle aldım. Kendisi dahil 2 kişiyi daha davet etmişti ve toplamda 200 tl üzeri 100 tl gibi bir indirim kazanmıştık. Mesela başka bir hesapta denedim 66 tl kuponu 100 tl üzeri kullandırdı ama benim hesap yeni olmadığı ve daha önce oynadığım için, 4tl gibi bir kupon verdi ki bunu her gün oynarsanız anlarsınız. Sonrasında ise diğer davetleri de tamamlayıp 100tl üzeri bir kupon yaptım ama bana bunu yanlış hatırlamıyorsam 400 tl üzeri alışverişlerde geçerli olacak şekilde verdi. Yeni kullanıcı olmak ve kuponu çok fazla büyütmemek önemli. Tabi ihtiyaca göre, alacağınız ürünün fiyatı yüksekse ona göre şansınızı deneyin ''. 


    Herhangi bir sorunuz olursa çekinmeyin.





  • Degethyus kullanıcısına yanıt

    hocam bugün geldi kulaklık daha doğrusu ben gittim aldım şubeden :D Dediğiniz ayarları yaptım ve baya kurcaladım driverı memnunum şuanlık iyi ki almışım. teşekkürler bilgiler için

  • meXel_ kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam, rica ederim.

  • bende almayı düşünüyorum sadece kredi kartının biraz zamanın geçmesi gerekli önceki siparişide kuponla vermiştim biraz zaman geçsin.

  • Ürünü şimdi sipariş verdim 179 TL ye denk geldi vergiyle 200 olur herhalde incelediğim kadar fiyatı mükemmel. Tekrar ürün gelince güncelledim durumu
  • Mitakcan34 kullanıcısına yanıt

    Bakalım hangimizinki erken gelecek :)

    Seninki erken gelirse vergi bilgisini paylaşır mısın?

  • naber0 N kullanıcısına yanıt
    Sizinki gelirse aynı şekilde bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mitakcan34

    Sizinki gelirse aynı şekilde bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

    Tamamdır kanka paylaşırım

  • Hocam size özelden bir şey yazdım bakarm ısınız? Mikrofon bozuk galiba ya ne yapmalıyım bilmiyorum.





  • Un4Given35 kullanıcısına yanıt

    Yenisinde usb bağlantısı type-c ile olurken eskisinde micro-usb ile oluyor diye biliyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: naber0

    Yenisinde usb bağlantısı type-c ile olurken eskisinde micro-usb ile oluyor diye biliyorum

    fark yokmuş biri kampanyadaymış aliex indirimi diğeri normal

  • E900 Pro modelini almayı düşünüyorum ben de. 4.5 ay olmuş siz alalı hala memnun musunuz, bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka bir model var mı? Gümrük vergisi dahil 300 TL üstüne çıkmayı düşünmüyorum, kargo dahil ancak gümrük vergisi hariç 230 TL'ye geliyor şu anda E900 Pro.

  • Hocam oyun oynayacak adam bu kulaklığı kesinlikle sever. Müzik dinleyecek adam beklentisine göre az sever. O fiyata alacağın James donkey 710 olur bir de. İkisini de kullanmış biri olarak E900pro daha fonksiyonlu bir kulaklık ama ses kalitesi olarak 710 da iyi bir kulaklık, mikrofonu da hiç fena değil. Bir ekleme daha yapayım e900pro çok rahat ama bazen kulakları biraz fazla sıcak tutuyor :)

  • Merhabalar. Aynı kulaklığı ben de aldım. E900pro modelini. Bugün birşey dikkatimi çekti. Herşey çok güzeldi fakat usb ile kullanıyorum şuan ve bu şekilde herhangi bir müzik veya başka bir ses açtığımda arkadan bir süre(20sn 10sn.. değişiyor) "hış" sesi geliyor. Özellikle yüksek seviyedeyken bunu daha iyi hisettiriyor. Driver kurmadığımda da aynısı oldu kurduğumda da.

    Anakartım b450m s2h.

    Jack ile denediğimde bu ses yoktu fakat o güçlü ve yüksek ses de yoktu.

    Usb ile sesli sohbette sesi karşıya gönderme sorunuy yokken, jack ile bu sorunla karşılaştım.

    Bu bahsettiğim hış sesi sizde de oluyor mu?

    Driver usb takılı değilken kurmaya çalıştığımda 'bir eksa aygıtı takın' diyerek kurmadı. Usb ile sorunsuz takılıyor. Ben 7.1 olarak kullanmak istemiyorum fakat usb ile bağladığımda driver'da 7.1 kapalı olsa da

    üst tarafta 7.1 yazıyor.

    usb ile baslar güçlü olduğundan oyunda silah sesleri vs şahsen benim için bir tık karmaşıklık ve rahatsızlık veriyor. jack ile kullanmak istediğimde ise seslerin yeterli seviyede gelmediğini farkettim.

    Sizce bu hış sesi neden olur ?

    hyperx amp ses kartını alıp bu kart ile kullanmalı mıyım veya başka bir usb ses kartıyla jack ile bağlayıp mı kuıllanmalıyım kulaklığı.

    hış sesi kulaklığın kendi ses kartından mı kaynaklanıyordur ?

    ama dümdüz bir kablo olduğu için usb'den sadece güç aldığını düşünüyorum

    yardımlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum


    @Degethyus hocam özellikle size sormak istiyorum bu hış sesi ile karşılaştınız mı ?


    ayarlarım şu şekilde:



    Eksa E900 Pro İnceleme(Rampage Drop Plus)


    Eksa E900 Pro İnceleme(Rampage Drop Plus)



    disable yaptığımda da değişen birşey yok maalesef





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.