Şimdi Ara

Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
329
Cevap
1
Favori
38.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araplar gelir kaynakları olmuş. Belediye kaldırır mı arapça tabelaları? :) Okula bile koca arapça tabela asmışlar.

İmamoğlu biraz gösterişi seviyor gibi. Şahsen bende rahatsız oluyorum tabelalardan ama kaldırılması mümkün değil.

Yani gelir kaynağı olan yerlerden kaldırılmaz.

Gelin Yalova'dan kalıdırın bakalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi torunlarını Avrupa'da veya başka en iyi okullarda okutur millete gelince imam-hatip lere zoraki gönderir. İçki haram der ayran için der içkiden astronomik vergi alır imamların maaşını öder. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık Türklük falan kalmadı yasakladık der TC yazısını kaldırır ama son derecede vatan millet sevdalısıdır...

• Ekrem Başkanı Tebrik ediyorum.

Umarım en kısa sürede İstanbul da arapça tabelalar yasaklanır ve biran öncede turist haricindeki kişileri de sınır dışı ederler.

İstanbuldaki tecavüz , gaps ve suç oranlarının çoğunluğu Suriye, Afgan, Pakistanlılardan oluşturuyor.

Geçen hafta ailemle Abant gezelim dedik araplar yüzünden insanlar isyandaydı.
  • turist dışındaki suriyeli ve diğerlerini gönderen türkiye genelinde secimi kazanır.bu kadar net söylüyorum.birde ekonomiyi düzeltenbilcek hamlelerini inandıracak kişide net secim kazanır.
  • Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!?

Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEONİM -- 20 Temmuz 2019; 12:57:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• LEONİM kullanıcısına yanıt
    Sen Şakasın Herhalde?

İşte sizin gibi böyle düşünenler yüzünden ülkemizin durumu vahim vaziyette.

Ekremee hediyem olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hani milli irade, halkın iradesi her şeyin önündeydi? Halkın neredeyse tamamı istemiyor Suriyelileri.

Neden halkın iradesi yok sayılıyor?

Yoksa milli irade lafı yalan mı?

• Treth kullanıcısına yanıt
    Arap ülkeleri bile Suriyeli sığınmacı almazken, biz 3 milyona yakın suriyeliyi aldık. 3 milyon suriyeliyle yaşayan bu ülke insanına hiç kimse ırkçı diyemez.

• Son derece haklı. Her şeyin bir standartı olmalı.
    Türkiye'de yaşamak istiyorlarsa Türkçe öğrensinler. Arapça tabela gibi bir saçmalık söz konusu bile olmamalıydı.

• araplar en nefret edilesi insanlardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arapça tabelalar bu ülkeye ihanettir.Bazı aklı evveller ''İngilizce tabelalar var.Neden onlar yasaklanmıyor'' diyorlar.

Be arkadaşım ingilizce dediğin dil ''evrensel'' bir dildir.Arapça ortadoğu coğrafyasının insanlarının konuştuğu bir dildir.Bugün İngilizce ile nereye gidersen git anlaşırsın fakat arapçayla anlaşamazsın.Bugün İngilizce tabela görürsen az çok ne olduğunu anlarsın fakat arapça oldu mu çince yazıya bakar gibi baka kalırsın.

Hem Türkiye'de ki İngilizce tabelalı dükkanlarda konuşulan dil Türkçedir.Etiketler Türkçedir.Bu tabelalar turistleri de çekmek için yazılır.Fakat bugün arapça yazan bir yere girdiğinde adeta ülke değiştirmiş gibi hissedersin.Çalışanların hepsi arapça konuşur,menüler arapçadır.Kendi ülkende iletişim sıkıntısı çekersin.

Dahası bu ülkede İngilizce yerine Türkçe konuşulması da teşvik ediliyor.Mesela ''Selfie'' kelimesinin Türkçe karşılığı 'Öz çekim''dir.Bugün İngilizcenin de toplumun konuşmasında yayılmasını engellemek üzere Türkçe kelimeler TDK tarafından üretilir.Bu kelimelerin yaygınlaştırılmasına çalışılır.

Fakat arapça dahası Türkiye'deki araplar bu kafada değiller.Onlar böyle kabul edilmek isteniyor.Bu ülke kurulduğundan beri Kürtçe dahil bütün azınlıkların dillerini yasaklamışken araplar kim oluyor?Arapların bu tutumu ülke içindeki birliği de sarsıyor.Hem bu ülkede yaşıyorlar hem de bu ülkeye entegre olmanın en önemli koşulu olan Türkçeyi öğrenmemek için çaba harcıyorlar.Hatta bizlere ''Siz arapça öğrenin.Atatürk'ten önce diliniz arapçaydı'' deme hadsizliğini bile gösteriyorlar.

Bugün Türkiyede bu konuda referandum yapılsın akplilerde dahil bu halkın en az %80-90'nı bunların gönderilmesi yönünde oy kullanır.Bu konuda iktidar yandaşları ile muhalefet ortak noktadır.Boşu boşuna bir yerlerinizi yırtmayın.31 Mart seçimlerin Akpnin İstanbulu ve Ankarayı kaybetmesinde en önemli etkenlerden biri bu Suriyelilerdir.Balıkesiri ve Bursayı kıl payı kazanmanız da bu illerde sizin bu politikanıza tam destek verildiği yanılgısına düşmesin.

Suriyeliler bu ülkenin bekasına bir tehdittir.Hiçbir ülkede 4 milyonun üzerinde farklı bir ülkenin insanı sığınmacı statüsünde değildir.Bize ırkçı diyen bu iki yüzlü avrupalıların Suriyelileri Türkiye'de tutulması için nasıl bizimkilere para teklif ettiğini unutmadık.Madem bu insanları çok seviyorlar ve Türkiyedeki durumlarından endişeliler gelip alsınlar.Neden almıyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E0AECD5C0

Hani milli irade, halkın iradesi her şeyin önündeydi? Halkın neredeyse tamamı istemiyor Suriyelileri.

Neden halkın iradesi yok sayılıyor?

Yoksa milli irade lafı yalan mı?

Alıntıları Göster
    Ne ara bunun oylamasını yaptık. Hah istenmiyorsa elbet istenmiyordur ona lafım yok tabi de ben daha buna dair bir oylama görmedim.
  • quote:

Ne ara bunun oylamasını yaptık. Hah istenmiyorsa elbet istenmiyordur ona lafım yok tabi de ben daha buna dair bir oylama görmedim.

Alıntıları Göster
    Çevrene bakınca istendiğini mi düşünüyorsun cidden? AKP, Fatih ilçesinde bile niye kaybetti sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E0AECD5C0

Çevrene bakınca istendiğini mi düşünüyorsun cidden? AKP, Fatih ilçesinde bile niye kaybetti sence?

Alıntıları Göster
    Esnaf zevkten 4 köşe valla. Git bir piyasaya sor bakim ne diyecekler sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEONİM

Şimdi olayı sana detaylı olarak anlatmayacağım ama sadece senin mesajın üzerinden dar bir bakış açısıyla bakalım.Attığın resme bakıyorum Su Cenneti-Water Paradise adam Türkçesini de yazmış geçiyorum,English Home zaten dil kursu ve kurumun adı geçiyorum,Kapalı Halk pazarı yine aynı şekilde türkçesi de yazılmış bir resim geçiyorum,MC var c harfi ay şeklinde burda yanlış ne geldi anlamadım geçiyorum,Converse markanın ismi ne yazsın başka geçiyorum,facefood zaten anlamı olan bir kelime değil bütün dünyanın bildiği Facebook a atıf yapılmış ve dikkat edersen bunların hiçbiri bulunduğu bölgeyi yabancılaştırmaya kendine ait bir komün yaşam oluşturmaya çalışan tabelalar değil.

Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!?Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!?Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!?

Şimdi ben yukarı da attığın tabelalarda anlatmak istediğini anlayamadığım olmadı rica etsem bana bu tabelelarda ne yazdığını okuyabilir misin? Arada ki fark şu adam eğlencesine kuaför yerine coiffeur yazmış burda ki arapça olanlar ise kendine ait bir komün yaşam yaratmak için oluşturulmuş tabelalar, o zaman şöyle yapalım 10 milyon Türk kalkalım gidelim mülteci diye Yunanistana zaten onlarda 10 milyon heryere türkçe yazılar yazalım toplanalım mahalle mahalle al sana 2.Türkiye.

• quote:

Alıntıları Göster
    Suriyelileri alırken niye oylamadılar o vakit ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Suriyelileri alırken niye oylamadılar o vakit ?

Alıntıları Göster
    zaten yasalarla baglı oldugun bır konunun nesını oylamayı dusunuyordun ?
  • quote:

zaten yasalarla baglı oldugun bır konunun nesını oylamayı dusunuyordun ?

Alıntıları Göster
    Referandum olsun diyorum ben de işte

Milletin yasadan suriyeliden haberi mi vardı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.