Şimdi Ara

Ekrem İmamoğlu'nun taksi teklifi UKOME kararıyla reddedildi Edit: VAPUR HAMLESİ GELDİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
11.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ukomenin yapısını biliyor musunuz ? Bu gün bütün esnaf temsilcileri taksilerin belediye tarafından kiralanmasına karşı çıktılar , bu dediğime minibüscü esnaf odası ve halk otobüsü esnaf odası da dahil . Zaten karar geçse de idare mahkemesi tarafından iptal edilecekti bakabilirsiniz 10553 sayılı bakanlar kurulu kararına göre tüzel kişiler taksi sahibi olamaz. Siyasi görüşüm yok ama imamoğlu’nun şov yaptığını düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle çekişmeler hoşuma gidiyor. Vapur hamlesi güzel olmuş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660

Taksici terörünün bitmesini istemiyor muyuz? O halde neden çoğaltınsın ki? Yerinde bir karar👍🏻

YENİ HABER İLE EKLEME : Vapur hamlesi ile İmamoğlu'nun büyük oyununu göremeyen muhalif kardeşlerimi kınıyorum.Vapur niye 5 krş oldu ? çünkü başta Dış güçler sonra CEĞHABE ve yılanın başı olan İmamoğlu GORONA VÜRÜSÜNÜ deniz yolu ile daha da hızlı yaymayı amaçlıyorlar.Sene 2020 ve muhalif arkadaşlar hala BÜYÜK OYUNU GÖREMİYORLAR.Buna hiç şaşırmadım.
    maksar RANT

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• açıklamanın nesini anlamadınız ?

• Vapur AKP zamanında gelmiştir.İmamoğlu şov yapmaktadır ..5 kuruş ile halka oynamaktadır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 25 Haziran 2020; 16:10:41 >
  • Taksici terörünün bitmesi için rekabet lazım. Rekabet için sayının çoğalması lazım. Basit mantık?

• Bu tip her hamle de akp kendine zarar veriyor

• felsefesever kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar çoğaldı da ne oldu artan büyüyen rekabet mi yoksa terör mü oldu ? Basit mantık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yamyamci iktidar ve yancilari gidince Uber geri gelecek umarım. Seviyede arşa çıkmıştı. Taksi kullanmak zorunda kalmadıkça kullanmayan ben, çoğu yere Uber ile gidiyordum.

• quote:

Bugüne kadar çoğaldı da ne oldu artan büyüyen rekabet mi yoksa terör mü oldu ? Basit mantık

Sadece sayıyı artırmak yetmez. Keşke Uber geri dönse. Onun haricinde gerektiğinde üst üste cezalardan sonra taksi plaka iptaline karar gideceksin ki, tüm sabıkalı it kopuk tayfayi plaka sahipleri ise alırken 100 kere dusunecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hukukturan

Ukomenin yapısını biliyor musunuz ? Bu gün bütün esnaf temsilcileri taksilerin belediye tarafından kiralanmasına karşı çıktılar , bu dediğime minibüscü esnaf odası ve halk otobüsü esnaf odası da dahil . Zaten karar geçse de idare mahkemesi tarafından iptal edilecekti bakabilirsiniz 10553 sayılı bakanlar kurulu kararına göre tüzel kişiler taksi sahibi olamaz. Siyasi görüşüm yok ama imamoğlu’nun şov yaptığını düşünüyorum.

O esnaf temsilcileri bugün ağlar yarın susar. Sanki bugün bunu yapsa 3 sene sonra bunun davasını güdecekler. İdare mahkemesinin kararı olsa bile onun üst mahkemesi yok mu? Sanki 2 günde karar çıkacak olay bitecek sakız gibi uzar konu o zamana kadar yeni taksiler sisteme oturur. Şu idare hukuku karmaşık bir sistem uğraşan birisi bu hukukun açığını bulabilir diye düşünüyorum.

En son yeni taksi plakası satışı kaç yılında yapıldı? 1990. O yıldan bu yana istanbulun nüfusu kaç milyon arttı? Herhalde bu taksi sayısı artacak. Şu an plakalar sanatçı, türkücü ve bazı zenginlerin elinde. Yoksa senin benim elimde olsa hükümet yüzümüze bakmazdı.

• felsefesever kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dedikleriniz doğru ama yaşadığımız ülkede ki duruma bakınca hayal olarak kalıyor

uber sürücüsünü döv
    turistler için özel taksimetre hileleri
    yakın mesafe almamaları

ve en önemlisi de

"Değişim saatim geldi arabayı teslim edecem" o yüzden pendik kadiköy değilde istanbul ankara arası arıyorum

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

idare hukukunda bir açık yok hocam , kanunlar net ve açık . Taksi açığı var ise halka açık artırma ile satılması gerekiyor. Halka satılmasına esnaf odasının karşı çıkacağını sanmıyorum. Ancak belediyenin taksi çıkarıp kiralayıp gelir elde etmesi . Mevzuata göre imkansız .

• Valla ben ukome bilmem siyaset kısmına da girmiyorum. Bir vatandaş olarak söylüyorum. Bu ülkede taksici olmak için ne gerekiyor? Hiçbirşey.
    Adam 2 kişi öldürmüş 30 sene yatmış çıkmış kimse is vermiyor taksicilik yapıyor. Kim denetliyor hiç kimse. Ben taksi çok kullanan biri olarak yüz kere taksiye bindi isem 10 bilemedim 20 tane adam gibi insana denk geliyorum. Ne nezaket var ne birşey. Yakın yere gideceğim diye off püf sokayım böyle şansa diye götüren gırla taksici var. Yada taksiye biniyorum karşıya gececem adam birşey demiyor gidiyoruz bi yerde duruyor abi in su taksiye bin o götürecek seni diyor oyun mu oynuyoruz pezo.
    Türlü türlü hikayeler. İyi para da kazanıyorlar kazanmasalar neyseee. Ortalama bir taksici 4 bin civarı indiriyor cebe. 4 bin para mi bu devirde hikayelerine girmeyin 2300 olan asgari ücrete bakarsan gayet makul para.Sorsan müşteri yok hep kısa mesafe bilmem ne. Yok taksiciler fedarasyonu yok bilmem ne bi ise yaramayan kurumlar. Hicbir denetleme yook. Taksi çağırıyorum bitaksiden isim resim belli geliyor süren bambaşka biri kimsin abi sen belli değil.
    Şikayet etsen iki kere uyarı üçüncüde arabayı çek 2gün sal. Bu kadar bunun önlemi komedi. Köy adam gibi kurallar bak bakalım etrafta taksici kalıyor mu?
    Taksicinin yaptığı bir yanlışla al plakayı elinden bakayım elin ne idüğü belirsiz tiplerine veriyorlar mı taksilerini. Geçiniz efenim.
    Birileri aldığı plakalarla para kasacak diye binen müşteri kimin umurunda ki.
    Kendi mesleklerini kendileri vasiflastiriyorlar. Bunları da hakkediyorlar.
    Uber varken hep uber kullaniyordum süren adam belli herşeyine bakılıyor. Dandik bir uygulama hicbir vasfi sorumluluğu bile yokken bunu yaparken bizim devletimiz bizi düdüklesin anca. Helal valla...

• Toxi plahaları çoh değğğerlenmiştir dövlöt tahsi plaha sahibelerine aşuru değerlenme vergüsü getürmelüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 25 Haziran 2020; 16:35:13 >
  • 5 kuruş

• Sağcısı, solcusuyla bu ülkenin birleştiği ender konulardan biri de taksilerin rezalet olduğu gerçeğidir.

Koca İstanbul halkı Bir avuç galericinin insafına terk edilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turrkka -- 25 Haziran 2020; 17:10:38 >
  • quote:

Taksici terörünün bitmesini istemiyor muyuz? O halde neden çoğaltınsın ki? Yerinde bir karar👍🏻

YENİ HABER İLE EKLEME : Vapur hamlesi ile İmamoğlu'nun büyük oyununu göremeyen muhalif kardeşlerimi kınıyorum.Vapur niye 5 krş oldu ? çünkü başta Dış güçler sonra CEĞHABE ve yılanın başı olan İmamoğlu GORONA VÜRÜSÜNÜ deniz yolu ile daha da hızlı yaymayı amaçlıyorlar.Sene 2020 ve muhalif arkadaşlar hala BÜYÜK OYUNU GÖREMİYORLAR.Buna hiç şaşırmadım.

Kiralama modeliyle devredilecek bu 6 bin taksi. Yani onun bunun çocukluğu yaparlarsa sözleşmeleri fesih edilecek. Seve seve efendi olmayı, adam dolandırmamayı, olağanüstü durumlarda milleti taşımak için 500 lira istememeyi öğrenecekler bu sayede. Diğer mafyalaşmış onun bunun çocuklarının maması bölünecek, bu şekilde efendi olmak zorunda olanlar pay alacak.

Detayını çok iyi bilmediğiniz için böyle dediniz sanırsam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telet abi -- 25 Haziran 2020; 17:12:5 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.