merhabalar , 2 hafta önce pc topladım , ekran kartsız onboard kullanıyorum , sadece internette takılmak video izlemek için bide cs 1.6 oynuyorum işimi görüyor ama video izlerden ekranda yanlamasına kırılmalar farkettim , bunlar harici çizgiler değil yani videonun kendi içinde bir dalgalanma gibi ve genellikle hareketli sahnelerde çok oluyor , ben bunun sadece videolarda olduğunu düşünürken cs 1.6 da duvarlara yaklaştığımda yada yere bakıp hareket ettiğimde de olduğunu fark ettim . daha sonra facebookta takılırken hızla aşalara inerkende geçen fotolarda çizgilenme felan fark edince iyice canım sıkıldı , biraz araştırma felan yaptım , tema değiştir gibi şeyler gördüm , şuan windows 10 orjinal olamdığı için tema değişemiyorum , bende çözünürlükle oynadım ve bunun nispeten geçtiğini gördüm , çözünürlükle oynayıp , düşürüp arttırınca felan olmadığını ama bir süre sonra yine kırılmalar oluyordu , yada pc açığ kapayınca , bir türlü çözemedim , driverler güncel . lütfen bana yardımcı olun . zaten pc ilk kurduğumda psuda arıza varış komple götürdüm vatana daha 1 günlük pcyi şimdi tekrar o yolu tutmak istemiyorum . bu arada anakart msi h110m pro vd - işlemci pentium g4600
yokmu yardımcı olabilecek .
Onboard kartlar genelde ezik ve basit görüntü görüntü işlerler.Ekran kartı almanız yuararınıza olacaktır onboard hiç olmazsa test amaçlı olarak kalır size yarın birgün ekran kartınız zarar görürse.
aslında yukarıda yazdığım sorunlarımı çözdüm. Microsoft edge tarayıcıda kırılma sorunu yoktu , onu kullanırken chrome sildim tekrar kurdum ve ondaki sorun gitti , daha sonra intelin grafik menüsünden cs yi sistem ayarlarında kullan gibi bi seçenek var , programa tanıtıp onu işaretledim ve cs deki yırtılma sorunuda gitti ama fps 100'den 60'a düştü tabi . şimdiki sorunum uyku modundan sonra ekran gelmiyor , onada bi konu açmam lazım :(