Şimdi Ara

Ekrana Görüntü gelmiyor ACiL yardim lütfen =(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler, size laptop tan yaziyorum kendi bilgisayarim dün beni cileden cikardi bugünde hic tik yok hala daha yapamadim o yüzden bilen bir arkadas yardim edebilirse cok sevinirim.

Dün aksam bilgisayari acip birakip tv izlemeye gittim, takildim 2-3 saat sonra isim var diye tekrar pc basina geldigimde her zaman oldugu gibi pc uyku moduna gecmisti. klavyenin tuslarina basinca malum tekrardan ekrana görüntü gelmesi gerekirken.. gelmedi.. dedim bisey oldu herhalde yeniden baslatayim ozaman reset dügmesine bastim pc yeniden basladi gene görüntü yok..

Ekranda sorun vardir belki diyerekten LCD TV yi getirdim ona bagladim gene acmiyor, ekran karti nanay dedim ekran kartini söktüm mainboard un üzerindekine bagladim ekrani gene calismadi.. daha önce baska bilgisayarimda da benzer sorun olmustu, RAM Slotlari ölmüstü anakartin yani sonuc o cikmisti.

Ramleri cikar tak degistir öyle böyle yap gene olmadi.. en son kasanin icini a dan z ye kadar söktüm.. tüm fanlari islemcinin fanini vs. falan heryeride temizledim ettim tekrar titizliken kablolari vs. bagladim.. deniyorum gene sonuc yok..

Dün Mainboard un biosu güncellemek istiyordum, ASUS Live Update programi var Bios güncellemek icin ASUS Anakarti olanlar bilirler, orada 3 yer var alt alta %100 dolmasi gereken yerler iste her ne haltsa, ilk 2si %100 oldu 3. ilerlemedi hic ve hata verdi.. 2 kez denedim bunu sonra salladim gitti.. sanirim hata ondan kaynaklanmis olabilir.
    PSU yu degistirdim nispeten daha zayif olan ve calisir vaziyette olan eski PSU yu taktim gene bir faydasi yok. islemciyi sökmedim daha dogrusu sökemedim cünkü elimde o merhemlerden hic kalmamisti, sanirim bugün ya da en gec yarin yeni islemci siparisi vermistim o gelicek..

Sorun nerede olabilir ? daha önce benzeri sorunu olanlar yardim ederse cok sevinirim.. Laptop yeni ama desktop pc deki kadar rahat degilim ve o yüzden tüm islerim dosyalarim öbür desktop ta acilen sorunu cözmem lazim..

• CLRTC Bios Jumper'i 1ve2 de takili, 2ve3 e takarsam sanirim bios u sifirliyor (reset).

Bios Resetlemek sorunu cözebilir mi? Anakartima zarar verir mi 2ve3 de takiliyken ?

Birde hic bir sekilde Bip sesi gelmiyor makinadan, anakartin el kitabinda bip seslerinin anlamlari yer aliyor ama hic bip sesi cikmadiginda herhangi bir anlami yok sanirim ki kitapta böyle biseyde yer almiyor.

Arkadaslar vallahi cok acil cözüm lazim ne olur yardim edin!!
  • Simdi arkadasim sen ne yapabilirsin. asus bios recovery diye aratarak asus bios kurtarma yontemlerine bakabilirsin eminsen biosun gittiginden ama anakartta baska bir ariza varsa o zaman yapilabilecek bir sey kalmiyor
  • motherboard sizler ömür, garatiye ASUS'a gönderdiler, 4 hafta yok dediler bende ucuz yollu aldim bisey idareten sorun motherboard daymis yani (simdilik)
    M3A78-T artik üretilmedigi icin büyük ihtimalle tamir olamiycak o zamanda 150 € küsür vermistim onu iade edeceklermis.
  • evet anakartınız gitmiş...yapılacak pek birşey yok garanti dısında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _janissary_

motherboard sizler ömür, garatiye ASUS'a gönderdiler, 4 hafta yok dediler bende ucuz yollu aldim bisey idareten sorun motherboard daymis yani (simdilik)
    M3A78-T artik üretilmedigi icin büyük ihtimalle tamir olamiycak o zamanda 150 € küsür vermistim onu iade edeceklermis.

Bir kere tamir olmadi dediler mi o firmadan suhpe duymak lazim cunku... Asus anakartlar sadece cizgi elektronikte tamir edilir ki cizgi de bu kartlari oldukca iyi tamir eder. 3 yil garanti sureleri boyunca sıkıntı olmadan garanti dahilinde tamir edildigini biliyorum. sagolsun cizgi elektronik topladigim bir cok pc nin anakartini vs yada sorunlu olan bir suru urunu tamir etti. Sakin ola ki arkadas yok oyle yok boyle olmadi dedirtme. gerekiyorsa al karti oradan ben yollatirim garantiye yardimci olurum sana... cizgi elektronikten en gec gelen kart 10 gundur ve oda bayram seyran girmistir araya... Ayrıca biosu gocen(senin anlatiminla) bir kart icin hic bir servis 4 hafta bekletmez.
    saygılar

• ben almanya'dayim kardesim, burada bu süre standart, yani 2 haftada sürebilir ama büyük ihtimalle tamir edeliemezsede bana haber vericekler ve parayi iade edecekler, he tamir ederlersede canima minnet ama tamir olmasin ben 150 € ya formula vs. biseyler ayarlarim daha iyisini =) zaten gecici olarak ve 2. kuracagim pc ye hazirlik icin, gigabyte MA770-UD3 aldim, buda isimi görüyor simdilik 4 hafta anakartsiz laptopa mahkum olacagima 2. pc ye de yatirim yapmis oldum.. herneyse 2008 Kasim ayinda almisim ben anakarti yani bayagi varmis garantisi, becerememeleri benim icin daha hayirli :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben almanya'dayim kardesim, burada bu süre standart, yani 2 haftada sürebilir ama büyük ihtimalle tamir edeliemezsede bana haber vericekler ve parayi iade edecekler, he tamir ederlersede canima minnet ama tamir olmasin ben 150 € ya formula vs. biseyler ayarlarim daha iyisini =) zaten gecici olarak ve 2. kuracagim pc ye hazirlik icin, gigabyte MA770-UD3 aldim, buda isimi görüyor simdilik 4 hafta anakartsiz laptopa mahkum olacagima 2. pc ye de yatirim yapmis oldum.. herneyse 2008 Kasim ayinda almisim ben anakarti yani bayagi varmis garantisi, becerememeleri benim icin daha hayirli :D

bence paranı almaya bak...
  • Benimde ekrana görüntü gelmiyordu anakartı söküp bi güzel arkasını tinerle silince düzeldi
  • kardeş kesin çözüm sen ram lerin yerlerini değiştir çıkar yeniden tak oluur yada ekran kartına felan bakkk
  • quote:

Dün aksam bilgisayari acip birakip tv izlemeye gittim, takildim 2-3 saat sonra isim var diye tekrar pc basina geldigimde her zaman oldugu gibi pc uyku moduna gecmisti. klavyenin tuslarina basinca malum tekrardan ekrana görüntü gelmesi gerekirken.. gelmedi.. dedim bisey oldu herhalde yeniden baslatayim ozaman reset dügmesine bastim pc yeniden basladi gene görüntü yok..

Bilgisayarınızı açabildiniz mi?
  • anakart dahil tüm parcalari kasayi teker teker söktüm temizledim yeniden taktim bir faydasi olmadi, anakarti aldigim yere götürdüm oradaki ilgili elemanda gözümün önünde ramlerimi cikardi kendilerinden olan ram i her 4 slot ta da denedi, kendi ekran kartimi cikardi kendilerinden bir tane takti gene olmadi, onboard VGA ya takti monitörü gene calismadi yani her türlü calismadi ve en son motherboard sorunlu dedi. PSU yu voltaj ölcme aletiyle ölctü calisiyor dedi.

yani denenmedik hic birsey kalmamisti, ki aldigim diger motherboard ve ayni sistem ile su anda bilgisayarimi kullanabiliyorum sorun motherboard un kendisindeydi.

bilgisayari motherboard degisimiyle acabildim kardes. hatta basima gelmeyen kalmadi yeni motherboard dolayisiylada :)

motherboard u kasaya yerlestirirken, motherboard un ortasindaki sogutucu panelleri oynamaya basladi korktum dedim ya daha kasaya takmadan elimde kaldi, telefon actim istersen getir degistirelim dediler, sonra baktim ki Chipset'in sogutucusuymus ve, cikardim tekrar macunlayip taktim yerine ama genede oynuyor (büyük ihtimalle üretimden sonra macun donup kaldigi icin hic oynamamisti sogutucular bende bi elleyince soguk macun koptu)

ondan sonra islemcimi temizlerken elimden firladi :D dislileri yamuldu, hepsini tekeeer tekeer düzelttim falan taktim cok titiz davrandim hic titiz olmama ragmen, sonucta su anda hayatta bilgisayarim, iyiki win7 kurmusum vistada motherboard degistirince sistem sapitiyordu ve 2-3 gün gecmeden format atmak zorunda kaliyordum. simdi formatsiz devam ediyorum.

• maalesef denemeden sorunun kaynagı ögrenilmiyor...
  • aynen öyle ki ben evdede yedek parcalarla denemistim herseyi PSU, Grafikkarti ivir zivir ama bakalim artik simdi bekleme sürecindeyim bekleyelim bakalim =)

Reklamasyon belgesine Komple calismiyor yazmislar, komple parayi alalim biz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _janissary_ -- 17 Şubat 2010; 12:20:26 >
  • paranı alabiliyorsan paranı almalısın...
  • su an belli degil alip alamayacagim, garanti ne derse o olucak belkide onun yerine ayni es degerde bir anakart verecekler bilemiyorum yani sonucu su an icin. benimle ilgilenen elemana sordugumda ne olur yapamazlarsa garantide dedigim parani geri verirler büyük ihtimalle dediler ki buda hediye ceki gibi bir anlama geliyor tekrar bir anakart ya da baska bisey almam demek oluyor =) para degil ama hediye ceki iste türkcesi böyle oluyor
  • hediye çeki ile aynı paraya daah güzel bir anakartta alabilirsiniz eger aynı anakartı yapamazlar ise dahili bileşenlerede konu açıp size daha iyi bir anakart önerebilirler paranız karsılıgında...
  • su an itibariyle aldigim yerdeki fiyatlara oranla,
    ASUS M4A79 Deluxe 790FX (DDR2 destekli) 145 €
    ASUS Crosshair III Formula 790FX (DDR3 destekli) 160 €

her ikiside 16 GB Ram destekliyor, ama Formula icin DDR3 Bellek almak lazim orasi biraz kötü tabii =/

su anki anakarti elde tutup gelebilecek paraylada ekran kartimi degistirebilirim oda mümkün =) 3870x2 var elimde ve hem biraz eskidi hemde cok büyük kasada heryer tiklim tiklim sayesinde..

e artik bakicaz hangisi daha makul daha iyiyse o duruma göre birde eski mainboard u geri gönderiyorlarmis =(

Edit: Bu arada AMD890 Chipset li yeni bir mainboard cikmis: ASUS M4A89GTD Pro 890GX SATA3 daha tam detayli bilgiler yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _janissary_ -- 17 Şubat 2010; 13:07:38 >
  • bu aralar piyasa durgun yeni kartlar çıkacaktır...
  • 890GX li anakart hakkinda bilgiler buldum ve paylastim bakmak isterseniz:http://forum.donanimhaber.com/m_37873601/tm.htm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.