Şimdi Ara

ekran yineleme hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar geçenlerde pes 2011 ve 2012 yi yükledim ufak takılmalar var ama onun dışında ekran kayması sorunu oluyor sanırım bu da ekran yineleme hızının düşüklüğünden kaynaklanıyor. Seçeneklerde sadece 60 mhz var başka yok. Yükseltme imkansız mı yoksa başka yolu var mı.
    yardımlarınızı bekliyorum.

• lcd monıtorlerde ozel bır model degılse 60hz standarttır degısmez 3d ozellıklı ve bazı profesyonel modellerde 75hz 100hz 120hz gıbı degerler olur sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 18 Ekim 2011; 13:05:36 >
  • Çok önemli değil ama o "yenileme" olacak "yineleme" değil.
    Bu kayma olayını tam anlayamadım.

1. İlk aklıma gelen; yırtılma gibi ise vertical sync açık olmalı ki ekran kartı ile monitör senkronize çalışsın. Diğer türlü ekran kartına bir sınır koymadığında bazen saniyede yüzlerce resim bilgisi işler ver gönderir monitöre. Senkronize olmadığından yırtılma efekti görürsün.

2. Kayma deyince biraz düşündüm tek aklıma gelen ekran kartı yetersiz kalıyordur dolayısıyla sayfa sayfa gibi gelir görüntü.

3. Direk monitörden kaynaklı olabilir. Monitörün piksellerinin bir renkten diğer bir renge geçme süresi çok yüksektir. O yüzden hızlı pozisyonlarda bulut efekti oluşur. (kısa süreliğine önceki pozisyonun izinin kalması diyebilirim)
  • ekran kartı modeli gt520m pek güçlü değil ama işimi görüyor nvidia denetim masası ayarlarında yineleme menüsü yok sadece intel hd denetim merkezinde var.
  • dalgalanma dedıgınız ekran kartınızdan dolayı dusuk fps den olabılır fraps gıbı programlarla oyun ıcı fps mıktarını olcersenız daha dogru yaklasımlar olabılır
  • Sürücüyü Update Ettinizmi.
  • evet ettim ama sonra oyunu çalıştırmadı daha sonra araştırmama göre pes de olan bir sorunmuş driverı güncellediğinizde oyunda sorun çıkartıyormuş diğer bir sorun da mesele internet explorer açıkken imleci herhangi bir yere sürüklediğimde ekranın bazı bölümlerinde kaymalar oluyor anlamadım gitti şimdi format atacağım bakalım artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • format çektim güncellemeler tamam ekran kayma sorunu yok tek sorun yine 60mhz var. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.