Şimdi Ara

ekran yanması yapmayacak televizyon önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sinemalar kapandığından beri evde her gün bi film izliyom bana şöyle kaliteli büyük ekran bir televizyon önerir misiniz. Bi kaç model gözüme kestirdiydim ama yorumlara bakınca çok fazla ekran yanması ghost screen yaşayan görünce vazgeçtim. Ekran yanması asla yapmasın. o kadar para veriyoz bi de ekran yanmasıyla servisle falan uğraşamam. Görüntü ses iyi olsun başka kriterim yok

• Samsunglara bak derim. 2020 modellerinde ekran yanmasına karşın 10 yıl garanti var. Diğer markalarda öyle bir garanti duymadığım için samsung'a bak diyorum.

• ekran yanması yapmasın istiyosanız QLED almanız lazım. QLEDlerde ekran yanması olmaz. Anladığım kadarıyla siz televizyonun servise gitmesinden ve o süreçten rahatsızsınız. Vestel alırsanız servis konusunda kafanız daha rahat olur. Vestelin bi tane QLED modeli var.

• iciguven İ kullanıcısına yanıt
    Teknik anlamda aslında her tip panelde ekran yanması olur. Ekran yanmasından kasıt; panelde leke / yanık izi kalması değildir. Aydınlatma led’inin ömrünü tüketerek az ışık basmasıdır. OLED’lerin ömrü daha kısa olduğundan, normal LED’lere göre daha çabuk olur. Ayrıca, pixel aydınlatma olduğu için ekranda en çok sabit duran logolar veya bölgelerde daha çok belli eder kendini.

Sanırım en uzun ömürlü LED’ler, VA panellerde oluyor. Rtings sitesinde IPS vs. VA vs. OLED testinde görmüştüm. IPS, VA’ya nazaran daha yüksek nit parlaklık bastığından sanırım böyle.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iciguven

ekran yanması yapmasın istiyosanız QLED almanız lazım. QLEDlerde ekran yanması olmaz. Anladığım kadarıyla siz televizyonun servise gitmesinden ve o süreçten rahatsızsınız. Vestel alırsanız servis konusunda kafanız daha rahat olur. Vestelin bi tane QLED modeli var.

Evet Vestel 65Q9900 isminde bi model var. Ben de aldım memnunum. Aldığımdan beri gözlerim canlandı. Eski tvyi severdim ama arada dağlar kadar fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: FullPerfromance

Evet Vestel 65Q9900 isminde bi model var. Ben de aldım memnunum. Aldığımdan beri gözlerim canlandı. Eski tvyi severdim ama arada dağlar kadar fark var

Alıntıları Göster

Hocam ne kadar süredir kullanıyonuz?

Sorunla karşılaştınız mı?

Ben film için alıcam filmlerde kalite nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unforgiven3

Hocam ne kadar süredir kullanıyonuz?

Sorunla karşılaştınız mı?

Ben film için alıcam filmlerde kalite nasıl?

Alıntıları Göster

Kalite tek kelimeyle efsane. Bir aya yakın oldu alalı hiç sorun yok 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende lg oled var her gün yaniyor, hep itfaiye cagiriyorum. keske sizin gibi zeki olup konu açıp, orayada (frobe hariç) tv cahili insanlardan bilgi alsaydim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siz QLED ile OLEDi karıştırıyorsunuz. QLED'de ekran yanması olması çok çok çok düşük ihtimal. QLED ile OLED isim olarak benzese de teknoloji olarak apayrı teknolojiler. QLED'de arkada komple bütün aydınlatma. OLED de her piksel kendini aydınlatıyo. Yurt dışında bazı firmalar QLED'lere 10 yıl yanmama garantisi veriyo. Arkadaş o yüzden vestel QLEDi önermiş. mantıklı

• FullPerfromance F kullanıcısına yanıt

samsung qled modellerinden hangileri ile eşdeğer.

q60t,q70t,q80t,q95t modellerinden hangisine kalite olarak yakın. q95t ile yakınsa tercih edilebilir bir model. diğerlerine yakınsa olmadı.

• FullPerfromance F kullanıcısına yanıt

Vestel tv işini iyi yapıyor abi bu tvde de iyi iş çıkarmışlar helal olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.