Şimdi Ara

Ekran Sorunu hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan 2-3 yıl önce bilgisayar kurdum. Özellikleri;

* RX 480
    * DDR4 8GB RAM
    * 120 Gb ssd vs vs.

Son 2-3 aya kadar sorun şekilde çalışıyordu ancak artık pubg, overwatch, nfs payback gibi oyunlarda belli bir süreden sonra ekran kararıyor ama ses geliyor. Mecburen bilgisayara res atıyorum. Bunu düzeltmek için format attım, orjinal windows aldım sürekli güncel tutuyorum ama durum değişmedi. Bir tek hdd eski bilgisayardan aktarmıştım. Ondan dolayı olabilir diyordum ama pubg yi ssd ye kurdum gene durum değişmedi. Bu neyden dolayı olabilir nasıl düzeltebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında sol köşede diskleriniz tek tek gözüküyor. Oradan tek tek seçim yaptıktan sonra her seçimde sağ taraftaki sayfalar değişir. Her disk için sağ taraftaki ilk sayfanın resmini çekip buraya atın. Disklerinizi bir kontrol edelim. Diskler de bir sıkıntı yokmuş gibi yada çok az bir sıkıntıda olsa emin olmak için eski diskinizin bağlantılarını tamamen söküp sadece ssd üzerinden bahsettiğiniz oyunu oynamaya çalışın. Durumu gözlemleyip buraya yazın.

Şimdilik kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Sanırım benim hdd gitmiş anladığım kadarıyla

Ekran Sorunu hk

Ekran Sorunu hk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dkan7 -- 7 Eylül 2018; 21:0:10 >

• Dkan7 kullanıcısına yanıt
    Hdd'niz sizlere ömür evet. O yüzden alabildiğiniz yedekleri alıp onu sistemde kullanmayın daha fazla.

Bahsettiğiniz sıkıntıların büyük çoğunluğu hdd'nizden kaynaklanıyor. Hdd üzerinden oyun oynamasanızda, program çalıştırmasanızda windows onun yüzeyini yine de kullanır. O yüzden bilgisayarınızdan çıkartın.

Sdd'de görüldüğü üzere pek bir sorun yok. Biraz sağlığı düşmüş o kadar. İleride bir takım sıkıntılara neden olur mu kesin bir şey diyemem. Çünkü %99 sağlığı olan bir ssd'de artık sıkıntısı neyse sistemde bir takım sorunlara neden olabiliyordu ama nadir bir durumdu sanırım o arkadaşın başına gelen

Velhasıl sorun hdd. Bilgisayarınıza takmayın sorunlarınız çözülecektir.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.