Philps 170X6 monitör aldım. Bilgisayarıma bağladığımda sarımsı bir görüntü ile karşılaştım. Başka arkadaşın bilgisayarına taktık ve orda normal bir görüntü ile karşılaştık, herhangi bir problem yoktu. Tekrar benim bilgisayara bağlayınca yine sarımsı bir görüntü geldi. Bilgisayar kapalıyken PHİLPS Logosu normal renkte ama bilgisayar açılınca sararmış bir görüntü ile karşılaşıyorum. Acaba sorun nerededir?
ekran kartı demeden bağlantı sorunu düşünüyorum..ekran kartı inputunu kablo bağlantısını bi kaç kez sıkıştırmayı dener misin
sorun monitörde.benim crt monitör de öyle olmuştu,sonra gitti.bence aldığın yere iade etmeyi dene(tabi ondan önce bağlantıları kontrol etmeyi dene)
quote:
Orjinalden alıntı: ewliya
ekran kartı demeden bağlantı sorunu düşünüyorum..ekran kartı inputunu kablo bağlantısını bi kaç kez sıkıştırmayı dener misin
hâlâ sorun devam ediyor, ama şunu da belirtiyim, yeni monitörü alma sebebim eskisinin açma düğmesine basmamla kıvılcım çıkararak diskalifiye olmasıydı. Monitör zaten eski olduğundan tamirle uğraşmadım yenisini aldım. Sakın şimdi yeni monitörden de olmıyalım.
monitörünün kablosunda yada ekran kartının VGA yada DVI girişindeki sorundan kaynaklanır genellikle tabi birde etrafta yüksek frekans yayayn bir sinyal jeneratörü varsa bu sorunla karşılaşabilirsin. mesela telsizler.
banada olmuştu aynısı. benimkisi hoparlörden kaynaklanıyodu. hoparlörü yaklaştırınca bozuluyo , uzaklaştırınca düzeliyordu.. istersen bi dene. hoparlörleri ekrandan uzaklaştır. belki olur.