Şimdi Ara

Ekran rengi kısılıp açılıyor. Neden acaba Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var.
    Pc'm açılırken ekranın rengi kısılıp açılıyor. ve açıldıktan sonrada mausenın sağ tuşuna bastığımda ekran normal rengine gelıyor boşa bıraktığım zaman ( hiç sekme flan açık değil ) kendı kendıne kısılıyor ekranın rengi.

Bugune kadar hiç boyle bi sorunla karşılaşmadım lütfen bilgisi olan yardım etsin.
    Pc parçalarını soyleyeyim.

Anakart: Gigabyte 990XA-UD3 AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    İşlemci: AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    Ekran kartı: ASUS GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    Harddisk: Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    Ram: Kıngston 4x2 4GB DDR3 1333MHz CL9 PC Ram

Arkaşlar birde telefonumde vdeo çekmıştim pek birşey anlaşılmıyor ama yinede izleyın.
    http://www.youtube.com/watch?v=OelC1YRIIWg&feature=youtu.be

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun ciddi problem varsa en son garantiye yollucam parçaları. pc de daha 6 -7 aylık.

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar..

Not: Sorun çözülmüştür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyhanGüler -- 22 Temmuz 2014; 23:44:27 >

• başka monitör deneme şansın var ise dene sonuç ortaya çıkar bence monitöründe sıkıntı var
  • GokhanAtas kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim.

Ekranı senın dediğin dakka denedim başka ekranda pc yi. aynı problem yaşıyorum. ekran kartımı gidici acaba anlamadım gitti :(
  • Ekran rengi mi yoksa parlaklığı mı kıslıyor? Güç planlarınızdaki ayarlara bakar mısınız?
  • meraklı_gözlük kullanıcısına yanıt
    Usta şimdi şöyle anlatıyım.

normalde masaüstünde hiç bi dosya açı değil boş haliyle ekran parlaklığı biraz sönüyor.
    mausun sağ tuşuna bastığımda ekran parlaklığı yerıne gelıyor. veya bi dosya açtığımda.

böyle yani abi. teamwiewerden bakabilirmisiniz acaba anlaşılırmı oyle bilmıyorum..
    http://i.hizliresim.com/mqzR1P.jpg

güç ayarlarıda dengelide ustam.
  • Şuraya bir bakın; Denetim Masası > Güç > Plan ayarlarını değiştir (şu anda seçili olan güç planı için) > Gelişmiş güç ayarlarını değiştirin. Buradaki ayarlardan "Ekran" kısmındakilere bir bakın. Ayrıca, kararma süresi ne kadar? Aslında, ekranın bir süre tam ekran bir uygulama çalışmadığında, ya da klavye fareyle bir süre müdahele edilmediğinden kararması normal. Eğer ekranın hiç bir zaman kararmasını istemiyorsanız, belirttiğim yerdeki "Ekran" kısmından "Kararan ekran parlaklığı" ndaki değerleri %100 e çekin. Ekran kararmak, parlaklığı düşürmek istese de düşmemesi lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ustam senın dedğin yerlere girdim fakat sonda masaüstü ayarları falan gelıyor baya seçenek gelıyor onume ben yapamıcam sanırım.
    Teamwiewer'den gelme şansınız varmı. özelden atsam size teamı ???
  • Şu an hem tw kurulu değil, hem de elimde bulunan internet hızım sıkıntılı, o yüzden gerekli bilgileri istemedim.

Daha anlaşılır bir şekilde madde madde yazayım;

- Denetim masası
    - Donanım ve Ses
    - Güç Seçenekleri
    - Seçili olan güç planının yanındaki (sizde şu anda "Dengeli" seçili) "Plan ayarlarını değiştir"
    - Aşağıdakilerden "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir"
    - Açılan ekrandan "Ekran" ın yanındaki "+" işaretine tıklayın
    - "Kararan ekran parlaklığı" kısmındaki değerler sanırım %50 dir, onları %100 e çıkarın.

Bu şekilde olduğunda, bilgisayara bir süre müdahele edilmediğinde meydana gelen kararma olmaması lazım.

Kolay gelsin.
    ustam sizin dedğiniz yeri şimdi kavradım kusura bakmayın.

güç ayarlarından girdim sizin dediğiniz yere.

ekran kısmına tıkladım altta seçenek çıktı şöyle: ''ekranı kapatmak için beklenicek süre'' altındada ''hiç bir zaman'' etkin.
  • O, ekranın kapanması için, benim belirttiğim durum ise ekran kararması için. Belirttiğim şekilde ayarladığınzda, ekran kararmak istese bile, değeri %100 e çektiğimizden parlaklıkta düşme olaması lazım.
    ustam sizin yazdığınız yol benı oraya çıkarttı. yanlışlık yok tekrar tekrar kontrol ettim.

siz yanlış soyluyorsunuz sanırım.

- Denetim masası
    - Donanım ve Ses
    - Güç Seçenekleri
    - Seçili olan güç planının yanındaki (sizde şu anda "Dengeli" seçili) "Plan ayarlarını değiştir"
    - Aşağıdakilerden "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir"
    - Açılan ekrandan "Ekran" ın yanındaki "+" işaretine tıklayın

buraya kadar geldım burda aşadan 3.sırada ekran yazısına tıklıyrum altında bir seçenek çıkıyor ''ekranı kapatmak için beklenicek süre'' diye.

Bende böyle gosterıyor ustam.
  • Bendeki değerler aşağıdaki gibi, bende ekran kararma etkin.

Ekran rengi kısılıp açılıyor. Neden acaba Yardım..
    ustam sizin makina leptop sanırım. benımki masaüstü. masaüstünde bu özellikler yok.. tw den bağlana bilseydiniz belki birşeyler yapabilirdik...
  • Bir forumda buldum, acaba sorun buna benzer mi? Çözümü de dener misiniz?

quote:

sorun: hoş geldiniz vs yazısından sonra ekran kararıyor masaüstü gelmiyor

bu sorunu yaşayan benimle beraber yüzlerce kişi buldum ****de bir sürü konu açılmış,ama sorunu çözen yoktu.bende sorunum çözüldü bitti demeden benim gibi sorunu olanlara yardımım olsu diye paylaşıyorum ...

::::::çözüm ::::::
    deneyeyerek görev yöneticisine yeni görev dedim ve explorer.exe yazdm masaüstü geldi sonra exlorer hatası diye aradım sorun çözüldü

Öncelikle Masa üstünü getireceksiniz. Ctrl + Alt + Deldiyorsunuz, Dosyadan Yeni görev Oluştura tıklayarak Explorer.exe yazıp Enter yapıyoruz, Masa Üstünüz gelir.Sonra Başlat Çalıştıra Gelip,Regedit yazıyorsunuz.HKEY_LOCAL_MACHİNE - SOFTWARE - MİCROSOFT - WİNDOWS NT - CURRENT VERSİON - WİNLOGONiçinde SHELLdizinine çift tıklayıp açın ve oraya Explorer.exe yazın kapatın. Bir daha böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.Başka bir probleminiz varsa yazın yardımcı olmaya çalışalım

Monitörünüzün ayarlarına baktınız mı? Belki orada güçle ilgili ayarları varsa, orada da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meraklı_gözlük -- 22 Temmuz 2014; 23:04:38 >

ustam çok teşekkür ederim. ben sorunu çozdum kendı çabalarımla. benım bi yiyeyim var o pc ye bugun oturmuş ekran kendı ayarlarıyla uraşmış otomatık parlaklığı kısma ayarını etkın yapmış yanlışlıkla birdahada etkın yapamamış.
    ekranı fabrika ayarına dondurdum kendı ayarlarımı yaptım düzeldi.

sorun çozulmuştur. herkeze teşekkür ediyorum. ALLAH razı olsun sizden arkadaşlar....
  • Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Başlığa "[Çözüldü]" ibaresi ekler misiniz?

Selametle...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.