Merhabalar, Bilgisayar mühendisliği okuyacak yeğenim için laptop bakıyoruz. Bütçeyi aşmadan iyi bir İşlemci ve RAM alabilmek için harici ekran kartı olmayan bir laptop almak daha mantıklı geldi. Hem de daha hafif olur. Oyun oynamıyor ama ekran kartı gerektiren bir program kullanması gerekir mi orasını bilmiyorum. Gerekirse okuldaki bilgisayarlar labını kullanır diye düşündüm. 12.nesil i7 (veya eşleniği AMD) + 16 GB RAM(32 GB olsa da güzel olur) şık bir laptop önerilerinize açığım. Bütçe 20 Bin TL civarıdır. Örnek olarak 2022 Huawei Matebook D16 ya baktım mesela ama bir arkadaşı önceki modellerden birini kullanıyormuş. Oda pek memnun kalmamış kasıyor ve biraz yüklü bir program açtığında fanlar çok ses yapıyor demiş. Benim aklıma da ileride ek RAM takamıyor oluşumuz takılmıştı zaten. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar. |
Ekran Kartsız Laptop: Bilgisayar Mühendisliği İçin Öneriler
Bilgisayar mühendisliği gibi grafik yoğun programlar çalıştırmanız gerekiyorsa, ekran kartlı bir laptop tercih etmeniz önerilir. Ancak, bütçeniz kısıtlıysa veya oyun oynama gibi grafiksel olarak zorlu görevler için kullanmayacaksanız, ekran kartsız bir laptop da alabilirsiniz.
Ekran Kartsız Laptop Alınır mı?
Ekran kartsız bir laptop, temel görevler için yeterlidir. Word, Excel, PowerPoint gibi ofis yazılımlarını kullanmak, internette gezinmek, e-posta göndermek gibi işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsin. Üstelik ekran kartsız laptop'lar, ekran kartlı modellere göre genellikle daha uygun fiyatlıdır ve daha uzun pil ömrüne sahiptir.
Harici Ekran Kartlı Laptop Önerileri
Grafik yoğun programlar kullanmayı planlıyorsan, harici bir ekran kartı bağlayabileceğin bir laptop tercih edebilirsin. Bu sayede, gerektiğinde laptop'unun grafik performansını artırabilir, oyun oynayabilir veya yüksek çözünürlüklü videoları düzenleyebilirsin.
Ekran Kartı Olmayan Bilgisayar
Ekran kartı olmayan bir bilgisayar, masaüstü bilgisayarlar için de geçerli bir seçenektir. Bu tür bilgisayarlar, temel görevler için kullanılabilir. Ancak, grafiksel olarak zorlu görevler için harici bir ekran kartı takman gerekebilir.
Sonuç
Bilgisayar mühendisliği için ekran kartsız bir laptop, bütçen kısıtlıysa veya grafiksel olarak zorlu görevler için kullanmayacaksan uygun bir seçim olabilir. Ancak, grafik yoğun programlar çalıştırmayı planlıyorsan, harici bir ekran kartı bağlayabileceğin bir laptop veya ekran kartlı bir masaüstü bilgisayar tercih etmen daha iyi olacaktır.