Şimdi Ara

$$$ EKRAN KARTLARININ GÜÇ TÜKETİMLERİ $$$

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çoğumuz pc başında çok zaman harcıyor.bu da sizin elektrik faturanıza yansıyor.ayrıca pc başında bulunmadığınız zaman bile bazı kartlarda yüksek güç tüketimleri paranızı israf etmeye yol açabilir.Performans güzel şey.şu anda mesken tarifesine göre 1kw 20 kuruş civarında.örnek olarak 500 watt toplamda harcayan bir PC miz varsa ortalama 5 saat günde pc açıksa
    500*5=2,5 kw 30 gün için olsa 75kw harcarki bu da 75*0,20=15 YTL eder sadece pc nin tüketimi (kdv eklenmedi).ki arkadaşlar eminim içinizde 5 saatin üstünde çalıştıran vardır.indirme delisi,oyun canavarı,filmseverler ve dizikolikler anlamıştır beni.paranızı sokağa atmayın denetim masasında bulunan güç seçenekleriyle en azından pc başında bulunmadığınız zamanları ayarlarla en optimun şekilde değerlendirin.Parası bol olanlara sözümüz yok.krizin teğet geçtiği insanlar SLI de yapsın Crossta :)

işte sonuçlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zencefi1 -- 25 Şubat 2009; 19:20:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci
    çoğumuz pc başında çok zaman harcıyor.bu da sizin elektrik faturanıza yansıyor.ayrıca pc başında bulunmadığınız zaman bile bazı kartlarda yüksek güç tüketimleri paranızı israf etmeye yol açabilir. Performans güzel şey.şu anda mesken tarifesine göre 1kw 20 kuruş civarında. örnek olarak 500 watt toplamda harcayan bir PC miz varsa ortalama 5 saat günde pc açıksa 500*5=2,5 kw 30 gün için olsa 75kw harcarki bu da 75*0,20=15 YTL eder sadece pc nin tüketimi (kdv eklenmedi) ki arkadaşlar eminim içinizde 5 saatin üstünde çalıştıran vardır. indirme delisi,oyun canavarı, filmseverler ve dizikolikler anlamıştır beni. paranızı sokağa atmayın denetim masasında bulunan güç seçenekleriyle en azından pc başında bulunmadığınız zamanları ayarlarla en optimun şekilde değerlendirin.Parası bol olanlara sözümüz yok. krizin teğet geçtiği insanlar SLI de yapsın Crossta

valla bu konu benimde kafamı uzun zamandır karıştırıyordu yani sistemin oyun anında yada boştayken harcadığı elektirik ve faturamıza yansıması güzel yazmışsın haklısın... Günde 5 saat açıksa ortalama 500W harcıyorsa 30 gün için 15TL eder derken günde 15TL olamazda 30 günde her gün 5 saat açıksa 15TL ise bilemiyorum yani... PC sisteminde en çok güç-elektirik çeken iki parça, İşlemci ve Ekran kartlarıdır. Burada Ekran kartı daha kabahatli oluyorki hatta üretim teknolojisi bile devreye giriyor, mesela 65nm üretimli (örn. 9600GT) ile 55nm üretimli (örn. HD4xxx serisi) kartlar arasında da güç tüketimi farklılıkları vardır. nm değeri ne kadar düşükse o kada iyi o kadar az güç tüketir deniyor son zamanlarda 40nm üretimli ekr. kartlarından işlemcilerden söz ediliyor. En kötüsü 65nm kartlar, mesela 9600GT ile her gün 5-6 saat tam güçte (yani oyun anında) güç tüketimiyle ay sonunda kim bilir canımızı nasıl yakar?... İşlemcilerde aynen yükte elektirik tüketimi artıyormuş. Ayrıca boşta-yüksüz olarakda ekran kartlarıın güç tüketimi hiçte az değilmiş. Bu konularda güzelce bilgilendirirlese bizleri seviniriz...

• hele sisteminizde z5500,megaworks,gigaworks gibi bir speaker seti varsa yine monitorde boş durmuyor hani.
  • Speaker sistemini ayrı tutmak lazım ama tabiki onunda vardır harcadığı Z5500 ile X230 aynı değildir mesela diyebiliriz... Neyse PC sistemi açısından tabiki monitör olayıda var. Burada da LCD ve CRT monitör türüne dikkat etmek lazım eski tip 15"inc CRT monitör güç tüketimi 75W mış ama 19"inc LCD monitör sadece 34-37W harcıyormuş böyle olduğunu öğrenince hem şaşırdım hem sevindim doğrusu.. LCD monitörlerde mesela standby konumunda (On-Off düğmesinden tam kapalı değilken) boştayken 1W harcıyor şimdiki LCD ler 0,3W kadar düştü...
  • ekran kartı alırken ati 4870 alacaktım.güç tüketimini gördükten sonra baya tırstım.böyle bir arayışa girdim.sonunda daha az tüketen nvidia 260gtx^2 almaya karar verdim.30$ pahalıya gelid ama bence arayı elektrik sarfiyatından kapatacak gibi geliyor.
  • güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zencefi1 -- 25 Şubat 2009; 10:17:43 >
  • boşta duran sistem nasıl 500W harcayacak yapmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hdd güç tüketimi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500 watt örneğim boşta duran pc için değildi.
  • güncel
  • hocam ben bu degerlerden fazla bişe anlamadım benim sistem aşagıdakidir ve günde ortalama 7 saat ne açık kalıyor sizce aylık ne kadar elektrik harcar
  • yük durumunda
    hd 4850 110watt
    e8400 65watt
    monitor ve diğerleri tahmini 60watt
    düz 250watt diyelim 250*7=1,75kw 30*1,75=52,5kw o da 10,50tl ediyor.tabi bu rakamlar tahmini PC sürekli 7 saat yükte olmayacak.bazen 7 saatten fazla çalışabilirsin.vs.v.s kartlara overclock yapmaz isen senin PC çok güç harcayan bir sistem değil.
  • Bilgi için teşekkürler.

HD4670'e hayran oldum yanlız, en fazla 47W tüketiyor ve oldukça da iyi performansı var.
  • quote:

krizin teğet geçtiği insanlar SLI de yapsın Crossta :)

Bende 460 W psu var ve günde ortalama 15+ saat açık kalıyor,yavaş yavaş düşürüyorum çünkü fatura şişmeye başladı zamlarla :(
  • 7900gs max. 45watt
    kdv hariç 24lira çıktı benim.
  • bilgi için saol hocam bu arada fatura geldi bekledigimden az geldi rahat bi nefes aldık
    quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

yük durumunda
    hd 4850 110watt
    e8400 65watt
    monitor ve diğerleri tahmini 60watt
    düz 250watt diyelim 250*7=1,75kw 30*1,75=52,5kw o da 10,50tl ediyor.tabi bu rakamlar tahmini PC sürekli 7 saat yükte olmayacak.bazen 7 saatten fazla çalışabilirsin.vs.v.s kartlara overclock yapmaz isen senin PC çok güç harcayan bir sistem değil.
  • gördüğüm kadarıyla bilgisayarda en fazla güç harcayan ekran kartları hem elektrik tasarrufu heme alacağınız kasa ve güç kaynağı için yukarıdaki tablo ihtiyacı karşılayacaktır.
  • tesekkurler faydalı bır konu olmus
  • Paylaşım için teşekkürler güzel bir konuya değinmişsin
  • Sizinkiler yine iyi mis ben de ne yok ki iki ekran karti oc li islemci oc li anakart ses karti lcd tv z5500 8800gtx ne yok ki aceba cidden elektirik ne kadar geliyor merak ettim birde ben o kadar cok kullanmiyorum isten dolayi gunde en fazla 5 saat acik belki o kadarda yok sisteme yazik ediyorum aMa ne yapali isim geregi kullanamiyorum ama blueray yada hd filmleri i dirmek icin acik kalidigi oluyor bazen 4 gun bile acik kaldigi oluyor o zaman da e kartlarinin tekini cikarip digeri kaliyor sadece bosuna elektrik hqrcamasin diye tabii o zaman ekran kartlari yukte calismiyor ama yonede ben cikariyorum neyse

Dostum guzel seyler anlatmissin ama bu sekilde sistem kullananlar pek elektirigi sorun etmez gibi geliyor bana tabiki zevkler tartisilmaz
  • Benim ekran kartıda yükde 130w çekiyormuş oralama.Power olayında biraz abarttığımız bir gerçek ancak CF yada SLi düşünenler için 500w üstü sağlam bir power şarttır her daim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.