Şimdi Ara

Ekran Kartının Paylaşımını Nasıl Kapatabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kısa bir süre önce özelliklede 3d max uygulamaları için yeni bir kasa aldım. Fakat tam anlamıyla test edecek zaman henüz bulamadım. Özellikle de oyun testi yapamadım neredeyse. Ama şu bir gerçek ki kasamdan beklentilerimin çok altında bir performans almaktayım. Daha çokta 3d maxin çalışma ekranında!!! Tamam kartımız Quadro olmayabilir fakat bir arkadaşımda benm kasanın neredeyse yarısı özelliğe ve fiyata sahip bir kasayla aynı çalışma koşullarını sağlıyor olması ise tam anlamıyla bir felaket! Geçen gün bir şeyin farkına vardık ve çok şaşırdık. Bir projemizin Laptop'ımızda daha rahat modellenebiliyor olduğunu gördük. Şunu biliyoruz ki ekran kartı ve ram viewport için asıl önemli olan unsurlardır. Laptop'ın kasadan farkı ise 4 gb ram olmasına rağmen ekran kartı paylaşımla 1 gb a çıkabiliyor maksimum. Benim Kasamda ise 4 gb a çıkmış durumda Onun kasada da 3 gb ta! Yani geriye kalan bellek bende 2 iken arkdaşımın kasada 1 gb kalıyor olması. Bu nedenle de ekran kartının paylaşım özelliğini tamamıyla kapatmak istiyoruz.
    Ayrıca bu gün GTA 4 ü kurdum. Yalnız sürekli bir takıntı halinde çalışıyor özellikle de takılmalar, ekrana giren yüksek poligonlu veya kompleks sahneler olunca neredeyse donmalara kadar artıyor kasılmalar. Hem de grafik ayarlarını low a çekmeme rağmen. Ben bunu da sistem raminin azalmasına bağlıyorum. Tabii yanılıyor olabilirimde. Son olarakta benim kasanın Performance7 testinde aldığı toplam puan 1600 civarlarında iken arkadaşın kasa 1300lerde laptop ise 600 lerde. Sanıyorum benim kasaya arkadaşın kasanın iki katı para harcayarak hata ettim.
    Yukarda belirttiğim gibi nedenlerden ötürü ekran kartının paylaşım özelliğini kapatmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim arkadaşlar? Kasam imzamdaki sistemdir. Cevaplayanlar için şimdiden teşekkür ederim...

• Intel i7 930 @ 2.8 + Zerotherm core92 / ASUS P6T SE / 60 GB OCZ Vertex SSD / 1 TB WD Caviar Green HDD / Corsair Dominator 3x2 1600 Mhz DDR3 RAM / Zotac Nvidia GTX 260 Amp2 896 MB 448 Bit / Cooler Master HAF 932 / Xigmatek NRP-MC 750W / Samsung 32'' B450 LCD TV / Samsung SyncMaster 753s CRT / Seagate 2 TB Expansion Ex-HDD/ 1.5 TB Seagate FreeAgent Xtreme Ex-HDD / Seagate 320 GB FreeAgent Pro Ex-HDD / Logitech X-540 5.1 Speaker / Logitech VX Revolution Mouse

Kasam aşağıda dediğin, yukarıda bulunan bileşenlermidir ?

Edit :
    Eğer öyleyse üzerinde onboard VGA bulunan 1 anakart kullanmıyorsun, üstelik kullandığın VGA'da paylaşımsız 1 model, o bahsettiğin 4gb. nereye / nasıl paylaştırılmış bende merak ettim.
    Sistem ramin 2gb. mı görünüyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 7 Mayıs 2010; 7:13:10 >
  • Evet kasam o bileşenlerden oluşuyor. Directx e girince displayde 3688 mb olarak gözüküyor. Yine directx in kendi penceresinde 6144 olarak gözüküyor memory. Onun haricinde 3d max in içerisinde parçalarla ilgili bilgi aldığın diyalog kutularında ekran kartı 3688 ram ise 1800 gibi olarak gözüküyor. 3d max te çalışırken dikkat ettim, yüksek poligonlara ulaştığımda bile ram kullanımı 1800 den yukarı çıkmadı fakat kasılmalar maksimum düzeye ulaştı!!!
    Ayrıca dediğim gibi arkdaşımın kasada da ramden yiyor ekran kartı ve o da onboarda değil! Şu işi nasıl çözebiliriz acaba?
  • Arkadaşlar başka fikri olan yokmu?
  • Please Help

• kullandığın işletim sistemi nedir ?
    1'de şu directx'in sistem ve display sekmelerinden resim verebilirmisin (print screen) ile .
  • OS Win7 64 bit

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E.kartının sürücüsünü varsa güncellemen işe yarıyabilir , içinde bulunduğun bu durum işletim sisteminden kaynaklı gibi gözüküyor, sisteminin disk belleği dosyası'da (sistem ram'in yüksek olduğu için) otomatik olarak yüksek olrk ayarlanmış, bu durum siteminin genel performansını düşürr, yine VGA bellek kullanımın kesnlikle (belirttiğin gibi) çok fazla, display kısmında kartın hangi model GTX 260 bilmiyorum ama (896mb. veya en fazla 1792mb.) fln yazması gerekiyor.
    Değişik VGA sürücüsü denemen bu durumu çözemez ise, ya HDD'de farklı 1 bölüme 32bit işletim sistemi kurarak yada farklı işletim sistemi kurarak bu sorunu çözebilirsin diye düşünüyorum, Win7'nin VGA bellek kullanım ayarı varmıdır veya en azından böyle 1 ayar olduğunu bilen varmıdır ? emin değilim.

Edit : Bu konuda'da senin durumuna benzer 1 durum var (1gb. 8800gt VGA 2200mb. görünüyor win7 64bit.) konu sahibindeki durum farklı olsa'da onun kartıda daha yüksek görünüyor, çözümü 32bit. işletim sistemi ile çözmülş, yani 64bit. işletim sistemi'nin yazılımlar ile yaşadığı 1 çok sıkıntısı yanına böyle 1 durum'da bonus olarak ekleniyor demekki, yinede VGA için şu ankullandığın sürücüden daha üst 1 update varsa denemelisin, ve sistem disk belleği kullanımını'da düşür (hatta kapatsan) yeridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 7 Mayıs 2010; 22:44:09 >

• belki işinize yayar diye sole basıma gelen bıseyı anlatayım bundAN oncekı sistemımde hd2600 xt wardı wardı biosunu guncellemeden once sistemden baktıgımda surekli 1782 mb gıbı ram gozukuoyodu zaten 2gb sistem ram ım wardı bende nasıl kapatılır dıye arastırırken biosu guncellemeyı denedım ve yukledıgım bios ekran kartı ramınden 1 mb bile yukarı cıkmıyorda buda tabı sıstemı rahatlattıgı ıcın yuzumu guldurmustu. olurda ısınıze yara diye paylasmakta fayda var dedım .
  • Dhante yorumların için teşekkür ederim.
    E. Kartının son driver ı kurulu zaten. Başka sürücüler de kurduk olmadı. 896 mb orjinali. Ayrıca arkadaşın pc ye elli çeşit sistem kurduk yine aynı sorun var. Bu gün vista 32 olan bir sisteme baktım onda da e.kartı rami yine haddini aşacak bir şekilde yükselmiş. Ayrıca 32 bit işletim sistemi sorunu çözmez çünkü 6 gb rami kullanamam ve bir işe yaramaz.Yoksa vista dan da win7 dende nefret ediyorum. Black xp kurarım kurmasına da o zamanda onun dez avantajları beraberinde geliyor. (düşük directx sürümü gibi) Ayrıca 32 bit lik vista ve win7 de de yine ekran kartı haddini aşacak şekilde yükseliyor ve 3d max kullandığım için 64 bit bir os a ihtiyacım var. BIOS tan ayarlara baktım hiç bir şekilde vga ile ilgili bir ayar göremedim. Bu durum canımı çok sıkıyor. Lütfen arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz çünkü gerçekten tırlatmaya az kaldı...

• (Black xp kurarım kurmasına da o zamanda onun dez avantajları beraberinde geliyor. (düşük directx sürümü gibi))

Kullandığın VGA, Dx11'i zaten desteklemiyor bu durumda 1 dezavantaj olucağını sanmıyorum, tek sıkıntın Dx9c ise o konuda şu ankinden daha fazla performans kazanırsın, bence farklı 1 HDD veya aynı HDD'nin varsa farklı 1 bölümü'ne, bu XP 64bit olayını en son çare olarak uygulamalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 7 Mayıs 2010; 23:00:29 >
  • redline_59 önerin için teşekkürler bir adet pm göderiyorum şimdi...
    Dhante yorumların için teşekkür ederim. DX 9c benim için en büyük dez avantaj yoksa xp den şaşmam!
    Ayrıca vista 32 bit olasa da aynı sorun devam edecek adım gibi eminim çünkü arkdaşımın kasadan biliyoruz (öyle ki günde 4-5 tane format attığımız oluyordu bazen)
    Bu sorunu OS ı değiştirmeden çözebilmenin yolu yok mudur?
    Arkadaşlar bu konuda başka kimsenin bilgisi yok mu?
  • up
  • Up
  • O zaman en azından 6 gb. ramini tam performansı ile kullanmak istiyorsan öncelikle, Win'in sanal bellek kullanımını kapatmanı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.