Şimdi Ara

Ekran Kartından anlayanlar!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oyunlarda dikkatimi çekti de monitör de beyaz soluk çizgiler oluşuyor yatay şekilde.
    Ekran kartında mı sorun kablo da mı monitör demi?
    Oyunu kapatır kapatmaz birşey kalmıyor.
    Hatta oyunda menüye girer girmez kayboluyor.
    Kabloyu 3 defa değiştirdim.
    Ekran kartı değerleri gayet normal neden kaynaklanabilir?
    Ekran görüntüsü ekleyemedim, ama yüklesemde bişrey farketmezdi çnkü screenshot da çizgi felan yok gayet normal herşey.sorun mönitördemi inş kartta değildir.

• Ekran bi en az bi 4 senelik var ben ondan suphelenyom ama sadece oyunlarda oluyor.
    Ekran kartida daha yeni .
    ayrica ekran kartindan olsa sürekli olmasi gerekmez mi bu çizgilerin. ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cikopelo kullanıcısına yanıt
    ekran kartın nedir?
  • GTX 670 AMP
  • GTX 670 AMP
  • İNŞALLAH monitörde sorun vardır çnkü ekran kartıma kıyamam :D
    Şaka bi yana, başka bir ekran vardı toplam 3 ekran var bendekinde beyaz çizgiler var diğer phillips ekranda denedim 1280x1024 mü ne çöznrlkde yine çizgi vardı bi tanede SEG in Hd ready yazan hdmi girişli ekranı var ben normal VGA dan bağladm her 3 ekranda yaptığım gibi SEG de 1360x768 çözünürlik destekliyor en fazla bu ekranda hiç birşey yoktu.
    Tekrar 1920x1080 cözünürlüğü olan ASUS u bağladım 1360x768 e getirdim busefer vardı beyaz cizgi oyunda SEGe geçtim tekrar aynı çözünürlükte aynı bağlantı kablosuyla hiç birşey yok.
    Sizce ekran danmı? ekran kartı olmasında ne olursa olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cikopelo

İNŞALLAH monitörde sorun vardır çnkü ekran kartıma kıyamam :D
    Şaka bi yana, başka bir ekran vardı toplam 3 ekran var bendekinde beyaz çizgiler var diğer phillips ekranda denedim 1280x1024 mü ne çöznrlkde yine çizgi vardı bi tanede SEG in Hd ready yazan hdmi girişli ekranı var ben normal VGA dan bağladm her 3 ekranda yaptığım gibi SEG de 1360x768 çözünürlik destekliyor en fazla bu ekranda hiç birşey yoktu.
    Tekrar 1920x1080 cözünürlüğü olan ASUS u bağladım 1360x768 e getirdim busefer vardı beyaz cizgi oyunda SEGe geçtim tekrar aynı çözünürlükte aynı bağlantı kablosuyla hiç birşey yok.
    Sizce ekran danmı? ekran kartı olmasında ne olursa olsun.

Ekran Kartı %90. Garantiye verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Bozuk Görüntü
    3 yıl önce açıldı
    Ekran kartı sorunu lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu şekilde cevap vermek zor çizgiler bariz bellimi yoksa dalgalanma şeklindemi
  • Dalgalanma şeklinde beyaz soluk.
  • quote:

Dalgalanma şeklinde beyaz soluk.

görüntüyü taşımak için vga çıkışınımı kullanıyorsun
  • Aynen ekran kartında DVİ var ama dönüştürücü ile VGA kullanıyorum garbibime giden diğer ekranda olmaması 3 ekranın 2 sinde var 1 inde yok . Aynı Dönüştürücü aynı kablo.
    Dalgalanma şeklinde zaten öyle bariz bir çizgi değil açık renkli ışığın yogun oldugu yerlerde oyunda belli olmuyor karanlık yerlerde baya görünüyor
  • Ayrıca Screenshot larda çizgi felan yok.
  • quote:

Aynen ekran kartında DVİ var ama dönüştürücü ile VGA kullanıyorum garbibime giden diğer ekranda olmaması 3 ekranın 2 sinde var 1 inde yok . Aynı Dönüştürücü aynı kablo.
    Dalgalanma şeklinde zaten öyle bariz bir çizgi değil açık renkli ışığın yogun oldugu yerlerde oyunda belli olmuyor karanlık yerlerde baya görünüyor

benzeri sorun bendede var monitörden kaynaklanıyor fakat bu bir arıza değil görüntü kablosu başka bir kaynaktan etkilendiği zaman yapar
    öncelikle monitörü 60hz çeneğin altında bir değerde ise bariz yapar varsa biraz daha yukarı bir seçenek kullan 75hz gibi
    diğer etken monitör görüntü kablosu elektrik kabloları ile yan yana durmamalı yüksek voltaj görüntü kablosunu etkiliyor
    monitör orjinal kablosunu kullanmıyorsanız olabilir haricen satılanlar pek kaliteli değildir
    kablonun fazlasını sarkıtmayın elinizle yuvarlak şekilde toparlayın
    topraklama hattı bulunmuyor veya zayıf ise yapabilir
    şebeke beslemesindeki voltaj düzensizliğide bir etkentir
    görüntü sinyal kaynağı zayıflığı veya alıcı hassasiyeti de etkendir
    kısaca analog görüntü sinyali bunlardan çabucak etkileniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

quote:

Aynen ekran kartında DVİ var ama dönüştürücü ile VGA kullanıyorum garbibime giden diğer ekranda olmaması 3 ekranın 2 sinde var 1 inde yok . Aynı Dönüştürücü aynı kablo.

benzeri sorun bendede var monitörden kaynaklanıyor fakat bu bir arıza değil görüntü kablosu başka bir kaynaktan etkilendiği zaman yapar
    öncelikle monitörü 60hz çeneğin altında bir değerde ise bariz yapar varsa biraz daha yukarı bir seçenek kullan 75hz gibi
    diğer etken monitör görüntü kablosu elektrik kabloları ile yan yana durmamalı yüksek voltaj görüntü kablosunu etkiliyor
    monitör orjinal kablosunu kullanmıyorsanız olabilir haricen satılanlar pek kaliteli değildir
    kablonun fazlasını sarkıtmayın elinizle yuvarlak şekilde toparlayın
    topraklama hattı bulunmuyor veya zayıf ise yapabilir
    şebeke beslemesindeki voltaj düzensizliğide bir etkentir
    görüntü sinyal kaynağı zayıflığı veya alıcı hassasiyeti de etkendir
    kısaca analog görüntü sinyali bunlardan çabucak etkileniyor

Çok Teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım.
    Ekran Kartı sorunsuz değilmi?

• Hem kasa hemde ekran PSU ya bağlı ondan olabilr mi ?
    Ama sizin dediğiniz kablo vga kablosu değilmi etkilenen?
  • quote:

Hem kasa hemde ekran PSU ya bağlı ondan olabilr mi ?
    Ama sizin dediğiniz kablo vga kablosu değilmi etkilenen?

ekran kartı dvi fakat ben dönüştürücü ile kullanıyorum demedinmi dönüştürücü ile kullanıyorsan vga analog kablo kullanıyorsun demektir yanlışmı anladım
  • dönüştürücü ile kullanyom evet vga kablo var benim dediğim ekran ve kasa elektirik kesildiğinde yanmasın diye bi alete bağlı ondan kaynaklanamaz deme?
  • ups demek istedin sanırım o cihazdan bende kullanıyorum odan kaynaklanacak bir problem değil
    yani kısaca bu görüntü sistemi başka elektirk sinyallerinden manyetik olarak etkileniyor ne bilim daha teknik açıklamak isterdim
    televizyon anteni gibi
    neyse sen o çizgileri takma yani bir arıza değil önemsiz benden motogp oynarken çok belli oluyor özellikle siyah görüntülerin olduğu yerlerde yatay dalgalanmalar oluyor
    benim ekran kartı 7870cf yani ekran kartı ile alakası yok edişelenecek birşey yok için rahat olsun

• KAbloyu yukarı kaldırdım halen aynı ama bişi daha diyeyim.
    Kasam Corsair carbide 300r .
    Güç kaynağı aşağıda tam üstünede ekran kartı geldi yani güç kaynağı ve ekran kartı arasında 1 2 cm var ondan olabilrm mi ?
  • dostum sorun monitor benim ekran kartim gtx 760 ve 19 inclik bir monitorum var biraz eski sayilir TFFti oyunu Ultra ya aldigim zaman o cizgiler gelior ama oteki monitore bagladigimda 23inc yeni monitor ultrada ne cizgi var ne bisi yani m
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.