Şimdi Ara

Ekran kartına bağlanan harici güç kabloları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
25.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu ekran kartına harici bağlanan güç kabloları var bunlar kaç watt verir bağlanmadan pcıe girişi ekrankartına kaç watt verir.
    Bide bunların 6lı 8li diye farklı türleri var arasındaki farklar neler.Bide psudan direk pcıe güç çıkışı olmayınca dönüştürücüler varmış bunların fiyatları ort. nekadardır.
    Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi..
    Şimdiden teşekkürler..

• Bide ekran kartı istediği gücü alamazsa psu dan ne olur? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalplihayat

Bide ekran kartı istediği gücü alamazsa psu dan ne olur? teşekkürler
    Bir ekran kartı 250w tütketiyor ise 80 slottan alır geri kalanını girişlerinden alır. Bu dönüştürücüler 4 pinden 6-8 pine dönüştürücüdür 6-7 tl civarındadırlar. Ekran kartı istediği gücü alamassa psu yanar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

Bir ekran kartı 250w tütketiyor ise 80 slottan alır geri kalanını girişlerinden alır. Bu dönüştürücüler 4 pinden 6-8 pine dönüştürücüdür 6-7 tl civarındadırlar. Ekran kartı istediği gücü alamassa psu yanar

Alıntıları Göster
    güç gelmezse görüntü vermez.
    hemen yanmaz öyle. çok denedim, o kabloyu takmayı unutup açtık pc yi çok kere, sorun olmadı.

kablo da 5-10 lira arası bulunabilir ama her bilgisayarcıda bulunmuyor.
    bazı ekran kartlarında kutudan çıkıyor. bende iki üç tane vardı bi ara ama ekran kartlarını satarken yanında hediye verdiğim için ben de 5-10 bilgisayarcı gezip bulamamıştım. en son şehir merkezine gidip buldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

güç gelmezse görüntü vermez.
    hemen yanmaz öyle. çok denedim, o kabloyu takmayı unutup açtık pc yi çok kere, sorun olmadı.

kablo da 5-10 lira arası bulunabilir ama her bilgisayarcıda bulunmuyor.
    bazı ekran kartlarında kutudan çıkıyor. bende iki üç tane vardı bi ara ama ekran kartlarını satarken yanında hediye verdiğim için ben de 5-10 bilgisayarcı gezip bulamamıştım. en son şehir merkezine gidip buldum.

Alıntıları Göster
    saolun beyler çok yardımcı oldunuzda
    Bu6lık giriş ile 8lik girişin farkı ne sadece soket farkımı yoksa watt farkı fln far mı?
    Hatta bazıları 4+2 oluyo onlarda 6lık girişe sadece 4 lü takılsa +2 takılmasa olurmu?TEşekkürler

• quote:

saolun beyler çok yardımcı oldunuzda
    Bu6lık giriş ile 8lik girişin farkı ne sadece soket farkımı yoksa watt farkı fln far mı?
    Hatta bazıları 4+2 oluyo onlarda 6lık girişe sadece 4 lü takılsa +2 takılmasa olurmu?TEşekkürler

Alıntıları Göster
    pcı express slot 75w a kadar guc saglar fazlası harıcı baglantıdan saglanır tek 6pın baglantı 75w tek 8pın 150w verır
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

pcı express slot 75w a kadar guc saglar fazlası harıcı baglantıdan saglanır tek 6pın baglantı 75w tek 8pın 150w verır

Alıntıları Göster
    yarbayım noktayı koymuş :)
    6 pin 75 w 8pin 150 w :)
    Diyelim benim ekartı yük altında 80w harcıyo 75w max veriyoya pcıex girişi yük altına girdi 80w istiyo ozaman ne olur e.k mı yanar psu mu yanar anakartmı yanar pc mi kapanır ne olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yarbayım noktayı koymuş :)
    6 pin 75 w 8pin 150 w :)
    Diyelim benim ekartı yük altında 80w harcıyo 75w max veriyoya pcıex girişi yük altına girdi 80w istiyo ozaman ne olur e.k mı yanar psu mu yanar anakartmı yanar pc mi kapanır ne olur

Alıntıları Göster
    Bide bu 6pinli yada 8pinli pcıex harici güç kabloları varya bunlar diyelim psudan çıkmıyo bende molex girişi pcıex güç girişine ek kabloyla çevirmek istiyorum bu çeviriçi iki molex kabloya birden mi bağlanıyo yoksa sata güç girişi gibi bi ucu molexe diğer ucu sata girişinemi yani tek molexe mi bağlanıyo

• quote:

Bide bu 6pinli yada 8pinli pcıex harici güç kabloları varya bunlar diyelim psudan çıkmıyo bende molex girişi pcıex güç girişine ek kabloyla çevirmek istiyorum bu çeviriçi iki molex kabloya birden mi bağlanıyo yoksa sata güç girişi gibi bi ucu molexe diğer ucu sata girişinemi yani tek molexe mi bağlanıyo

Alıntıları Göster
    Birde bazı forumlarda bu molexi pcıex güç kablosuna çevireceklere mesela dvd sürücünün kablosuna bağlamayın diyolar psu dan çıkan molex uclu kabloya direk sadece onu bağlayın diyolar doğrulugu nedir arkadaşlar bu arada özr diliyorum birz fazla soru soruyorum galiba..Teşekkürler

• quote:

Birde bazı forumlarda bu molexi pcıex güç kablosuna çevireceklere mesela dvd sürücünün kablosuna bağlamayın diyolar psu dan çıkan molex uclu kabloya direk sadece onu bağlayın diyolar doğrulugu nedir arkadaşlar bu arada özr diliyorum birz fazla soru soruyorum galiba..Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Konu günceldir arkadaşlar.Teşekkürler

• quote:

Konu günceldir arkadaşlar.Teşekkürler

Alıntıları Göster
    75w tan fazla guc ıhtıyacı olan kartta zaten guc gırısı vardır bunu takmadan calıstırırsan kart guc uyarısı verır ve acmaz zaten
    donusturucu ıle bagladıgında ıse powerın sısteme gereken toplam gucu vermesı onemlı bunu hangı molexten nerden aldıgının onemı cok fazla yok sonucta guncel psuların cogu tek raıl o kabloların +12v kanalı aynı yerden cıkıyor yanı
  • quote:

75w tan fazla guc ıhtıyacı olan kartta zaten guc gırısı vardır bunu takmadan calıstırırsan kart guc uyarısı verır ve acmaz zaten
    donusturucu ıle bagladıgında ıse powerın sısteme gereken toplam gucu vermesı onemlı bunu hangı molexten nerden aldıgının onemı cok fazla yok sonucta guncel psuların cogu tek raıl o kabloların +12v kanalı aynı yerden cıkıyor yanı

Kardeş bende 6pin güç girişii var bu kablodaki beyaz girişin birini psuya taksam ekran kartı çalışır mı yoksa 2 sini mi takmak zorundayım ekran kartım powercolor hd 5670

http://www.oksid.com.tr/urun_resim/PCIEXPRESS_EKRAN_POWER_KABLOSU_6_PIN.JPG

• monurknbr95 M kullanıcısına yanıt
    kardesım actıgın dıger konudada yazdım sorun donusturucu kullanıp kullanmaman bunu hangı molexten baglaman degıl powerın guc olarak yetıp yetmemesı elındekı power dandık bır power kartıda zaten almıssın takıp denersın bı oyun acarsın yetmıyorsa zaten kart kapanır oyundan atar psu delıgıbı ısınır ona gore yenı psu bakarsın
  • quote:

Saol kardeşim çok yardımcı oldun.Birsorum daha olucak bu 6 pinli güç kabloları 75 w 8 pinlileri 150 w diyolar sence doğruluk payı nedir.Teşekkürler
  • quote:

quote:

Saol kardeşim çok yardımcı oldun.Birsorum daha olucak bu 6 pinli güç kabloları 75 w 8 pinlileri 150 w diyolar sence doğruluk payı nedir.Teşekkürler

Alıntıları Göster
    yukarda o mesajı yazan benım zaten % 100 dogrudur standartı boyle zaten

• quote:

farketmemişim pardon.kardeşim birde diyelim benim psu dan 6+2 pcıe vga güç cıkışı var ben bunu 6 pin girişli ekran kartıma takarsam hani psu 6+2 di ya sadece6 pini taksam +2 boşta kalsa bi sorun oluşurmu uyar mı?Teşekkürler
  • quote:

quote:

farketmemişim pardon.kardeşim birde diyelim benim psu dan 6+2 pcıe vga güç cıkışı var ben bunu 6 pin girişli ekran kartıma takarsam hani psu 6+2 di ya sadece6 pini taksam +2 boşta kalsa bi sorun oluşurmu uyar mı?Teşekkürler

Alıntıları Göster
    sorun olmaz takabılırsın 6+2 zaten onun ıcın o sekılde ayrılabılır yapılmıstır

• quote:

Orijinalden alıntı: monurknbr95

quote:

Kardeş bende 6pin güç girişii var bu kablodaki beyaz girişin birini psuya taksam ekran kartı çalışır mı yoksa 2 sini mi takmak zorundayım ekran kartım powercolor hd 5670

http://www.oksid.com.tr/urun_resim/PCIEXPRESS_EKRAN_POWER_KABLOSU_6_PIN.JPG

Bu arkadaşın dediği gibi 2tane beyaz molex giriş kablosu varsa 6pinli pcıe güç kablosunun 2 sinide molexlere bağlamak mı gerekir yoksa 1 tanesi yeterli mi.Teşekkürler

• kalplihayat kullanıcısına yanıt
    o kablo 1 tane molex ılede sorunsuz calısmaktadır
  • quote:

sorun olmaz takabılırsın 6+2 zaten onun ıcın o sekılde ayrılabılır yapılmıstır

Teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.