Şimdi Ara

Ekran kartımın fanı hiç durmuyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acer Aspire 5745G model laptop kullanıyorum. nVidia Geforce GT 420M ekran kartı var.Ekran kartının fanı %100 çalışıyor hiç düşmüyor.Süreklide bir ses var buyüzden laptopta.Bu fan gerektiğinde çalışsın istiyorum ısınma yok laptopta ama bu fan hiç durmuyor.

• sadece ekran kartına ayrı fan olduğunu sanmıyorum onda ekran kartı ve işlemcinin soğutucuları tek bi fanda bağlıdır everst ise fln ısı değerlerine baktınız mı bios güncellemesi yaptınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

sadece ekran kartına ayrı fan olduğunu sanmıyorum onda ekran kartı ve işlemcinin soğutucuları tek bi fanda bağlıdır everst ise fln ısı değerlerine baktınız mı bios güncellemesi yaptınız mı ?
    55 C de şuan .Isı ölçen programlardan mevcut bakıyorum , GPU Fan:%100 diyor , bu rakam hiç düşmüyor. Rakamıda geçtim somut olarak şuan elimin altında hala çalışıyor fan.Ama Laptopta ısınma diye bişey yok bu fan niye hala çalışıyor onu çözebilmiş değilim.Bios güncellemesi yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

55 C de şuan .Isı ölçen programlardan mevcut bakıyorum , GPU Fan:%100 diyor , bu rakam hiç düşmüyor. Rakamıda geçtim somut olarak şuan elimin altında hala çalışıyor fan.Ama Laptopta ısınma diye bişey yok bu fan niye hala çalışıyor onu çözebilmiş değilim.Bios güncellemesi yapmadım.

Alıntıları Göster
    Laptap'larda arkadasında dediği gibi gpu fanı ile cpu aynı olur.Cpu fanı bildiğim kadarıyla işlemcinin ısısına göre yavaşlayıp hızlanıyor.Ama niye laptap'nızın fanı yavaşlıyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alperen02

Laptap'larda arkadasında dediği gibi gpu fanı ile cpu aynı olur.Cpu fanı bildiğim kadarıyla işlemcinin ısısına göre yavaşlayıp hızlanıyor.Ama niye laptap'nızın fanı yavaşlıyorsa.

Alıntıları Göster
    o programlar fan hızını laptoplarda tam olarak algılamıyor yalan yanlış gösteriyor.
    benim makinada fan çalışmazken bile sürekli %33 gözüküyor bios güncellemesi yapmanızı öneririm bi

• quote:

o programlar fan hızını laptoplarda tam olarak algılamıyor yalan yanlış gösteriyor.
    benim makinada fan çalışmazken bile sürekli %33 gözüküyor bios güncellemesi yapmanızı öneririm bi

Alıntıları Göster
    Ama dostum program %100 gösterirken elimin altında bende görebiliyorum fan çalışıyor yani durmadan.
    Bios güncellemesini nasıl yapıcam ?

• quote:

Ama dostum program %100 gösterirken elimin altında bende görebiliyorum fan çalışıyor yani durmadan.

Alıntıları Göster
    Anakart modeline göre üreticinin sitesinde bios update kısmında olması gerek,anakart marka ve modelini söyleyin bulalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI FANI DURUP DÖNÜYOR
    11 yıl önce açıldı
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

acerın sitesine giriyorsun destek ve yüklemeler kısımında notebook modelini seçiyorsun sonrasında işletim sistemini seçiyorsun oradaki bios sekmesini seçip en yukarda olanı yani en güncelini seç indir eğer işletim sistemin 64bit ise inen dosyadan winflash 64 dosyasına girceksin diğer tüm programları kaattıktan sonra laptop fişte ve tam dolu şarjda iken dosyaya sağ tıkla yönetici olarak çalıştır de kendisi yedekler ve yeni bios u yükler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperen02

Anakart modeline göre üreticinin sitesinde bios update kısmında olması gerek,anakart marka ve modelini söyleyin bulalım

Alıntıları Göster

Şimdi Nasıl Biosu güncelliycem

• quote:

quote:

acerın sitesine giriyorsun destek ve yüklemeler kısımında notebook modelini seçiyorsun sonrasında işletim sistemini seçiyorsun oradaki bios sekmesini seçip en yukarda olanı yani en güncelini seç indir eğer işletim sistemin 64bit ise inen dosyadan winflash 64 dosyasına girceksin diğer tüm programları kaattıktan sonra laptop fişte ve tam dolu şarjda iken dosyaya sağ tıkla yönetici olarak çalıştır de kendisi yedekler ve yeni bios u yükler

Alıntıları Göster
    Biosu sıfırlayın update ye gerek yok sonra elinizde kalır falan bazı yeni laptoplarda ekran kartı fanı ayrı oluyor biosu sıfırlayarak yada ayarlardan çalışma derecesini seçebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb

Biosu sıfırlayın update ye gerek yok sonra elinizde kalır falan bazı yeni laptoplarda ekran kartı fanı ayrı oluyor biosu sıfırlayarak yada ayarlardan çalışma derecesini seçebilirsin

yanlış bilgilendirme yapmasak masaüstü pc değil ki bu ayrıntılı bios ayarları olmaz

@DH | equ* hocam acerın sitesine şu an girilmiyor düzelince link atayım ben size uygulama çalıştırıyor gibi çalıştıracaksınız başka yapmanız gereken bişey yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Killforyou_gfb

yanlış bilgilendirme yapmasak masaüstü pc değil ki bu ayrıntılı bios ayarları olmaz

@DH | equ* hocam acerın sitesine şu an girilmiyor düzelince link atayım ben size uygulama çalıştırıyor gibi çalıştıracaksınız başka yapmanız gereken bişey yok

Alıntıları Göster
    Ben indirdim bios updateyi.
    İçinden Dos ve Windows adlı iki dosya var.içindede .exe leri var.Windows olanı çalıştırmam gerek dimi ?

@Killforyou_gfb

Biosda ayrıntılı ayarlar yok ,bende baktım biosa ama nerdeyse değişiklik yapmama izin veren hiçbir kısım yok.

• quote:

Ben indirdim bios updateyi.
    İçinden Dos ve Windows adlı iki dosya var.içindede .exe leri var.Windows olanı çalıştırmam gerek dimi ?

@Killforyou_gfb

Biosda ayrıntılı ayarlar yok ,bende baktım biosa ama nerdeyse değişiklik yapmama izin veren hiçbir kısım yok.

Alıntıları Göster
    evt windows olanı winflash yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam işletim sisteminiz 32 bit mi yoksa 64 mü yanlış olanı indirmeyinde
  • quote:

evt windows olanı winflash yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam işletim sisteminiz 32 bit mi yoksa 64 mü yanlış olanı indirmeyinde

Alıntıları Göster
    64 Bit , ZR7_119W.exe dosya adı bu.Açık olan programlarımı kapatıp çalıştırıcam şimdi
  • quote:

64 Bit , ZR7_119W.exe dosya adı bu.Açık olan programlarımı kapatıp çalıştırıcam şimdi

Alıntıları Göster
    8dk geçmiş çalıştırdın mı
  • quote:

8dk geçmiş çalıştırdın mı

Alıntıları Göster
    Harici HDD ye filmleri atıyorum şuan,bitsin çalıştırcam.
  • quote:

Harici HDD ye filmleri atıyorum şuan,bitsin çalıştırcam.

Alıntıları Göster
    Biosu güncelledim , V1.19 sürümüne çıktı V1.16 dan.Isı değerlerim 60 C de şuan.Fan hala çalışıyor.
  • quote:

Biosu güncelledim , V1.19 sürümüne çıktı V1.16 dan.Isı değerlerim 60 C de şuan.Fan hala çalışıyor.

Alıntıları Göster
    60derece fan açması normal hocam 45in altına inmiyor mu ?
  • quote:

60derece fan açması normal hocam 45in altına inmiyor mu ?

Alıntıları Göster
    57 C oldu şuan. Fan calısıyor hala.Ama ısı düşmüyor.Sadece nette dolasıyorum .
  • quote:

57 C oldu şuan. Fan calısıyor hala.Ama ısı düşmüyor.Sadece nette dolasıyorum .

Alıntıları Göster
    fan tozlanmıştır büyük ihtimalle daha fazla düşmesi lazım işlemcinin i7 mi i5 mi işlemci ?

benim i5480m de bu şekilde sıcaklıklar ve 45 dereceden sonra fan açıyor 45 altında fan kapatıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.