Şimdi Ara

Ekran Kartım Yamuldu DÜZELTİNCE ISI DÜŞÜŞÜ YAŞADIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar herkese iyi günler diliyorum. 85 dereceler kadar çıkan ekran kartımın bakımını yaptırdıktan (termal macun yenilemesi, fanların temizlenmesi vb.) sonra 70-75 derece arasına kadar sıcaklık düşüşünü yaşadım. Ardından kasama bakarken MSI RX 570 GAMİNG X 4GB kartımın yamulduğunu veya eğildiğini fark ettim. Kablo ile görselde görüldüğü gibi düzelttikten sonra tekrardan bilgisayarın sıcaklık değerlerini ölçtüm. Gözle görülür derece de sıcaklıklar tekrardan düşüşe geçti ve Witcher 3'de 60-64 derece (önceden 75 dereceye kadar çıkıyordu.) , Mafia 1 Remake' de (önceden 78 dereceye kadar çıkıyordu.) aynı şekilde 64-65 derecelere kadar indiğini gözlemledim.

Kartı 12 dakikalık FurMark testine soktum. (Test ayarları şu şekilde ; 1920x1080 Full Screen, 8X MSAA) Sonuç olarak minimum 49 derece maksimum 61 derece gördüm. Yani size sormak istediğim soru özetle karttaki yamukluğu kablo yardımıyla düzeltmemizin sıcaklık düşüşüne bir katkısı olmuş olabilir mi ? (Ayrıca bilgisayar kasasının duruşunu da masaüstü dik şekilden masaüstü yatay dik şekle soktum.) 2. Sorum işlemci sıcaklıklarım nasıl ?

Herkese şimdiden teşekkür ediyor, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.

KASANIN SON KONUMU

KASANIN İLK KONUMU (GÖRSEL TEMSİLİ)

EKRAN KARTININ SON DURUMU (KABLO YARDIMIYLA DÜZLEŞTİRİLDİ.)

EKRAN KARTININ İLK DURUMU (YAMUK VEYA EĞİK)

BOŞTA

• Aynı sorunu 5700xt 3 fanlı bir modelde yaşamıştım kart yeni olmasına rağmen desteksiz yamuk duruyordu.Elimle hafif kaldırınca 5-10 derece arası soğurdu.Kart eğildiğinde soğutma bloğu ile chip arasında açılma yapıyor.

• Tahmin ettiğim gibi çok tşk ediyorum dostum.

• Kasanın arkasındaki yuvalara yanlış falan mı denk getirdiniz acaba montaj yaparken ? Baskı uygulanmış gibi karta sanki

• girişe iyice oturduğundan emin ol kart yanmasın herşey ateş pahası.

benzer vakalarda yanan kartlara rastladım vidanın tam girmemesinden dolayı vs

• işlemci fanıda yamuk duruyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasayı yan yatırın hocam yada ekran kartını alttan destekleyecek şekilde iletken olmayan materyalden yapılmış takoz kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kartın arka pcb bölümü açık yeni karltlarda metal plaka var eğilmesin diye

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.