Selamlar herkese iyi günler diliyorum. 85 dereceler kadar çıkan ekran kartımın bakımını yaptırdıktan (termal macun yenilemesi, fanların temizlenmesi vb.) sonra 70-75 derece arasına kadar sıcaklık düşüşünü yaşadım. Ardından kasama bakarken MSI RX 570 GAMİNG X 4GB kartımın yamulduğunu veya eğildiğini fark ettim. Kablo ile görselde görüldüğü gibi düzelttikten sonra tekrardan bilgisayarın sıcaklık değerlerini ölçtüm. Gözle görülür derece de sıcaklıklar tekrardan düşüşe geçti ve Witcher 3'de 60-64 derece (önceden 75 dereceye kadar çıkıyordu.) , Mafia 1 Remake' de (önceden 78 dereceye kadar çıkıyordu.) aynı şekilde 64-65 derecelere kadar indiğini gözlemledim. Kartı 12 dakikalık FurMark testine soktum. (Test ayarları şu şekilde ; 1920x1080 Full Screen, 8X MSAA) Sonuç olarak minimum 49 derece maksimum 61 derece gördüm. Yani size sormak istediğim soru özetle karttaki yamukluğu kablo yardımıyla düzeltmemizin sıcaklık düşüşüne bir katkısı olmuş olabilir mi ? (Ayrıca bilgisayar kasasının duruşunu da masaüstü dik şekilden masaüstü yatay dik şekle soktum.) 2. Sorum işlemci sıcaklıklarım nasıl ? Herkese şimdiden teşekkür ediyor, mutlu ve huzurlu günler diliyorum. ![]() ![]() KASANIN SON KONUMU ![]() KASANIN İLK KONUMU (GÖRSEL TEMSİLİ) ![]() ![]() EKRAN KARTININ SON DURUMU (KABLO YARDIMIYLA DÜZLEŞTİRİLDİ.) ![]() EKRAN KARTININ İLK DURUMU (YAMUK VEYA EĞİK) ![]() BOŞTA ![]() |
Bildirim