Şimdi Ara

Ekran kartım performanslı calısmıyor? Lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . Asus Strix 750Ti ekran kartım var. Bi sorun yaşıyordum,1.Pci girişine taktıgımda ekran gelmiyordu,kasayı yan yatırdıgımda görüntü geliyordu vs. Neyse bugun bi şekilde hallettim, artık dik koyuyorum ekran da geliyor fakat bi sorun var, mesela CSGO da duvara sabit sabit baktıgımda fps 200 lerden bi anda 50-60 a düşüyor sonra hemen 200 e cıkıyor. bu 5-6 saniyede bi oluyor. Başka oyunlara girdigimde ise, ana ekranda sorun yok ama oyuna girince direk donuyor, görev yöneticisinden kapatmam gerekiyor oyunu. Sadece CSGO acılıyor onda da performanslı calısmıyor.

Sorun ekran kartında mıdır? Pci girişinde midir ?

Yardımlarınızı bekliyorum..

• 1. Bilgisayarınıza farklı bir ekran kartı takıp onunla deneme şansınız varsa kolayca anlaşılır problem. Eğer aynı sorun oluşuyorsa sorun kartta değildir. Farklı şeylere bakmak lazım.

2. PSU'nuzun yeterli gücü verip veremediğine bakmak lazım. Güç kaynağınız normal çalışmıyorsa parçalara giden güç yetersiz olabilir.

3. Kablolarda sıkıntı olabilir. Temassızlık vs gibi.

Ama ilk girişe taktığınızda ekran gelmemesi büyük ihtimal giriş arızasıdır. Yine de kesin konuşmadan önce yukarıdakileri denemeniz gerekir.

Eğer kasa ile ilgili işlem yapmaktan çekiniyorsanız servise götürün. Sorun daha da büyümeden hallolur böylece.
  • ekran kartı slotuna bakın oynama kırık falan var mı? yoksa ekran kartınızın pinlerine bakın oksitlenme var mı? oksitlenme varsa bakır pinleri silgiyle temizleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vjoldin

1. Bilgisayarınıza farklı bir ekran kartı takıp onunla deneme şansınız varsa kolayca anlaşılır problem. Eğer aynı sorun oluşuyorsa sorun kartta değildir. Farklı şeylere bakmak lazım.

2. PSU'nuzun yeterli gücü verip veremediğine bakmak lazım. Güç kaynağınız normal çalışmıyorsa parçalara giden güç yetersiz olabilir.

3. Kablolarda sıkıntı olabilir. Temassızlık vs gibi.

Ama ilk girişe taktığınızda ekran gelmemesi büyük ihtimal giriş arızasıdır. Yine de kesin konuşmadan önce yukarıdakileri denemeniz gerekir.

Eğer kasa ile ilgili işlem yapmaktan çekiniyorsanız servise götürün. Sorun daha da büyümeden hallolur böylece.

1- elimde fazladan ekran kartı olsa deneyeceğim ama maalesef

2- pc yi ilk aldığımda herhangi bir sorun yoktu. Corsair 450w psu

3- Herşeyi komple söktüm çıkardım olmuyor

Önceden kasayı yan yatırdığımda geliyordu görüntü. Artık yan da , dikey de koysam gelmiyor. Windows ekranında çizgiler çıkıyor.

Ekran kartını çıkardığımda ise herhangi bir sorun kalmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

ekran kartı slotuna bakın oynama kırık falan var mı? yoksa ekran kartınızın pinlerine bakın oksitlenme var mı? oksitlenme varsa bakır pinleri silgiyle temizleyin

Herhangi bi sorun gözükmüyor hocam. Silgi olayını hem slota Hemde ekran kartına denedim ama maalesef olmuyor.

Ekran kartı takılıyken hiçbir şekilde açılmıyor pc. Windows ekranına kadar geliyor , sonra ekrana beyaz çizgiler çıkıyor donuyor. Reset atıyorum bazen açılıyor , 10 dk sonra da donuyor.

Güvenli modda başlatınca da küçük küçük kırmızı çizgiler çıkıyor

• tamirciye götür belki fırınlama falan yapar düzelir.
  • quote:

tamirciye götür belki fırınlama falan yapar düzelir.

Büyük ihtimal öyle çalışacak hocam. Çünkü bi calısıp bi calısmıyor kart.Görüntü bazen geliyor bazen gelmiyor. Önceden Kasa yatay konumda calısıyordu,şimdi öyle de calısmıyor. Böyle satmaya kalksak kaç TL eder acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiye AcilL lütfen
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

tamirciye götür belki fırınlama falan yapar düzelir.

Bu arada pci girişi böyle

Ekran kartım performanslı calısmıyor? Lütfen yardım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.