Şimdi Ara

EKRAN KARTIM NE KADAR ISINMALI ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Q9550 cpu,ddr 3 1 gb 256 ekran kartlı bir vatandaşım böyle üst bir sisteme yeni geçtim eski sistemimde eksoz fanını bile takılı değilken böyle ısı değerleri elde etmiyordum....önceleri oyun oynarken 64-66 dereceleri gören makinam tv kartı taktıktan sonra sadece oyun oynarken (PC WİZARD 2010) şimdi 84 dereceye kadar çıkıyor...normalmidir...veya normal değerler ne olmalıdır.....

• Ekran kartının tam modelini yazarsan daya iyi olur.

Yaklaşık olarak Gpu için sınır 100 derece Cpu için 80 civarındadır. Daha yükseklerine dayanır tabikide ama boşuna parçaların ömrünü azaltma. Bu dereceleri geçiyosa işlemci soğutucu ve ekran kartına direk üflüyecek fazla pahalı olmayan bir fan tak. Termal macundu sürdün mü sorun olmaz zaten.
  • çıktığı en yüksek ısı 84 C civarı ise , problem olmaz. kullandığım 8800GTS 512 ve 4870 full yük altında bu sıcaklıkları görürlerdi hep. problem sıcaklıklar değil...
  • Kullanıldığı kadar ısınmalı
  • ekran kartım axle 9600 gt ddr 3 256 bit 1 gb
    şu an oyun yok sadece net ekranda pc wizard verileri sürekli acık kontrol ediyorum aynen şöyle
    cpu temp..49 derece
    gfx : 59 derece
    ...........................

aslında yazamayı unuttum tam altına tv kartı taktım dereceler o yüzden yükseldi...
    ama derecelerin hangisi normal hangisi A normal bilemedim...max 84 dereyi gördüm
    80 altına inmiyor 84 üstüne cıkmıyor.
  • 80 altı sorun yok 85-95 arası artifact olayı görülebilir (ATİ)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

80 altı sorun yok 85-95 arası artifact olayı görülebilir (ATİ)

vpu recover etkin ise artifact martifact olmaz yanlış b ilgi vermeyelim ati driver kurarsanız zaten ön tanımlı olarak etkin eğer kurcalayıp kapatmazsanız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

80 altı sorun yok 85-95 arası artifact olayı görülebilir (ATİ)

vpu recover etkin ise artifact martifact olmaz yanlış b ilgi vermeyelim ati driver kurarsanız zaten ön tanımlı olarak etkin eğer kurcalayıp kapatmazsanız

tüh tüh yanlış bilgi verdim eyer ramlerin geçsin bakıyım 95 i görürüm artifactı
  • arkadaşım kasa içi havalandırması iyi olmayabilir mesela tv kartı ısınınca ısısı ekran kartına gidiyordur.ısınan hava yukarı çıkar mantıgı iledüşnürsek tv kartının ısısı ekran kartı fanından ekran kartının gövdesine yayılıyordur sıcak hava veriyordur yada ekran kartı sıkışıp kalmıştır birbirine çok yakın parçalar hava almasını etkiler ve araya sıkışan hava iyice ısınır ve kartı ısııtır TV kartını sök birde aynı işlemleri öyle dene oyun aç oyna vs gibi
  • TV kartı ekran kartına çok yakınsa , ekran kartı fanının çektiği havayı etkiliyor olabilir...
  • arkadaşlar artifact nedir ?
    tv kartını yarın söküp en aşağıdaki slota takacağım belki faydası olur
    eski sistemimdeki (palit 9400 gt 1 gb 128 bit) sanki daha iyidi..
    şimdikş ekran kartım sanki pek de öyle iyi değilmiş gibi geldi ne dersiniz
  • kesinlikle yanlış 9600gt daha iyi tv kartını en alt slota al fakat birde hiç takmadan dene
  • oyun oynamıyorum 4 saattir derece cpu 48 +-1,2 derece
    gfx 59 -1,2 derece

sabit kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

arkadaşlar artifact nedir ?
    tv kartını yarın söküp en aşağıdaki slota takacağım belki faydası olur
    eski sistemimdeki (palit 9400 gt 1 gb 128 bit) sanki daha iyidi..
    şimdikş ekran kartım sanki pek de öyle iyi değilmiş gibi geldi ne dersiniz

dayım 9600gt yi everest kasayla kullanıyor. daha öyle ahım şahım sorun çıkmadı. ekran kartı o kadar ısınmıyor.

tv kartını ekran kartı fanının etkilenmeyeceği bir yere tak şu an benim firewire için taktığım pci kart da aynı sorunla karşılaştırıyor.

artifact ekranda ısıdan dolayı çizgilenme vs olayların görülmesi

@comanchee

mantıklı birşey yazsaydın hapocod sana laf etmezdi.

dediğin olay olunca sen ne oluyor biliyormusun

vpu recover sürekli görüntü almayı durdurdu hatası veriyor ekran gidip geliyor. sen öyle oyun oyna o zaman. artifact sorunu vpu-recover ile daha zor görülür tamam ama onun yerine sürekli vpu recover hatası almak da aynı şey

• hımm sağolun arkadaşlar bayağı bilgilendim....herkese teşekkür ederim...... gfx 84 dereceyi buldu lakin sorun olmadı..ben sadece sorun nerede başlar diye merak etmiştim...teşekkürler
  • arkadaşlar konuyu aslında kapatmayı düşünüyordum ki....bu gün ilğinç bir olay oldu eksoz fanını çıkarıp deneyeyim ne kadar ısınacak diye düşündüm..sadece işlemcinin ve ekran kartının fanı çalışırken ısı 81 dereceyi geçmedi oyun aralarında ise ısı anında 76-78 dereceye düştü...(nfs.shıft bilirsiniz bayağı oyuna ara veriyor en az 15 sny) etap aralarında ısı hemen düştü...sizce eksoz fanını hiç kullanmasam sorun olurmu..fanlı 84 dereceyi buluyordu..şimdi max.81 derece ??????
  • Fanlari tak,adam o fanlari isinan hava yukari yikar,o fanda tahliye eder diye koymus,elektrikle calisan hersey isinir,bu kuraldir.
  • adam o fanı ısınan hava yukarı cıkar mantığıyla koymuş mudur koymamışmıdır bilemem ama adamın koyduğu fan çalışırsa 4 derece artıyor.... 4 derece 50 den 54 çıksa sorun yok 80 den 84 e çıkarsa ve forumda da 85 derece kritik eşik denirse adamın koyduğu fanı sorgulamam lazım..yoksa adama herşeye boyun eğen esir yada salak derler..adamın her koyduğu doğruysa bu alemde herkes sistemin bişilerini değiştirmezdi herhalde....
  • anakartınızda birden fazla pcı girişi varsa tv kartını en alttaki slota takın.ekran kartı ile arasında biraz mesafe olsun.sorunun içinde cevabı var zaten.tv kartını taktıktan sonra 20 derece artmış sıcaklıklar.belliki en ekran kartına en yakın pcı yuvasına tv kartını taktın.ekran kartının havalandırmasına etki ediyor bariz bir şekilde..
  • tv kartımı en alt slota taktım arada 3 slot boş ve ısı değerlerim oyun oynamadaığım (eksoz fanı kapalı çalışmıyor halde ) cpu 45 gfx 54-55 derecelerde sabit kalıyor....oyun oynamaya başlayacağım birazdan..kesintisiz 1 saat oynayayım değerleri 1 saat sonunda sizlerle paylaşacağım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.