Şimdi Ara

Ekran kartım ısınınca bilgisayar reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Oyunlarda hiç bir hata vermeden bilgisayarım reset atıyor. İnternette gezinirken ( dizi izleme, video izleme vs.) hiç bir sorun yok.
    Bilgisayarımı 2 ay önce aldım, 1 hafta öncesine kadar hiç bir sorunu yoktu, bazı günlerde 8-10 saat açık olsa bile sorun yoktu.
    Sürücüler güncel, bugün format attım.

Sistem bu şekilde :

Sapphire R7 265
    AMD FX 6300
    MSI 970A-G43
    8 GB Ram (2x4) 1600 mhz
    Corsair Güç kaynağıhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6970
    ZALMAN Z3 PLUS kasa

sisteme o.c yapmadım

İşlemci sıçaklığı ( oyundayken )

Ekran kartım ( boştayken )

Oyuna girince ekran kartı sıcaklığı %50, bazen %70 'lere ulaşınca direk bilgisayar reset atıyor. Funmark testi yaptım, sıcaklık %60'lara gelince bilgisayarı direk baştan başlattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-197DACAA4 -- 15 Mayıs 2015; 2:00:55 >

Yedek parça varsa elinde psu ve vga değiştirerek denemen lazım.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • elinizde bir multimetre varsa, 4 pin molexteki sarı ve siyah (12 volt) kısmını multimetre ile boşta, ve yükte (oyunda) ölçün.

Eğer voltaj 11.4 voltun altına düşüyorsa, bilin ki psu sıkıntılılı.

Orijinalden alıntı: LEON-X

Ekran kartı o sıcaklıklarda arızalı değilse resetleme vb. bir soruna neden olmaz, psu da bozuk değilse sistemi rahatlıkla besleyecek güçtedir.

Yedek parça varsa elinde psu ve vga değiştirerek denemen lazım.

Hocam furmark'dan test yaptım, ekran kartı %60-%67'lere gelince bilgisayar kendini resetliyor, reset atması oyundayken baya sorun çıkartıyor. Sorun ekran kartında mı?

@ironblood19

Multimetre gibi aletler elimde yok, başka bir yolu yok mu sorunu anlamak için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-197DACAA4 -- 15 Mayıs 2015; 17:52:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ironblood19

Başka o ayarda psu kullanmak, ben reset atmayı, ramde, bazen hdd de çok nadiren anakartta ararım
    Çoğunluklae psu ya yüklerim suçu

Hocam PSU arızalı olsa hep belirli bir sıcaklıkta reset atması gerekmez miydi? Mesela bazen benim %55'de, bazen %69'larda reset atıyor. Reset attığı oyuna başka zaman giriyorum, bazen atmıyor. Pek bir fikrim yok tabi bu konularda ama böyle yaklaştım olaya . Yeni PSU alırsam, onda da aynı problem olur diyede korkmuyor değilim

• daha sağlam bi psu da deneyin bence banada oldu aynısı bi yerden sonra pc ye görüntü gelmedi götürdüm pc ciye adamın lafı şu : sen bozuk psu kullanmışın bide bunla anakartı yakmışın.

2. monıtor kullanma durumunuz var mı? yoksa oyunları tam ekran değil de, F11 ile yarım ekran yapın, sıcaklıkları kontrol ederek oynayın.

Atıyorum ekranınız 1920*1080 ise, oyunu 1366*768 yarım ekran çalıştırın, sıcaklık ölçer programınız da (HWmonitor gibi) yarım ekran da görebileceğiniz yerde olsun.

4 gün önce PSU'yu garanti için yollamıştım. Testler'de güç kaynağın herhangi bir sorunu yokmuş. PSU'da sorun olmadığına göre hangi parçada sorun vardır sizce?

Orijinalden alıntı: Missery

@ironblood19 @Oggy20 @LEON-X

4 gün önce PSU'yu garanti için yollamıştım. Testler'de güç kaynağın herhangi bir sorunu yokmuş. PSU'da sorun olmadığına göre hangi parçada sorun vardır sizce?

psu da sorun var demiyoruz psu yetersiz gelmiş olabilir diyoruz daha sağlam bi psu ile denemeniz lazım

Yan kapağı çıkartın.

Çorum'da olsanız bizzat yardım ederdim
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.