Şimdi Ara

Ekran kartım devreye girip girmemesini nereden öğrenebiliriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar hemen konuya geleyim benim bilgisayarım HP Probook 4540s pcde ATI radeon 2Gb ekran kartı var ama dxdiag ı açtığımda intel yani 10boardı gösteriyor oyun oynarken de aşırı derecede donmalar yaşıyorum ekran kartım devreye girip girmediğini nasıl öğrenebilirim yardım ederseniz sevinirim
     Ekran kartım devreye girip girmemesini nereden öğrenebiliriz

• masa üstünde normal onboard alır işlem yapıldığı zaman harici ekran kartına gecmesi gerekiyor. oyun acmayı denedinizmi hiç ?
  • nvidia optimus teknolojisini gidipte ati kartla uyguluyorlar sonuç böyle oluyor :) normalde otomatik devreye girer ancak, oyun için diğer ekran kartını da yeterli görebilir o yüzden devreye girmediği durumlar da oluyor.

dxdiag dakini değiştiremezsin, onboard daki kartı görür daima. oraya boşuna bakma.

oyunu açarken sağ tıklayıp yüksek performasnlı grafik ... ile çalıştır olması lazım. O şekilde aç, devreye girdiğinden emin olursun ;)
    ama hangi ekran kartının devrede olduğunu gösteren bir şey var mı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 14 Mayıs 2013; 23:40:37 >
  • cpuzd indir kur grafik sekmesinden bak bakalım neler göreceksin
  • Bildirim alanında (saatin olduğu yer) Catalyst Control Center olması lazım. Onu açın biraz karıştırın, orada hangi uygulamalarla ekran kartı çalıştığı gösterilir. Keniniz manuel de ayarlayabilirsiniz.
  • Oyunu açıyor ama çok fazla donmalar yaşıyorum. Birde oyunları Catalyst Control Center den yüksek performansta açtıgımda mavi ekrana düşüyor pc sizce ne yapmalıyım
  • Selam

cihaz yenimi eskimi belirtmemişsiniz ama Garanti Dahilindeyse cihazı servise gönderin ekran kart işlemcisinden yapıyor eğer çok uzun zaman temizlenmemişse hava kanalları toz v.s şeylerden kapanmışsa ısı artışıda buna sebebp verir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihazım 0 alalı 1 ay olmadı bile hangi bilgisayarcıya götürdüysem çözemediler son çare olarak teknik servise götürecegim
  • nvidiada gpu göstergesini sag alta alınca orda nvidia ile calısan uygulamaları gösteriyor diğer kartları bilmem ama nvidiada gpu göstergesi var
  • bi türlü çözüm bulamadım arkadaşlar yardımcı olabilecek yokmu pes 2013 bile doğru düzgün oynayamıyorum çok kasıyor ekran kartı devreye girmiyor onboard kartı yeterli görüyor sanırım. grafik işlemciyle çalıştır seçeneğide yok arkadaşımın laptopunda var onun ekran kartı nvidia benim ati radeon. Bir türlü çözüm bulamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.