Şimdi Ara

ekran kartı ve ram yeter mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar forumda yeniyim baya bi araştırdım ama maalesef teknolojiyi takip etmek artık çok zor benim size 2 sorum olacak
    önce sistemimi yaziim:
    işlembi 3.06 celeron dual core
    anakart ecs 945p-a lga 775(alırken satıcı 2 ekran kartı baglayabilecegimi solemişti)
    ekran kartı ati 256 mb x550
    40 + 80 gb 2 harddisk
    512 mb 667 mhz kingston ram
    kasanın gucunu bilmiyorum eger lazımsa içini açıp bakabilirim(nerden bakıldıgını yazarsanız :)

sanırım onemli bi parca kalmadı dierleride standart şeyler şimdi 1. sorum piyasadan aldıgım bi kaç oyun çalısmıyo internetten bakıncada pixel shader 3.0 die bişiyin benim kartımın desteklemedigini gordum bana anakartımın ve sistemin kaldıracagı bi ekran kartı onerebilirmisinz ve bu ekran kartını kendiminkini sökmeden (sanırım crossfire deniliyor) kullanabilir miyim?
    not: oyunları full çözünürluk gibi ayarlarda oynama gibi hastalıgım yok orta hatta en dusukte oynasam bile yeterli

2. sorumda ram almayı düşünüyorum ama anakartta 2 slot 667 lik yani ben 512 yanına 1 gb 667 mhz alsam uyumsuzluk yada oyun oynarken falan donma olurmu çünkü 512 i ile 1 gb arasında pek bi fiyat farkı yok

yorum yazan arkadaslara şimdiden teşekkürler

• 1. soru crossfire olayı aynı model iki ekran kartını bağlaman demek senin bahsettiğin olay daha yeni çıktı piyasaya o yüzden olmaz sonuçta ekran kartın X550 sen en iyisi ekran kartını değiş ama iyi bişey al mesela x1650 pro AGP falan üstü zaten senin işlemcin darboğaz yapar
    2. soru aynı marka olduktan sonra bişey olmaz mhz olarak aynı ve marka olarak aynı olursa sorun yok
  • 1.kasanin kapagini ac arka ust tarafta power supply(guc kaynagi) var ustunde kac watt oldugu yazar...

2.senin anakartinin tam uc versiyonu var ucununde 4 tane ram slotu var (niye iki tane diye yazmissin anlamadim {tabi anakartin marka ve modelinden

eminsen }) 512 mb ram simdiki oyunlar icin sinek viziltisi gibi oyuzden 2 gb ram takman lazim..... KINGSTON - 1 GB DDR2 800 X (ikitane) olabilir diyerini

cikar sat... hem boyle yapinca ramler dual olarak calisacak ve daha performansli olacak..... ddr2 800 olayina takilma geriye dogru uyumludur 667

rahatlikla calisir....

3.anakatin crossfire destekli yani iki tane ati (yine crossfire detekli olmak kaydiyla) ekran karti takabilirsin..... eski ekrankartinin yanina yine aynisindan

almak kaydiyla iki tane takamassin cunki x550 crosfire desteklemiyor... geriye yeni bir ekran karti almaktan baska sansin yok SAPPHIRE - HD 3850

256 MB RADEON 3850 670/1660 MHZ 152 USD+kdv tavsiye ederim..... bu ekran kartini takmak icin guc kaynagi en az 350 watt olamak zorunda .... en

kotu ihtimalle SAPPHIRE - HD3450 RADEON HD3450 512 MB GDDR2 64 BIT 600/1000 MHZ 48 usd + kdv yi tavsiye ederim

4. 2 gb ram takip ve SAPPHIRE - HD 3850 alip oyunlardan kesinlik le memnun kalmassan geriye tek secenek yeni bir islemci almak kaliyor.... yanliz

takabilecegin max islemci su anda soyluyemiyorum cunki anakartinin hangi revizyon oldugunu yazmamissin... uc farkli revizyon var 1.1, 2.1 ve 3.0.....

cpuz programini kullanarak ogrenebilirsin yada kasanin icini acip resimde isaretledigim yerde yaziyor olmasi lazim.....

ekran kartı ve ram yeter mi

• güç kaynagında 180 w yazıo biras düşük galiba

ram slotlarına gelince 4 ram slotu var ama 2si 667 yi destekliyo sanırım dierleri desteklemio

anakartın revizyonuda 1.1 miş onuda gordum

teşekkurler bu arada tavsiyeler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufoksas -- 13 Haziran 2008; 0:58:18 >
  • 1. 180 watt oldugunu pek zannetmiyorum 250, 300, 350 genellikle boyle gider..... fotograf cekip yollaya bilirsen daha fazla yardimci olabilirim (webcam i

deniyebilirsin dijital fotograf makinesi yoksa)

2. ram slotlarinin ikisi 667 yi destekliyor diyerleri deteklemiyor diye bir sey olmaz ya hepsi 533 destekler ya 667 destekler yada 800 destekler ama hepsi

ayni hizi destekler

3.islemcinin dual core oldugundan supeliyim olsa olsa celeron D dir (eminmisin??)

4. 1.1 revizyonlu anakarta assagidaki linkte vermis oldugum islemciler en guncel bios olmak kaydiyla takilabiliyor

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=525&MenuID=69&LanID=0

listeden goruldugu gibi anakarta takilabilen max islemci "Intel Pentium 4 Extreme Edition".... yalniz turkiyede bulabilecegin islemciler "Intel Pentium D 945

(D0) 3.4 GHz (2x2MB,800 MHz,LGA775)" dahil olmak uzere basliyor tabiki ikinci el olarak malesef sifiri yok....

bir fikir vermesi acisindan assagidaki linki veriyorum

http://urun.gittigidiyor.com/Dual-Core-945CPU-Intel-3-4-Ghz-2x2M-800Fsb-SL9QQ_W0QQidZZ10128377

mali durumuna gore Intel Pentium D 940 (C1) , Intel Pentium D 935 (D0), Intel Pentium D 930 (C1) diye listeden assagi inebilirsin (ecs sitesi).... sen

islemci alip almayacagini soylemedigini biliyorum benimkisi sadece fikir amacli... birde bu saatten sonra intel pentium D den assagisi alinmaz listedeki

pentium D disindakileri kale almassan iyi olur.....

• quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

2. soru aynı marka olduktan sonra bişey olmaz mhz olarak aynı ve marka olarak aynı olursa sorun yok

hocam mhz ve ddr aynı olduktan sonra marka önemli değil tecrübe ile sabittir.
    bende kingston bir tane de twinmos var.
  • işte resimleri çektim
    işlemci şimdilik dursun 2 sene sonra tamtamen yenileyecem zaten sistemi bana şöle 2 sene yetecek kadar bi ekran kartı olsa ii olur x 1650 pro nun fiyatı uygun geldi belki 2. el bile bulabilirim bide 2 gb ram taktıktan sonra heralde çalıstırır çogu oyunu
    işte resimler

http://img299.imageshack.us/img299/4849/1002860xh0.jpg

http://img50.imageshack.us/img50/6616/1002864ah2.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/7926/1002866ui4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufoksas -- 13 Haziran 2008; 11:00:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    3 yıl önce açıldı
    En iyi pci ekran kartı nedir?
    25 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sasirdim evet 180 watt yaziyor.... ekran kartini degistireceksen guc kaynaginida degistirmek gerekiyor.... en az 350 watt olmali (tabi gercek) ama 400 watt lik

alirsan garanti olur.....

birde sakin agp alma senin anakart agp desteklemiyor pci-express olacak yukarida arkadas yanlis belirtmis..... zaten agp eski teknoloji ve onu destekleyen

ekrankartlari daha pahalli....
  • biras arastırdımda bizim butceye en uygun bu hem sistemide fazla zorlamaz x550 yide 30 a falan satarsam baya ii olur

yalnız bu kartı taktıgım zaman psu yetmiycek heralde yine

SAPPHIRE ATI HD 2600 PRO 256MB 128BIT DDR3 OVERCLOCK EDITION

Sapphire ATI RADEON HD3650 256MB GDDR3 PCI-E

bu ikisinden birini alicam sizce hangisi ii olur bide bunların yanına herhangi bi crossfire destekleyen ati ekran kartı taksak uyumuzluk olur mu yoksa aynı

karttan mı takmak lazım
  • Sapphire ATI RADEON HD3650 256MB GDDR3 giris sevyesi icin guzel bir kart teknolojisi daha yeni ben yuksek cozunurluk ve huksek kalitede pek oynamam

yaliz oynamak istedigim oynu calistirsin yeter diyeler icin ideal... yalniz crossfire yapmak icin kartin aynisindan bir tane daha lazim... melez crossfire i eski

anakartlar desteklemiyor (aslinda chipsetler)... yani malesef sende bu olmuyor.... yeni cikan anakartlarda melez crossfire destekleniyor....
  • crosfirede bildiğim kadarıyla beklendiği kadar performans alınmıyo

sen en iyisi 512 ddr2 667+3650 al

2. el bölümüne bi bak derim pentium 4 630 falan bulursan çok iyi olur
  • birde 20+4 pin yerinin 4 pini takılı deyil
    işlemciye güç gitmiyo olbilir arkadaşımda o sorun vardı
    high power in yeni 350w lık psu sundan almak iyi olacaktır
    ...

yani arkadaş sana kesin olarak alman gereken

3650
    psu
    512 667 gerek işlemciyede bak derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1a1a1fs -- 13 Haziran 2008; 16:43:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.