Şimdi Ara

Ekran kartı tavsiyeleriniz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

250-450 Tl arası oyunlarda iyi fps alabileceğim bir ekran kartı arıyorum.

Marka model olarak önerilerinizi bekliyorum.

NOT:Anakartımdan dolayı chip seti AMD tabanlı tutmak zorundayım.

Bir de; şu an 300 Watt bir psu ile idare ediyorum, bu karta ve bilgisayarıma uygun Power supply arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4477 -- 15 Eylül 2011; 6:43:11 >

• başka tavsiyelerinizde bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çift Çekirdekli

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-43147-SAPPHIRE-Radeon-HD6870--1-GB--GDDR5--256-Bit--Ekran-Karti---11179-09-20G---Ozel-Fiyatli-Urun.html 360,29 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-40142-XILENCE-Gaming-Edition-SPS-XP800--135-R3--800W--80--Bronze--APFC--13-5-cm-Fan--Guc-Kaynagi.html 215,41 TL

Eğer Eksen'in stoklarında var ise bu fiyata bu tavsiyelerden daha iyisi olamaz... PSU 300W ve çok sınır hatta altında bir değer... 100 - 150 TL arasında iyi bir PSU edinmenizde fayda var. Bir kasanın en ama en önemli bileşeni PSU'dur. Cihazın içinde olup bitenlere PSU karar verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 15 Eylül 2011; 16:11:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

Orijinalden alıntı: Çift Çekirdekli

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-43147-SAPPHIRE-Radeon-HD6870--1-GB--GDDR5--256-Bit--Ekran-Karti---11179-09-20G---Ozel-Fiyatli-Urun.html 360,29 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-40142-XILENCE-Gaming-Edition-SPS-XP800--135-R3--800W--80--Bronze--APFC--13-5-cm-Fan--Guc-Kaynagi.html 215,41 TL

Eğer Eksen'in stoklarında var ise bu fiyata bu tavsiyelerden daha iyisi olamaz... PSU 300W ve çok sınır hatta altında bir değer... 100 - 150 TL arasında iyi bir PSU edinmenizde fayda var. Bir kasanın en ama en önemli bileşeni PSU'dur. Cihazın içinde olup bitenlere PSU karar verir.

Katılıyorum, ekran kartları oldukça uygun ancak gerekirse ekran kartı bütçenizden kısıp iyi bir psu edinmenizde yarar var.

• 2.elden garantili bir hd6950 alınız o tek başına yeter o sistemi uçurur görüşündeyim ama HD6850 bile fazlasıyla yeterli günümüz uygulamalarına şu an.
  • Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim,
    ikisinide aynı anda almam gerekiyor çünkü 300 Watt şu an mevcut PSU ile alacağım kart yeterli olacağını düşünmüyorum.

Bütçe konusunda kartımın aralıkları aynı,
    power supply olarak 80-150 Tl fiyat belirledim piyasada gerçek PSU deniliyor yani sadece isimde kalmayan, deneyip kullandığınız veya iyi olduğunu bildiğiniz kaliteli bir model arıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4477

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim,
    ikisinide aynı anda almam gerekiyor çünkü 300 Watt şu an mevcut PSU ile alacağım kart yeterli olacağını düşünmüyorum.

power supply olarak 80-150 Tl fiyat belirledim piyasada gerçek PSU deniliyor yani sadece isimde kalmayan, deneyip kullandığınız veya iyi olduğunu bildiğiniz kaliteli bir model arıyorum.

Bu linkteki PSU gerçek denilenlerden. Yani 80+C sertifikalı bir örnek teşkil etmesi açısından gösteriyorum. Benzer kalite ve daha uygun fiyatlı PSU'lar da bulunabilir.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/high-power-element-bronze-600w-12cm-fanli-80plus-bronze-power-supply-hp-ep600-br/ProductDetails.aspx?productId=bd131027&categoryId=1012

Bir daha PSU'ya para vermek istemiyorum diyerek 1200W Cougar PSU aldım. yaklaşık 6 aydır sessiz sedasız efendi bir şekilde çalışıyor. Keşke bütçeniz daha uygun olsa idi ve bu cihazı tavsiye edebilseydim fakat 600W High - Power da sessiz ve işinizi uzun süre görecektir veya bulacağınız daha iyi bir PSU... En az kaç watt almalıyım diye sormayın alabileceğinizin en fazlası derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 16 Eylül 2011; 3:55:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4477

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim,

Bu linkteki PSU gerçek denilenlerden. Yani 80+C sertifikalı bir örnek teşkil etmesi açısından gösteriyorum. Benzer kalite ve daha uygun fiyatlı PSU'lar da bulunabilir.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/high-power-element-bronze-600w-12cm-fanli-80plus-bronze-power-supply-hp-ep600-br/ProductDetails.aspx?productId=bd131027&categoryId=1012

Bir daha PSU'ya para vermek istemiyorum diyerek 1200W Cougar PSU aldım. yaklaşık 6 aydır sessiz sedasız efendi bir şekilde çalışıyor. Keşke bütçeniz daha uygun olsa idi ve bu cihazı tavsiye edebilseydim fakat 600W High - Power da sessiz ve işinizi uzun süre görecektir veya bulacağınız daha iyi bir PSU... En az kaç watt almalıyım diye sormayın alabileceğinizin en fazlası derim.

hmm.. peki yukarıda ekran kartları önerilmişte asıl sorum anakartımla uyumlu olup olmadıgı onerılen modeller uyumlumudur ?

bir de şu an ki kartı çıkartmak durumundayım PCI-E x16 slotunda bulundugu icin veya alacagım kart farklı bir slot destekli olacak.

• Anakartınızla uyumlu... Anakartınızın tek kısıtlı yanı Crossfire (CF) ve SLI denilen çift veya daha çok GPU (Ekran Kartı) takmaya müsait olmaması. Çift GPU kullanmam tek ile takılırım diyorsanız bu anakart zaten işinizi fazlasıyla görecek ki önerilen 6850 - 6870 türü kartlar zaten şu an için size çağ atlatacak. Bundan 1.5 yıl önce her iki PCI Ex. 2.0 slotu 16x çalışan ve USB 3.0 destekleyen, 2009'da piyasaya çıktığında en donanımlı AMD anakart olan Gigabyte 790FX-TA UD5'i almıştım. Ne crossfire yaptım ne de USB 3.0 harici diskim var. 1.5 yıldır anakatımın sahip olduğu potansiyelin yarısını bile belki kullanmıyorumdur. Bunu alırken amacım Phenom II takıp eğer çift GPU'ya geçersem en iyisi olsun bir de USB 3.0 desteklesin idi ama dediğim gibi hala anakartımın özelliklerinin birçoğundan faydalanmadım. Buna karşın uzun süre anakart ihtiyacım olmayacak çünkü AMD'nin Bulldozer veya İntel'in i5 2500K gibi işlemcilerine terfi etmeyeceğim sistemimin anakart ve işlemci değişimi en az 4 yıl sürer... Kısacası anakartınızı değiştirmek istiyorsanız (doğru anladıysam) sebebi nedir merak ettim. Bana sorarsanız Overclock (OC) - CF yapmayacaksanız anakart değişimini bozulana, farklı bir CPU teknolojisine geçene veya sisteminizle zırt pırt oynayıp bir takım performans testleri yapmak isteyecek bilgili bir donanım meraklısı olana dek hiç böyle bir masrafa gerek yok. Bir adet iyi bir GPU ve PSU ile sorunlarınızı yaklaşık olarak 500 TL civarında bir para ile çözüp en az (Bu en az lafına da çok itibar etmeyin kişiden kişiye değişir) 2 -3 yıl sırasıyla Yüksek - Orta - Makul seviyelerde CPU ve GPU performansı alırsınız. İŞlemciniz benim işlemcimden daha yeni ve performanslı iken ben diyorum ki 4 yıl değiştirmem... Beni mecbur ve ikna edecek çok inanılmaz bir teknolojinin çıkacağına da inanmıyorum. Çıksa bile o teknolojinin bana sunacağı hız veya yenilikler en azından şu anki aklımla bana daha şimdiden hitap etmiyor.

Sitenin kötü bir yanı var. Bilginiz kısıtlı iken, bilgili ve yüksek donanımlara sahip kullanıcıların paylaşmış olduğu görüşlerden ve aktardığı ayrıntılardan etkilenip, tarif edilmez bir biçimde donanım araştırma - yenileme meraklısına dönüşebililyorsunuz.

PSU konusuna gelelim. 2 ürün alacaksanız (GPU - PSU) ve bunu ayrı zamanlarda edinecekseniz. Grafiklerden ödün verip önce PSU alın. PC'nin en önemli bileşeni PSU'dur. Sisteminizin elektrik ihtiyacı - elektrik tüketimini verimli hale getirmesi - bileşenlerinizin sorunsuz çalışarak performans sunması veya uzun ömrünün ilk bekçisi odur. Çoğu kullanıcı bütçesinin minimum miktarını PSU'ya harcayıp en asgarisini edinerek, donanımlı GPU almaya ve ondan verim almaya çalışır. Sonra da gidip tekrar PSU almak zorunda kalır. Unutmayın kasanıza ekleyeceğiniz her yeni donanım eski donanımlar tarafından potansiyeline ulaşamadan çalışmaktadır (Bölük, en yavaş askeri kadar hızlıdır diye askerlikte kullanılan bir tabir vardır) Cİhazınıza bu iki bileşeni aldıktan sonra daha da hızlı olmasını isterseniz işlemci -ram - GPU gibi teknolojileri değil kesinlikle ve kesinlik SSD'leri takip edin. SSD, (Yeni nesil HDD - harddisk) hiçbir yeni işlemci - ram veya GPU'nun sunamayacağı bir hız sağlayacaktır. Bu 500TL'yi harcadıktan sonra 2. 500 TL'yi bu işe ayırın fakat acele etmeyin SSD fiyatarı hala çok yüksek ve kapasiteleri de oldukça sınırlı (Piyasadaki en alınabilir diskler 128 GB)

Belki gereğinden fazla cümle kurup başınızı ağrıttım fakat görüşlerimi paylaşma ihtiyacı hissettim.

• quote:

Anakartınızla uyumlu... Anakartınızın tek kısıtlı yanı Crossfire (CF) ve SLI denilen çift veya daha çok GPU (Ekran Kartı) takmaya müsait olmaması. Çift GPU kullanmam tek ile takılırım diyorsanız bu anakart zaten işinizi fazlasıyla görecek ki önerilen 6850 - 6870 türü kartlar zaten şu an için size çağ atlatacak. Bundan 1.5 yıl önce her iki PCI Ex. 2.0 slotu 16x çalışan ve USB 3.0 destekleyen, 2009'da piyasaya çıktığında en donanımlı AMD anakart olan Gigabyte 790FX-TA UD5'i almıştım. Ne crossfire yaptım ne de USB 3.0 harici diskim var. 1.5 yıldır anakatımın sahip olduğu potansiyelin yarısını bile belki kullanmıyorumdur. Bunu alırken amacım Phenom II takıp eğer çift GPU'ya geçersem en iyisi olsun bir de USB 3.0 desteklesin idi ama dediğim gibi hala anakartımın özelliklerinin birçoğundan faydalanmadım. Buna karşın uzun süre anakart ihtiyacım olmayacak çünkü AMD'nin Bulldozer veya İntel'in i5 2500K gibi işlemcilerine terfi etmeyeceğim sistemimin anakart ve işlemci değişimi en az 4 yıl sürer... Kısacası anakartınızı değiştirmek istiyorsanız (doğru anladıysam) sebebi nedir merak ettim. Bana sorarsanız Overclock (OC) - CF yapmayacaksanız anakart değişimini bozulana, farklı bir CPU teknolojisine geçene veya sisteminizle zırt pırt oynayıp bir takım performans testleri yapmak isteyecek bilgili bir donanım meraklısı olana dek hiç böyle bir masrafa gerek yok. Bir adet iyi bir GPU ve PSU ile sorunlarınızı yaklaşık olarak 500 TL civarında bir para ile çözüp en az (Bu en az lafına da çok itibar etmeyin kişiden kişiye değişir) 2 -3 yıl sırasıyla Yüksek - Orta - Makul seviyelerde CPU ve GPU performansı alırsınız. İŞlemciniz benim işlemcimden daha yeni ve performanslı iken ben diyorum ki 4 yıl değiştirmem... Beni mecbur ve ikna edecek çok inanılmaz bir teknolojinin çıkacağına da inanmıyorum. Çıksa bile o teknolojinin bana sunacağı hız veya yenilikler en azından şu anki aklımla bana daha şimdiden hitap etmiyor.

Sitenin kötü bir yanı var. Bilginiz kısıtlı iken, bilgili ve yüksek donanımlara sahip kullanıcıların paylaşmış olduğu görüşlerden ve aktardığı ayrıntılardan etkilenip, tarif edilmez bir biçimde donanım araştırma - yenileme meraklısına dönüşebililyorsunuz.

PSU konusuna gelelim. 2 ürün alacaksanız (GPU - PSU) ve bunu ayrı zamanlarda edinecekseniz. Grafiklerden ödün verip önce PSU alın. PC'nin en önemli bileşeni PSU'dur. Sisteminizin elektrik ihtiyacı - elektrik tüketimini verimli hale getirmesi - bileşenlerinizin sorunsuz çalışarak performans sunması veya uzun ömrünün ilk bekçisi odur. Çoğu kullanıcı bütçesinin minimum miktarını PSU'ya harcayıp en asgarisini edinerek, donanımlı GPU almaya ve ondan verim almaya çalışır. Sonra da gidip tekrar PSU almak zorunda kalır. Unutmayın kasanıza ekleyeceğiniz her yeni donanım eski donanımlar tarafından potansiyeline ulaşamadan çalışmaktadır (Bölük, en yavaş askeri kadar hızlıdır diye askerlikte kullanılan bir tabir vardır) Cİhazınıza bu iki bileşeni aldıktan sonra daha da hızlı olmasını isterseniz işlemci -ram - GPU gibi teknolojileri değil kesinlikle ve kesinlik SSD'leri takip edin. SSD, (Yeni nesil HDD - harddisk) hiçbir yeni işlemci - ram veya GPU'nun sunamayacağı bir hız sağlayacaktır. Bu 500TL'yi harcadıktan sonra 2. 500 TL'yi bu işe ayırın fakat acele etmeyin SSD fiyatarı hala çok yüksek ve kapasiteleri de oldukça sınırlı (Piyasadaki en alınabilir diskler 128 GB)

Belki gereğinden fazla cümle kurup başınızı ağrıttım fakat görüşlerimi paylaşma ihtiyacı hissettim.

Çok güzel açıklamışsınız aklıma takılan bir soru var;
    PSU alırken dikkat etmem gereken noktalar nelerdir ve en önemlisi her psu anakartla uyumlumudur standartmıdır bakmam gereken bir özelliği varmıdır psu alırkn anakartımla uyumlumudur diye?

• psu ile ankartın arsında hiç bir sorun çıkmayacaktır hangi psu alırsan al.. konu başından beri bu cümleyi kuruyorsun "psu anakarta uyarmı" tabiiki uyar..
    bence sen önce güç kaynağı al sonra bütçen müsait olduğunda ekran kartınıda alırsın, önce güzel bir psu almalısın..
  • en az gerçek 500 ile 600 wattlık power alın formdan 2 nci el garantili 6950 alın en güzel seçim bu olacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.