Şimdi Ara

Ekran kartı takınca bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sorunumu başlıkta özet geçtim, hemen açıklayayım; yaklaşık bir hafta önce olağandışı kapandı bilgisayar ve açılmadı sonra baya kurcaladım en son olarak monitörün kablosunu onboarda takınca bilgisayar açıldı. Bende ekran kartı yanmış düşüncesiyle yeni bir ekran kartı aldım. Lakin ondada çalışmadı. Yani ekran kartını takınca bilgisayar açılmıyor, monitöre ışık gelmiyor. Sorunun kaynağı sizce ne olabilir? Ne yapmam gerekiyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler hepinize.

• Lütfen bilen birileri yardımcı olsun. 1 haftadır çok muzdaribim bu konudan
  • quote:

Orijinalden alıntı: napr0syn

Merhaba arkadaşlar. Sorunumu başlıkta özet geçtim, hemen açıklayayım; yaklaşık bir hafta önce olağandışı kapandı bilgisayar ve açılmadı sonra baya kurcaladım en son olarak monitörün kablosunu onboarda takınca bilgisayar açıldı. Bende ekran kartı yanmış düşüncesiyle yeni bir ekran kartı aldım. Lakin ondada çalışmadı. Yani ekran kartını takınca bilgisayar açılmıyor, monitöre ışık gelmiyor. Sorunun kaynağı sizce ne olabilir? Ne yapmam gerekiyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler hepinize.

Ekran kartinizi taktiginiz anakartin yuvasi bozuk olabilir ekran karti takmadan onboard olarak calisiyorsa biosdan bir ayarlara bakin belki oradan ekran kart yerine sadece onboard seklinde ayarlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartın üzerinde bios pili vardır saat piline benzer. ekran kartı takılı iken o pili çıkarın 1 dk kadar bekleyin ve takın. sorununuzun düzelmesi gerek
  • Onuda denedim. Bios ayarlarını defalarca resetledim lakin genede çalışmıyor
  • aldığınız ekran kartı ve psu nuz nedir ? ekran kartının ek güç girişi varsa taktınızmı emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

aldığınız ekran kartı ve psu nuz nedir ? ekran kartının ek güç girişi varsa taktınızmı emin olun

Aldığım ekran kartı; POWERCOLOR HD5670(128BİT)1/2GB GDDR3 HDMI DVI

Psu; ATX Power supply ATXC-230

edit: Kusura bakmayın marka modeli öğrenmem zaman aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napr0syn -- 4 Ağustos 2013; 2:06:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı çalışmıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • psu kaç w onu söylememişsiniz ancak hd5670 i kaldıramayacak psu yok sayılır

sorunun %90 anakartta o zama eski ekran kartın yanmış ise pci-e slotuna da zarar vermiş olabilir. başka pci-e slotu dene varsa. eğer yoksa kartı başka bilgisayarda dene. çalışırsa yanmış demektir anakartda
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

psu kaç w onu söylememişsiniz ancak hd5670 i kaldıramayacak psu yok sayılır

sorunun %90 anakartta o zama eski ekran kartın yanmış ise pci-e slotuna da zarar vermiş olabilir. başka pci-e slotu dene varsa. eğer yoksa kartı başka bilgisayarda dene. çalışırsa yanmış demektir anakartda

230 watt galiba adından anlaşılacağı üzere hocam. Fakat şimdi ekran kartının özelliğine baktım "Minimum System Power requirement (W): 400W" yazıyor. Acaba kaldırmıyor mu?

http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?id=308#Specification

• hocam orada yazan 230v manasına gelir. sistem muhtemelen en az 250w tır. hd5670 61w tdp si var diğer bileşenler maximum 150w çekse eder 211w bu tdp yani maximum değer psu muhtemelen kaldırıyordur. dediklerimi yapın deneyin olmazsa anakart değişecektir ki o sistemi düşünürsek muhtemelen kasa değişmesi gerekir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.