Şimdi Ara

ekran kartı sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar hp laptop kullanıyorum ve şöyle bi sorunum var hala çözebilmiş değilim.

amd grafik kartını kullanırken (harici) donukluk oluyo ama bu donukluk intel grafik kartında (dahili) de olmuyo.

soruna gelecek olursak mesela herhangibir pencereyi sürüklerken donuk donuk ve hatta bazende pencere dağılaraktan sürükleniyor.kırılmalar meydana geliyo pencerede.

çözüm yolu olarak bios+amd sürücüyü güncelledim.ama sorunum devam ediyo.ben birde şunu denemek istiyorum.ekran kartını güncellemek değilde tüm driverleri silip driversiz bu sorunu yapacakmı bunu denemek istiyorum.buda olmazsa formatlicam yine düzelmezse doğru garantiye.

hp yi aradım bu duruma anakartımın bozuk olabileceğini söyledi.sizce anakart arızalı olsa dahili grafik kartındada aynı sorunu yaoması gerekmezmi?

bide windowstan sağlık testi yaptım durum normal.sorun yok donanımsal olarak.anarkartımıda test edebilecğim prog. varmıdır acaba.?

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Sorunları ve Sağlık Testi

Ekran kartları, bilgisayarınızın grafik işlemlerinden sorumlu önemli bileşenlerdir. Ancak, bazen sorunlar yaşanabilir ve bu da ekranınızda çeşitli sorunlara neden olabilir.

Ekran kartı sorunlarının belirtileri şunları içerebilir:

• Kırık veya bozuk grafikler
    • Eksik veya titreşen görüntüler
    • Ekranda donmalar veya gecikmeler
    • Sistem çökmeleri veya kilitlenmeler

Ekran kartı sorunu yaşadığından şüpheleniyorsan, sorunu doğrulamak için bir ekran kartı sağlık testi yapabilirsin. Bu test, ekran kartının çeşitli yönlerini kontrol ederek herhangi bir sorun olup olmadığını belirler.

Ekran kartı sağlık testi yapmak için kullanabileceğin çeşitli yazılımlar mevcuttur. Bu yazılımlar, kartının performansını, sıcaklığını ve diğer önemli metrikleri kontrol edebilir.

Ekran kartı sağlık testinin sonuçları, sorunun ekran kartından mı yoksa başka bir bileşenden mi kaynaklandığını belirlemene yardımcı olabilir. Sorun ekran kartından kaynaklanıyorsa, sürücüleri güncellemeyi, kartı yeniden takmayı veya gerekirse değiştirmeyi deneyebilirsin.

Ekran kartı sorunlarını önlemek için şu ipuçlarını takip edebilirsin:

• Ekran kartı sürücülerini düzenli olarak güncelle.
    • Kartın aşırı ısınmasını önlemek için bilgisayar kasasını iyi havalandır.
    • Ekran kartını fiziksel hasardan korumak için dikkatli ol.
    • Bilgisayarını virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayarak ekran kartının zarar görmesini önle.

Ekran kartı sorunları yaşıyorsan, sorunu teşhis etmek ve çözmek için bir ekran kartı sağlık testi yapmayı dene. Bu test, ekran kartının sorunsuz çalışmasını sağlamana ve bilgisayarının genel performansını iyileştirmene yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • anakartı test demek ekran kartını ramı işlemciyi test demek ..ayrıca anakart test diye bişi yok ..zaten bahsettiğim testlerde sorun çıkarsa bu ya o parça arızalı yada anakart arızalı demekdır ..genel anlamda durum budur ..

kafanızdakı uygulamaları yapın... ve düzelmesse garantı devam ederken gönderin tabiki .. sorun varsa değişim onarım v.s.. ne gerekıyorsa yapsınlar ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

anakartı test demek ekran kartını ramı işlemciyi test demek ..ayrıca anakart test diye bişi yok ..zaten bahsettiğim testlerde sorun çıkarsa bu ya o parça arızalı yada anakart arızalı demekdır ..genel anlamda durum budur ..

kafanızdakı uygulamaları yapın... ve düzelmesse garantı devam ederken gönderin tabiki .. sorun varsa değişim onarım v.s.. ne gerekıyorsa yapsınlar ..

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. bu testleri hang, programla yapmamı önerirsiniz.özelliklede ekran kartından şüpheliyim onu test etmek istiyorum.
  • http://www.chip.com.tr/makale/pc-niz-icin-zorlu-testler-ekran-karti-testleri_22374_6.html

test puanlarını baz almayın ..ekran kartının kalitesine göre değişiklik gösterir ..düşünün ki 1500 tl yede ekran kartı var ...100 tl yede ..elbette alınan puanlar aynı olmayacak ..

önemli olan sistemin stabil testi sonlandırması reset donma v.s.. yapmadan ..
  • quote:

http://www.chip.com.tr/makale/pc-niz-icin-zorlu-testler-ekran-karti-testleri_22374_6.html

test puanlarını baz almayın ..ekran kartının kalitesine göre değişiklik gösterir ..düşünün ki 1500 tl yede ekran kartı var ...100 tl yede ..elbette alınan puanlar aynı olmayacak ..

test edicem ve sonuçları yazıcam.teşekkürler.

• quote:

http://www.chip.com.tr/makale/pc-niz-icin-zorlu-testler-ekran-karti-testleri_22374_6.html

mrb testi yaptım.test sırası boyunca hep donuk çalışıyodu.fps 3 dü.çok düşük.test puanı 2800 falandı.ama test boyunca donuk donuk hareket ediyodu ekran.bu duruma ne dersiniz şimdi?

• peki birde hdd yi test edin ..sistemdeki donukluk takılmalar hdd yüzünden de olabilir ..

kran kartını test sırasında donukluklar kapasıtesıne gore kartın değişir ..aldıgınız puanda zaten çok yüksek değil .. uzun zaman oldu test sonucları ve kart performanslarına bakmayalı ..hatırladıgım kadarıyla bunu söyleyebiliyorum ...

hd tune

http://www.renkliweb.com/yazilim/hd-tune-ile-harddisk-testi-yapma-resimli-anlatim.html

HEALT VE ERROR SCAN menulerındekı sonucları konuya paylasın yıne bakalım ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Problemi
    16 yıl önce açıldı
    Onboard Ekran Kartı Sorunu !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki birde hdd yi test edin ..sistemdeki donukluk takılmalar hdd yüzünden de olabilir ..

kran kartını test sırasında donukluklar kapasıtesıne gore kartın değişir ..aldıgınız puanda zaten çok yüksek değil .. uzun zaman oldu test sonucları ve kart performanslarına bakmayalı ..hatırladıgım kadarıyla bunu söyleyebiliyorum ...

hd tune

http://www.renkliweb.com/yazilim/hd-tune-ile-harddisk-testi-yapma-resimli-anlatim.html

HEALT VE ERROR SCAN menulerındekı sonucları konuya paylasın yıne bakalım ..

1 hafta önce yaptım.bad sector yok hepsi yeşil.sonra sağlık olarak 2 uyarı çıkıyo ''reallocated event count'' yazıyo sarı renkte.onun dışında hddlerde sorun yok.

• http://forum.donanimhaber.com/m_43499115/tm.htm

peki bu linki inceleyın ve varsaimkan sistemı farklı bir dısk ile çalıştırmayı deneyın ..benım görüşüm siz hdd den dolayı sorun yaşıyorsunuz ..tabi sadece fikrim ..emin olmak için dedigim gibi araştırıp denemek gerekır diye düşünüyorum ..
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_43499115/tm.htm

peki bu linki inceleyın ve varsaimkan sistemı farklı bir dısk ile çalıştırmayı deneyın ..benım görüşüm siz hdd den dolayı sorun yaşıyorsunuz ..tabi sadece fikrim ..emin olmak için dedigim gibi araştırıp denemek gerekır diye düşünüyorum ..

hmm....serviste anakartta arıza olabilir diyor....
  • dediğim gibi servisle falan uğraşıp daha fazla maliyet yerine varsa imkan farklı hdd deneyin yada sizin hdd nızı başka sistemde deneyın ..bakım onarım degısım v.s.. için ona göre bütce ayırır sorunu çözersiniz..ama şimdi anakartı değiştirin sonra sorun düzelmesin ki bu ve benzeri durumlar çok oluyor ..tekrar gonder tekrar goner .....çile bitmıyor anlayacagınız ..
  • başka bi fikri olan varmı?
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.