Şimdi Ara

Ekran kartı seçimi / R9 280 vs. GTX770 oc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni bir kart alma arefesindeyim ve kafa patlatmaktan yoruldum bu konuya.

Simdi bi kosede sapphire (dogru yazdim insallah) r9 280 dualx var ve vatanda 580 lira civarinda. Fabrikadan OC li kart 3 gb 384 bit.

Diger kosede 2 gb 256 bitlik gtx 770 oc var.

Simdi dostlar bu ram konusu sacmalik gelirdi bize ama artik oyunlar minimum degerler istemeye basladilar.

Ben butce olarak 600 de kaldim o yuzden sapphire daha uygun guzel geliyor. Gb ve bit konusunda da. Tek sorunu programla oc yapip oyle kullaniyoruz. Dusuncem biraz uzun vadeli olur r9 280 diye.

Ne yapayim ben dostlar?

İslemcim fx 4100
    Anakart gigabyte 990x ud3
    Kingston 6 gb hyperx ram var
    Psu ise 650 w

Ve su an kullandigim kart asus radeon hd 6870 bunu kolay satabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gtx 770 in gpu su daha güçlü olmasına rağmen bellek sınırının altında kalıyor yinede r9 280 yerine 280x derim hem gpu lar denk hemde 3gb bellek ile daha avantajlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 5 Aralık 2014; 10:08:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Gtx 770 in gpu su daha güçlü olmasına rağmen bellek sınırının altında kalıyor yinede r9 280 yerine 280x derim hem gpu lar denk hemde 3gb bellek ile daha avantajlı.

aralarında çok fark var fiyat konusunda :/
  • KarambaKarambita* kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam da işte sıkıntım 2 sene götürmesi, vram olayı sapphire de daha iyi. şu an gtx 770 ve r9 280 arasında kaldım sadece, yoksa forumda 4gb gtx760 rog satan var ama bilemedim
  • R9 280 alın. GTX 760' tan hızlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HüseyinÇalışkan

R9 280 alın. GTX 760' tan hızlı.

Kesinlikle katılıyorum, şuan kullanıyorum. Pişman olmazsınız
  • bu konuda haklısınız ama sapphire r9 280 allaha emanet gibi duruyor kutusu bakımından kart bakımından sanki özensiz yapmışlar. sıkıntı çıkarmaz değil mi? msi nin r9 280 i var ama stoklarda yok 624 lira olarak vatanda. ah ahh... stoğa gelirse msi r9 280 mi alayım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sapphire kötü marka falan değil.Rahat rahat alabilirsin.
  • transmedia T kullanıcısına yanıt
    Fiyati cok uygu zaten. İki sene rahat goturse beni tamamdir bu is :)

Elimde radeon hd 6870 256 bit var onu da satabilirsem burada 190 gibi, oldu bu is sanirim :)

• O kartı rahat satarsın merak etme.Sanalpazardan 1 ay önce 200 tl ye sattım.
  • transmedia T kullanıcısına yanıt
    Asus un kartı yani hala bebek gibi kart :)

Bu arada cevap veren herkese de teşekkür ederim. İnşallah alacağım r9 280 i :)
  • işlemcinin kaldıramayacağı kartlar hakkında konuşuyorsunuz.bir kişi de 270-270x al geç dememiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

işlemcinin kaldıramayacağı kartlar hakkında konuşuyorsunuz.bir kişi de 270-270x al geç dememiş.

amd fx 4100 bunu neden kaldırmasın ki :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: cattepiller

quote:

işlemcinin kaldıramayacağı kartlar hakkında konuşuyorsunuz.bir kişi de 270-270x al geç dememiş.

amd fx 4100 bunu neden kaldırmasın ki :/

çünkü 4100 phenomII 965 gücünde bile değil bu yüzden kaldırmaz.2 çekirdek 2 modül şeklinde gerçek 4 çekirdek değil ki olsaydı bile yine kaldırmazdı.280 dediğiniz kart yavaş bir kart değil fx6300 olursa olur o da anca olur.
  • Gidin r9 290 âlin 794 tl vatanda ileride işlemci güncellerdin

• pahalıya kaçıyor hocam 794 TL,

şimdi arkadaşın dediği gibi 280 alıp fx6300 almaya calıssam en azından 200 tl koymus oluyorum ıslemcı ıcın. sinirlerimi bozdu şimdi...

ne saçma bir şey şu sistem işi

ne kadar performans verır pekı fx4100 ıle

İŞLEMCİ BU DEĞİL Mİ?

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x6-6300-soket-am3--35ghz-14mb-cache-32nm-islemci.html

BENİM ANAKART bu

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-990xa-ud3rev_10

uyumlu olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOCHIMERA -- 5 Aralık 2014; 13:36:17 >

• evet uyumlu olur o anakarta 6300 hatta 4.5 ghz'ye kadar yükseltme şansınız var 4.4 4.3 bunlar da olur faydası olur çünkü işlemci ne kadar iyi olursa karttan o kadar çok verim alırsınız.niye 4100'e 280 almayın dedim çünkü fps düşmesi olur takılma olur karttan zanneder belki iade edersiniz ama sorun işlemcidir fps düşmeleri işlemci yüzünden olur.
  • quote:

evet uyumlu olur o anakarta 6300 hatta 4.5 ghz'ye kadar yükseltme şansınız var 4.4 4.3 bunlar da olur faydası olur çünkü işlemci ne kadar iyi olursa karttan o kadar çok verim alırsınız.niye 4100'e 280 almayın dedim çünkü fps düşmesi olur takılma olur karttan zanneder belki iade edersiniz ama sorun işlemcidir fps düşmeleri işlemci yüzünden olur.

desene işlemci ve ekran kartı 807 lira kilitledi bana :)
  • quote:

quote:

evet uyumlu olur o anakarta 6300 hatta 4.5 ghz'ye kadar yükseltme şansınız var 4.4 4.3 bunlar da olur faydası olur çünkü işlemci ne kadar iyi olursa karttan o kadar çok verim alırsınız.niye 4100'e 280 almayın dedim çünkü fps düşmesi olur takılma olur karttan zanneder belki iade edersiniz ama sorun işlemcidir fps düşmeleri işlemci yüzünden olur.

çok masraf oldu diyorsanız 420 liraya powercolor 270x var sadece bunu alıp işlemci de yettiği kadar yeterek kullanabilirsiniz.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10210

• quote:

quote:

quote:

çok masraf oldu diyorsanız 420 liraya powercolor 270x var sadece bunu alıp işlemci de yettiği kadar yeterek kullanabilirsiniz.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10210

hocam iyi güzel ama ben 2-3 sene değiştirmeyeceğim daha kartı, benim amd fx 4100 ne kadara satılır? hemen giderse satayım onu da bütçe olur en azından

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.