Şimdi Ara

Ekran Kartı Overclock ve Voltaj Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, uzun zamandır kafamı karıştıran bir soru var ve artık bu konu hakkında birşeyler öğrenmek istiyorum. Öncelikle kullandığım ekran kartı MSI r5850 Twin Frozr II, stok hızları 725/1000MHz olan bir kart. Bu kartı nasıl overclock yaparım diye çeşitli sitelere baktım, fakat adam akıllı bir bilgi alamadım. Çünkü kimi site stok voltaja 1.088 derken kimisi 1.125 diyor. Ben de kendim programları kurup denemeye karar verdim ve gerçekten de 2 ayrı voltaj değeri gördüm. Şimdi sormak istediğiim şey ise, ben bu karta biraz voltaj vererek MSI 5870 Lightning seviyesine çıkarmak istiyorum, hangi voltaj değerini nasıl arttırabilirim ?

Sapphire Trixx programında gözüken 1.088 voltaj değerini oynatamıyorum, aşağı iniyor fakat maksimum 1.088'de kalıyor, daha yukarı çıkmıyor. Afterburner'da 775/1125'den yukarı çıkmayı biliyorum, ayrıca Afterburner'da gözüken Core Voltage değeri 1.300'e kadar çıkıyor.

Son olarak, nasıl anlatacağımı bilmiyorum, overclock ile ilgili terminolojiye sahip değilim ama, mesela diyelim ki benim kartım 1.088v ile 725/1000MHz iken, 5870 Lightning 1.250v ile 900/1200Mhz ( sayılar uydurmadır ), benim kartımın voltajını 5870 seviyesine çıkarıp o değerleri elde edebilir miyim ? Yani aynen 5870'in stok voltajını kullanarak stok hızlarını elde etmek istiyorum, ne fazla voltaj, ne fazla hız. Aşağıda bir resim var, umarım yardımcı olur.

Ekran Kartı Overclock ve Voltaj Hakkında Yardım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.