Bildirim
Ekran kartı Önerini GTX 590-580 ? (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ozel sogutmalilarin fiyati zaten GTX590'la ayni yada indirim zamani 100-150tl belki fark eder. Gel gelelim tek avantaji bana gore daha az elektrik harcamasi. Onun disinda Sn.Urazs'in hakli oldugu nokta, bu kadar oc yapilmis kartlarin ne kadar uzun sure kullanilacagi. Ayrica Nvidia zaten physx ve 3d basarisiyla 2-0 onde basliyor zaten ati'nin her kartina karsi. Bunu Gtx590'dan once son kullandigi Nvidia karti hatirlamayan birisi olarak soyluyorum, simdi fanboy damgasi yemeyeyim. Ondan once hep Ati kullandim ve hepsinden de cok memnundum. Ama daha once de yazdim, 3d ve physx olayi olmasa muhtemelen su an kasamda xfx'in 7970 ozel sogutmali modeli duruyor olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 19 Şubat 2012; 6:43:48 > -
su anda piyasadaki en ucuz gtx 590 1626tlye bulunuyor, Sapphire 7950 oc su an itibariyle 1064tl'den stoklarda var, 600 tl fark var nerdeyse 3d zaten normal FPR gozlukleri ve normal 60hz monitorlerle bile yapilabiliyor, phsyx destekleyen oyunlar da belli, populer oyunlardan bir tanesi bile desteklemiyor ve performansi ciddi bir sekilde etkliyor, uzun kullanimda sorun cikarsa overclock degerleri biraz dusurulur o kadar yani 1200'den 1150ye falan indirirsin ki zaten ozamana kadar driverlerla overclocksuz da performans artacak -
Batman serisi, Mafia II, Metro 2033 vs populer oyunlar degil mi simdi? Dahasi da gelecektir mutlaka.
Ayrica Amd'nin hd3d'sini kullanabilen ben bir allahin kulu gormedim, dunyanin sorunu cikiyor.Cumle alem kabul etmis durumda Amd'nin 3d konusunda basarisiz oldugunu. Kaldi ki fpr gozluk ve 60hz monitor'un 3d performansi ile kiyaslamayacaksin umarim Nvidia'nin 3d vision 2 teknolojisini.
Son olarak 1000tl'lik 7950 ile gtx590 arasinda saglam fark var. Gecen gece, dun gtx590'i almadan zilyon tane inceleme okudum hem 7950 hem 7970 ozel sogutmalilari. Sahsi fikrimce 7970 cok sakat oc degerlerinde ancak 590'i ya yakaliyor yada gerisinde kaliyor. Ben bir karta 1600tl verip de yok yandi mi yok isindi mi diye ugrasmak istemem acikcasi. Kimsenin basina gelmez umarim ama ya aksi bir durum soz konusu olursa, garanti disi... Ama tabii ki 7970 ozel fan alinir mi alinir. Fiyatini hak ediyor mu, bence hak ediyor. Sadece benim kullanim alanimin disinda. Simdiki 23" monitorumu kullanmaya devam edecek olsam 7970 alirdim. Acik ve net.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood
quote:
Orijinalden alıntı: urazs
quote:
3d vision lazim hocam, ona gore monitor alacagim.
Simdi bakiyorum mesela Vatan'da Xfx'in ozel sogutmali 7970'i 1.600tl. Eksen'de gtx590 1.600tl ki o fiyati ben biraz daha asagi cekebilirim diye tahmin ediyorum. O 7970'i istedigin kadar oc yap 590'a yetismez dogal olarak. Vatan indirimini beklesem 1320tl'ye geliyor 7970. Aradaki 200-250tl fark icin 590 tercih edilmez mi? Ivy ve Kepler'in cift gpu'su gelene kadar idare etsin iste.
Aynen katılıyorum kardeşim, benim izlediğim yolda o, hiç kulak asma yok micro stuttering varda yok efendim ısınıyor da patlıyorda.
Alayı hikaye, 1 saat aralıksız Furmark maksimum 86 derece, fan sesini hiç bir zaman duymuyorsun bile, manuel olarak % 95 yap yine de çok düşük bir fan sesi var kartın. Hiç ciddiye alma çift GPU sorunludur diyeni, kaç kişide var sanki GTX 590 da aylarca kullanıp sonra yorum yapsın. BF 3 Crysis ler herşey en yüksekte yağ gibi akıyor. İlk defa ilk CRYSİS i bu görsellikte yüksek Fps de oynuyorum (8X AA da açık olacak şekilde) oyun muhteşem ötesiymiş cidden, nasıl 2007 oyunudur aklım almıyor hala.
O.c için zorlamayacak, voltaj vermeyeceksin o kadar, zaten yuh artık neyin o.c si, bu karta. Kepler X 2 yada Maxwell tek gpu ya kadar hiiç niyetim yok değiştirmeye, buna beni ancak çok yüksek bir performans farkını veren tek gpu yada çift gpu bir kart ikna edebilir.
Tek GPU da %30-40 arası fark atan canavar bir Geforce çıkar, yada daha da yüksek bir oranı yakalayan çift gpu lu bir kart, o zaman dönemin oyunlarına göre düşünürüm.
O.c falan geçelim... Sen o kartları aylarca o kadar yüksek gerilim altında voltaj bilmem ne ile yüzlerce saat kullanırmısın, ki yapsanda bir gtx 590 etmiyorlar. O o.c li değerler hep aklını çeliyor son kullanıcının, 5 dk 3d Mark, yarım saat oyun bench i alıp bırakıyor adamlar tabii sırf skor için. Sen 1500 tl üzeri verdiğin kartı aylarca yüksek gerilimle zorlayarak kullanırmısın. Özel soğutma falan yetmez, özel pcb özel komponentler gerekir uzun vadeli kullanım için, zaten o kartlar da GTX 590 dan pahalı olurlar.
Ya o.c için tasarlanmış canavar bir HD 7970 al çıktığında (Lightning, SOC, MATRİX, Sapphire ın modelleri gibi- ki bunlar dahi geçmez GTX 590 ı, ama sağlam kartın olur, için rahat yaparsın o.c yi) yada hiç düşünme al GTX 590'ı.
Ben çok memnunum ASUS GTX 590 dan, ZOTAC a göre bir yıl fazla garanti süresi. Yinede o parayı verme bence kesinlikle sağlam bir indirim anında al. Bulamazsan da 1600 e gtx 590 1600 e hd 7970 ten iyidir kardeşim, gerisi hikaye. Ve idare eder seni KEPLER X2 ye kadar.
NVİDİA destekli oyunlar, sorunsuz hızlı çıkan yamalar, bazı oyunlarda bariz fark yaratan PHYsx de cabası( BATMAN AA,AC gibi). Unutmadan performansı katleden yüksek PHYSX efektlerinin hakkından tek kart olarak hakkından gelebileceğin yegane karttır GTX 590, yani tüm getirisini görerek oynanabilirlik seviyesinde Frame lerle tüm oyunları oynatır.
Pek çok oyunun 3D VİSİON'ı içinde tek başına yeterli olacaktır, hepsi olmasa da. Ne yapacaksın HD 7970'i, crossfire yapmayacaksan ileride...Veya bir kaç ay daha bekle HD 7990 al, o mesela iyi bir fark koyacaktır GTX 590 performansının üzerine, HD 7970 o paraya değmez hocam, 1600 verilmez o karta.
Şu bellek yetmiyor diyenlere de en azından single campaign de BF 3 ultra da kesinlikle öyle bir şey olmadığını söyleyebilirim, daha orijinal almadım, online tecrübem yok ona birşey diyemem.
Aldim hocam Asus bu aksam. Eve gecince kurulumu yapip baslarim keyfini surmeye. simdi tabii ki cok gereksiz ama ileride bu kart hic mi oc olmuyor? Cok mu sakat is?
f/p oranını ve yaktığı elektiriğide yazın bi zahmet. Ben kötü kart demedim sadece daha uyguna yakın performasta daha az elektirik yakan kart önerdim.
oyun testleri de mevcut
http://www.guru3d.com/article/msi-radeon-hd-7950-twin-frozer-iii-review/1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLmNt13 -- 19 Şubat 2012; 10:06:04 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: xlmnt13
quote:
quote:
quote:
3d vision lazim hocam, ona gore monitor alacagim.
Simdi bakiyorum mesela Vatan'da Xfx'in ozel sogutmali 7970'i 1.600tl. Eksen'de gtx590 1.600tl ki o fiyati ben biraz daha asagi cekebilirim diye tahmin ediyorum. O 7970'i istedigin kadar oc yap 590'a yetismez dogal olarak. Vatan indirimini beklesem 1320tl'ye geliyor 7970. Aradaki 200-250tl fark icin 590 tercih edilmez mi? Ivy ve Kepler'in cift gpu'su gelene kadar idare etsin iste.
Aynen katılıyorum kardeşim, benim izlediğim yolda o, hiç kulak asma yok micro stuttering varda yok efendim ısınıyor da patlıyorda.
Alayı hikaye, 1 saat aralıksız Furmark maksimum 86 derece, fan sesini hiç bir zaman duymuyorsun bile, manuel olarak % 95 yap yine de çok düşük bir fan sesi var kartın. Hiç ciddiye alma çift GPU sorunludur diyeni, kaç kişide var sanki GTX 590 da aylarca kullanıp sonra yorum yapsın. BF 3 Crysis ler herşey en yüksekte yağ gibi akıyor. İlk defa ilk CRYSİS i bu görsellikte yüksek Fps de oynuyorum (8X AA da açık olacak şekilde) oyun muhteşem ötesiymiş cidden, nasıl 2007 oyunudur aklım almıyor hala.
O.c için zorlamayacak, voltaj vermeyeceksin o kadar, zaten yuh artık neyin o.c si, bu karta. Kepler X 2 yada Maxwell tek gpu ya kadar hiiç niyetim yok değiştirmeye, buna beni ancak çok yüksek bir performans farkını veren tek gpu yada çift gpu bir kart ikna edebilir.
Tek GPU da %30-40 arası fark atan canavar bir Geforce çıkar, yada daha da yüksek bir oranı yakalayan çift gpu lu bir kart, o zaman dönemin oyunlarına göre düşünürüm.
O.c falan geçelim... Sen o kartları aylarca o kadar yüksek gerilim altında voltaj bilmem ne ile yüzlerce saat kullanırmısın, ki yapsanda bir gtx 590 etmiyorlar. O o.c li değerler hep aklını çeliyor son kullanıcının, 5 dk 3d Mark, yarım saat oyun bench i alıp bırakıyor adamlar tabii sırf skor için. Sen 1500 tl üzeri verdiğin kartı aylarca yüksek gerilimle zorlayarak kullanırmısın. Özel soğutma falan yetmez, özel pcb özel komponentler gerekir uzun vadeli kullanım için, zaten o kartlar da GTX 590 dan pahalı olurlar.
Ya o.c için tasarlanmış canavar bir HD 7970 al çıktığında (Lightning, SOC, MATRİX, Sapphire ın modelleri gibi- ki bunlar dahi geçmez GTX 590 ı, ama sağlam kartın olur, için rahat yaparsın o.c yi) yada hiç düşünme al GTX 590'ı.
Ben çok memnunum ASUS GTX 590 dan, ZOTAC a göre bir yıl fazla garanti süresi. Yinede o parayı verme bence kesinlikle sağlam bir indirim anında al. Bulamazsan da 1600 e gtx 590 1600 e hd 7970 ten iyidir kardeşim, gerisi hikaye. Ve idare eder seni KEPLER X2 ye kadar.
NVİDİA destekli oyunlar, sorunsuz hızlı çıkan yamalar, bazı oyunlarda bariz fark yaratan PHYsx de cabası( BATMAN AA,AC gibi). Unutmadan performansı katleden yüksek PHYSX efektlerinin hakkından tek kart olarak hakkından gelebileceğin yegane karttır GTX 590, yani tüm getirisini görerek oynanabilirlik seviyesinde Frame lerle tüm oyunları oynatır.
Pek çok oyunun 3D VİSİON'ı içinde tek başına yeterli olacaktır, hepsi olmasa da. Ne yapacaksın HD 7970'i, crossfire yapmayacaksan ileride...Veya bir kaç ay daha bekle HD 7990 al, o mesela iyi bir fark koyacaktır GTX 590 performansının üzerine, HD 7970 o paraya değmez hocam, 1600 verilmez o karta.
Şu bellek yetmiyor diyenlere de en azından single campaign de BF 3 ultra da kesinlikle öyle bir şey olmadığını söyleyebilirim, daha orijinal almadım, online tecrübem yok ona birşey diyemem.
Aldim hocam Asus bu aksam. Eve gecince kurulumu yapip baslarim keyfini surmeye. simdi tabii ki cok gereksiz ama ileride bu kart hic mi oc olmuyor? Cok mu sakat is?
f/p oranını ve yaktığı elektiriğide yazın bi zahmet. Ben kötü kart demedim sadece daha uyguna yakın performasta daha az elektirik yakan kart önerdim.
oyun testleri de mevcut
http://www.guru3d.com/article/msi-radeon-hd-7950-twin-frozer-iii-review/1
GTX 590 Ekran kartına ne kadar power gerekiyor ?
-
gtx 590 stok halde tam yükte 365 watt elektrik tüketiyor. 2 tane 8 pin güç girişine ihtiyaç duyuyor. Sitesinde minimim 700watt power gerektiği yazıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLmNt13 -- 19 Şubat 2012; 15:03:35 > -
arkadaşlar bende ekran kartı almayı düşünüyorum.. ekran kartının fiyatı max 500 tl ye kadar..ekran kartının yanında güç kaynağı da önerebilir misiniz ?
core 2duo e8200
kasa 300 watlık
anakart p35 s3g
4 gb ram ddr2 800 mhz -
quote:
Orijinalden alıntı: marfoglu
quote:
quote:
Eksen'den aldim. Ben de cok merak ediyorum acikcasi, simdi gecmek bilmez pazar gunu. Hic p.tesi'yi iple cekecegimi zannetmezdim.
Iyi dilekleriniz icin ayrica tesekkur ederim Uraz Bey.
Ne demek efendim rica ederim Dr.Feelgood bey(isim bilmeme sonucu oluşabilecek garip hitap biçimleri)
Bende heves ettim iyimi şimdi, daha GTX 590 ın taksidi bitmedi, hay Allah 3d nasıl oluyor ki acep ?
Bu isin sonu yok bir bakmissiniz 590 sli yapmissiniz.:)
Evet kesinikle katılıyorum sonu yok, imkanı olan bütçesi hiç zorlanmayan insan yapar istediğini, hobi sonuçta, ama oyun oynamak asıl amaçsa gerek yok her şeyin en aşırısını almaya, Donanım hırsı insanı hasta eder valla, hani herhangi bir şeyde olabilecek en son en iyisi bende olamalı takıntısı, cep telefonu, tv vesaire gibi...
Açıkçası para çok olsa bile tatmin hissi gelmez, çünkü yeni seriler duyurulduğu gibi çıkana kadar aylarca yine huzursuz olur insan. Özetle satın alınabilecek her şeyde olduğu gibi donanımı da tüketim hastalığına çevirmemek lazım, insanın aklına zamanına yapabileceği farklı bir sürü şeye, sevdiklerine çavresine en çok ta kendi akıl ve ruh sağlığına zararlı hale gelebilir.
Tabii bunlar kişinin ihtiyaç zevk ve bütçesine göre değişebilecek bazı sınırlarda tutulur takıntı tutku haline getirilmezse tamin edici kafa dağıtan güzel bir hobi olarak da kalabilir.
Ama işte bir insan 8 10 bin tl harcayıp 1 sene sırf BF 3 oynuyorsa (zamanı kısıtlıysa o başka tabii) sonra BF 4 çıktığında bir 10 bin tl daha harcıyorsa bence artık pek sağlıklı bir durumda değildir kafa olarak Yani benim anlayışıma göre hakkını vermediğin harcadığın yığınla paranın karşılığında azıcık kullandığın ve upgrade ettiğin sistemin üzerine verdiği performansı azıcık artan bi upgrade downgrade dir ve israftır.
Tüm bu yazdıklarım bir yana insan istiyor da istiyor, ben de dahil, gerisi de artık bireylere kalmış. Amacım kimseyi yargılamak değil, bende kendi bütçemi zorladım mesela GTX 590 la, amacım hem kendime hem başkalarına aklımın erdiğince mesaj vermek, kendimizi takıntılardan korumamız gerektiğini hatırlatmaktır.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Eksen'den aldim. Ben de cok merak ediyorum acikcasi, simdi gecmek bilmez pazar gunu. Hic p.tesi'yi iple cekecegimi zannetmezdim.
Ne demek efendim rica ederim Dr.Feelgood bey(isim bilmeme sonucu oluşabilecek garip hitap biçimleri)
Bende heves ettim iyimi şimdi, daha GTX 590 ın taksidi bitmedi, hay Allah 3d nasıl oluyor ki acep ?
Bu isin sonu yok bir bakmissiniz 590 sli yapmissiniz.:)
Evet kesinikle katılıyorum sonu yok, imkanı olan bütçesi hiç zorlanmayan insan yapar istediğini, hobi sonuçta, ama oyun oynamak asıl amaçsa gerek yok her şeyin en aşırısını almaya, Donanım hırsı insanı hasta eder valla, hani herhangi bir şeyde olabilecek en son en iyisi bende olamalı takıntısı, cep telefonu, tv vesaire gibi...
Açıkçası para çok olsa bile tatmin hissi gelmez, çünkü yeni seriler duyurulduğu gibi çıkana kadar aylarca yine huzursuz olur insan. Özetle satın alınabilecek her şeyde olduğu gibi donanımı da tüketim hastalığına çevirmemek lazım, insanın aklına zamanına yapabileceği farklı bir sürü şeye, sevdiklerine çavresine en çok ta kendi akıl ve ruh sağlığına zararlı hale gelebilir.
Tabii bunlar kişinin ihtiyaç zevk ve bütçesine göre değişebilecek bazı sınırlarda tutulur takıntı tutku haline getirilmezse tamin edici kafa dağıtan güzel bir hobi olarak da kalabilir.
Ama işte bir insan 8 10 bin tl harcayıp 1 sene sırf BF 3 oynuyorsa (zamanı kısıtlıysa o başka tabii) sonra BF 4 çıktığında bir 10 bin tl daha harcıyorsa bence artık pek sağlıklı bir durumda değildir kafa olarak Yani benim anlayışıma göre hakkını vermediğin harcadığın yığınla paranın karşılığında azıcık kullandığın ve upgrade ettiğin sistemin üzerine verdiği performansı azıcık artan bi upgrade downgrade dir ve israftır.
Tüm bu yazdıklarım bir yana insan istiyor da istiyor, ben de dahil, gerisi de artık bireylere kalmış. Amacım kimseyi yargılamak değil, bende kendi bütçemi zorladım mesela GTX 590 la, amacım hem kendime hem başkalarına aklımın erdiğince mesaj vermek, kendimizi takıntılardan korumamız gerektiğini hatırlatmaktır.
Katiliyorum mesela forumda insanlar var gtx 590 sli yapiyorlar tamam vutcen yetiyor paranda olabilir ama sinrilendigim nokta sadece bunu millete gostermekicin yapiyorlar birkerede o adamlarin bu bolumde soru cevapladigini gormedim biz sabahtan aksama kadar sistem topluyoruz burada cunku donanimi gercekten seviyoruz yani bsgliyiz bagimli anlaminda degil tabii.Adam iki test yapiyor bfyr giriyor fps icin onu bile oynamiyor donuyor amac oyun diyor paran comsa git iki cocuk okut daha faydali olursun bu millete ben o insanlari kapitalizmnin icinde kaybolmus piyonlar olarak goruyorum.Iki test icin sli 590 kadar sacma birsey yok teki neyine yetmiyor iste boyle insanlar hep huzursuz ve uzgundur cunku amac,ari yoktur en iyisine ulasmislardir ve bu insani deli eder dediginiz gibi yeni kartlar cikana kadar deli olur.Amacsizlik cok kotu birsey bu isin zevki zaten daha iyilrrin ulasabilmek pusuya yatip kartlarda indirim beklemek yoksa bende sli almayi biliyorum butcemde yeter allaha cok sukur ama gerek var mi?Maximum 6 ay icinde cok iyi bir fiyata alacagim o karti kepler de geliyor cunku.
-
İlk olarak oyun testlerini tek bir siteden göstermeyelim, bende buradan GTX 590 ın HD 6990 ı neredeyse tüm oyunlarda geçtiği ss ler koyabilirim.
Ben kullanıcısıyım kartın ve METRO 2033, CRYSİS ler ve BF 3 te ultra ayarlarda çok iyi performans verdiğini söyleyebilirim kısaca.
Güç konusuna gelince şöyle belirteyim ben:
4.2 ghz de çalışan core i7 930 cpu lu Gigabyte X58a UD5 anakartlı 6 GB GSkill Perfect Storm ram li, toplam 6 adet performans Fanlı HAF 922 kasalı sistemi mi CORSAİR HX 750 Watt lık PSU hiç bir sıkıntı olmadan rahatlıkla kaldırıyor GTX 590 ile birlikte, saatlerce (bir seferde 8 saat METRO CRYSİS gibi) oyun bench furmark seanslarında sistem en ufak bir kararsızlık göstermedi.
Burada X58 sistemin ve 4.2 lik Core i7 930 un yüksek güç ihtiyacını da göz önünde bulundurun. Evet sağlam bir 750 watt PSU işinizi fazlasıyla görür, üstelik PSU iki senelik bendeki. Ama Corsair HX serisi sağlamdır o ayrı.
Minimum 700 watt a takılmayın, gerçekçi değil çünkü eğer minimum 700 Watt derseniz herkez sağlam 1000 watt lık PSU ihtiyacı olduğunu sanır ki GTX 590 için öylede bir şey yok.
-
Bf3 ultrada hangi cozunurlukte oynuyorsunuz?Birde aa af ne durumda ayrica siaklkk degerleri ne kaar biraz fazla oldu sanirim.:) -
quote:
quote:
quote:
Vallahi denemis bir tanidigin iki kelimeyle ozeti suydu: "Anlatilmaz yasanir." Dedigi kadar varmidir bilmiyorum ama cok keyifli olur orasi kesin.
Bu arada Asus VG278H varken sakin baska monitor dusunmeyin cunku bu monitorde su an tek 3d Vision 2 ve Lightboost destekli monitor. Farklarinin dramatik boyutlarda oldugu soyleniyordu baktigim butun incelemelerde.
Gecmiyor yahu zaman...
Bu arada kart masaustunde 53-55c'lerde geziniyor. Bazen 60'lara geliyor... Neden boyle? Sorun mu var acaba?
Benim kasam HAF 922 ekran kartına direk olarak hava üfleyen yanlarda iki ön tarafta bir hemen altında da bir adet olmak üzere 4 performans fanı var toplamda (bunlardan bir adet yan fan ve alttaki fan 100 de 100 karta hava üflüyor sadece) ve boşta 30 derecelerde geziyor kart çok nadir 40 ı gördüğüm oluyor.
Fakat burada şöyle bir şey var, siz eğer internet te geziyorsanız, video film izliyorsanız, flash tabanlı java tabanlı sitelerde takılıyorsanız bile kart o esnada boşta olmuyor. Hiç birşey yapmayın sadece masa üstünde MSİ Afterburner açıp takip edin sıcaklık değerlerini eminim sizde 30 larda yada en fazla 40,41 derecelerde sıcaklık sonuçları alacaksınız. Kasa içi hava akımı da önemli tabii.
Bu arada bu dediklerim olmasa bile endişe edecek bir durum yok merak etmeyin kartınız saatlerce oyun seanslarında bile asla aşırı ısınmayacak hele sesini hiç duymayacaksınız.
Sadece Driver kaynaklı bir durup dururken maksimum devirde fan hızına ulaşma durumu vardı kartın, böyle masa üstünde nette falan oluyordu birden, onuda hallettiler sürücülerle, zaten çok kısa süren anlık bir sıçrayış oluyordu fan hızında 5 10 saniye sonra düzeliyordu.
Eğer sıcaklıklardan yinede memnun kalmazsanız manuel olarak MSİ Afterburner dan fan hızını %50 lere getirin sesinin zar zor duyarsınız kartın, oyun oynarken % 90 fan sesi bile oyunun sesinden duyulmuyor GTX 590 da kulaklığa falan hiç gerek kalmadan. GTX 590 ın çok başarılı bir fanı vardır.
PCB biraz fazla ısınıyor ama sanırsam GPU lar serin kalsa da, işte o yüzden PCB de ki komponentler ve özellikle de VRam voltajla o.c ye çok dayanıklı yapılmadığı için voltaj vererek misal cor 700 mhz ve üzeri frekanslara çıkmayı tavsiye etmiyor NVİDİA, ben şahsen 1 Mhz bile o.c yapmadım yapmam hava soğutmayla.
Ama Danger Den gibi markaların çok sağlam GTX 590 su soğutma blokları var mesela pek çok yerde 800 mhz de 40 50 derece de (yanlış hatırlamıyorsam yük altında) günlük kullanan insanlar var GTX 590'ı ama bence çok pahalıya geleceği için, zaten su soğutma sistemi olmayan insanın o blokları yurt dışından tedarik etmesine değmez.
En mantıklısı MAXWELL i beklemek 2013 te cıkacağı belirtilen bence. Yada %50 fark koyan bir tek GPU veya çift GPU almak GTX 590'ın üzerine. İhtiyaca göre değişiyor durumlar tabii. İşin içine 3D Vision girince (tüm oyunları öyle oynamak istersek) ikinci bir GTX 590 bile gerekebilir mazallah.
Ben de 26 inch Samsung T260 olduğundan 3D vision kit falan da olmadığından şimdilik tuzum kuru. İstediğim görsellikte tüm oyunları oynayabiliyorum. Ama inanırmısınız ben kendi sistemimi 2 sene de ne zorluklarla topladım parça parça(toplam da iki seneyi buldu evet, şimdilik bir tek eksik iyi bir ses kartı kaldı, realtek onboard hakkını pek vermiyordur muhtemelen filmlerin oyunların eheh)
Yani inanın emek verdim, araştırmalar yaptım, yüzlerce makale yorum okudum, zaten kendimi bildim bileli ilgiliyimdir PC ile.
Orta okulda PC yi satıp elektro gitar almıştım sonra uzun süre bıraktım PC yi oyunları, sonra 2004 te çocukluğumun oyunu DOOM un 3. sü çıkınca ve onu da tintirik bir internet kafede aklım çıka çıka(evet İnternet kafe PC lerine rağmen ayıla bayıla...) oynayınca yeniden döndüm PC olayına.
Asıl sağlam bilgiler siteler de hep İngilizce olduğu için bir de baktım ki sabah akşam İngilizce çalışıyor olmuşum 2 senedir, onu da bu hobimle birleştirdim mesela, belki 1000 sayfa A4 kağıdı kadar İngilizce kelime, cümle, argo tabir, deyim, günlük konuşma dili, gramer yazmış çalışmışımdır. Aslında olayda bu zaten, onca çabaya uğraşıma, hobime anlam derinlik ve kişisel gelişim (İngilizce gibi) sosu katma çabama en nihayetinde bir GTX 590 la oyunlar eşlik ettiğinde hiç te boşuna para harcamışım gibi hissetmedim.
Mesela spora başladım, elektro gitar almaya niyetlendim yine, takıntı ve boş anlamsız bir hale gelmesini engellemek için elimden geleni yaptım işin Donanım ve donanım bilgisi okumaları yazmaları kısmının.
Buradan kime neyin havasını ne diye atalım ki zaten, benim hobimin bana faydası oldu, en son hazırlık sınıfında baktığım(yaş:11, şimdi 28) İngilizce mi diriltti, ÜDS sınavından 2 aylık makale okuma ile 80 aldırttı. Hırs yumağı da olmadım, en iyisi takıntım da yok. Zaten olsa da öğrenciyim temin edemem.
Ama konudan saptım biliyorum ama genel olarak burada yazdıklarıma ve okuduklarıma binaen diyeceğim odur ki içine ÖYLE YADA BÖYLE emeğinizi merakınızı araştırmanızı katmadığınız hiç bir şey hobi falan değildir. Size bir şey katmayan (en azından hoşça vakit geçirtip kafa dağıtmayan) bir olguya oluk oluk para akıtmanın da bir anlamı yoktur. Arkadaşın dediği gibi ÜBER tüketici olmak insana huzur mutluluk vermez, her işin içini kendimiz doldurmalıyız ona anlam katmalıyız.
Su soğutma yapmaya çalışan adam dünyanın bilgisine ulaşmak zorundadır, ya da sağlam o.c yapmak isteyen, uğraşır parası da varsa yetecek emeği yerini bulur, aynı maket yapmak gibi. 3D vision isteyen adam hevesle bekler para biriktirir kurar set up ını.
Ama bunu sistemin SS lerini çekip burada görgüsüzlük yapmak ifşa etme hava atma amaçlı kurarsa mesela yazık etmiştir.(Kesinlikle size ya da herhangi birine değil sözüm, o niyetle şov amaçlı sistem kuranlara, oyun falan oynamayanlara)
Yoksa samimi olduğu arkadaşlarına forumda makara amaçlı sistemini göstermekte bir beis yoktur zaten, forumda da yapabilir bunu, burası zaten bir anlamda bir hobi alanı. Kastım, sadece bu tarz şeyler yapan insanların hangi amaçla ne yaptıklarını bilebileceğini söylemek(biz basitçe hava attığını düşünebilir ve bazı kişilerde yanlış tespit yargılama da yapabiliriz ama genelde görgüsüzlük görgüsüzlüktür.) ve basit bir arabama neon taktım geziyorum herkes görsün kafasının kişiye çok ilkel bir tatmin duygusu vereceğini ve geçici olacağını özünde kendi kendine zarar vereceğini belirtmektir.
Evet bunları da dedikten sonra (kafamda ki farklı şeyleri de yazmış bulundum sizden ve konuda bağımsız) sanırım benim için biraz daha zaman var 3D Vision a, monitörün fiyatı mantık sınırlarını zorluyor çünkü. O fiyata şimdilik alamam herhalde, zaten T260 da boyut olarak tatmin ettiği için şimdilik böyle devam edicem, monitör sorunum olsaydı ilk düşüneceğim monitör dü ama kesinlikle. Yaw ama o paraya (neredeyse ) SAMSUNG LED TV ler var, bide ben gider sağlam bir gitar alırdım sanırım şöyle bi Jackson Meksika Fender Stratocaster falan ne biliim. Tabii bu benim durumum için, tek eksik kalan ses kartı benim kurulumum da maksimum oyun zevki için, sonra ver elini SKYRİM de Mass Effect te Diablo da GTA da diye gidicem.
3D ve su soğutma bir sonra ki basamak ve biraz beklemeliler artık ne yapayım GEEK olup çıkıcam yoksa Donanımla kırıcam kafayı bu gidişle, göbek bağladık resmen klavye başında.
Siz tabii ki tecrübelerinizi yazarsanız buradan özelden çok sevinirim, ne de olsa insan merak ediyor, içinde ki canavarla mücadele etmenin tadı bir başka oluyor. Şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle, umarım yeterli olur
GTX 590 3D vision için. Olur herhalde yaw, her oyunda süper yeterli olmasa da.
-
quote:
Bf3 ultrada hangi cozunurlukte oynuyorsunuz?Birde aa af ne durumda ayrica siaklkk degerleri ne kaar biraz fazla oldu sanirim.:)
1920-1200 her şey ultra da AA değerleri de 4X aa Deferred AA: on, AF 16X te çok hızlı oyun, VSYNC açıyorum bir de, ama bunlar single campaign için, multi de de yağ gibi akar sanırım GTX 590, sadece 3D Vision için yetmeyebilir o da multi de ama.
Multi BF3 3D Vision için GTX 580 sli tavsiye ediliyor.
Sıcaklık değerleri 80,85 arası değişiyor fan auto da BF3 te. Furmark ta 1 saat test yaptım 86 da stabil kaldı sıcaklık bir ara 87 yi gördü gitti geldi gitti geldi, 86 da tamamladı testi. (yani ben 1 saat sonra kestim).
İçiniz rahat olsun, denen olumsuz şeylere kulak asmayın kart işini hakkıyla yapıyor hemde sessiz sakin yapıyor. Ben GTX 470 sahibi olarak diyorum bunları, sesten sıcaklıklardan oyun oynamaya çekiniyordum (referans kart tabii)
Ama 1500 tl den çok daha yüksek rakamlar verilir mi bilmiyorum. Ben 2. el aldım yeni bir karttı 1300 tl ye aldım Asus. Bana sorarsanız ama eğer ileride Crossfire yapıcam demiyorsanız benzer fiyat aralığındaysa GTX 590 ı HD 7970 e HD 7950 ye tercih edin derim. Yok Crossfire yaparım deniyorsa HD 7000 serisi daha mantıklı olabilir tabii.
Şimdi Kepler Nisan da gelecek deli fiyatı olur muhtemelen, beklemek istemeyen artık daha fazla(benim canıma tak demişti, GTX 470 ile Deus Ex oynarken alet resmen yanıyordu ve ses çok fazlaydı o yüzden artık miyadını doldurduğunu anladım ve bunu aldım) 1 2 sene içindeki oyunların çoğunu ultra da pek az bir kaçını high da rahat oynatacak(muhtemelen) GTX 590 ı almakla hiç bir şey kaybetmez emin olun. Bakın mesala Kepler çıksa bile fark atmayacak ki GTX 590' a, artık upgrade ihtiyacını hissettirecek bir durumun oluşması için daha çook uzun zaman var önünde GTX 590 ın. Atıyorum yeni bir teknoloji çıkar ya da en favori oyununuz çıkar (DOOM 4, HF 3, BF 4, CRYSİS 3, Unreal 3-unreal engine 4 bile sene sonunda tanıtılacak ki daha oyunları gelecek tey teeey) o zaman illa ultra olsun dersek bakarız daha iyilerine.
Fail falan diyenleri ciddiye almayın çatar çotar modlanmış very high 8x AA lı CRYSİS oynuyorum burada canavar gibi, ses yok bir şey yok, nereye FAİL. BF 3 desen yağ gibi akıyor (ms sezdim Vsync açtım tamamen gitti.). Amacın kartı o.c ile zorlamak 3D marklar da
skor alıp karşısına geçip vaaay be diyerek sigara tellendirmek falan değilde adam gibi oyun oynamaksa bu kart hala dünya üzerindeki hem performans hem phsyx (Arkham City e bakın bir Physx için değer mi değmez mi diye, yada Metro 2033 e, Mafia 2 ye, Alice e..) hem akustik hem ergonomik değerler açısından alınacak yegane karttır.
İndirimle 1500 civarı ya da sağlam bir ikinci el Asus GTX 590 bulursanız alın derim. Ben upgrade e değecek kadar sağlam bir kart gelirse ancak o zaman satacağım bunu mesela, çok memnunum performansından.
-
quote:
quote:
Bf3 ultrada hangi cozunurlukte oynuyorsunuz?Birde aa af ne durumda ayrica siaklkk degerleri ne kaar biraz fazla oldu sanirim.:)
1920-1200 her şey ultra da AA değerleri de 4X aa Deferred AA: on, AF 16X te çok hızlı oyun, VSYNC açıyorum bir de, ama bunlar single campaign için, multi de de yağ gibi akar sanırım GTX 590, sadece 3D Vision için yetmeyebilir o da multi de ama.
Sıcaklık değerleri 80,85 arası değişiyor fan auto da BF3 te. Furmark ta 1 saat test yaptım 86 da stabil kaldı sıcaklık bir ara 87 yi gördü gitti geldi gitti geldi, 86 da tamamladı testi. (yani ben 1 saat sonra kestim).
İçiniz rahat olsun, denen olumsuz şeylere kulak asmayın kart işini hakkıyla yapıyor hemde sessiz sakin yapıyor. Ben GTX 470 sahibi olarak diyorum bunları, sesten sıcaklıklardan oyun oynamaya çekiniyordum (referans kart tabii)
Ama 1500 tl den çok daha yüksek rakamlar verilir mi bilmiyorum. Ben 2. el aldım yeni bir karttı 1300 tl ye aldım Asus. Bana sorarsanız ama eğer ileride Crossfire yapıcam demiyorsanız benzer fiyat aralığındaysa GTX 590 ı HD 7970 e HD 7950 ye tercih edin derim. Yok Crossfire yaparım deniyorsa HD 7000 serisi daha mantıklı olabilir tabii.
Şimdi Kepler Nisan da gelecek deli fiyatı olur muhtemelen, beklemek istemeyen artık daha fazla(benim canıma tak demişti, GTX 470 ile Deus Ex oynarken alet resmen yanıyordu ve ses çok fazlaydı o yüzden artık miyadını doldurduğunu anladım ve bunu aldım) 1 2 sene içindeki oyunların çoğunu ultra da pek az bir kaçını high da rahat oynatacak(muhtemelen) GTX 590 ı almakla hiç bir şey kaybetmez emin olun. Bakın mesala Kepler çıksa bile fark atmayacak ki GTX 590' a, artık upgrade ihtiyacını hissettirecek bir durumun oluşması için daha çook uzun zaman var önünde GTX 590 ın. Atıyorum yeni bir teknoloji çıkar ya da en favori oyununuz çıkar (DOOM 4, HF 3, BF 4, CRYSİS 3, Unreal 3-unreal engine 4 bile sene sonunda tanıtılacak ki daha oyunları gelecek tey teeey) o zaman illa ultra olsun dersek bakarız daha iyilerine.
Fail falan diyenleri ciddiye almayın çatar çotar modlanmış very high 8x AA lı CRYSİS oynuyorum burada canavar gibi, ses yok bir şey yok, nereye FAİL. BF 3 desen yağ gibi akıyor (ms sezdim Vsync açtım tamamen gitti.). Amacın kartı o.c ile zorlamak 3D marklar da
skor alıp karşısına geçip vaaay be diyerek sigara tellendirmek falan değilde adam gibi oyun oynamaksa bu kart hala dünya üzerindeki hem performans hem phsyx (Arkham City e bakın bir Physx için değer mi değmez mi diye, yada Metro 2033 e, Mafia 2 ye, Alice e..) hem akustik hem ergonomik değerler açısından alınacak yegane karttır.
İndirimle 1500 civarı ya da sağlam bir ikinci el Asus GTX 590 bulursanız alın derim. Ben upgrade e değecek kadar sağlam bir kart gelirse ancak o zaman satacağım bunu mesela, çok memnunum performansından.
En kotu 2xaa yada aa'yi kapatip cok rahat oynanir bf3 50-60 fps'lerde 3d olarak.
Hocam yukarida yazdiklarinizin virgulune kadar katiliyorum. Az kalsin ben de bir gazla butun pc'yi satip yeni toplamaya kalkiyordum dedim ivy geliyor, kepler geliyor, sifirdan yapayim bir pc. Simdi gtx590'i da alinca duruma gore yavas yavas hareket etme karari aldim. Simdilik ilk etapta oyunlar icin bir ssd almak istiyorum. Sistem 120gb OCZ Vertex II'ye kurulu, oyunlar WD Caviar Black'te. Ram'ler zaten 8gb G-skill cl9 1333mhz, yeterli. Ivy'ler bir tek potansiyel upgrade olabilir 2500k icin aradaki performans farkina bagli. Yeterli fark olmazsa Ivy-e'lere kadar ellemem, belki Haswell'e kadar. Ayni sey sizin de dediginiz gibi Kepler icin de gecerli. %40-50 fark yaratmayan bir kart cikarirlarsa ki hic sanmiyorum Maxwell'e kadar gtx590'la devam ederim. Yada belki elektrik faturasindan tirsip tek gpu'da %10-20 arasi fark yaratan bir 680 cikarsa da olabilir ama pek olasi gozukmedi bana hele ki gk104 kullanilirsa zor. 590'in yuk altinda harcadigi cok sorun degil ama benim pc 4-5 amac icin kullaniliyor ve cogu zaman acik. Bosta da hatri sayilir elektrik harcar diye tahmin ediyorum.
Benim donanim takibi konusunda kafama yatan soyle bir dusunce var. Hem mumkun oldugunca yeni modelleri kullanip hem de minimum zarar etmenin yolunu bulmak lazim. Yeni modeller geldiginde eskisini dogru zamanda satip, ornegin ekran kartiysa 300-350tl'lik masrafla son modeline gecilebilme sansi var. Elinizde karti tuttukca degerini kaybedeceginden yeni karta verilecek para artacak sonucta. Maxwell geldiginde 590'i kim bilir kaca satabiliriz? Ama Kepler'in iyi bir modeli geldiginde 590'i daha iyi bir fiyata satip, Maxwell geldiginde de Kepler son derece iyi fiyatlardan satilabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nurullahhh78
arkadaşlar bende ekran kartı almayı düşünüyorum.. ekran kartının fiyatı max 500 tl ye kadar..ekran kartının yanında güç kaynağı da önerebilir misiniz ?
core 2duo e8200
kasa 300 watlık
anakart p35 s3g
4 gb ram ddr2 800 mhz
MSI N560GTX-Ti Hawk GTX 560 Ti 1GB 256 Bit GDDR5 Ekran Kartı 580 tl
ZOTAC GeForce GTX 560 Ti 1 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 530 tl
MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC GTX 560 Ti 1GB 256Bit GDDR5 Ekran Kartı 585 tl
SAPPHIRE Radeon HD6950 1 GB GDDR5 256Bit Ekran Kartı 514 tl
Bunlar Eksen bilgisayar fiyatları, girip bakabilirsiniz, ayrıca VATAN %25 indirim zamanına denk getirirseniz daha uygun fiyatlara da alabilirsiniz.
Bu kartları düşünebilirsiniz son derece güçlü kartlardır, her oyunu (bir iki tane hariç) yüksek ayarlarda oynarsınız.
500 tl altında performans kaybınız fazla olur, vereceğiniz fazladan bir 80 100 tl ye değer inanın. 500 tl altı gtx 560 lar var mesela ama GTx 560 ti ler daha sağlam kartlar. O yüzden belirttiğiniz fiyatın biraz üstüne çıktım.
Güç kaynağı için bütçe belirtmemişsiniz ama şöyle söyleyebilirim size hani deriz ya bir kere al tam al kafan rahat olsun. İşte bu cümleyi bir PC bileşeni için söyleyeceksek bunu en çok hakeden şey güç kaynağıdır. Sisteminizi sağlam bir gerçek 500 watt veren (CORSAİR, SİLVERSTONE, High Power da olur, THERMALTAKE gibi...) bir PSU rahatlıkla taşıyacaktır yukarıda ki ekran kartıyla beraber.
Geleceğe yatırım amaçlı alacaksanız eğer, ileride PC yi yeniler sli yapar ya da çift GPU lu ekran kartı yüksek oc yapılmış Core i7 işlemci kullanırım diyorsanız da 650 Watt CORSAİR AX(sli yaptığınız karta göre yetersiz yada sınırda kalabilir en kaliteli 650 watt psu lar bile) gibi yada 700, 750,850 Watt gerçek değerleri veren minimum SİLVER (%80 ve üzeri verimlilik yük altında, % 90 verimlilik Gold oluyor ve CORSAİR AX serisi buna iyi bir örnektir, bir alt serisi HX serisidir CORSAİR in ve oda çok sağlam PSU lar içerir.) bir PSU alırsınız gelecekte de işinizi fazlasıyla görür.
İyi akşamlar.
-
-
İleride crossfire düşünüyorsanız eğer tabii ki hd 7950 de, hd 7970 te daha mantıklıdır GTX 590 a göre orası ayrı.
Ama ben olsam AMD almak istiyorsam eğer ve tek kart alacaksam bekler HD 7990 alırım çıktığında durumuna bakarak kartın. 1600 gibi rakamları tek GPU lu bir karta eğer default haliyle bir GTX 590 değilse çok görüyorum ben kendi adıma.
1300 civarı bulunursa (ki bir iki yerde görmüş olabilirim sanırım) HD 7970 referans modeli uygundur bence. Ama o karta GTX 590 performansını veremezsiniz. Ne stresi ne ne gürültüsüne değer. Zaten yine de oyunlarda GTX 590 olmaz o kart (HD 7950 yi almıyorum kıyas olarak bir zahmet)
Benchmark larda 3D marklar da deli o.c ile yüksek alsa ne almasa ne ayrıca. Pratik te faydası nedir ? O skorların da birebir gerçeği yansıttığına inanmıyorum ben. Pek çok yerde HD 6990 ı da o.c li 7970 i de geçen pek çok oyun bench ine rastlayabilirsiniz gtx 590 ın.
Velhasıl kelam HD 7970 ve HD 7950 çok iyi kartlardır ama bir GTX 590 değildirler. GTX 590 performansını öyle yada böyle (o.c ile default ile) yakalayan geçen kart muhtemelen yine NVİDİA dan gelecektir diye düşünüyorum.(Gelmeye de bilir tabii)
-
quote:
quote:
quote:
En kotu 2xaa yada aa'yi kapatip cok rahat oynanir bf3 50-60 fps'lerde 3d olarak.
Hocam yukarida yazdiklarinizin virgulune kadar katiliyorum. Az kalsin ben de bir gazla butun pc'yi satip yeni toplamaya kalkiyordum dedim ivy geliyor, kepler geliyor, sifirdan yapayim bir pc. Simdi gtx590'i da alinca duruma gore yavas yavas hareket etme karari aldim. Simdilik ilk etapta oyunlar icin bir ssd almak istiyorum. Sistem 120gb OCZ Vertex II'ye kurulu, oyunlar WD Caviar Black'te. Ram'ler zaten 8gb G-skill cl9 1333mhz, yeterli. Ivy'ler bir tek potansiyel upgrade olabilir 2500k icin aradaki performans farkina bagli. Yeterli fark olmazsa Ivy-e'lere kadar ellemem, belki Haswell'e kadar. Ayni sey sizin de dediginiz gibi Kepler icin de gecerli. %40-50 fark yaratmayan bir kart cikarirlarsa ki hic sanmiyorum Maxwell'e kadar gtx590'la devam ederim. Yada belki elektrik faturasindan tirsip tek gpu'da %10-20 arasi fark yaratan bir 680 cikarsa da olabilir ama pek olasi gozukmedi bana hele ki gk104 kullanilirsa zor. 590'in yuk altinda harcadigi cok sorun degil ama benim pc 4-5 amac icin kullaniliyor ve cogu zaman acik. Bosta da hatri sayilir elektrik harcar diye tahmin ediyorum.
Benim donanim takibi konusunda kafama yatan soyle bir dusunce var. Hem mumkun oldugunca yeni modelleri kullanip hem de minimum zarar etmenin yolunu bulmak lazim. Yeni modeller geldiginde eskisini dogru zamanda satip, ornegin ekran kartiysa 300-350tl'lik masrafla son modeline gecilebilme sansi var. Elinizde karti tuttukca degerini kaybedeceginden yeni karta verilecek para artacak sonucta. Maxwell geldiginde 590'i kim bilir kaca satabiliriz? Ama Kepler'in iyi bir modeli geldiginde 590'i daha iyi bir fiyata satip, Maxwell geldiginde de Kepler son derece iyi fiyatlardan satilabilir.
Bende yazdıklarınızı aynen kendi durumum için düşünüyorum.
Tek Gpu da %20 30 fark zor gibi, muhtemelen iyi bir farkı çift GPU lu Kepler verecektir. Az bir fiyat farkıyla en sağlam karta sahip olabilme böylece de yüksek performansı sürekli temin edebilme durumu da doğru hem böylece kartınızı da yok pahasına satmamış olursunuz. Maxwell geldiğinde çok para etmeyecektir GTX 590 haliyle. Bu yolda o yüzden bu mantıkla izlenebilir kesinlikle. Minimum zararla performansı yüksekte tutmak mümkün bu şekilde ve aslında çok da mantıklı. Mecburi değil ama mantıklı.
Mesela ben de HASWELL e kadar düşünmüyorum toptan bir PC upgrade ini. Çünkü 4.2 Ghz de ki bir Core İ7 930 çok da geride değil Sandy Bridge ler den. Son çıkan modellere bile gerek yok 4ghz de kullanılırsa. Oyunlarda bariz fark yaratmıyor hala.(Ne X58 miş arkadaş !) Ben Haswell de değişime gitmeyi düşünüyorum oyunlarda bir gereklilik görürsem. Sistemin toptan değişimi ekran kartından daha pahalı olduğu için böyle bu benim için.
Mesela bende e8400 vardı, zamanının en iyi çift çekirdekli işlemcisi efsanesi falan Baktım olmuyor artık bekledim bekledim Core i7 930 aldım. Ama aradaki fark muazzam dı, dibine kadar upgrade di yani ve her kuruşuna değdi.
Aynı etkiyi Haswell verecek yüksek ihtimalle özellikle oyunlarda.
Pek çok bench e baktım Sandy Bridge, Sandy Bridge e li... Hiç birinde 4ghz de çalışan bir 930 üzerine upgrade e değecek bir fps farkı göremedim oyunlarda. Son çıkan cpu lar tabii ki daha iyiydi ama Core İ7 900 serisinin yetemediği hiç bir durum görmedim oyunlarda.
SSD iyi bir seçim olabilir ama hala çok pahalılar. Ses kartı ilk önceliğim o yüzden, çünkü cidden yüzde 80 görsellikse yüzde 20 de sesler atmosferi oluşturan, kişiden kişiye bu oran değişebilir de yani. Adam gibi film izlemek, müzik dinlemek de yanında artısı.
SSD 3D vision kurulumu( Asus monitörünüz gibi) Haswell, Maxwell benim için uzun vadeli (ikisi zaten mecburen) planlamalar şu anda. Şimdilik bir X Fi Titanium Fatality işimi görecektir. Bu arada sizde yine Caviar Black varmış ben gidip Caviar Green almıştım çevreci bir zihniyetle, biraz sırıtıyor sistemde Ama bi sıkıntım yok memnunum.
Ha birde mouse pad yerine oyungezer dergisi kullanıyorum bilmem kaç aydır, çok komik bir görüntü oluşturuyor genel resimde . Bi mouse pad alamadım gitti, çok rahat yaw dergi cidden.
-
Hocam aman bi kapak icin gidip Fatality alma. Ben ses(sinema-muzik) konusunda deli gibi masraf yapmis ve hala cok ust duzey sistem kullanan biri olarak soyluyorum ki Titanium ve Fatality arasinda fiyat disinda en ufak bir fark yok. 64mb ram olayi var, bir tane destekleyen oyun yok, geciniz. Sade Titanium gayet yeterli.
Ssd'yi halledeyim, ses karti ben de Titanium alacagim, Razer'in gercek 7.1 kulakligini bekliyorum cikinca alacagim ikisini.
Mouse pad icin de Roccat Sota tavsiye ederim. Aman gidip Alumic falan gibi sert olanlardan alma, ben aldim yamuldu uzerinde mouse dans etmeye basladi.
Haswell-Maxwell ikilisi tablolarda verildigi kadar performans farki koyabilecek teknolojiler olursa kesinlikle o zaman yeni pc kurulur. Ama eger Kepler ve Ivy ile devam edersem onlara da upgrade olarak gecerim herhalde. Yine de sanmiyorum ben bu ikisinin bi'onceki serilere ciddi fark atabilecegini. Eger gecersem bunun tek nedeni simdi kullandigim gtx590 ve 2500k'nin deger kaybetmeden elden cikartabilmek icin olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 19 Şubat 2012; 22:38:25 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X