Şimdi Ara

Ekran Kartı Ölmüş mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun sırasında ekran gri oldu pc kilitlendi. Reset attığımda böyle ekranla karşılaştım burdan sonra siyah ekranda kalıyor ya da başlangıç onarma açılıyor. Kartın içini açtım herhangi bir yanık izi veya fiziksel hasar göremedim. Sizce kart ölmüş mü? Baya eski bir kart asus hd7850.

    Ek olarak güvenli modda masaüstüne ulaşabildim ama orda da bir pencere açtığımda resimde görünenle aynı hizada kalın yeşil şeffaf şeritler görünüyordu.

    Ekran Kartı Ölmüş mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 11 Ocak 2022; 1:17:35 >







  • Bu tamir edilemeyecek bir durum değil ama hd 7850 için tamire değmeyebilir : /

  • Geçmiş olsun.


    GPU ve/veya bellek/bellekler hasar almış gibi görünüyor (çizgiler vb. her daim sadece bellek hasarından dolayı vuku bulmaz).


    %99 ihtimalle böyledir ama yine de %1'lik payı da bırakalım tabii ki. Donanım dünyasındaki sorunlar bazen bambaşka yerlerden patlak verebildiği için %100 emin konuşmamak yerinde olacaktır.

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim üstat. DDU ile sürücüsünü kaldırıp bir umut yeniden denedim kartı. Masaüstüne geldi tabi hala aynı çizgilerle. Yine bir umut sürücü yüklemeye çalıştım ama sürücüyü kurarken hani ekran bi gidip gelir çözünürlüğü günceller ya, o sırada yine ekran gitti. Sürücü kabul etmiyor. Anladım ki üzerine toprak atıp fatiha okuma zamanı gelmiş 8 senelik emektarın. Ekran Kartı Ölmüş mü?  Bundan aşağı kalmayacak en kötü ekran kartı olmuş 4 bin. Uzun bir süre onboard ile takılacaz mecbur.

  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt

    Hemde tamir edecek birikime sahip adam bulmak daha büyük bir sıkıntı malesef.

  • IIBurkiII kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Bahsettiğim sıkıntılar oluşmuş gibi görünüyor.


    Aslında tamir için işinde gayet yetkin ve uygun fiyatlı çözüm sunan arkadaşlar var ama son zamanlarda pek bu işlere bakmıyorlar diye biliyorum.


    HD 7850 zaten emektar bir GPU da olduğundan dolayı artık önünüze bakarsanız daha yerinde bir karar olacaktır. Ekran Kartı Ölmüş mü? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.