Şimdi Ara

Ekran kartı, işlemci ilişkisi ve fan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç gün evel aklımda uzun zamandır olan ekran kartı upgrade'ini yaptım :) Saphire 6850 aldım.

Yalnız sistemimin geri kalanı hayla benim 6 yıllık emektar sistemin ( AMD x2 64 4200 işlemci, 2Gig ddr ram). Sistemin geri kalanını yaz gibi Buldozer çıkınca upgrade etmeyi düşünüyorum. Hani şöyle upgrade yapmışken deysin hesabı.

Ekran kartını sorunsuzca kurdum yalnız oyun oyarken CPU fanı uçak gibi ses çıkarıyor ( %100'de çalışıyor)

Anakarttan ve fan yazılımı kullanıp gürültüyü bir nebze düşürttüm ( oyun oynarken fan hızını %65'e sabitledim, gerçi bu seferde CPU ısınıyor baya).

Oyunları 1600x1200 2xAA /AF ve diğer efekler açık oynatıyorum.

Düzgün bir ekran kartın varsa işlemci vasat bile olsa iş görür sanıyordum, yanılmışım :(

Şimdi benim aklıma 3 konu takıldı;

-Çözünürlük, AA ve AF, ve diğer efeklerden hangisi en çok işlemciyi yorar bilen varmı ?

- İşlemci dual core, core lardan yalnızca biri 100% çalışıyo, diğerinide devreye alıp performans arttırmanın yada bütün oyun yükünü sadece ekran kartı üzerine yıkmanın bir yolu varmı ?

- Ati /AMD catalyst centerda "performans" mı "görüntü kalitesi" mi gibi bir seçenek var ( barı istediğin tarafa çekebiliyorsun ) .Ful performans seçsem ne olur? Görüntü kalitesi derken, çok düşünce ne gibi bir sorun ortaya çıkar?

Şimdiden vakit ayırıp cevap yazan herkese teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• konuyu hortlatıyım çünkü bende de aynı problem var. imzamdaki sisteme sapphire 6850 ile takviye yaptım ama işlemci oyunlarda 60 derecenin üstüne çıkıyor işlemci sıcaklığı normal mi yoksa işlemci soğutucu almak gerekirmi.
  • İşlemciyle ekran kartı doğru orantılı olmalıdır. İşlemcin kötü ama ekran kartı iyi olursa o iş tam yürümez. Ekran kartı %50-60 çalışıyorken işlemcinin %90 çalışması sağlıklı değildir, işlemci darboğaz olur. Yada işlemciye OC yaparsın, arayı bir nebze olsa da kapatırsın. Bende E7500 var. Buna tahminen GTX 660 Ti taksam BF3 full ayarda yapsam işlemci çok zorlanır, zaten darboğaz olduğu anlaşılır.

Orijinalden alıntı: Iconium_C.T.D

konuyu hortlatıyım çünkü bende de aynı problem var. imzamdaki sisteme sapphire 6850 ile takviye yaptım ama işlemci oyunlarda 60 derecenin üstüne çıkıyor işlemci sıcaklığı normal mi yoksa işlemci soğutucu almak gerekirmi.

Hocam senin derdinin caresi ortada alıcaksın bi phenom II 965 bide iyi bi fan , o zaman gör hd 6850 yi ....

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

Orijinalden alıntı: Iconium_C.T.D

konuyu hortlatıyım çünkü bende de aynı problem var. imzamdaki sisteme sapphire 6850 ile takviye yaptım ama işlemci oyunlarda 60 derecenin üstüne çıkıyor işlemci sıcaklığı normal mi yoksa işlemci soğutucu almak gerekirmi.

Hocam senin derdinin caresi ortada alıcaksın bi phenom II 965 bide iyi bi fan , o zaman gör hd 6850 yi ....

işlemci sıcaklık sorununu voltaj azaltarak çözdüm millet overclock yapar bende düşürdüm ama sıkıntı yok cayır cayır çalışıyor maşallah :)
    mw3 ve dirt3 ultra hiç sıkıntı yok. world of tanks full hd de sıkıntı var biraz o da oyunla alakalı sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ve Intel ekran kartı sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.