Şimdi Ara

Ekran Kartı ile ilgili bir soru...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.Forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam vs. affola :)

Yeni bir ekran kartı almaya karar verdim.Almayı düşündüğüm ekran kartı şu :
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r7-250-oc-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

Ancak bilgisayarım neredeyse 10 senelik olduğundan parça uyumu konusunda şüpheliyim.

-Anakartım:http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000376

-Power Supply: Frisby PS25F8 250W 8CM PowerSupply

-İşlemcim:http://ark.intel.com/products/37212/Intel-Pentium-Processor-E5200-2M-Cache-2_50-GHz-800-MHz-FSB?q=Intel%20Pentium%20E5200

-Şu anki ekran kartım: ATI Radeon HD 2400 Pro

Sizce alacağım ekran kartı bu parçalara uyumlu mudur ?

Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler :)

• efdal111 E kullanıcısına yanıt
    Alıcağın parçayı ve mevcut sistemini elle yazar mısın ? İşte olduğum için verdiğin linklere giremiyorum :)
  • Tabi ki :) Alacağım parça MSI R7250 GDDR3 128bit DX12

Anakartım Foxconn G31MV-K

İşlemcim Intel® Pentium® Processor E5200 (2M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB)

Bu arada araştırırken R7240'a rastladım,neredeyse tüm özellikleri aynı ve fiyatı daha uygun.Sizce r7240 mı r7250 mi tercih etmeliyim ?
  • efdal111 E kullanıcısına yanıt
    Amd ekran kartları çok fazla Watt tüketirler.250 W power supply ın yeterli olmayabilir.Ayrıca işlemcin baya bi geride kalmış.Bu seviyelerde ki ekran kartlarıyla yapabileceğin işlemleri kısıtlıyacak kadar geride.Almayı düşündüğün ekran kartıda artık insanların yavaş yavaş bu artık eskisi gibi iyi değil değiştirmenin vakti geldi dedikleri türden.

Ama tabi ki bütçe sıkıntısı varsa yapabilecek bir şey yok.Benim tavsiyem Nvidia nın ucuz Maxwell teknolojili ürünlerine bakman.Gtx750ti mesela 65 W Tdu ya sahip.Performance per watt testlerinde Amd nin çoğu ekran kartından hatta nvidia da bile kendinden üst seviye kartların üstünde yer alan bir kart.Oyun performansıda oldukça yüksek.Geçen hafta sonu vatanda 420 lira gibi bir fiyatı vardı.

R7 240 ile R7 250 arasında ahım şahım bir fark yok ikisinide tercih edebilirsin.

Ekran kartı modelini Google a yazıp sonuna notebookcheck yaz ve notebookcheck in sonuç verdiği linke gir.Orda aşağı inersen kartın çıktığı dönemdeki oyunlarda verdiği performanslar fps türünden yazar.

Ama 40-50 lira gibi bir fark varsa R7 250 almanı tavsiye ederim.Dikkat et DDR5 olanını al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yussuf273 -- 29 Haziran 2016; 17:10:14 >

• Linkte belirttiğin MSI R7 250 OC markalı ekran kartının belirtilen güç tüketimi 60-65W civarında. 250W'lık güç kaynağı bilgisayardaki diğer parçaların da güç çekmesi sonucu oyunlarda falan yetersiz kalıp bilgisayara reset attırır veya kapatır.

O ekran kartını alıyorsan güç kaynağını da en az 400W'lık bir model ile değiştirmeni tavsiye ederim.
  • Cevaplarınız için teşekkürler R7240 Sipariş ettim şu anda montaj ve driver işini de hallettim güç konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum.
  • Bf3 ve WoT High ayarlarda max. çözünürlükte 60 sabit oynuyorum.Fiyatına göre şaşılacak performansı var.Bütçe konusunda sıkıntılı arkadaşlara öneriyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.