Şimdi Ara

Ekran kartı içinden çıkılmaz batak !!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar baktıkça insan yeni şeyler buluyo o mu bu mu derken iyice batıyor. Şİmdi size toplamda 6 adet kart göstericem sizce hangisi iyi olur ?
    O.C İLE PEK İLGİLENMEM BELKİ ODA ÇOK AZ.

KARTLAR

AMD KARTLARI

1. SAPPHIRE 7870 O.C TIKLA GÖR Bu kart 518TL stokta olup olamadığını şimdilik boşverin.

2. ASUS 7870 TIKLA GÖR Bu kart 535TL

3. POWERCOLAR PSC+ EZ TIKLA GÖR Bu kart 528TL.

4. MSI HAWK 7870 TIKLA GÖR Bu kart 580TL

NVİDİA KARTLARI

1. MSI NVİDAİ 660 192BİT 2GB TIKLA GÖR Bu kart 490TL.

2. ASUS NVİDİA 660 192BİT 2GB TIKLA GÖR Bu kart 566TL

Bu kartlardan toplam olarak hangisi en iyidir ? 6300 işlemci ve 600W güç kaynağı ile kullanıcam. Sizce en iyi kart hangisidir ?

Şöyle cevaplaranız sevinirim.
    1. Tercih: X kartı
    2. Tercih : Y kartı vs..

Ve yorumda son olarak nedenini yazarsanız sevinirim O.C İLE PEK İLGİLENMEM BELKİ ODA ÇOK AZ

• performans olarak gtx 660 hd 7870 den kötü nvidiayı düşünme bence

eğer cuda physx çok işine yarıyorsa gtx 660 belki o zaman düşünülebilir

hd 7870 serisi kartlara gelirsek

aralarında ki en iyi kart şüphesiz hawk ez modelini saymassak

ez modeli 7950 gpusundan yapılıyor hd 7870 lerden daha performanslı olacağı kesin

bir ayrı durum o.c ile pek aram yok demişsin hawk modelini alıp o.c yapmamazlık olmaz

o.c için yapılmış bir model zaten

o.c ile aran olmadığına göre

ez+ performansıyla asus çizgi elektronik ve 3 yıl garantisi ile msi soğutmasıyla ve iyi o.c edilebilmesi sapphire hd 7870 modeli ise birebir değişim garantili

seçim sende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SatsuiNoHadou -- 17 Şubat 2013; 1:01:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

performans olarak gtx 660 hd 7870 den kötü nvidiayı düşünme bence

eğer cuda physx çok işine yarıyorsa gtx 660 belki o zaman düşünülebilir

hd 7870 serisi kartlara gelirsek

aralarında ki en iyi kart şüphesiz hawk ez modelini saymassak

ez modeli 7950 gpusundan yapılıyor hd 7870 lerden daha performanslı olacağı kesin

bir ayrı durum o.c ile pek aram yok demişsin hawk modelini alıp o.c yapmamazlık olmaz

o.c için yapılmış bir model zaten

NVİDİA bana gorde elenmişti ama yazayım dedim. O.C bnn ekrna kartında hep gözümü korkuttu yapması zor geliyor nedense. POWECOLAR da bi itici geiyor. Marka fanı falan değilim aslında ama nedense ASUS bana çok iyi geliyor. Hawk Mark testlerinde nedense ASUS 7870 i geçememiş aynı sistemlerle test edilmişler. Yanlışda hatırlamıyorsam.

KONU GÜNCEL...

• quote:

Orijinalden alıntı: gorko15
    NVİDİA bana gorde elenmişti ama yazayım dedim. O.C bnn ekrna kartında hep gözümü korkuttu yapması zor geliyor nedense. POWECOLAR da bi itici geiyor. Marka fanı falan değilim aslında ama nedense ASUS bana çok iyi geliyor. Hawk Mark testlerinde nedense ASUS 7870 i geçememiş aynı sistemlerle test edilmişler. Yanlışda hatırlamıyorsam.

KONU GÜNCEL...

asus daha kaslı duruyor kimine göre daha güzel bunlar da sizi bu karta doğru itebilir ama kime sorarsanız sorun zaten en kral kart hd 7870 ler de

hawktır

soğutma açısından düşünüyorsanız yan kapağa takılacak bir fan hepsini aşşağı yukarı aynı seviyeye getiriyor zaten

ben powercolorun düz hd 7870 modelini kullanıyorum yan kapakta fan yokken 63 dereceyi buluyor oyunlar da fan varken en fazla 55

önemli olan sizin seçim kriteriniz ney ise ona göre seçin yapmanız iyi olacaktır

performans diyorsanız hd 7870 ez en önde gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

quote:

KONU GÜNCEL...

asus daha kaslı duruyor kimine göre daha güzel bunlar da sizi bu karta doğru itebilir ama kime sorarsanız sorun zaten en kral kart hd 7870 ler de

hawktır

soğutma açısından düşünüyorsanız yan kapağa takılacak bir fan hepsini aşşağı yukarı aynı seviyeye getiriyor zaten

ben powercolorun düz hd 7870 modelini kullanıyorum yan kapakta fan yokken 63 dereceyi buluyor oyunlar da fan varken en fazla 55

önemli olan sizin seçim kriteriniz ney ise ona göre seçin yapmanız iyi olacaktır

performans diyorsanız hd 7870 ez en önde gelir

Tamam teşekkürler. MSI HAWK ı diğer yorumda O.C siz kullanmak olmaz kullanılmaz gibi demişsiniz. Performans olarak POWERCLAR demişsiniz. Bana ikisi araında yinede MSI yakın geldi.

KONU GÜNCEL...

• 1)7870'ler arasında evet MSI ve powercolor iyi, MSI'ın çekirdek hızı fazla, powercolorun memory clock yüksek (gerçi resmi sitede EZ diye model bile yok!), Ben olsam msi tercih ederdim
    2) 660 maalesef 7870'in karşılığı değil 7850 - 7870 karışımı diyeyim yuvarlayıp, zotac 660ti al kafan rahat olsun hepsinden daha performanslı ve Assasins creed 3 hediyeli(60TL'ye saysan) 597TL-60 = 537TL

3) ben 660ti ve 7950 bakıyorum (kıyaslıyorum) düşün artık, umarım kafanı karıştırmamışımdır iyice,ama göz göre göre daha düşük performanslı kartlara aynı paraları vermene razı olamadım :)

Son söz çok net diyorum zotac 660ti al 597 TL(vatan)
  • MSI cok ses yapar ya. Powercolorda tek fan. Geriye tek directcuii kaliyor ama bu 7800 serilerindeki fanlar 7900 serilerindeki ve eski 6900 serilerindeki kalin fanlardan degil. Ne kadar sessizlerdir bilemem ama asus iyi gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyaw1 -- 17 Şubat 2013; 5:08:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki hawk "beni overclock ediiiin" diye bağırıyor.
    Referans(1000MHz) hızlarda furmark ile 48 dereceyi geçmiyorken 1200 MHz de 66 derece en son.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 17 Şubat 2013; 10:06:59 >
  • quote:

POWERCOLAR PSC+ EZ TIKLA GÖR Bu kart 528TL.
    bunu alacaksın tabikide normal hd 7870 değil normailinde 1280 iş birimi, varken bunda 1560 olması lazım hd 7950 den kırpma o yüzden diğerlerini geç driekt al bunu derim.

konudaki arkadaşlar orada hd 7950 den kırpma ez (myst) versiyon varken diğerlerinin adı bile geçmez kart alacak kişiyi yanıltmayın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Şubat 2013; 10:40:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki hawk "beni overclock ediiiin" diye bağırıyor.
    Referans(1000MHz) hızlarda furmark ile 48 dereceyi geçmiyorken 1200 MHz de 66 derece en son.

Hocam bu ekran kartina O.C isini bilmiyorum buda bios tan mi yapiliyir yoksa program indirip mi yapiyoruz ? Bide sizin ekrwn kadtiniz hawk bende hawk alicam diyelim ama diger pc parcalarimiz anakart iskemci vs. deisik ikimizde ayni sekilde mi yapiyoz ? Bana bu karti cok met ettiler ama bide sunu dediler MSI nin servisi cok kotu dediler dogru mudur ? Genel olarak bu kart cok guzel ama bu O.C isini ogrenmek gerekicek bide ben Corsair 300R 600w 80+ kasa. alicam 7 tane fan takma yeri var. O.C icin sogutma lzm bu kasa ve 600w yeter mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

bunu alacaksın tabikide normal hd 7870 değil normailinde 1280 iş birimi, varken bunda 1560 olması lazım hd 7950 den kırpma o yüzden diğerlerini geç driekt al bunu derim.

konudaki arkadaşlar orada hd 7950 den kırpma ez (myst) versiyon varken diğerlerinin adı bile geçmez kart alacak kişiyi yanıltmayın lütfen.

Hocam bu kart dogru 7950 gibi hatta O.C ile nerdeyse 7970 e yaklasiyor isin garip tarafi kendi sitesinde PowerColar bu karti gostermemis. Bide kart daha oburlerine gore yeni ve bi teste kimse tabii tutmamis yokmu forumda su karti alan ya ? Bide bu powercolar kaliteli marka uretir mi son olarak servisi iyi midir ?
    Son olarak ya bu yada MSI HAWK olucak. ASUS digerlerine gore dahabaz performans ile calisiyomus.

• quote:

quote:

Kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki hawk "beni overclock ediiiin" diye bağırıyor.

Hocam bu ekran kartina O.C isini bilmiyorum buda bios tan mi yapiliyir yoksa program indirip mi yapiyoruz ? Bide sizin ekrwn kadtiniz hawk bende hawk alicam diyelim ama diger pc parcalarimiz anakart iskemci vs. deisik ikimizde ayni sekilde mi yapiyoz ? Bana bu karti cok met ettiler ama bide sunu dediler MSI nin servisi cok kotu dediler dogru mudur ? Genel olarak bu kart cok guzel ama bu O.C isini ogrenmek gerekicek bide ben Corsair 300R 600w 80+ kasa. alicam 7 tane fan takma yeri var. O.C icin sogutma lzm bu kasa ve 600w yeter mi ?

MSI afterburner programıyla oc yapılabiliyor. Kart 1100/1200 geliyor ama sürekli olarak 1200/1320 ayarında kullanıyorum ve çok kısa sürelerde(10 saniye gibi) 1400/1625 denedim. DonanımHaber'den overclock nasıl yapılır öğrendim ve bir kere bile sorun çıkartmadı kart.

PCS + EZ modeli farklı gpudur ve 925 MHz e çıkar. Bellekleri çok iyidir(1500MHz). Sırf belleği için alınır hani. Sadece gpu overclock yapsan bile yeter kanımca. Powercolorun parçaları ne kadar sağlam bilemem, soğutması nasıl bilemem.

• quote:

quote:

quote:

MSI afterburner programıyla oc yapılabiliyor. Kart 1100/1200 geliyor ama sürekli olarak 1200/1320 ayarında kullanıyorum ve çok kısa sürelerde(10 saniye gibi) 1400/1625 denedim. DonanımHaber'den overclock nasıl yapılır öğrendim ve bir kere bile sorun çıkartmadı kart.

PCS + EZ modeli farklı gpudur ve 925 MHz e çıkar. Bellekleri çok iyidir(1500MHz). Sırf belleği için alınır hani. Sadece gpu overclock yapsan bile yeter kanımca. Powercolorun parçaları ne kadar sağlam bilemem, soğutması nasıl bilemem.

Hocam kart size azcik dusuk mu geldi 1100/1200 forumda bi kisi bunun incelemesini yapmisti normali yanilmiyorsam. 1100/1300 idi. Her neyse bu karta O.C yaparken ek ekran karti icin sogutma alamaya vr 600W yuksek bi PSU gerekir mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam kart size azcik dusuk mu geldi 1100/1200 forumda bi kisi bunun incelemesini yapmisti normali yanilmiyorsam. 1100/1300 idi. Her neyse bu karta O.C yaparken ek ekran karti icin sogutma alamaya vr 600W yuksek bi PSU gerekir mi ?

Önceki ekran kartım fx5500 idi(sanırım 2 çekirdek falandır) direk bu karta geçtim. FX5500 ile 10fps oynadığım çok zaman olmuştur. Bu yeni kartla Crysis 3 betayı en son ayarlarda denedim gene 10fps civarıydı :). Onun haricindeki oyunlar akıcı. Kartın kendi soğutucusu güzel. PSU 700W 80+ ama 600W da yeter gibi geliyor bana . 6-pin kanaldan kaç amper verebildiğine bağlı. OC demek çok akım çekmek demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 17 Şubat 2013; 12:24:09 >

• 10 FPS ya bu POWERCOLAR i alinca dediniz ya 925/1500 gibi iyi bi oranlan geliyor tek 925 e O.C yapilsa max 1300 e falan cikar mi acaba ? Bu Powercolar in bu modelinin cikmasi beni cok kargasaya goturuyor.

• quote:

10 FPS ya bu POWERCOLAR i alinca dediniz ya 925/1500 gibi iyi bi oranlan geliyor tek 925 e O.C yapilsa max 1300 e falan cikar mi acaba ? Bu Powercolar in bu modelinin cikmasi beni cok kargasaya goturuyor.

allbenchmark.com da 1225 MHz e çıkaranlar var. Kartı yanmış olabilir mi bilemem
  • Powecoloru ele bnce 4xxx seri ekran kartim vardi oc siz eridi 150 dereceyi gordu yukte

• quote:

quote:

10 FPS ya bu POWERCOLAR i alinca dediniz ya 925/1500 gibi iyi bi oranlan geliyor tek 925 e O.C yapilsa max 1300 e falan cikar mi acaba ? Bu Powercolar in bu modelinin cikmasi beni cok kargasaya goturuyor.

Hocam siz kartinizi 1400/1625 e cikarmissiniz. Bu degerlerde 10sn mi kaldi yoksa devam eder mi bu degerlerde ? Ya galiba yinede ya MSI yada ASUS alicam :) ASUS un saglamligina guveniyorum acikcasi :) ama yanilmiyorsam cekrdek hizini vatanda 400Mhz yazmislar bellek hizida olabilir :)

• quote:

quote:

quote:

Hocam siz kartinizi 1400/1625 e cikarmissiniz. Bu degerlerde 10sn mi kaldi yoksa devam eder mi bu degerlerde ? Ya galiba yinede ya MSI yada ASUS alicam :) ASUS un saglamligina guveniyorum acikcasi :) ama yanilmiyorsam cekrdek hizini vatanda 400Mhz yazmislar bellek hizida olabilir :)

10 saniye kaldı sonra bekledim sonra gene denedim sonra gene. Clbenchmark sitesinde. Nedense silmişler sonuçları 1350MHz olanlar kalmış. Sanırım hile yaptığımı sanıyorlar. Sıvı azot kullanarak 1700 1800 yapanlar var ama vicdansızlar!.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Hocam bu kart dogru 7950 gibi hatta O.C ile nerdeyse 7970 e yaklasiyor isin garip tarafi kendi sitesinde PowerColar bu karti gostermemis. Bide kart daha oburlerine gore yeni ve bi teste kimse tabii tutmamis yokmu forumda su karti alan ya ? Bide bu powercolar kaliteli marka uretir mi son olarak servisi iyi midir ?
    Son olarak ya bu yada MSI HAWK olucak. ASUS digerlerine gore dahabaz performans ile calisiyomus.

kart sitede myst edition olarak geçiyor testleri var iyi oc oluyor ve hd 7950 ye yakın hemde hd7870 fiyatında.

http://powercolor.com/us/products_features.asp?id=430#Specification

hd 7870 hawk en iyi hd 7870 lerden ama ez edition tam hd 7870 değil hd 7950'ye yakın açık söyleyeyim hd 7970'i satıp hd 7870 ez crossfire yapmayı düşünmedim de değil hani.
    tdp değerine göre hd 7870 den 5 watt fazla çekiyormuş.

incelemeleri :
    http://hexus.net/tech/reviews/graphics/49569-powercolor-radeon-hd-7870-myst/

http://www.tweaktown.com/reviews/5120/powercolor_pcs_radeon_hd_7870_tahiti_le_2gb_myst_video_card_review/index2.html

http://www.hardocp.com/article/2013/01/01/powercolor_radeon_hd_7870_myst_edition_review/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 17 Şubat 2013; 13:02:04 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.