Şimdi Ara

Ekran Kartı Hakkında Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, sizlere birşey danışmak için burdayım. Benim sistem şöyle

Intel Core i3 3240 3.40 ghz işlemci
    4 gb ddr3 ram
    ati radeon hd 7350 ekran kartı
    Intel h61 chipset anakart
    windows 8 64 bit

Bu sisteme ekran kartı önerisi istedim, r7 260x ve gtx 750 önerdiler (gtx 750 ti değil, düz gtx 750 modeli). Ve benim aklıma takılan birşeyler var, şimdi sizlere bunları soracağım, izninizle:

1- siz bana bu iki ekran kartından hangisini önerirsiniz (bu ikisinden daha yüksek modeller bütçemi aşıyor, bu yüzden sadece bu iki ekran kartından önerirseniz sevinirim)

2- bu iki karta da benim psu yetmiyor, bana bir psu önerebilir misiniz, bütçe maksimum 130 tl

3- bu kartlardan herhangi biri, anakartımla uyumsuzluk yapar mı?

4- bu kartlardan herhangi biri, işlemcimde performans kaybına uğratacak kadar darboğaz oluşturur mu?

5- eğer gtx 750 alırsam, hangi markayı önerirsiniz (msi, gigabyte, asus, sapphire vb.)

6- eğer r7 260x alırsam hangi markayı önerirsiniz?

Arkadaşlar, sizleri yorduysam affola, hepinize şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

r7 260x alırsan sapphirehttp://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r7-260x-gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP
    gtx 750 alırsan msihttp://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx750-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html?srt=UP

psuhttp://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm500-le-serisi-500w-guc-kaynagi.html?srt=UP

Kardeş şimdi gtx 750 alırsan msi, r7 260x alırsan sapphire demişsin. Ama bu ikisiden hangisini alırsam daha iyi olacağını söylememişsin. Rica etsem bu ikisinden birini bana önerir misin? Bir de bu önerdiğin zalman güç kaynağı, 80 plus ve 12v kanalından mı?

• -ikisi arasından istediğini alabilirsin performansları başa baş. mesela bf4 ve tomb raiderde r7 260x öndeyken, ac4 ve crysis3 de 750 önde
    -zalmanın sitesine ulaşamadım 80 plus olup olmadığını öğrenemedim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-x-calibre-serisi-80plus-500w-guc-kaynagi.html?srt=UP onun yerine bunu alabilirsiniz 80+ ve 12v den 480w veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

-ikisi arasından istediğini alabilirsin performansları başa baş. mesela bf4 ve tomb raiderde r7 260x öndeyken, ac4 ve crysis3 de 750 önde
    -zalmanın sitesine ulaşamadım 80 plus olup olmadığını öğrenemedim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-x-calibre-serisi-80plus-500w-guc-kaynagi.html?srt=UP onun yerine bunu alabilirsiniz 80+ ve 12v den 480w veriyor.

Teşekkür ederim, çok yardımcı oldun kardeş. Yüksek ihtimalle xigmatek olan psu ve sapphire r7 260x alacağım. Gerçekten vatanda ikisinin de fiyatı çok uygun...

• Şuanki psun kaç watt? gtx 750 zaten çok az tüketiyor. Psun 12v kanalından 200 verebiliyorsa yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Şuanki psun kaç watt? gtx 750 zaten çok az tüketiyor. Psun 12v kanalından 200 verebiliyorsa yeter

Ya kardeş ben az önce kasayı açıp baktım, şimdi güç kaynağının o 3 delikli güç kablosunun takıldığı girişi var ya, tam o girişin üzerinde bir etikette 230 vac yazıyor. Güç kaynağının üstünde bikaç etikette, bazı yerlerde input 230 yazıyor. Bu psu nun 230 watt olduğu anlamına mı geliyor? Ya zaten casper hazır pc aldım 1,5 sene önce, o zamandan beri hiçbir parçası değişmedi. Psu nun da markası casper zaten. İstersen resmini çekip atabilirim. Ama foruma nasıl resim atıldığını söylemen gerek yeni olduğum için bilmiyorum da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealOttoman

quote:

Şuanki psun kaç watt? gtx 750 zaten çok az tüketiyor. Psun 12v kanalından 200 verebiliyorsa yeter

Ya kardeş ben az önce kasayı açıp baktım, şimdi güç kaynağının o 3 delikli güç kablosunun takıldığı girişi var ya, tam o girişin üzerinde bir etikette 230 vac yazıyor. Güç kaynağının üstünde bikaç etikette, bazı yerlerde input 230 yazıyor. Bu psu nun 230 watt olduğu anlamına mı geliyor? Ya zaten casper hazır pc aldım 1,5 sene önce, o zamandan beri hiçbir parçası değişmedi. Psu nun da markası casper zaten. İstersen resmini çekip atabilirim. Ama foruma nasıl resim atıldığını söylemen gerek yeni olduğum için bilmiyorum da

cevap yazarken altta dosya seçmen için yer var ordan yükleyebilirsin. Ayrıca psunun arkasına değil yanına bakmalısın orda yazan watt değerleri var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RealOttoman

quote:

cevap yazarken altta dosya seçmen için yer var ordan yükleyebilirsin. Ayrıca psunun arkasına değil yanına bakmalısın orda yazan watt değerleri var

Kardeş saol ama ben öğrendim. Psu nun model no su yazıyodu üstünde. Fsp250-50hmn imiş model numarası. Ben de internetten baktım, 240 watt muş bu psu. Yine de saol.

• 750 alin direk, psu ya para vermenize gerek yok 750 alirsaniz keza 750ti da alabilirsiniz PSU ya para vermeden,

Darbogaz yapacagini zannetmem, 7850 vs. Dahi takilabilir bence i3 3120 ye guclu islemciler sonucta...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

750 alin direk, psu ya para vermenize gerek yok 750 alirsaniz keza 750ti da alabilirsiniz PSU ya para vermeden,

Darbogaz yapacagini zannetmem, 7850 vs. Dahi takilabilir bence i3 3120 ye guclu islemciler sonucta...

kardeş ben r7 260x e karar verdim, ve kafam rahat etsin, daha sonra psu almayayım diye de iyi bir psu alıcam yanıtın için saol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.