Şimdi Ara

ekran karti güç tüketimi hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ekran kartının az mı yoksa çok mu güç tükettiğini bit değerine mı, yoksa bellek boyutuna bakarak mı anlayabiliriz? elektrik faturası için soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1enginesound -- 18 Haziran 2013; 18:10:30 >

• f1enginesound kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil nvidia ve amd kartlar az guc ceker.Mesela 6870 ile 7770 nerdeyse aynı performasa sahipler ama 6870 150watt ,7770 95 watt guc cekıyor.Netten arastırabılırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

Yeni nesil nvidia ve amd kartlar az guc ceker.Mesela 6870 ile 7770 nerdeyse aynı performasa sahipler ama 6870 150watt ,7770 95 watt guc cekıyor.Netten arastırabılırsın.

yok demek istediğim aynı bellekteki iki kartın 256 bit 'i , 128 bit olanından daha fazla güç tüketir mi yoksa aynı mıdır?

yoksa güç tüketimi kartın ram bellekleriyle mi ilgilidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: f1enginesound

quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

yok demek istediğim aynı bellekteki iki kartın 256 bit 'i , 128 bit olanından daha fazla güç tüketir mi yoksa aynı mıdır?

yoksa güç tüketimi kartın ram bellekleriyle mi ilgilidir?

yok hocam oyle bır genelleme yapılamaz zaten bellekle kesınlıkle alakası yok ama soyle dıyebılırız.Yeni nesil için söylüyorum.256 bit veri yolu genelde orta üst yada üst düzey kartlarda kullanılır.Yani daha çok güç çeker.Ama eski nesil 128 bit bir kart yeni nesil 256 bit bir karttan daha çok enerji tüketebilir.Böyle bir genellemeyle yola çıkmayın istediğniz kartın marka ve modeliyle internette araştırıp kaç watt çektiğini bulun

• quote:

arkadaşlar ekran kartının az mı yoksa çok mu güç tükettiğini bit değerine mı, yoksa bellek boyutuna bakarak mı anlayabiliriz? elektrik faturası için soruyorum

Şöyle yaz google efendiye;

HD-7870 vs GTX-660 vb vb.

Güç tüketimlerini hwcompare sitesinde bulabilirsin.
  • arkadaşlar kartların ne akdar güç tükettiğini ve karşılaştırmayı ben de biliyorum sadece bir karta bakıp;

"hmm bunun bit'i yüksekmiş bu çok güç çeker" ya da

"bu kartın ram'i yüksekmiş bu güç çeker"

diyebiliyor muyuz diye sordum yani ana unsur ne diye ama değişken dedi arakdaş sağ olun.
  • quote:

arkadaşlar kartların ne akdar güç tükettiğini ve karşılaştırmayı ben de biliyorum sadece bir karta bakıp;

"hmm bunun bit'i yüksekmiş bu çok güç çeker" ya da

"bu kartın ram'i yüksekmiş bu güç çeker"

diyebiliyor muyuz diye sordum yani ana unsur ne diye ama değişken dedi arakdaş sağ olun.

kesinlikle öyle karar veremezsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genelde evet, kartların bazı özelliklerini dikkate alarak bu söylenebilir. Mesela 256bit özellikle 384 bit kartlar gibi sınıf yükseldikçe sarfiyat artıyor. Örneğin, 6850, 6950, 6990 buradakigibi. Özellikle eski nesil ve çift GPU lu kartlarda güç tüketimi daha fazladır.

Şu da var, güncel 256 bit kartlar, daha yeni üretim teknolojisine (mimari - nanometre olayı) sahip olduğundan aynı sınıf bir önceki nesil karta göre daha az güç çekerler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.