Şimdi Ara

Ekran Kartı Güç Girişi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba. muhtemelen çok basit bir sorunla karşı karşıyayım bilgilendirirseniz sevinirim.

600 watt psu kullanıyorum. 7850 ekran kartım var. bu ekran kartı 6pinli güç girişi kullanıyor. az önce internetten asus gtx 760 sipariş ettim ancak o 8 pinli güç girişi kullanıyor.
    kasayı açıp baktım boşta 8 pinli giriş yok. arkadaşım 6+2 şeklinde bağlayabilirsin dedi ama 2 pinde yok.

ekran kartına takılan kablo üzerinde 2 tane 6lı giriş var. biri takılı biri boşta.

bu sorunu nasıl halledebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 11 Nisan 2014; 19:11:06 >

• Kutudan dönüştürücü çıkıyormuş. Kurtardın işi.

http://fragtist.com/makale.aspx?m=1557
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Kutudan dönüştürücü çıkıyormuş. Kurtardın işi.

evet çıkıyor biliyorum.

ama sonuçta o kablo psudan 6lı olarak geliyor. dönüştürücü bile olsa o 6 kablonun kapasitesi kadar elektrik taşıyamaz mı en fazla?
  • Kutu içeriğinden dönüştürücü çıkması lazım.Onu kullanırsın.Hiç bir sorun olmaz.Benim yıllarca kullandığım oldu.
  • Kutudan bir adet donusturucu cikiyor onu kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cait

quote:

evet çıkıyor biliyorum.

ama sonuçta o kablo psudan 6lı olarak geliyor. dönüştürücü bile olsa o 6 kablonun kapasitesi kadar elektrik taşıyamaz mı en fazla?

2 tane 6 lı kabloyu bağlıyacaksın, dönüştürücüye. Tek kabloyu değil.

• quote:

quote:

quote:

evet çıkıyor biliyorum.

resimde gördüğünüz 2 adet 6lı pin girişini dönüştürücüye bağlıcam. diğer taraftanda 8li girişi gtx 760a bağlıcam. mantık bu.

ama sonuç olarak psudan gelen toplam 6 kablo var. isterse 6 to 60 converter 10 tane 6lıya bağlayalım, psudan gelen kablo 6 tane sonuçta. tam performansla kullanılabilir mi?

edit: psudan gelen 6 kablonun içinde 12 kabloluk güç taşıma kapasitesi mi var? her kablonun içinde 2 kablo mu var yani? ilk pin girişinde mi ayrılıyolar? pek bilgili değilim öğrenmek için soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 11 Nisan 2014; 21:00:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Onboard Ekran Kartı Sorunu !
    12 yıl önce açıldı
    ekran kartı problemi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • powerin marka ve modelini bi yaz. hıghpower sanırım ama modeli yaz.
  • quote:

powerin marka ve modelini bi yaz. hıghpower sanırım ama modeli yaz.

kasayı yeni kapattım. internetten bakayım.

dark evo psu yazdım buldum. şu olmalı

• 8 pin bağlantı derken ekran kartı markası ne?
  • aynı güç kaynağıyla GTX 670 kullanıyorum sorunsuz. sende kullanırsın telaş etme.
  • Pardon yanlış hatırlamışım 8 pin bağlantıymış 6 sandım bi an.Bendede var gtx760 ve o 6 pinlerin yanında bir tane daha 2 pinlik var ufak bişi beraber takıp çalıştırıyorum.Sende yokmu öyle bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahkukla

aynı güç kaynağıyla GTX 670 kullanıyorum sorunsuz. sende kullanırsın telaş etme.

quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

Pardon yanlış hatırlamışım 8 pin bağlantıymış 6 sandım bi an.Bendede var gtx760 ve o 6 pinlerin yanında bir tane daha 2 pinlik var ufak bişi beraber takıp çalıştırıyorum.Sende yokmu öyle bişey.

@siyahkukla

siz nasıl bağladınız ?

@sepkov

bende boşta güç girişi yok desem yeridir.

işlemciye 8li bağlı onunla aynı kablo üstünde 4 lü var bitane. bi de bu 6lı var boşta. başka bişey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

Pardon yanlış hatırlamışım 8 pin bağlantıymış 6 sandım bi an.Bendede var gtx760 ve o 6 pinlerin yanında bir tane daha 2 pinlik var ufak bişi beraber takıp çalıştırıyorum.Sende yokmu öyle bişey.

+1 o 2lide lazım
  • bende yok o ikili. çözümü yok mu yani dönüştürücüsüz kullanamıyomuyuz gtxi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 11 Nisan 2014; 21:21:43 >
  • quote:

bende yok o ikili. çözümü yok mu yani dönüştürücüsüz kullanamıyomuyuz gtxi :D

dönüştürücüsüz kullanamazsın o zaman

ee kaliteli psu boşuna almıyoruz dimi biz enayi değiliz dimi o kadar para veriyoruz sen ucuzunu alıyorsun bırakta böyle farklar olsun

sana şu kadarını söyleyeyim 2 3 yıl önce OCZ 550W 80+ Fatality aldım 180 lira civarına aynı paraya 650w başka markalar felan vardı ben kaliteden yana olduğum için bunu aldım o psu bak modüler şuan modüler psu bulmak zor. + her türlü çıkışa uyumlu bir ton extra kablosu var. Kutusu çantası felan harika ve şuan o psuya GTX770 ' i emanet ettim iki tane 8 lik istiyor taktım canavar gibi. yani neymiş ? kalite = para = pişman olmamak. türk milletinin ucuza eşya alma hastalığı bilgisayar parçalarında ne yazıkki hiç mi hiç yemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 11 Nisan 2014; 21:34:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet çıkıyor biliyorum.

resimde gördüğünüz 2 adet 6lı pin girişini dönüştürücüye bağlıcam. diğer taraftanda 8li girişi gtx 760a bağlıcam. mantık bu.

ama sonuç olarak psudan gelen toplam 6 kablo var. isterse 6 to 60 converter 10 tane 6lıya bağlayalım, psudan gelen kablo 6 tane sonuçta. tam performansla kullanılabilir mi?

edit: psudan gelen 6 kablonun içinde 12 kabloluk güç taşıma kapasitesi mi var? her kablonun içinde 2 kablo mu var yani? ilk pin girişinde mi ayrılıyolar? pek bilgili değilim öğrenmek için soruyorum

De mek istediğini anladım.
    İlk pin girişinde ayrılıp ayrılamadıkları muamma. Çünkü powerin nette adı bile yok.,o kodda.
    Eğer nette bulsaydım ve 2x 6 pin yazsaydı o zaman her kabloda 2 kablo olduğuna inanırdım.

• @Cait dönüştürücüyle kullanmayı neden sorun ettiniz ki anlamadım. Sakıncalı bir iş olsa ekran kartının kendi kutu içeriğinden çıkmaz bir kere değil mi?

Ayrıca kabloların taşıma kapasitesi öyle 1 tane 6 pin'le tükenecek değil. Öyle olsa eskiden 300W PSU'dan gelen 3 çıkışlı tek kabloyla, 2 optik sürücü + 1 hard disk kullanamazdık.
  • Şöyle bir konuya değinmek istiyorum kardeşim sıkıntı yapmaz mı diyorsun iyi diyorsun güzel diyorsun.O ekstra 2 kablo 6 pinin içinden gelen bir kablo yani 6+2 olmuyor.6 pini 8e uyduruyor.Ne dediğimi anlamadıysan ki bende yazdığımdan bişi anlamadım ss çekip atarım.
  • Yorumlayan herkese teşekkürler. Kartı aldım taktım yükte test ettim düzgün şekilde çalışıyor. Yinede yakın zamanda psuda alcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.