Şimdi Ara

Ekran kartı Gpu %100 kullanmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartı %99 gpu kullanmıyor.İzlediğim videolarda herkesin %80-99 arası kullanımda gezerken bende %0 %100 arasında dalgalı bir şekilde düşüyor yükseliyor.Ancak %0a düşse oyunun direk donması lazım sadece fps düşüyor saçmalık yani.Bf 5 mediumda 60-75 fps arası alıyorum.Lowa alınca 72-75 fps sabit.Herşeyi denedim format attım ekran kartına ayar yaptım güç ayarlarını yaptım v synic kapalı açık yaptım freesynic kapattım açtım yok sorun ısıdanda kaynaklı değil.Msi afterburnerdan unfinied gpu işaretledim %0 olarak gözüküyor bu seferde algılamıyor.Gpu sürücüsü güncel.

Sistem

işlemci:R5 2600
    ekran kartı Asus Rx 570 4gb
    Ram:corsair vengeance 2x8 3200mhz
    anakart: Asus prime B450m-k 3200mhz
    ssd:480gb yer var doluluk söz konusu değil

edit:Windows 10u 1903 güncellemesine güncelleyince ve msi afterburnerde enable unfiend gpu seçeneğini işaretleyince %60-75 civarı bir kullanım elde ettim sabit olarak.Eskisi gibi aşırı oynamıyor gpu kulllanım %si ama hala %99 kullanım alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 18 Ağustos 2019; 15:5:30 >

• r9 380 ile ben de dile getirmiştim bu sorunu o zamandan kalma.drop olmuyorsa takılmayın yüzde kaç gösterdiğine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

r9 380 ile ben de dile getirmiştim bu sorunu o zamandan kalma.drop olmuyorsa takılmayın yüzde kaç gösterdiğine.
    75den 60 lara indiğinde hissedilir bir fark oluyor işte
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    quote:

%0a düşse oyunun direk donması lazım sadece fps düşüyor saçmalık yani.

bunu ben de demiştim 380 için.belki coolnquiet gibi gpu kullanımını düşürüp çıkaran bir ayar vardır sürücünün programında?ben kullanmıyorum 3 senedir amd bilemiyorum şimdi neler var sürücüde?wattman diyorlar belki onu kuracalamak gerekiyordur.bak burada bir şeyler anlatıyorlar:
    https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh-020
  • quote:

quote:

%0a düşse oyunun direk donması lazım sadece fps düşüyor saçmalık yani.

bunu ben de demiştim 380 için.belki coolnquiet gibi gpu kullanımını düşürüp çıkaran bir ayar vardır sürücünün programında?ben kullanmıyorum 3 senedir amd bilemiyorum şimdi neler var sürücüde?wattman diyorlar belki onu kuracalamak gerekiyordur.bak burada bir şeyler anlatıyorlar:
    https://www.amd.com/en/support/kb/faq/dh-020
    Windowsu 1903 sürümüne güncelledim msiafterburnerda enable gpu unfiect diye bişey seçtim gpu kullanım yüzdesi %0 %100 arasından %60-%75 falan kullanıyor şuan kafasına göre.Dalgalanma gitti ama hala %100 kullanım yok.

• gold5555 G kullanıcısına yanıt
    fps dusmuyorsa drop falan bence bosver cunku biz 380 icin cozum bulamamistik forumda diye hatirliyorum.
  • quote:

fps dusmuyorsa drop falan bence bosver cunku biz 380 icin cozum bulamamistik forumda diye hatirliyorum.
    Fps %99 yerinde %65-75 kullandığı için 75 fps alamıyorum işte 70e düşüyor 65e düşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 18 Ağustos 2019; 21:11:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim de fifa 19 da bu sıkıntı var gpu kullanımı ve cpu kullanimi ayni %50 60 larda ve ultra da fps sınırı olmadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun açıkken işler iken ; Options-video-advanced-futurere frama rendering-ON yapınız.
    Ve saveleyiniz. GPU kullanımınız normale donucektir. Artık eskisi kaç ise. % 98 olucaktır muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Oyun açıkken işler iken ; Options-video-advanced-futurere frama rendering-ON yapınız.
    Ve saveleyiniz. GPU kullanımınız normale donucektir. Artık eskisi kaç ise. % 98 olucaktır muhtemelen.
    Allah razı olsun %99 oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 19 Ağustos 2019; 22:22:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

Allah razı olsun %99 oldu

Alıntıları Göster
    Önemli değil.
  • her oyunda böyle bir ayar yok. ben de aynı sorunu yaşıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.