Şimdi Ara

Ekran kartı fanı ve Power supplyden gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 3-4 saat önce pc nin içini açıp tozları temizlemeye başladım işlemci fanını söküp su altına tuttum sonra kurutma makinası ile kuruttum.daha sonra ekran kartını söktüm ve su altına tutum aynı şekilde onu da kurutma makinası ile kuruttum.parçaları yerine taktım ve power tuşuna basınca power supplyden aşırı yüksek derecede bi ses gelmeye başladı ve o sırada baktım ki ekran kartının da fanı dönmüyor.çıkardım ekran kartını söktüm fanını baktım içine toz falan yok yani dönmesine engel bişey yok.şuan onboard ekran kartından açtım pcyi. bu arada power suppleye 1-2 kere vurunca o ses gitti.fan çalışmadan ekran kartından girdiğimde ise renkler birbirine girmiş şekilde açılıyor windows en son siyah beyaz kareler duruyo ekranda.acil yardımlarınızı bekliyorum.

• ekran kartı fanını yağladım ve çalıştırmayı başardım ama erkandaki renk karmaşası devam ediyo renkler birbirine giriyo çizgi çizgi oluyo bazen düzgün açılıyo ama o zamanda 2 dakika sonra reset atıyo.acaba içindeki suyun buharlasmasını mı beklemelıyım
  • Komple ekran kartını mı yıkadın
  • fanı yıkadım ama kartta ıslandı biraz tabi. şuanda ekran kartından açtım pc yi henüz reset atmadı ama arada ekran yanıp sonuyo cızgıler cıkıyo falan garip şeyler oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsr1903 -- 6 Mart 2010; 19:27:50 >
  • Hocam yapma etme ekran kartı yıkanırmıya sonuçta onlar elektronik parçalar su sevmezler.
    Neden olduğunu söyleyemicem ama kartın ıslandığından dolayı bozulmuş olabilir sonuçta o fanın altında GPU ve bellekler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skid_row -- 6 Mart 2010; 19:32:39 >
  • her geçen süre düzeliyo sanki şuan hiçbir sorun yok çizgiler de kayboldu.

su altına tutma sebebim ise daha önce laptopumun içine 1-2 sefer su dökmüştüm yanlışıkla içine falan gırmıstı bişey olmamıstı biraz da ona güvendim acıkcası
  • dalga geçmek için mi açtın konuyu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartı tam kurumadan açtın sistemi bir de ?

allah akıl fikir versin.
  • iyice yıkadıktan sonra fırına atsaydın
    şaka bu dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsr1903

her geçen süre düzeliyo sanki şuan hiçbir sorun yok çizgiler de kayboldu.

su altına tutma sebebim ise daha önce laptopumun içine 1-2 sefer su dökmüştüm yanlışıkla içine falan gırmıstı bişey olmamıstı biraz da ona güvendim acıkcası

Ekran kartını çıkar sudan dolayı kısa devre yapma riskine karşın sabah takıp denersin
  • amanın ne cok bilmis arkadaslar varms burda bak sen.

@skid_row ztn kurutma makinasıyla baya kuruttum fanı an itibariyle hiç bi sorun yok ilgilendıgın ıcn saolsn ki zaten oyle ekran kartını sokmadım suya sadece fanı cıkaramadım kablosunu zorlamak ıstemedım fanı temızleyince 2-3 damla gelmiş olmalı
  • Önemli değil sonuçta bu bi yardımlaşma forumu =)) her ne kadar üyelerin çoğu bunu unutumuş olsada öyle =))
  • arkadaşa kızmayın en son hatırladığım denize cebimde mp4 muzik çalarla girmiştim aklıma o geldi o zaman anladım elektroniklerin suyu sevmediğini hele tuzlu su olursa daha da erken krozyonlanırmış
  • Ekran kartını tamamen kurumadan çalıştırmışsınız. Şansınız varmış ki kısa devre yapıp yanmamış.

Kartı söküp kalorifere yakın ama üstünde olmayan bir yerde birkaç saat iyice kurumasını beklerseniz sorun ortadan kalkacaktır.

Bu arada elektronik cihazların yıkanması ile ilgili Internet'te aratırsanız çok ilginç örnekler var, iyice kuruduktan sonra sorun yok aslında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.